keskiviikko 26. lokakuuta 2016

MINNE RAHASI MENI

Suomen Euroopan Unionin jäsenmaksuista on koitunut suomalaisille 5 501 400 000 euron lasku. Siis tämä on nettomiinusta kaikkien Unionin myöntämien tukien jälkeen. Siis pelkkiin jäsenmaksuihin oli mennyt 5,5 miljardia NETTO. Siis absoluuttinen taloudellinen tappio. Pelkistä jäsenmaksuista. Ja tämä siis EU:n itsensä ilmoittamana.

http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=97138&

Koska Suomi ei enää saa pitää tullimaksuja itsellään, vaan joutuu tilittämään ne Unionille, joka sitten palauttaa mitä palauttaa, tappiot viimeisen kahden vuosikymmenen aikana pelkkinä menetettyinä tullimaksuina on ollut kymmeniä miljardeja. Vuonna 2013 tulli keräsi oman ilmoituksensa mukaan 10,3 miljardia. Tämä raha meni Unionille ja Suomi sai takaisin 25% "kantopalkkion". Eli pelkästään vuonna 2013 me hävisimme tullimaksuissa nettona noin 7,7 miljardia netto, Siis taloudellinen menetys pelkissä tullimaksuissa Suomelle oli vuonna 2013 7,7 miljardia tullin oman ilmoituksen mukaan.

http://www.tulli.fi/fi/yrityksille/verotus/

Jos olemme EU:lle armeliaita ja oletamme, että olemme menettäneet viimeisen kahden vuosikymmenen aikana nettona keskimäärin 2 miljardia vuodessa tullimaksuissa, se tekisi nettotappiota suomalaisille 40 miljardia. Jos tuo 7,7 miljardin menetys vuonna 2013 edustaa keskimääräistä taloudellista tappiota, niin EU-jäsenyyden aikana olisimme menettäneet jo 154 miljardia netto. Siis menetettyjä tullimaksuja Unionin aikana on 40-154 miljardia.

Euro-sotkuihin olemme menettäneet sinnekin melkoisen kasan rahaa nettona.

Kuten Valtiovarainministeriön itsensä julkaisemasta taulukosta näemme, vuoteen 2011 mennessä oli menetetty jo 10,68 miljardia. Kyseinen ERVV-ohjelmahan nielaisi kaiken tuon. Kaikkiaan Suomi oli lupautunut maksamaan summan 11,14 miljardia. Käytännössä se on varmasti maksettu jo vuosia sitten. Eli vuonna 2011 olimme jo menettäneet 11,14 miljardia euroa nettona yhteisvaluuttaan.

Kuten muistamme Suomi antoi Kreikalle 2 miljardia suoraa tukea, josta tukitalletuksena saatiin ehkä takaisin noin 600 miljoonaa euroa. Nettotappio Kreikka-tuista oli siis 1,4 miljardia. Suomella ja Kreikalla ei ollut koskaan mitään valtioitten välistä sopimusta takaisinmaksusta. Urpilainen sai valtiovierailulla olevalta kreikkalaisministeriltä tämän itsensä kirjoittaman IOU;n, jolla ei ollut mitään merkitystä, koska se ei ollut hallitussopimus, vaan takahuoneessa kahvipöydässä tekaistu lappunen.

Veroparatiisi Kyprosta Suomi tuki myös 2 miljardilla, eikä sen summan takaisinmaksusta koskaan edes keskusteltu. Kypros-tukirahat olivat nekin Jutta Urpilaisen ja Jyrki Kataisen saavutuksia.

Espanjan pankkeja Suomi tuki sadoilla miljoonilla, joiden takaisin maksuista ei ole puhuttu yhtään mitään sen erän perää. Julkisuudessa esitetyt summat vaihtelevat 250 miljoonasta ylöspäin, mutta olkaamme armollisia ja ottakaamme tuo 250 000 000 euroa tähän laskelmaan.

Koska EU kielsi jäsenvaltioitaan lainaamasta rahaa omilta keskuspankeiltaan, joista tuli myöhemmin Euroopan keskuspankin haarakonttoreita, Suomikin joutui lainaamaan rahaa yksityisiltä pankeilta markkinakorolla. Kannattaa muistaa etteivät nykyiset miinuskorot olleet voimassa valtaosaa jäsenyysajasta.

Joidenkin laskelmien mukaan Suomi ehti maksella näille lainoille pelkkiä korkoja noin 70 miljardia euroa. Siis pelkkiin korkomenoihin meni 70 000 000 000 euroa suomalaisten rahaa.

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142027-eu-politiikan-ansiosta-valtion-velan-korkoihin-mennyt-70-miljardia-euroa

Lasketaanpa paljonko Euroopan Unionin jäsenyys on tullut suomalaisille maksamaan nettomiinusta, siis puhdasta persnettoa.

Jos oletamme että tullimaksujen menetykset ovat olleet vain tuo 40 miljardia, loppusummaksi saadaan 130, 29 miljardia nettomiinusta parissa vuosikymmenessä. Tasaisella jaolla olemme hävinneet nettona noin 6,5 miljardia JOKAINEN JÄSENYYSVUOSI.

Suomen kansantaloudesta on siis kadonnut valtion varoja, niitä verovaroja, 130,29 miljardia Euroopan Unioniin. Miettikääpä sitä. Suomen koko valtion budjetit ovat olleet noin 50 miljardia plus jotakin.

Ja mitä hallituksemme tekee? Aivan. Ottaa lisää velkaa rahoittaakseen tätäkin touhua.

Mieti tätä oikein tarkkaan. 130 290 000 000e puhdasta nettotappiota pelkästä Euroopan Unionista.


5 kommenttia:

 1. Mut ei tarvi vaihtaa valuuttaa Kanarian saarilla ja Virosta saa tuoda halpaa viinaa :P

  VastaaPoista
 2. "Jäsenmaksu" on harhaanjohtava termi. Kyse on Suomen sopimuksenmukaisesta maskuosuudesta liittovaltion budjetissa. Sen maksuperusteena ovat BKT ja ALV-osuus.

  Jouko Heyno

  VastaaPoista
 3. Maksamamme summa tekee yli 22 000 euroa / kansalainen! Aivan valtava summa! Enemmän kuin monen vuositulo!
  Markka takaisin! Tai ainakin vähintään oma rinnakkaisvaluutta, jota annetaan kansalaisille.

  Onneksi on tällainen projekti tulilla:
  http://kansanmarkka.fi/

  VastaaPoista
 4. Ja jälleen kerran - mitään ei tapahdu. Sama jatkuu ja jatkuu... Blogeista huolimatta. Niin tyhmä kansa, joka vielä eniten kärsinyt ja kärsii. Onneksi tv:stä tulee huttua & jääkiekkoa - ei tarvi pientä päätä vaivata.

  1%

  VastaaPoista
 5. Artikkelin tiedoissa on tullimaksujen osalta suuruusluokkavirhe. EU:lle tilitetään vain pieni osa tullin keräämistä maksuista, eli käytännössä EU:n ulkopuolelta tuotavien tavaroiden tuontitullit. Osa tavaroista jatkaa Suomesta matkaa muualle EU:n alueella. Linkin takana tietoa maksuista vuodelta 2009, nykyään "menetetty" summa lienee äkkiseltään laskettuna jossain sadan ja kahdensadan miljoonan Euron välimaastossa.

  http://docplayer.fi/docs-images/40/1460808/images/page_11.jpg

  Kannattaisiko poistaa virheellistä tietoa sisältävä artikkeli?

  VastaaPoista