sunnuntai 21. tammikuuta 2018

SAULI NIINISTÖN KANNATUS ROMAHTI

Median jo etukäteen voittajaksi kruunaaman ehdokkaan taival on muuttumassa huomattavasti hankalammaksi. Poislukien Kantar tns firman mielipidemuokkausgallupit, Sauli Niinistön kannatus on romahtanut. Kyllä, se ei ole laskenut, vaan romahtanut.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239816-niiniston-kannatus-suli-professori-ei-yllattynyt-mutta-nostaa-esiin-poikkeuksellisen
https://yle.fi/uutiset/3-10030342
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801182200679167_pi.shtml

Toki valtamedia pyrkii edelleen lietsomaan käsitystä Niinistön ylivoimasta ja siitä ettei toista kierrosta tulisi, mutta kun tiedetään että mielipidemittaukset ovat osa vaalikampanjaa ja äänestäjien ohjailua, voidaan olettaa, että Niinistön kannatus on rysähtänyt alas lukemia enemmän ja on alle puolet. Se tarkottaisi toiselle kierrokselle menoa ja siinä Sauli Niinistö olisi heikoilla. Kaikilla hänen eurostoliittolaista ylikansallista suurpääoman suosivaa ja yhteiskunnan heikompia hylkivää linjaansa vastustavilla olisi vaihtoehto.

Paitsi jo se olisi Pekka Haavisto. Haavistohan on lausunnoillaan jo osoittanut olevansa täysin samoilla linjoilla Niinistön kanssa ja vastustaa kansanäänestyksiä ja pelkää ryssää, vaikkei se ryssä häntä ajakaan takaa, vaikka iso ulkomaan setä niin Pekalle oli kertonutkin.

Kannattaa tosiaan muistaa sekin, että mielipidemittauksilla pyritään ohjailemaan voittajien viitanliepeissä mielellään roikkuvia äänestäjiä ja että valtamedian keskeisiin mielipidemittausfirmoihin kuuluvan Kantar tns:n emoyhtiön WPP:n yksi bisnes on ihan oikeasti kansalaismielipiteen ja kansalaisten käyttäytymisen muokkaaminen kaikenlaisen manipulaation kautta.
http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/12/presidenttivaalien-mielipidemittaus.html

Jos ja kun toiselle kierrokselle mennään ja jos ja kun Sauli saa vastaansa Paavo Väyrysen tai Laura Huhtasaaren, Niinistö on pulassa. Kumpikin on luultavasti paljon suositumpi kuin mitä median mielipidemuokkausmittaukset antavat ymmärtää. Huhtasaari voi yllättää Niinistön jos protestiäänet kanavoituvat hänen taakseen. Euron ja EU:n suhteen ollaan vastakkaisilla puolilla. Maahanmuutossa ja rajavalvonnassa Huhtasaari on täysin erilinjoilla Niinistön kanssa, mutta turvallisuuspolitiikassa ollaan samalla radalla. USA ja Britannia, jotka ovat Naton ydin, ovat myös Huhtasaaren mieleen, vaikka hän Nato-jäsenyyttä vastustaakin. Niinistön leirissä Huhtasaarta pidetään helpompana palana kokemattomuuden vuoksi ja poliittisen pelin ulkopuolisena vastustajana, mutta yllätyksiä voi hyvinkin tapahtua.

Suomalaisen politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen olisi Niinistön painajainen. Paavo on Sauliakin kokeneempi poliitikko ja Kekkosen ajan bysanttilaisissa valtapeleissä marinoitu miekkonen, joka myös tietää kaiken Saulin poliitikon urasta. Hän tietää mitä Niinistö on ajanut, mitä Niinistö on tehnyt ja missä kaikessa tämä on ollut mukana. Kolin kokoisen egon omaava Väyrynen ei myöskään häkelly hyökkäilyistä, eikä häntä voi heilutella puheilla noin vain. Väyrysellä on myös uskottavin tausta Niinistön vastustamisessa. Hän vastusti sekä euroa, että EU-jäsenyyttä aikoinaan, ja on koko ajan ollut myös puolueettomuuspolitiikan kannalla. Se on Nato Isäntämaa -sopimuksen tukena seisseelle ja maansa ulkolaiselle sotilasmahdille luovuttaneelle Niinistölle paha rasti.

