torstai 27. lokakuuta 2016

AVOIN KIRJE YLE:N JARMO KOPOSELLE

Hyvä Jarmo Koponen.

Kirjoitit blogin Venäjän tekemästä propagandasta ja kuinka se pyrkii vaikuttamaan koko maailmaan ja on iloinen kaikesta USA:a vastaan esitetystä kritiikistä. Menit jopa niin pitkälle, että annoit ymmärtää, että kun Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyviä epäselvyyksiä on nostettu esille, se on jotenkin yhteydessä ryssien tekemään propagandaan. Onko todellakin niin, että kun Teksasissa paljastui massiivinen vaaliväärennösyritys, se ei sinusta olekaan uutinen, vaan ryssien propagandaa? Mielenkiintoista.
http://www.dallasnews.com/news/2016-presidential-election/2016/10/25/voters-texas-say-machines-changed-trump-votes-clinton-elections-officials-say-just-user-error

Se mikä kokeneen toimittajan ja maailmaakin jonkin verran nähneen ihmisen kirjoituksessa ihmetytti, on sen lapsellisuus ja säälittävä pyrkimys esittää länsi ja läntinen propaganda parempana ja jollakin kummallisella tavalla hienompana juttuna, johon pitää uskoa. Miten sinun asenteesi eroaa putinistien ideologiasta? No ei mitenkään. Olet itse aivan samanlainen kuin hekin. Sinun varajeesuksesi on vain lännessä. On aika uskomatonta, ettet sitä näe, mutta ehkä se liittyy ihmisen lajityypilliseen peruspsykologiaan ja ajatteluun, jossa pyritään esittämään asiat infantiilisti mustavalkoisina.

Tekeekö Venäjä propagandaa? No aivan varmasti tekee ja niin paljon kuin ehtii. Joka tuutista ja jokaisessa mediassa. Se on päivänselvää. Pyrkiikö se vaikuttamaan länteen? Suomeen? Aivan varmasti pyrkii. MUTTA...

Et mainitse kirjoituksessasi sanallakaan sitä, että maassamme hyörii jo nyt perustuslain, rikoslain, aluevaltontalain ja lain puolueettomuusmääräysten vastaisesti ulkomaisia sotilaskoneita ja joukkoja tämän tästä, edelleen perustuslain, rikoslain, aluevalvontalain ja laissa olleiden puolueettomuusmääräysten vastaisen antautumisasiakirjan perusteella. Maammehan luovutettiin laukaustakaan ampumatta ulkolaiselle sotilasvallalle terveydenhuoltojärjestelmää myöten. Mikset ole koskaan missään tuonut esiin tuollaista pikku uutista?

Tiedän, sinua jänskättää. Uskot, että nyt länsi on niskanpäällä ja YLE:n perinteiden mukaisesti sitä suurvaltaa nuoleskellaan avoimesti, jonka uskotaan olevan vahvempi. Aikoinaan olitte kontallanne itään niin että hävetti ja nyt saa taas hävetä kun ryömitte läntisen suurvallan edessä säälittävien alamaisten tapaan.

Se mikä sinun ja YLE:n matelussa on kaikkein hävettävintä on se, että USAn sisällä käydään todella kovaa vaalitaistoa ja siihen liittyvää poliittista kahinaa. YLE on tukevasti asettunut Hillary Clintonin nurkkaan ja toistelee Clintonin vaalipuheita faktoina ja esittää Trumpin idioottina, jolla ei ole mahdollisuuksia. Toivon, että Trump voittaa ihan vain siksi, että näkisin millaisia voltteja YLE:n toimittajat sitten tekisivät. Nythän te toistelette Clintonin puolesta vaalityötä tekevän Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedotteita uutisina ja valehtelette avoimesti kansalaisille 1970-luvun taistolaisten tapaan maailman tapahtumista.

