lauantai 6. tammikuuta 2018

KYSYMYS PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖLLE KOSKIEN NATON TOIMIA RUOTSIA KOHTAAN

Hyvä tasavallan presidentti Sauli Niinistö,

käännyn puoleenne asiassa, jota olette itsekin lukemattomissa lausunnoissanne sivunneet. Esimerkiksi television presidentinvaalikeskustelussa sanoitte, että mikäli Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä, Suomen on tehtävä samoin. Olette tuoneet esille kantanne monissa muissakin yhteyksissä. Olitte ilmeisesti keskeisiä vaikuttajia myös perustuslain ja rikoslain vastaisen Nato Isäntämaa -sopimuksen aikaansaamisessa, joten uskoisin, että Teillä on kykyä ja tietoa vastata kysymyksiini.

Olisin halukas kuulemaan kommenttinne koskien Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin uudenvuoden haastattelussa esittämään Natoa koskevaan lausuntoon. Ruotsin ulkoministeri sanoi Naton uhkailevan Ruotsia, painostavan Ruotsia ja sekaantuvan Ruotsin sisäisiin asioihin. Ruotsin ulkoministerin mukaan Nato siis toimii Ruotsia kohtaan juuri niin kuin Venäjän väitetään usein toimivan muita maita kohtaan.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/margot-wallstrom-varnar-nato
https://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-slar-tillbaka-efter-natos-varning/
http://omni.se/wallstroms-motangrepp-nato-ska-inte-hota-sverige/a/A232Wj

Odotin Teiltä tuoreeltaan jonkinlaista kommenttia asian suhteen ja odotin jonkinlaista lausuntoa myös ulkoministeri Soinilta, mutta hän lienee jossakin kiireellisemmissä puuhissa kun ei kommentoi asiaa millään tavalla. Pääministeri Sipilä ei liene kykeneväinen lausumaan tästä asiasta yhtään mitään, joten toivoisin Teidän ottavan kantaa Ruotsin ulkopoliittisen johdon analyysiin siitä mitä Nato Ruotsille tekee.

Miten Te näette tilanteen? Onko mielestänne aivan luonnollista ja hyväksyttävää, että Nato uhkailee ja painostaa naapurimaatamme, jonka kanssa Tekin olette halukkaasti ja innokkaasti sotilaallisessa yhteistyössä? Mikäli Naton painostus ja uhkailu muuttuvat sanoista teoiksi, miten Teidän mielestänne Suomen tulisi reagoida tilanteeseen?

Olisin myös oikein halukas kuulemaan Teidän arvionne siitä, miksi koko suomalainen mediakenttä laidasta laitaan pienimmästä suurimpaan mediaan vaikenee siitä, että Ruotsin ulkoministerin mukaan Nato sekaantuu Ruotsin sisäisiin asioihin. Vai onko vaikenemisenne merkki siitä, että Te hyväksytte Naton Ruotsiin kohdistaman uhkailun ja painostuksen, ja sen että Nato sekaantuu Ruotsin sisäisiin asioihin?
http://rayhablogi.blogspot.fi/2018/01/nato-uhkailee-ruotsia-suomi-vaikenee.html

Jään odottamaan innokkaasti vastaustanne, kiitos.

Sami Parkkonen, kansalainen.

3 kommenttia:

 1. Merivallat ja mannervallat, iän ikuinen valtataistelu. Jo Turkin sodassa kun Venäjän armeija ja mm. Suomen kaarti(nyk. Kaartin jääkärirykmentti) oli potkaisemassa muhamettilaiset pois Konstantinopolista(nyk. Istanbul, riensi Britannian sotalaivasto estämään Konstantinopolin valtauksen.
  Sama homma on nyt, mannervaltoja Saksaa/EU, Vanäjää ja kaukoitää täytyy merivaltojen USA:n ja Britannian aiheuttaa kahnauksia näiden välille.
  Nordstream-kaasuputki on se innoitin merivalloilla Suomen ja Ruotsin suunnalla puuttua asioihin.
  Eurooppahan on joutunut maksumieheksi USA:n ja Britannian pommitusretkiin niiden synnyttämien pakolaisinvaasioiden vuoksi.
  t.Mikko

  VastaaPoista
 2. Ei kannata pidätellä hengitystä vastausta odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Mummot odottavat jo kiimassa, että pääsisivät äänestämään Prinssi Uljastaan. Suomessa pitäisi olla kuninkaalliset, jotta saataisiin "mummot" äänestämään poliittisin perustein. Vaikka tuskin sekään auttaisi.

  VastaaPoista