sunnuntai 22. syyskuuta 2019

UUSIEN ASUNTOJEN HINTAPOMMI POSAHTAMASSA? - maaseudun pakkotyhjennystä lisättävä

23.9. 2019 MTV:n aamulähteyksessä esiintynyt kiinteistöalan asiantuntija kertoili kuinka Suomessa on satoja tuhansia tyhjäksi jääviä ja/tai jääneitä asuntoja "taantuvilla alueilla". Mies ilmoitti faktana, ettei koko Suomea kyetä pitämään asuttuna, vaan ihmiset muuttavat kaupunkeihin ja "satoja tuhansia" koteja jää tyhjilleen. Ja sitten suusta tulikin se todellinen syy miehen tarinointiin: "tyhjiksi jäävät kodit tulee purkaa valtion tuella".

Joitakin on otettu kakkosasunnoiksi, pidetään kesämökkeinä, mutta "mitään takaisinmuuttoa ei ole." No, se liike on vasta jo alkamassa, kun yhä useammat ihmiset tajuavat varsinkin maaseutukaupungeissa, että suurissa kaupungeissa asuntojen hinnat ovat ylimaailmallisia ja työmatkoihin menee kevyesti puolesta tunnista tuntiin ruuhkissa kököttäessä. Hieman maaseutukaupungin ulkopuolella saa kokonaisen talon kerrostalokaksion hinnalla ja työmatkakaan ei ole sen pidempi ajallisesti. Juuri tästä syystä moni onkin jo alkanut katsella näitä "tyhjiksi jääneitä koteja" sillä silmällä.

Totuus asuntokuplasta paljastui aamun lähetyksessä, kun asiantuntija vaati valtiota tukemaan näiden "tyhjiksi jääneiden asuntojen" purkamista. Mikskö näin? Koska todellisuudessa rakennusyhtiöiden ja kiinteistofirmojen käsissä on tuhansia ja tuhansia tyhjiä uudiskohteita, joista kukaan ei ole kiinnostunut. Pääkaupunkiseudulla on kiinteistöalan sisäpiiriläisen mukaan jo ainakin kaksi kohdetta, joista on tulossa jättilasku rakentajille.
Vantaan Kivistöä. Alueelle uhkaa jäädä satoja asuntoja tyhjilleen, koska ulkomaalaisetkin sijoittajat ovat menettäneet kiinnostuksensa ylihintaiseen betonilähiöön. Kaavoituksen mukaisesti alueelle rakennetaan siitäkin huolimatta lisää. 

Vantaan Kivistössä on kasapäin myymättömiä asuntoja, joita kukaan ei halua. Ja lisää rakennetaan. Jopa ulkolaiset sijoittajat ovat lähteneet kävelemään näiden ylihintaisten koppien kaupoista, koska hinnoittelu on karannut täysin käsistä. Satojen tyhien kerrostaloasuntojen ostajiksi on siis saatava kotitalouksia, eikä se onnistu ilman, että valtio alkaa hävittää haja-asutusalueiden koteja ja taloja, joihin ihmiset saattaisivat järkisyistä muuttaa. Maaseutu on tyhjennettävä rakennusyhtiöiden voiton varmistamiseksi.

Alan sisäpiiriläisen mukaan rakennusyhtiö huojuu myös Helsingin Kalasataman kanssa, koska koko hanke on kaatumassa. Suurella rahalla ja huudolla mainostetut Kalasataman tornit ovat paljastuneet superkalliiksi fiaskoksi. Pystyyn saadussa tornissa tapahtui vesivahinko JO ENNEN kuin asukkaat pääsivät sisään ja rakennusyhtiö on joutunut majoittamaan sinne muuttavia muualle omalla kustannuksellaan. Siis koko torni joutui vesivahingon kohteeksi vastavalmistuttyaan. Toinen torni on viivästynyt ja viivästynyt, eivätkä ylihintaiset asunnot ole muutenkaan menneet kaupaksi keksien tapaan. Eikä ihme. Kauppakeskus Redi on sekin osoittautumassa miljoonien hudiksi. Kalasatamaa rakentanut yhtiö on todella suurissa talousvaikeuksissa kymmenien miljoonien tappioiden vuoksi.
Helsingin Kalasataman rakennustyömaata. Kohoamassa yksi rakennusyhtiölle taloudellista tappiota tuottaneista torneista. 

Juuri siksi aamuteeveen asiantuntija vaati valtiota tukemaan haja-asutusalueiden asuntokannan tuhoamista. Juuri siksi kiinteistöbisnekselle on välttämätöntä, että asumisen edellytykset ja konkreettiset asuinkiinteistöt hävitetään. Tätä operaatiota asiantuntija kutsui "markkinoiden tasapainottamiseksi". Siis keinotekoisesti luotaisiin tilanne, joka tukisi herran edustamien tahojen bisnestä. Tämä on "markkinoiden tasapainottamista". No ei tietenkään ole. Se on niiden vääristämistä yhden sektorin tukemiseksi. Se on rakennusyhtiöiden ja pankkien ja rahoittajien etujen mukaista. Kodin ostajille, asunnon ostajille ja asukkaille, siis ihmisille, tämä on erittäin vahingollista. Näin ylläpidetään uusien rakennuskohteiden keinotekoisesti taivaisiin pumpattuja hintoja.