Kun Bob Woodward ja Carl Bernstein kaatoivat presidentti Nixonin kuuluisassa Watergate-jutussa, he toimivat kuten toimittajien pitäisikin toimia. Ja kuten Bob Woodward on todennut, Hillary Clintonin kuviot eivät suinkaan ole siistejä nekään. Mutta YLEssä tämä ei ole uutinen. Miksi? Koska YLE noudattaa uutisoinnissaan Clintonia tukevan USAn ulkoministeriön linjaa, joka tukee Clintonin kampanjaa.
http://www.zerohedge.com/news/2016-10-23/watergates-bob-woodward-clinton-foundation-corrupt-its-scandal

Toisaalta eihän sekään ollut YLEssä uutinen, kun Wikileaks paljasti Hillary Clintonin junailleen aseita ISISille.
http://www.thepoliticalinsider.com/wikileaks-confirms-hillary-sold-weapons-isis-drops-another-bombshell-breaking-news/
http://www.dailywire.com/news/7960/wikileaks-hacked-emails-include-hillary-arming-james-barrett

Tämänkin uutisen olisi voinut tarkistaa ihan itse täältä, mutta eihän se nyt YLEn nykylinjaan sovi,
https://wikileaks.org/clinton-emails/


Käydäänpä sitten kirjoituksesi helmiä läpi.

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225008-vaihtoehtouskovaiset-trollit

"Euroopassa on pakko vastata Venäjän propagandaan. Sosiaalisessa mediassa syntynyt keskustelu tukee vaihtoehtoista maailmankuvaa, jossa Yhdysvaltojen asema kyseenalaistetaan. Venäjälle tämä käy (oikein) mainiosti."

Varmasti sopii Venäjälle, mutta oletko todella sitä mieltä, ettei Yhdysvaltain kansainvälisen lain vastaisia laittomia sotatoimia sovi arvostella? Mielestäsi sosiaalisessa mediassa ei saisi kyseenalaistaa USA:n itse itselleen ottamaa roolia maana, joka voi pommittaa milloin tahansa minkä tahansa maan kivikaudelle? Onko mielestäsi ihan okei, että USA pommittaa parasta aikaa seitsemää eri maata ilman sodan julistusta tai yhtään mitään? Tuo on aika mielenkiintoinen näkökulma kokeneelta toimittajalta, mutta tulee ymmärrettäväksi, kun muistaa sinunkin tekevän sitä läntistä propagandaa ryssien propagandan vastapainoksi.

"Venäjän johto ymmärtää, että se voi vaikuttaa psykologisesti useaan eri ikäpolveen. Vanhemmille riittää kylmän sodan kahleiden kolistelu. Virallisesti ollaan sitä mieltä, ettei vanhaan palata, mutta kaikessa muussa viestinnässä muistutetaan, että Yhdysvaltojen asema ei ole itsestään selvä. Maailmassa on muitakin. Venäjällä on oltu tyytyväisiä erityisesti siitä, että Yhdysvaltojen presidentinvaalien rehellisyyttä on alettu epäillä myös rapakon toisella puolella."

Mitä ihmettä? Yhdysvaltojen asemahan ei olekaan mitenkään itsestään selvä. Vai onko se mielestäsi todellakin oikeutettu tekemään sitä mitä se parhaillaankin tekee? Jos niin on, et todellakaan eroa putinisteista ja bäckmaneista lainkaan. Maailmassa on muitakin, kuten Kiina, joka on jo Yhdysvaltoja suurempi talousmahti ja BRICS-maiden johtaja. Venäjä ja Kiina ovat myös sotilaallisesti liittolaisia. Jostakin kumman syystä sinä ja muut yleläiset unohdatte aina Kiinan. Jännä juttu.

Venäjällä varmaan nauretaan, kun USA:n presidentinvaalien rehellisyyttä on alettu epäillä. Ja on syytäkin. Hiljattain paljastui massiivinen vaaliväärenösyritys Teksasissa ja sitä ennen Ohiossa. Jostakin syystä sinä ja kaltaisesti yleläiset ette pidä tätä uutisoinnin arvoisena, vaikka raportoitte mielellänne muiden maiden vaalisekoiluista. Miksi näin, Jarmo? Ettekö uskalla, vai halua? Onhan se nyt melkoinen uutinen, että USA:n presidentin vaaleissa on yritetty vaaliväärennöstä. Ja kyse ei ole mistään epäilystä, vaan faktatasta.

