torstai 26. lokakuuta 2017

SUOMI = EU:N HEITTOPUSSI

Hiljattain Euroopan Unioni teki päätöksiä metsien käytöstä ja siitä mikä on mikäkin hiilinielu ja mikä ei. Kuinka ollakaan, suomalaisten itsekehuma suuri lobbaus ja hallituksen voimallinen toiminta suomalaisen näkökulman esille tuomiseksi oli täysin yhdentekevää. EU teki Suomen taloudelle haitallisia päätöksiä metsien suhteen, koska Suomella ei ole mitään päätösvaltaa, eikä mitään todellista vaikutusvaltaa Euroopan Unionissa.

Pääministerin, suomalaismeppien, ministerien, lähettiläiden ja teollisuuden voimallinen lobbaus ei johtanut yhtään mihinkään. Se oli täysin merkityksetöntä ajan haaskausta. EU:n silmissä kaikki suomalaiset mahtimiehet ja suurpomot, poliitikot ja edustajat ovat niin olemattomia, ettei heidän sanomisillaan ja mielipiteillään ollut hyttysen ininän panoa, kun EU päätti asioista.

Euroopan Unionin puhtaasti poliittiset demonstraatiot eli Venäjä pakotteet, joilla ei ole mitään todellista merkitystä kokonaisuuden tai Ukrainan kannalta, ovat iskeneet Suomen talouteen miljardien aukon. Tuhansia työpaikkoja on menetetty, vähintään satojen miljoonien investoinnit on menetetty, koska EU:n näkökulmasta Suomella ei ole mitään merkitystä. Suomen valtiontaloudella ei ole mitään merkitystä, suomalaisyrityksillä ei ole mitään merkitystä, eikä suomalaisilla ole mitään merkitystä.

Kun suomalaisilta on pelkissä jäsenmaksuissa kupattu nettomiinusta  5,501 700 000 euroa ja euroon on imuroitu vähintään kymmeniä miljardeja, voidaan hyvällä syyllä kysyä: mitä hyötyä Suomelle on Euroopan Unionista? Mikä on se konkreettinen ilo tälle kansakunnalle olla mukana ylikansallisessa valtarakenteessa, joka on pääsyy valtion talouden ongelmiin, maamme yhteiskuntajärjestelmän romutukseen ja kansantalouden köhimiseen?
https://eurooppatiedotus.fi/suomi-ja-eu/suomen-eu-jasenmaksut/

Jotta Euroopan Unionin murhaava vaikutus maamme talouteen tulisi selväksi jokaiselle, tarkastellaanpa tullituloja.

Suomen keräämät tullitulot tilitetään suoraan Euroopan Unionille. Me saamme omista tullituloistamme takaisin vain runsaat 20%. Vuoteen 2014 saakka saimme takaisin 25%, mutta Euroopan Unioni teki vuonna 2014 päätöksen, jonka mukaan tuo osuus alenee vuoteen 2020 mennessä 20%:iin. Siis vuonna 2020 Suomi saa pitää keräämistään tullituloista vain viidenneksen. Me emme ole päättäneet tätä, vaan Euroopan Unioni.

Vuonna 2016 Suomen tulli keräsi valtiolle 10,8 miljardia euroa. Tästä Suomi sai pitää vain noin viidenneksen eli 2.1 miljardia. Euroopan Unioni otti näistä SUOMEN keräämistä tuloista 8,64 miljardia euroa. Vitsi on siinä, ettei tätä miljardimenetystä ole koskaan kirjattu Suomen nettotappioksi tai Suomen menettämäksi rahaksi, eikä se näin ollen näy virallisissa EU-kustannuksissa, niin persnettoa kuin se onkin.
http://tulli.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tulli-kantoi-valtiolle-10-8-miljardia-euroa-veroja-vuonna-2016

Jos olemme menettäneet jäsenmaksuihin yli viisi miljardia, euroon vähintään kolmisenkymmentä miljardia, Venäjä-pakotteisiin vähintään kolme miljardia, ja tulli maksuihin keskimäärin noin seitsemän miljardia koko EU-jäsenyyden ajan, eli 154 miljardia, ja EU-lakien mukaisen valtion lainanhoidon korkoihin noin seitsemänkymmentä miljardia, Suomi ja suomalaiset ovat menettäneet viimeisen 22 vuoden EU-jäsenyyden aikana yhteensä 259 miljardia puhdasta rahaa.
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142027-eu-politiikan-ansiosta-valtion-velan-korkoihin-mennyt-70-miljardia-euroa


