sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

PÄÄSTÖKAUPPA - RAHAA TYHJÄSTÄHiilidioksidipäästöillä käytävä kauppa on luultavasti nerokkain liikeidea ihmiskunnan historiassa. Se on paljon parempi bisnes kuin pankkien rahanluonti tyhjästä, sillä päästökauppa on kirjaimellisesti ilmaa. Se ei siis maksa yhtään mitään sen myyjille, sitä ei tarvitse tehdä, tuottaa, jalostaa tai käsitellä mitenkään. Sitä ei kuljeteta minnekään, eikä varastoida mihinkään, joten kaikki on puhdaasta tuottoa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_emission_trading

Toisin kuin suomalaiset usein kuvittelevat, tämä tyhjyysbisnes ei suinkaan pyöri valtiollisten tahojen varassa, vaan se on suurta yksityistä bisnestä maailmalla. Näin siksi, koska maailmalla on päätetty että vain yksityiset päästödiilerit voivat pyörittää sitä tehokkaammin.
"In an emissions trading system, permits may be traded by emitters who are liable to hold a sufficient number of permits in system. Some analysts argue that allowing others to participate in trading, e.g., private brokerage firms, can allow for better management of risk in the system, e.g., to variations in permit prices (Bashmakov et al.., 2001).[20] It may also improve the efficiency of system. According to Bashmakov et al.. (2001), regulation of these other entities may be necessary, as is done in other financial markets, e.g., to prevent abuses of the system, such as insider trading."


Tämä tyhjyysbisnes tosin kadottanut pelkästään EU:ssa noin miljardien verot, mutta mitäs pienistä. Pääasia on, että bisnes is bisnes. On nimittäin niin, ettei tällaista lypsylehmää voida päästää kaatumaan enää mistään hinnasta ja siksi "ilmastonmuutoksen vastainen taistelu" on pakko pitää käynnissä. Sinä päivänä, kun ihmiset lakkaavat uskomasta hiilidioksidin tuhoisuuteen ja ihmiskunnan syyllisyyteen, tyhjyysbisnes katoaa - niin, ei edes savuna ilmaan. Se vain lakkaa olemasta.

No, kuinka paljon tällä tyhjän myymisellä ja ostamisella sitten tehdään rahaa? Aika paljon. Vuonna 2018 ilman eli tyhjän myymisessä pyöri rahaa 144 miljardia dollaria. Siis 144 000 000 000 dollaria. Tyhjän myymisellä ja ostamisella. Mieti sitä.

Tämä on se syy miksi asiasta pidetään niin suurta meteliä nykyisin. Tiedemaailmassa kyllä tiedetään, ettei ilmastonmuutos johdu vain ja ainoastaan hiilidioksidista, jos se edes johtuu siitä. Tiedemaailmassa tiedetään sekin, etteivät ihmiskunnan päästöt ole kuin murto-osa niistä päästöistä, joita luonnosta tulee vuosittain. Ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen on hyvin vähäinen, jos sitä on edes. Mutta tiedemaailmassa tiedetään sekin, että ilmastomuutos on myös akateemisessa maailmassa rahan lähde ja tae. Tiedän erään tapauksen eräässä EU-maassa, jossa joukko fyysikoita menetti perustutkimukseen tarkoitetut määrärahansa. Ryhmä sutaisi kasaan ilmastotutkimuksen ja sai sille avokätisen rahoituksen, jonka se käytti oikeaan työhönsä. 