http://www.dallasnews.com/news/2016-presidential-election/2016/10/25/voters-texas-say-machines-changed-trump-votes-clinton-elections-officials-say-just-user-error 


"Samaa sarjaa välttämättömiä vastauksia Euroopan yhtenäisyyttä horjuttavaa propagandaa vastaan on Tšekin tasavallan päätös vastata aktiivisesti Venäjän tarinaan. Vuosia muhinut ilmiselvä asia on otettu tosissaan. Helsingin Sanomat muistutti, että Tšekeissä julkaistu European Values tutkimuslaitoksen selvitys osoitti, että Venäjän viestillä on vahva kaiku.
”Kyselyn tšekkiläisvastaajista 38 prosenttia uskoo, että Ukrainan sota on Yhdysvaltain syytä. Puolet ajattelee syyrialaispakolaisten tulevan Eurooppaan Yhdysvaltain toimien vuoksi. Noin kolmannes puolestaan uskoo, että Syyrian Aleppoa pommittava Venäjä auttaa ratkaisemaan Euroopan siirtolaiskriisin.”"
Euroopan yhtenäisyys? Oletko tosissasi? Tuollaisia yhtenäisyysvaatimuksiahan esitetään Putinin Venäjällä ja aikoinaan esitettiin natsien miehittämässä Euroopassa. Kuvittelet säälittävästi, että EU:n huojuminen johtuu ryssien puuhista, vaikka kansallismielisyyden nousun takana on EU:n itsensä harjoittama politiikka, joka potkii esimerkiksi suomalaisia minkä ehtii ja on jo aiheuttanut meille yli sadan miljardin taloudelliset nettotappiot. Se nyt vain on faktaa. Paitsi kaltaistesi propagandistien mielestä.

http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/10/minne-rahasi-meni.html 
Mitä taas tulee tuohon  tutkimusen tuloksiin... Ukrainan sotahan syttyi Yhdysvaltojen sekaannuttua Ukrainan sisäisiin asioihin tavalla, joka johti sisällissotaan maan etnisen venäläisväestön ja Kiovassa vallan kaapanneiden kesken. Jakolinja oli selvä: länsi tuki Kiovaa ja ryssät Donetskin venäläisiä. Se, että pidät USA:n osuutta tapahtumiin ryssien propagandana, kertoo aika murheellisella tavalla kaltaisesti propagandistin uskosta. Ilmeisesti sinulta meni kokonaan ohitse puhelu, jossa Yhdysvaltain varaulkoministeri Victoria Nuland ja USAn Ukrainan suurlähettiläs valitsevat Ukrainalle uutta hallitusta ENNEN Maidanin tapahtumia ja päättävät ettei maan suosituin oppositiopoliitikko ex-nyrkkeijä Klitshko saa tulla hallitukseen. Tai ehkä se on mielestäsi aivan normaalia, että amerikkalaiset valitsevat muiden maiden hallituksia. Voi olla niinkin.

