tiistai 10. lokakuuta 2017

AVOIN KIRJE SUOMEN HALLITUKSELLE

Hyvä valtioneuvosto,
voisitteko hieman selventää Suomen kantaa näihin asioihin.

Olette useaan otteeseen sanoneet, että Katalonian kysymys on Espanjan sisäinen asia. Olette myös ilmoittaneet, että Suomi seisoo  Brexit-neuvotteluissa Euroopan Unionin yhteisrintamassa.

Olisinkin hyvin kiinnostunut siitä, onko linjanne siis se, että Katalonia on Espanjan sisäinen asia, mutta Pohjois-Irlanti ja Skotlanti eivät ole Iso-Britannian sisäisiä asioita?

Euroopan Unionin on asettanut yhdeksi kynnyskysymykseksi Brexit-neuvotteluissa Pohjois-Irlannin kysymyksen. Pohjois-Irlanti on osa Isoa Britanniaa ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Onko siis Suomen hallitus sitä mieltä, ettei se ole Iso-Britannian ja Yhdystyneen kuningaskunnan sisäinen asia, vaan Euroopan Unionin toimivallan alainen asia?

Euroopan Unioni on myös ilmoittanut valmiutensa neuvotella mahdollisesti itsenäisen Skotlannin kanssa EU-jäsenyydestä. Jos niin on, niin miksi Katalonia on Espanjan sisäinen asia?

Ja jos Katalonia on Espanjan sisäinen asia Suomen ja Euroopan Unionin mukaan, miksei Kosovo ollut Serbian sisäinen asia? Miksei Donbass ole Ukrainan sisäinen asia, vaan vaatii Euroopan Unionin jatkuvaa sekaantumista?

Edelleen, jos Katalonia on Espanjan sisäinen asia johon Suomi ja EU eivät puutu, miksi Syyria ei ole Syyrian sisäinen asia? Miksi Afganistan ei ole Afganistanin asia, tai Irak Irakin?

Odotan malttamattomasti maamme hallituksen selvitystä siitä miksi jotkin asiat eivät ole valtioiden sisäisiä asioita ja toiset taas ovat.

Sami Parkkonen, presidenttiehdokas, kansalainen.

2 kommenttia:

  1. Todella hyvä kirjoitus Sandelta. Hallituksella eiä koko poliittisella eliitillä ole mitään logiikka, ei puheissaan eikä siinä politiikassaan, joka koskee köyhälistöä. Ainoa missä se toimii johdonmukaisesti on voiton tavoittelu ja militarismi.

    VastaaPoista
  2. Taas ässäkirjoitus Sandelta! Jakoon, siis...

    VastaaPoista