Mikä se ilmastonmuutostutkimus oli? Fyysikot pystyttivät pellolle ikkunoita ja tarkkailivat muutoksia niissä. Tämä oli siis se tutkimus, joka sai miljoonien rahoituksen automaattisesti, kun heidän fysiikan perustutkimukseltaan rahoitus oli evätty. Tätä on akateeminen ilmastobisnes ja siksi siellä niin suureen ääneen huudellaan ilmastosta ja hiilidioksidista. Valitettavasti myös akateemisessa maailmassa raha tukkii suut, joten en voi kertoa maata enkä tutkijoiden nimiä, enkä tietolähdettäni, koska he menettäisivät rahoituksensa ja työpaikkansa totuuden paljastuessa. He eivät halua nimiään julki. Se on osa tätä tyhjyysbisnestä. Valheet ja pelko pitävät sen toiminnassa. Näin mikä tahansa tietovuoto tai paljastus voidaan nimetä huhu-puheeksi, valeuutisiksi tai paskapuheiksi. Näppärää.

Mutta ei hätää. Sinäkin voit ryhtyä myymään omia päästökrediittejäsi. Voit siis ryhtyä päästödiileriksi, sillä sinullakin on henkilökohtainen päästökrediittipääomasi, jonka avulla voit ryhtyä tuumasta toimeen. Et tarvitse yhtään mitään, et välineitä, et konttoria, et työkaluja, et edes työvaatteita, sillä ryhdyt myymään tyhjää! Eikä Suomen valtio voi kansainvälisten ilmastosopimusten vuoksi edes kieltää sinua myymästä päästökrediittejäsi kenelle tahansa. Eli ei muuta kuin tuumasta toimeen ja tyhjää myymään. YK:n kansainvälisen ilmastopaneelin entinen johtaja, intialainen rautatieinsinööri jonka Tarja Halonen palkitsi valkoisen ruusun ritariristillä, oli myös Intian suurimman päästöpankin omistajia. Hyvä bisnes on aina hyvä bisnes!

Ja jos joku siellä kuvittelee, ettei tämä ole mitään isoa bisnestä maailmalla, niin ei tiedä rahan tekemisestä yhtään mitään. Näin nerokkaasta bisneksestä ei edes Wall Street pysy erossa.

3 kommenttia:

 1. Näitä huu haa instrumenttejä keksitään jatkuvasti ja nämä osaltaan luovat, talouksien syöksykierteitä ja lamoja koska tyhjän myyminen on aina joltakin pois, se on sama kuin USA:ssa kehitettiin nämä talo- ja asuntokauppa tuottopaketit jotka oli suuri bluffi,tavalliset ihmiset menettävät useimmin kaikki sijoituksensa esimerkiksi osakkeisiin kun romahdus tulee, kaikki nämä uudet instrumentit on bluffia, ne vain otetaan käyttöön koska tietty porukka joka leipoo niistä itselleen paljon omaisuutta tuntevat asian ja tietävät arvion koska bisnes loppuu ja tulee syöksykierre ja lama jolloin jälleen kerätään voitot talteen ja on saatu myytyä tyhjää paljon, se on sama kuin valtioille myytiin ilma verkkoalueita joihin Sonerakin erehtyi laittamaan miljoonia ja kansa maksaa ne verkkomaksujen korkeilla hinnoilla, eihän vielä ilma maksa mitään mutta nyt vain myydään oikeutta saastuttaa. Olisi aika valtioiden herätä, että ei kaikki mene seuraavassa syöksyssä joka tulee varmasti lähiaikoina.

  VastaaPoista
 2. Saisinko keksintööni rahoituksen .
  Nanoputki avaruuteen .
  Lähtöpäät päiväntasaajalla ja ulostus esim.15km korkeuteen.
  Sillä saataisiin oivasti kiihdytettyä seuraavan Jääkauden alkaminen.
  Eli se ei käy.
  Tämä vain teoreettiseksi esimerkiksi , kuinka helppoa on tehdä kylmää , jos resurssina olisi rahatalous.
  On sexikkäämpää manipuloida Sopulilaumat , joita löydät esim.Helsingin keskustan kuppiloista.
  Kun pilvipäissän keksivät kuinka juttu nyt onkin näin , sehän sitten on .
  Sande jo tuossa kohdassa , kuinka määrärahoja haetaan , kertoi periaatteet.Ne ovat täyttä totta.

  VastaaPoista