https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k 
Syyrilaispakolaiset ja irakilaispakolaiset tulvivat Eurooppaan USAn sotatoimien vuoksi. Sekin on fakta. Venäjä liittyi Syyrian sotaan vasta hiljattain. Jo ennen sen Syyriaan menoa maasta oli paennut miljoonia ihmisiä, etupäässä amerikkalaisten palkkasoturiarmeija ISISiä karkuun. Tiedän, ettet usko ISISin olevan amerikkalaisten hallitsema entiteetti, mutta minulla on sinulle ja YLElle pikku-uutinen: presidentti Obama kertoi Pentagonin virallisessa tiedotustilaisuudessa asian olevan juuri näin. Laitan tähän linkin, niin voit kuunnella presidentti Obaman kertovan ihan itse, kuinka hän on antanut määräyksen ISIL eli ISIS joukkojen kouluttamisen ja aseistamisen nopeuttamisesta. On hauska nähdä miten selität asian ryssien propagandaksi. Tai ehkä Obamakin  tekee ryssien propagandaa? Voi olla.  
Venäjä ja Syyrian hallitus pommittavat Aleppon itäisiä osia. Länsi-Aleppo ja Aleppon keskusta ovat koko sodan ajan olleet Syyrian valtion hallussa. YLE ei ole koskaan kertonut sitäkään, koska se ei sovi teidän propagandaanne ja osoittaisi koko Syyria uutisointinne olevan lähes täyttä paskaa. Itseasiassa, kun ISIS ja sitäkin pahempi Al Nusra, eli Al Qaida, piirittivät Aleppoa vuosia teitä ei kiinnostanut lainkaan Aleppon lasten kohtalo. Kun nämä "kapinalliset" katkoivat päitä lapsilta, se ei surettanut teitä lainkaan. Kun jihadistit latasivat Youtubeen omia videoitaan, jossa ampuivat kaasukanistereita, se ei ollut uutinen YLEssä. Sekään ei ollut uutinen, kun YK totesi juuri kapinallisten käyttäneen myrkkykaasua siviilejä vastaan. Miksei?  Koska YLE ei enää tee mitään uutisia, vaan puhdasta länsipropagandaa, kuten itsekin esille tuot. On vastattava ryssien propagandaan tekemällä omaa.

http://edmaps.com/html/syrian_civil_war_in_maps.html

https://www.thesun.co.uk/news/1471980/us-backed-syrian-rebels-video-themselves-beheading-11-year-old-boy-for-being-a-spy/

http://www.haaretz.com/middle-east-news/un-has-testimony-that-syrian-rebels-used-sarin-gas-1.519405

Voisit kertoa myös sen, miksei se ole ollut YLEssä uutinen, että Syyriassa on toiminut brittien ja amerikkalaisten erikoisjoukkoja jo vuosien ajan? Kuka päätti, ettei heitä mainita Syyria-uutisoinnissa lainkaan? Sen kertomatta jättäminenhän vääristää tietoa tuosta sodasta. Jos tarkoitus olisi tehdä uutisia. Jos tarkoituksena on tehdä pelkkää propagandaa, asia on ymmärettävissä.

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/aug/09/pictures-appear-to-show-british-special-forces-on-syrian-front-line

http://www.bbc.com/news/uk-37015915

https://www.theguardian.com/world/2016/may/26/us-military-photos-syria-soldiers-fighting-isis

https://en.wikipedia.org/wiki/May_2015_U.S._special_forces_raid_in_Syria

Kuka päätti, ettei sekään ole uutinen, että vaikutusvaltainen republikaanisenaattori John McCain ilmoitti Fox Newsille tuntevansa Syyrian kapinallisjohtajia "intiimisti" ja olevansa heihin yhteydessä päivittäin? Miksi YLE vaikeni siitä, että samainen McCain oli kaverikuvissa ISISin kalifin kanssa? Oliko YLEllä jokin pakottava syy olla uutisoimatta tätä uutista, joka olisi muuttanut koko mielikuvan Syyrian sodasta?