Mutta kuten kaikki ajattelevat ihmiset tietävät, tämä on vain yksi syy maaseudun pakkotyhjennykselle. Juuri siksi presidenttikin on suhtautunut myötämielisesti tähän maaseudun kotien tuhoamisajatukseen. Maaseutu ja haja-asutusalueet on tyhjättävä. Se on valtion, poliitikkojen, virkamiesten, liikemiesten, suuryritysten ja EU:n tahto. Suomi on autioitettava, koska Suomi on kehitysmaa, raaka-ainereservi, kaivoskolonia, eikä mitään muuta. Maaseudun pakkotyhejnnys on suomalainen versio Stalinin pakkokollektivisoinnista. Tarkoitus on tehdä kansasta ylikalliiden betonikoppien torppareita, jotka ovat koko loppuikänsä pankkien armoilla. Ja maaseudulla vain vihreät voivat kokea luontoelämyksiään, kunhan siellä ei ole tunnelmaa pilaavia maalaisia traktoreillaan pöristelemässä.

6 kommenttia:

 1. Maaseudun asuntomarkkinat ovat ne mitkä toimivat markkinaehtoisesti, kasvukeskuksiin dumpataan asumistukea.
  Jo se, että Sauli Niinistö mainitsi maaseututalojen omistussuhteiden muuttamisesta, sai minun tuntokarvani pörhölleen, sekä vilun väreet läpi kehon.
  Eli Sauli varmaan unelmoi jostain himmelistä millä pankkien maaseudulle myöntämät vakuudet alennetaan ja tuleekin joku hämäräjärjestely mikä ottaa näin nämä roskavakuudet hoitaakseen, sekä talot omistukseensa ja sitten alkaa valtion rahavirta hämäräfirmaan asumistuen muodossa.

  VastaaPoista
 2. Todellakin juuri kuten alustuksessa kirjoitetaan! Esim. Äänekoskella ja Uudessakaupungissa tuhannet duunarit tekevätkoko maan kannalta merkittävää työtä vientiteollisuudessa. Heidän työnsä valuu tekijöiden ulottumattomiin gryndereille ay-pomejen vuokrabusinekseen!

  Suomen todellinen asuntokupla on pääkaupunkiseudulla. Tulee väkisinkin mieleen Neuvostoliitto ja sen hallinnon sekä neuvostoökyjen täyttämän Moskova.

  VastaaPoista
 3. Jörgen Jörgensen23. syyskuuta 2019 klo 5.23

  Minun puolestani nämä sutta ja sekundaa törkeään ylihintaan tekevät firmat saavat mennä kaikki nurin; ei tule ikävä. Asuminen on sentään ihmisellä perustarve, eikä sillä keinottelua tule tukea millään tavalla. Tuo ylihinnoiteltu Kivistökin on varsin karmea esimerkki siitä, minkälainen rakennettu ympäristö on kaupunkikaavoittajan ja myös grynderin mieleen. Normaalilla ihmisellä ei sinne ole mitään asiaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä tekstistä!Helsingin vihreät eivät piittaa kuin rahasta. Seuraavaksi lähtee Malmin lentokenttä.

  VastaaPoista
 5. Tuttava kertoi käyneensä ulosottomiehellä asioilla. Hän oli 90-luvun uhri kun pankki kaatoi yrityksen ja vaikka omaisuusvarat riitti pääoman maksuun, hän luuli selvinneensä sillä ja saaneensa velat maksettua. Mutta ei, pankista oli kylmästi sanottu että korkoa on sitten jäljellä samanverran kuin lainapääomaa oli, että maksa pois.

  Se omaisuus mitä oli jäljellä, siihen Ilmajoen silloinen nimismies neuvoi että siirrät kaikki mitä jäljellä on, sukulaisten nimiin ja et markkaakaan lyhennä, sillä muuten velkavankeus ei lopu koskaan.

  Siihen aikaan paikalla ollut ja nimismiehen avastajana ollut ulosottomies kertoi, että koko tämä kesä on pitänyt kiirettä. Ne jotka ovat rakentaneet maaseudulle haja-asutusalueille ja on tullut maksuvaikeuksia, näitä asioita on pitänyt selvittää pitäen kiirettä.

  Pankit ovat aloittaneet ryöstön ja myyneet rahoittamansa uudisrakennusten lainat rahoitusyhtiöille. Ja kun tiedetään rahoitusyhtiöiden ahneus ja helevetin kalliit korot, asukkaat ovat joutuneet korkojen ja velan lyhennysten vuoksi vaikeuksiin ja lainavelat ovet menneet ulosottoon. Vasaran alle joutuneet kiinteistöt pankit ostaa takaisin halavalla, myyden ne sitten taas eteenpäin näille "sijoittajille".

  Sijoittajat taasen vuokraa kiinteistöt ja Kela maksaa heille suoraan vuokralaisen asumistuet.

  Suomessa näemmä tälläinen ryöstö tehdään aina 1800-luvulta alkaen 33 vuoden välein.

  VastaaPoista