Mieti sitä. 259 miljardia euroa on kadonnut maastamme parissa vuosikymmenessä. Kaikki tuo raha on pois teiltä, pois kansantaloudesta, pois meiltä. Jokainen ymmärtää, ettei ole mikään ihme että Suomen talous yskii, että valtion talous on vaikeuksissa, ettei hyvinvointivaltioon ole enää varaa.

Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että me olemme syrjäinen Euroopan Unionin pikkukansa, jolla sattui olemaan rahaa, jonka EU on ottanut omakseen. Meitä ei kuunnella, eikä meillä ole mitään merkitystä, kun EU tekee päätöksiään, sillä me olemme mitättömiä EU: silmissä.

Suomi on pelkkä heittopussi Euroopan Unionille.
PS. Koska tullin rooli herättää edelleen hämmennystä ja väärinkäsityksiä selvennetään hieman tilannetta lainaamalla tullin omaa aihetta koskevaa artikkelia Tullin sivuilta.
https://tulli.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tulli-kantoi-valtiolle-10-8-miljardia-euroa-veroja-vuonna-2016

Artikkelissa sanotaan suoraan näin:

"Tulli kantaa EU:n ulkopuolisten maiden eli kolmansien maiden kanssa käytävässä kaupassa tavaroista tullit, tuontimaksut ja arvonlisäveron. Tulleilla toteutetaan EU:n kauppapolitiikkaa ja ne tilitetään EU:lle eli ne ovat yksi EU:n jäsenmaksujen muoto. Tullimaksuilla voidaan kontrolloida, rajoittaa ja turvata kauppaa, ja jonkin tietyn tuotteen tullia voidaan korottaa tai laskea talous- tai työvoimapoliittisista syistä. Valtiolle jää 20 prosentin kantopalkkio."

lisäksi päivitys: http://rayhablogi.blogspot.com/2018/07/eu-n-hintalappu-suomalaisille.html 

14 kommenttia:

 1. Kun tuohon lisää vielä verotuspolitiikan muutoksen yritys- ja pääomaveron keventämisessä ja palkkaverojen alennuksissa, niin johan se siihen hyvinvointivaltioon osuu kuin pommitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites verojärjestelyt? Vai onko netki vaan plussaa??

   Poista
 2. Sun kannattaisi lähettää tää jollekkin täysipäiselle päättäjälle joka toisi tämän kirjoituksen julkisuuteen. Esim. Laura Huhtasaarelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä ollut tiedossa jo vuosikausia. Minä olen lukenut mm. Esko Seppäsen julkaisuja sekä myös muita. Suomalaiset ovat vain antaneet idioottien neuvottelijoiden päättää. Suomi maksaa myös päästökaupoissa keskieuroopplaisille, jotka "pystyvät" pienillä sijoituksilla puhdistamaan 1800-luvulta peräisin olevia metalliteollisuuttaan etc. Suomi ei uusien tuotantolaitostensa takia moiseen pysty, koska uudet tehtaat ovat olleet puhtaampia ja teimme myös jo 1980-luvulla suunnattomasti työtä mm. rikkidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Maksamme siis sen takia suunnattomia summia muulle Euroopalle näitä päästömaksuja.
   Lisäksi vielä se, että mm. Ruotsi ja Britannia ovat saaneet alennuksia ja enemmän maataloustukia kuin Suomi, joka onkin maksanut itse jotain 70 prosenttia maataloustuista. Olemme hävinneet koko hyvinvointivaltiomme muulle Euroopalle kyvyttömättömien poliitikkojemme ja virkamiestemme takia.
   Ja SOS on jo nyt taas työntämässä rahaa brexitin takia EU:lle vaikka britit vielä nostavat kaiken mitäirti saavat EU:n kassasta ja jatkaa niin kauan kunnes oikeasti eroaa.