https://www.youtube.com/watch?v=vItuKKuz_7Y

https://www.youtube.com/watch?v=GopqiYvuU1E 
Auttaako Venäjä pommituksillaan ratkaisemaan pakolaiskriisin? Ei todellakaan, mutta ei se edes yritä sellaista. Se aikoo panna matalaksi kaikki Assadin vastustajat, koska Assad on sen liittolainen. Hieman samaan tyyliin kuten USA aikoo panna Mosulin matalaksi, koska se tukee Irakin hallitusta. 
"Valtiollista toimijaa saanemme odottaa, vaikka Suomessa on huomattu samanlainen ilmiö kuin keskemmällä Euroopassa: maahanmuuton vastustajien piirissä on taipumusta uskoa valtamedian valehtelevan isoissa ja pienissä asioissa."
Aivan tosissasi toivot, että Suomeen tulisi oikein valtiollinen toimija, joka sitten kertoisi mikä on totta ja mikä ei. Se on uskomaton möläytys ja kertoo siitä, että olet täysin kadottanut journalismin perusperiaatteet. Sinä et ole vallan vahtikoira, vaan sen sylihauva, ihminen, joka toivoo, että olisi valtiollinen instanssi kertomassa mikä on totta ja mikä ei. Oliko se nyt George Orwell joka kirjoitti aikoinaan Totuusministeriöstä. Sinä toivot sellaista. Huomaatko mitään ironiaa tässä?
Valtamedian valehteleminen ei ole uskon asia. YLE valehtelee uutisoinnissaan päivittäin. Se selviää seuraamalla läntisiä uutismedioita. Ei tarvitse lainkaan seurata ryssien propagandaa, kun katsomalla BBCt,ä Sky Newsiä, amerikkalaisia uutiskanavia, France 24 kanavaa, saksalaisia uutiskanavia ja Al Jazeeraa, voi huomata YLEn kömpelön propagandan valheita. Jos vielä lukee brittiläisiä ja amerikkalaisia lehtiä, ero todellisuuden ja suomalaisen "valtamedian" puppu-uutisten välillä sen kuin kasvaa. 
Eikä valtamedian uskottavuuden romahduksella ole mitään tekemistä maahanmuuttovastaisuuden tai ryssien kanssa, vaikka te hädissänne niin yritätte asian selittää. Teidän uskottavuutenne romahduksen syynä on teidän tekemänne propagandan nolo kehnous. Jokainen englantia osaavat huomaa yhden päivän aikana tietokoneellaan, että te teette kömpelöä propagandaa. Kun sen havainnon kerran tekee, on kovin vaikea enää ottaa teitä vakavasti minään uutismediana.  Uskottavuusongelman olette te ihan itse keitelleet ja sen korjaamiseen teillä ei ole halua, eikä tahtoakaan. Joutusittehan te myöntämään Reijo Nikkilän tavoin tehneenne propagandaa vastoin parempaa tietoanne.

Loistava esimerkki teidän propagandastanne on se, että samaan aikaan kun paljastitte putinistien trollitehtaan ja toimittajanne halusi laatia nimilistoja suomalaisista putinistitrolleista, ette pihahtaneetkaan erään toisen valtion propagandaprojektista, joka oli monin verroin suurempi sitä Pietarin trollitehdasta. Miksi YLE vaikeni tästä? Koska se teki ja tekee propagandaa, ja koska tämä uutinen olisi ampunut reijän siihen YLEn "tarinaan". Onneksi länsimainen media uutisoi asian, jonka YLE salasi ja jätti kertomatta. Tämä uutinen toi hieman perspektiiviä teidän kökköön propagandaanne.