Niinistö on myös kompuroinut pahemman kerran vaalitaiston loppumetreillä. Hän on hämmästellyt ylimielisesti kansan hallituksen aktiivimalliin suuntaamaan kiukkua. Hänhän itse allekirjoitti tuon lain, joka pakottaa myös työkyvyttömät töihin. Niinistö on myös ainoa ehdokas, jonka mielestä Suomessa tuloerot eivät ole tarpeeksi suuret tai ainakaan liian suuret. Näin siitä huolimatta, että lähes puolet kaikista veronalaista tuloa nauttivista tienaa alle alle 1500 euroa kuussa ja toisaalla ovat satojatuhansia kuukaudessa tienaavat, osinkovoittajista puhumattakaan.
https://yle.fi/uutiset/3-10029506
https://www.ksml.fi/kotimaa/Presidentti-Niinist%C3%B6-kannattaa-aktiivimallia-jos-jokaisella-on-mahdollisuus-t%C3%A4ytt%C3%A4%C3%A4-aktiivivelvoitteet/1093181

Niin tai näin, Sauli Niinistön kannatus on romahtanut ja toinen vaalikierros häämöttää. Jos sinne asti mennään, edessä on todella mielenkiintoinen loppukampanja. Jos Niinistö voittaa, älkää tulko ainakaan minulle valittamaan isänmaanne lopullista tuhoa.

6 kommenttia:

 1. ASIAA - SANDE!


  1% mieleltään

  VastaaPoista
 2. En usko, että kansalaiset, tai suurin osa heistä, ymmärtää kuinka tärkeät nämä vaalit ovat.
  Sodan pilvet leijuvat jo horisontissa ja Suomi yritetään väkisin sitouttaa provoihin. Mistä tämä provoaminen alkaa, sitä on vaikea sanoa. Venäjällä on kymmeniä tuhansia kilometrejä rajaa valvottavanaan ja suurin osa tästä on "kriittistä rajaa".
  Jos Suomi pysyisi puoluettomana, olisi aivan varmaa, ettei Venäjä avaa konfliktia meidän 1.300 km pitkälle maarajalle tai strateegisesti tärkeälle etelä-Suomen merirajoille.
  USA/NATOlla on sitävastoin suurikin intressi tehdä myös Suomen rajoista "epävakaat".
  Viides kolonna ja suurelta osin myös media auttaa NATO yms. haukkoja tässä destabiloinnissa. Joko vaikenemalla, valehtelemalla tai vaihtamalla jonkin uutisen painopistettä tai jopa päinvastaiseksi.

  Eikä tarvita edes provoa, vaan jokin suurkonflikti voi alkaaa hyvinkin pienestä. Tai joku suuri Ego tarvitsee sotaa, jotta kannatus säilyisi - näitähän on nähty useampikin II maailmansodan jälkeen - ja tietysti myös ennen.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni Paavo Väyrynen on ainoa vakavasti otettava uhka Niinistön uudelleen valinnalle.
  Laura vaikuttaa vilpittömältä ja puhtoiselta, mutta... Jotenkin vaan arveluttaa. Ja nythän on kyse uskottavasta presidentistä, ei hallituksesta tai ministereistä. Uskon että Paavo voisi vaikuttaa hallituksen ratkaisuihin eri lailla kuin Laura.

  VastaaPoista
 4. "Vallan-median" ulottumattomissa oleva interaktiivinen vaali gallup tarjoaa näkymän tämän hetken tilanteeseen. Käykääpä katsomassa ja kertomassa kantaanne osoitteessa http://www.kansangallup.fi/52/ .

  VastaaPoista
 5. Pahoin pelkään, että Goldman Sachs saattaa oikaista lopullisen vaalituloksen, mikäli kansa äänestää "väärin."

  Sauli Niinistö on julkisesti kieltänyt olevansa vapaamuurari, mutta epäilen suuresti tämän lausunnon paikkansapitävyyttä.

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2018/01/sauli-niinisto-2018-mita-on-rauhantyo.html

  VastaaPoista