   Poista
 3. Suomi on potkupallon asemassa EU:n päätöksenteossa. Ja lisäksi meillä on muutama desanttipuolue, jotka toimivat Suomen etua vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksamme myös päästömaksuja suunnattomia summia, koska puhtaamman teollisuutemme takia meillä on kovin vähän siivottavaa 1980-luuvun jälkeen. Keski-Euroopan ja Britannian 1800-luvulla rakennetun teollisuuden korkeat päästöt saadaan pienillä toimenpiteillä puhdistettua edelleen vuosikausia kymmeniä prosentteja, joten Suomi maksaa tuosta puhdistuksesta melkoisia summia, ihan kassan puhtaaksi. Pekkarinen oli se neuvottelija, joka sanoi kyllä kyllä jokaiseen muun
   euroopan vaatimukseen.
   Lisäksi maksamme muiden maiden alennuksia ja maataloustukia, esim. Britannia ja Ruotsi saavat niitä, Suomi maksaa maataloustukensa pääasiassa itse. etc.

   Poista
  2. Näinhän se asia valitettavasti on.

   Poista
 4. Huhtasaari onkin tosi fiksu vaihtoehto ..........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se näihin muihin vaihtoehtoihin nähden todella fiksu vaihtoehto, vai etkö sä mukamas ole nähny mihin näiden munattomien ja suvaitsevaisten politiikka on meidät vienyt, niin syvälle suohon ettei täältä heti noustakkaan, Huhtasaari sentään voisi saada jotain parannusta aikaan jos vaikka nakkais perseet Eu:lle venäjä pakotteiden osalta ja aloittaisi kiivaan kaupankäynnin taas venäjän kanssa. ei sillä koko suomea pelastettaisi mutta olis se ainkin alku.

   Poista
 5. Näin se menee hyvä ITSENÄINEN SUOMI?????

  VastaaPoista
 6. Itsekin aluksi huolestuin tuosta tulliasiasta, mutta uskoakseni tilanne ei siinä oikeasti olekaan niin paha. Se 10 miljardia tullin keräämiä veroja menee ilmeisesti todellisuudessakin Suomen valtiolle. Se joka ei mene, on varsinaiset tullit (mikä on siis eri asia kuin vero), jotka ovat yleensä aika paljon pienempiä kuin itse vero (esimerkiksi ALV).

  VastaaPoista
 7. Venäjä boikotista kärsii vain suomi yksin,ei ole selkärankaa meidän päättäjillä,maa on menetetty."eessämme on kadotukse tie".

  VastaaPoista
 8. Tulliasia on kuten 4.2.18 Anonyymi on kirjoittanut. Blogin pitäjän kannalta olisi uskottavampaa jos olisi laittanut korjauksen tähän tai olisi ottanut virheellisen tiedon kokonaan pois.

  Tullin sivuilta suoraan alla.

  Tulli kantaa EU:n ulkopuolisten maiden eli kolmansien maiden kanssa käytävässä kaupassa tavaroista tullit, tuontimaksut ja arvonlisäveron. Tulleilla toteutetaan EU:n kauppapolitiikkaa ja ne tilitetään EU:lle eli ne ovat yksi EU:n jäsenmaksujen muoto. Tullimaksuilla voidaan kontrolloida, rajoittaa ja turvata kauppaa, ja jonkin tietyn tuotteen tullia voidaan korottaa tai laskea talous- tai työvoimapoliittisista syistä. Valtiolle jää 20 prosentin kantopalkkio. Tulleja tilitettiin EU:lle kantopalkkion 39 miljoonaa euroa vähentämisen jälkeen 124 miljoonaa euroa. Tullien kokonaiskanto oli 163 miljoonaa euroa.

  Muuten juttu on hyvä. Tosin nyt voisi olla lisää siitä kuinka Suomen vastuut ovat kasvaneen kymmeniä miljardeja sen perusteella, että EKP (Euroopan Keskuspankki) on kasvattanut tasettaan tekemällä tyhjästä rahaa elvytykseen. Tässä alla linkki toukokuun 2019 Ulkopolitiikka lehdestä.

  https://www.ulkopolitiikka.fi/lehti/2-2019/hyytyyko-ekpn-veto-asiantuntija-puhuu-kaikkien-arvopapereiden-kuplasta/

  Juttu kannattaa kopioida sillä ilmaisia juttuja voi lukea vain yhden kuukaudessa

  VastaaPoista