https://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/31/british-army-facebook-warriors-77th-brigade 
"Venäjän suhteen suomalaisten ei ole mitään syytä panikoida vaan tärkeintä on järjestelmällisesti vahvistaa omaa tarinaa. Jokainen tietää, että tunnepohjaiseen keskusteluun ei järkipuhe tehoa."
Siis ensin vaadit että "omaa tarinaa" vahvistetaan ja sen jälkeen puhut ikään kuin järkipuheesta? Oliskohan YLEn syytä vahvistaa faktapohjaista uutistoimintaa ja antaa mediakonsulttien ja kirjailijoiden hoidella tarinanurkkaukset. Mutta tuo kuvaa hyvin YLEn ongelmia. Puhutaan Tarinasta, eikä UUTISESTA. On olemassa oma tarina ja ryssien tarina, ja omaa pitää vahvistaa. Aika merkillistä ajattelua. Tosiasioihin perustuva uutisointi olisi paras ase kaikkea tarinankerrontaa vastaan, mutta jostakin syystä se ei sinullekaan kelpaa. Outoa.
"Kun Venäjällä aletaan puhua Suomesta imperiumiin uudelleen liittyvänä kansakuntana, meidän on tiedettävä, mitä pitää vastata."
Eiköhän tuon tiedä jokainen suomalainen. Me emme ole osa mitään imperiumia. Piste.
Tai hetkinen. Olemmahan. Olemme sen läntisen suurvallan alusmaa. Jos et minua Jarmo usko, niin istupa alas ja lue se Nato Isäntämaa -sopimus englanniksi ja sen jälkeen siinä sopimuksessa viitatut Nato-asiakirjat. Ymmärrän kyllä jos et halua tehdä sitä, sillä se ei todellakaan mahdu YLEn "tarinaan". Kyseisellä sopimuksella koko maa, sen maa-alue, ilmatila, resurssit, terveydenhuoltojärjestelmä, poliisi jne. luovutettiin Naton käyttöön. Sopimuksen mukaan Nato voi tulla maahan milloin haluaa. Juuri siksi presidentti Niinistökin lukee Nato-harjoituksista Suomessa lehdistä. Hänelle ei sopimuksen mukaan edes tarvitse kertoa mitään.  Yksikään suomalainen vallanhaltija ei sopimuksen mukaan voi estää Natoa tulemasta maahamme milloin se niin haluaa. 
Maassa korkeinta päätäntävaltaa käyttää kulloinkin korkea-arvoisin maassa oleva Nato-upseeri, jolla on lopullinen päätösvalta kaikissa asioissa. Hän voi halutessaan konsultoida Suomen hallitusta, jos haluaa. Kaikki tämä lukee siellä Isäntämaa-sopimuksessa, mutta kuten sanottua: tuo ei sovi sinun tarinaasi, eikä siihen YLEn tarinaankaan. Suosittelen kuitenkin lukemaan sen, ennen kuin kommentoit tätä blogitekstiä kiukustuneena. Fakat, Jarmo, ne faktat.
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185645-ipu-kaansi-naton-isantamaasopimuksen-mou-suomeksi 
Yleisellä tasolla sanoisin, että on erittäin omituista ja länsimaisittain suorastaan käsittämätöntä, että toimittaja haikailee virallisen totuuskomission perään, vaatii virallista propagandaa, ja esittää että kriittisyys on ryssää ja pahasta. Se on täysin käsittämätöntä. Journalismin perusperiaate on kriittisyys kaikkea virallista totuutta kohtaan, tuli se sitten Obaman tai Putinin, tai Kalle Ankan suusta. Toimittajan tulee olla kriittinen, tutkia, ottaa selvää, kaivaa totuus esiin virallisen propagandan alta, eikä suinkaan tehdä sitä itse.
Tässä on suurin ero läntisen median ja suomalaisen "luotettavan valmaedian" välillä. Suomalainen valtamedia on pompöösi propagandakoje, ei edes kone. Brittilehtien toimituksiin tehdä rynnäköitä poliisin ja hallituksen toimesta. Spot the difference??

YLE voisi halutessaan olla täysin ylivoimainen uutismedia tässä maassa, mutta jostakin syystä se ei ole. Te voisitte resursseillanne olla täysin ylivoimainen tiedonvälittäjä, mutta jostakin syystä olette päättäneet olla pienen syrjäisen maan parahultainen propagandapulju, joka keskittyy pelottelemaan omiaan ja syöttämään näille valheita ja väärää tietoa. En ymmärrä sitä.

Ehkä joku määrää teidät toteuttamaan tätä äärimmäisen noloa tehtäväänne, tai ehkä teitä uhkaillaan tai kiristetään tekemään kökköä propagandaa todella kovien uutisten sijaan. Valtavaa resurssien haaskausta tämä kuitenkin on. Ja äärimmäisen noloa, todella noloa.

Palatkaa länsimaisen journalismin piiriin, pliis!
Ystävällisin terveisin,
Sande Parkkonen, suomalainen.

PS. Huomasitko? Ei yhtään linkkiä ryssämediaan. Se on mahdollista !


9 kommenttia:

 1. hienoa kirjoittelua taas ja täyttä asiaa...

  VastaaPoista
 2. Yksi suuri ero kannattaa muistaa Venäjä vs länsimedia-propagandassa, eli motiivi.

  Venäjän motiivit suomeen ja suomalaisiin on käytännössä lähes olemattomat, suomi on pieni läiskä kartalla ja lähes totaalisen mitätön kauppakumppani (tai lähinnä, oli).
  Venäjä ei paljoa tuhlaa aikaa edes euroopan valtioiden kanssa käytäviin lähentymisiin (ja tässä yksi työkalu on systemaattinen propaganda), luonnollisesti perustason lähentymiset mutta ei mainittavia panostuksia.
  Syykin on hyvin selvä, Venäjän strategiassa prioriteettilistalla suurimpana on BRICS-yhteistyön kehittäminen mahdollisimman toimivaksi (ja olla mukana mahdollisimman suuressa roolissa).

  Yhdysvaltojen motiivi eurooppaan on taasen täysin toinen, euroopasta halutaan tehdä yhdysvaltojen alusmaa josta halutaan saada mahdollisimman suuri hyöty itselleen.
  Tässä on syy miksi USA rakensi ns.kylmän sodan Venäjän ja euroopan välille, eurooppa halutaan omaan hallintaan (rakentaa muuri Venäjän ja euroopan välille), kyseessä eräänlainen reviirijako joka taasen sopii Venäjän omiin suunnitelmiin.
  Täytyy muistaa että Venäjällä ei ole taloushuolia, päinvastoin (tästäkin propagandaa suolletaan jatkuvasti ns.valtamediassa), USA lähes konkurssitilassa kansantaloutena (ja tätä ollaan hyvin hiljaa).

  Motiivi kun tiedetään, tiedetään myös miksi mitäkin aktiviteettia käytetään, ei maailmantaloudessa tehdä suuren linjan strategiasuunnitelmia arpomalla, niille on erittäin tarkat perustelut ja päämäärät.

  Olennaista on miksi suomi haluaa olla mukana tässä suurten linjojen pelissä ?
  Miksi suomen valtamedian lippulaiva YLE on muuttunut huumoritehtaaksi, heidän ns.uutisten ollessa hauskinta katsottavaa (tosin huumori on mustaa) jota ei voi katsoa ilman naurunpyrskähdyksiä ?

  Joskus jopa miettii ketä varten YLE suoltaa propagandaa aamusta iltaan joka ikinen päivä, jopa mökin mummotkin tietävät että YLE suoltaa propagandaa sarjatulella.

  Verkkomaailmassa kun ei tarvitse edes englantia osata, että voi halutessaan parissa sekunnissa katsoa muitakin medioita mistä päin maailmaa tahansa, käyttämällä käännössivustoa omalle kielelleen (laatu vielä heikkoa, mutta olennainen selviää).
  Meillä vähän nuoremmille englanti on lähes se ykköskieli, joten seuraaminen vieläkin helpompaa ja kotimaan valtamedia se jota harvoin edes sivusilmällä katsotaan (ja ihmetellään taas propagandan määrää ja pöyhkeyttä jolla sitä suolletaan).

  Saattaa olla että YLE:een kristallisoituu koko suomen nykytila, eräänlainen kollektiivinen kaaos ja moraalinen rappio jossa halutaan rypeä, kaukana ne ajat kun rehellisyys ja oikeudenmukaisuus olivat suurimpia hyveitä.

  VastaaPoista
 3. Mahtava kirjoitus. Kumpa kaikki suomalaiset osaisivat suhtautua kriittisesti YLE:n uutisointiin. Jatka samaan malliin, Sande!

  VastaaPoista
 4. Amerikan valtamedia on globalistien omistama ja hallitsema ja sen seurauksena se on puhdasverinen globalistien eli rahavaltaa hallitsevan eliitin äänitorvi. Suomen media pitää tätä propagandapläjäystä absoluuttisena totuutena. Mutta ei sielläkään hyokätä totuutta kertovien lehtien kimppuun niinkuin Suomessa. On tunnettu tosiasia, että CIA maksaa saksalaisille toimittajille, jotta ne kirjoittaisivat USAn propagandalle myotämielisiä artikkeleita. Heidän ei tarvitsisi maksaa mitään, jos kerrottavat tarinat olisivat totta. En ole kuullut, että sielläkään poliisi olisi lähtenyt jahtaamaan paikallisia lehtiä.

  Washingtonin hallitus on 100 %sti globalistien hallinnassa ja sen seurauksena sen ykkostoimintatapa on pitää huolta Amerikan säilymisestä maailman sotilaallisena ykkosnyrkkinä. Ainoa tapa perustella tätä on jatkuvat "tarpeelliset" sodat. Politiikan ydin on, että jos jokin maa ei tottele Yhdysvaltojen käsityksia asioiden hoidosta, niin maahan vaihdetaan uusi hallitus, joka tottelee. Jos ei, niin vaihto tehdään sotilaallisin toimenpitein. Suomi on kuuliaisena tälle politiikalle antanut hallitusohjelmienkin laatimisen amerikkalaisen globalistiyhtion McKinsey & Conpanyn tehtäväksi Matti Vanhasen ajoista lähtien. Ainakin siitä lähtien kaiken USAn tarpeettoman sotapolitiikn ja valheiden hyväksyminen on ollut hallituksen päätosten kulmakivi.

  Ilmeisestikin Amerikan vaatimuksista johtuen Suomi sitoutui isäntämaasopimukseen, joka käytännossä on puhdas antautumissopimus Natolle, kutem bloggaaja kertoo. Yhteistyosopimus Englannin kanssa oli luonnollinen kehitys sitoutumisessa Naton alaiseksi ilman ns turvalauseketta. Englantihan on jatkuvasti ollut kouluttamassa ja aseistamassa jihadisteja kaikkialla, mihin USA on tarvinnut tätä uutta yksityistettyä palkka-armeijaansa.

  Siitä seurannut vastaava sopimus USAn kanssa vain varmistelee, että USA voi jo ilman Nato-kuviota tulla maahamme ja ottaa maamme armeijan haltuunsa ja aloittaa haluamansa sodan Venäjää vastaan oman armeijamme avulla. USA on jatkuvasti lisännyt aggressioita Venäjää vastaan ja on täysin odotettavissa, että USAn hyokkäyksen tullessa konkreettiseksi uhaksi Venäjälle, se ryhtyy toimimaan. USA vaatii, että muutkin maat kun Suomi, Ukraina, Puola ja Balttia olisivat mukana sodassa. Käytänto on osoittanuut, ettei USA sääli yhtään palkka-armeijoittensa kaatuneita, kuten on nähty Ukrainassa, jossa maa pakotettiin uusnatsien voimin aloittamaan kansalaissota tai Mosulissa ja Aleppossa, joissa USAn palkkaamat ja aseistamat jihadistit tappavat siviileitä.

  Vallitettavasti mailma on mullistunut. Venäjän nykyjohto luottaa kristillisen uskon voimaan, mutta USAn johto on hylännyt kristinuskon ja siten luottaa saatanallisiin voimiin. Suomi on Amerikan jäljissä luopumassa kristillisestä uskosta ja omaksumassa vieraiden jumalien oppeja.

  VastaaPoista
 5. Tuota. Kannattaisiko aloittaa arviointi siitä, kenelle kirjoittaa? YLE pärjää ilman minuakin, mutta voisin toki tehdä arvostamalleni mediatalolle töitä. En käytä kenekään aikaa kirjoittamalla enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko mahdollista kirjoittaa käyttäen faktoja? Jos tiedät kirjoittavasi propagandaa niin laittaisitko varoituksen jotta sohvaperunatkin ymmärtäisivät artikkelin olevan huuhaata?

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus.Paljon ajattelemisen aihetta.Toivottavasti jaksat jatkaa samalla linjalla!

  VastaaPoista
 7. Kuten Ylen myös esim. Iltalehden ja kokoomuksen Verkkouutisten agenda on selvä: joka päivä jotakin Venäjän uhasta tai ainakin jotakin negatiivista naapuristamme. Toki tämä on myös ns. klikkausjournalismia, uhkakuvat ja hyökkäysuhilla spekulointi (näiden "asiantuntijoita" riittää) myy, koska suuri yleisö ei vaivaudu ottamaan selvää asioita eikä kielitaitokaan siihen aina riitä.
  Media on aina hoitanut sotavalmistelut muokkaamalla yleistä mielipidettä hankkeen taakse. Tästä ei nyt liene kyse mutta kyllä välillä tuntuu että olemme palanneet vuosikymmeniä taaksepäin ja saamme jälleen lukea "rintamauutisia", siis uutisia Venäjä rintamalta.

  VastaaPoista