perjantai 12. heinäkuuta 2019

GRETA THUNBERG, NUORISON ILMASTOLIIKEHDINTÄ eli ei mitään uutta auringon alla

Valtamedia on uutterasti uutisoinut kuinka nuoret ovat lähteneet sankoin joukoin taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan. Tikun nokkaan on nostettu ruotsalainen teinityttö, josta on leivottu suuri sankari ja esikuva jokaiselle nuorelle - aikuisten toimesta. Greta Thunberg ei ole noussut omasta aloitteestaan, omin voimin tai itsekseen, eikä edes ikätoveriensa tuella, suureksi mediatähdeksi ja "esikuvaksi". Hänestä on tehty sellainen.

Vastaavia tapauksia löytyy historiasta useitakin. Keskiajalla muuan ääniä ja näkyjä saanut teinityttö nostettiin Ranskan hajanaisen kansan vastarinnan kiteytymäksi. Hän oli hyödyllinen maksotti, hänen kiihkeytensä ja horjumaton uskonsa omaan asiaansa teki hänestä dauphinisteille loistavan työkalun. Hänestä tehtiin nopeasti jo hänen elinaikanaan suuri sankari ja nykyisinkin hänen myyttinsä elää vahvana ja sitä ylläpidetään kaikin mahdollisin tavoin, nimenomaan virallisten tahojen toimesta. Kun hänestä ei ollut enää hyötyä vallanpitäjille ja hänen toimintansa alkoi olla enemmänkin haitaksi, hänet luovutettiin vihollisten teloitettavaksi. Hänen nimensä oli Jean D'Arc.

Vastaavia henkilöitä on ollut muitakin. Aikoinaan Neuvostoliitossa suureksi sankariksi ja esikuvaksi nostettiin pikku pioneeri, joka ilmiantoi omat vanhempansakin neuvostovastaisista mielipiteistä. Tämän reppanen ympärille rakennettiin pioneereille ideaalimyytti, luotiin oikeassa olemisen legenda ja tuhannet ja tuhannet neuvostolapset uskoivat tähän tarinaan ja sen oikeamielisyyteen, ja pyrkivät seuraamaan esimerkillisen pioneerin jalanjälkiä omassa elämässään matkalla kohti uutta, uljasta huomista.

Maon Kiinassa käytiin valtataistelua kommunistipuolueen sisällä. Maolla ja hänen lähipiirillään oli ässä hihassa. Nuoriso. Maon pieni punainen kirja opasti nuorison kulttuurivallankumouksen tielle ja nuoriso lähti sanoin joukoin innostuneesti liikkeelle tuhoamaan vanhaa maailmaa, sen edustajia, sen institutioita, ihmisiä, ja miljoonat vapaaehtoiset lähtivät raatamaan valtion suuriin hankkeisiin työleireille ja keskitysleireille. Niihin päätyivät myös kaikki ne miljoonat Maon vastustajat ja punakaartien eli nuorisoryhmien löytämät viholliset. Kuolonuhreja oli miljoonia, mutta nuorison rinnassa paloi oikeassa olemisen tuli, jota virallinen media ja valtiojohto tukivat.

Pol Potin punakhmerien Vuosi nolla oli jatkoa Maon kulttuurivallankumoukselle ja sen työrukkasina häärivät taas kerran teinit. Kaikkein fanaattisimmat ja raaimmat punakhmerit eivät olleet vuosia viidakoissa sotineita sissejä, vaan teinejä, joille puolue antoi vallan käydä vanhan maailman kimppuun. Vuosi nolla tarkoitti kirjaimellisesti entisen maailman poispyyhkimistä uuden ja paremman tulevaisuuden tieltä. Jokainen, jolla oli silmälasit, edusti vanhaa maailmaa, koska silmälasit osoittivat että kyseinen henkilö oli lukenut vanhoja vääriä tietoja ja siten eliminoitava uuden ja oikean totuuden tieltä. Tälle maailman pelastukselle ja parannukselle tuli noin kaksi miljoonaa uhria, kun nuoriso kiersi ympäri Kambodzaa eli Kamputseaa taistelemassa vanhaa taantumuksellista maailmaa vastaan.

Natsien Kolmannen valtakunnan viimeiset taistelijat olivat Hitler Jugendin lapsia. Heidät oli kasvatettu asiaansa ja he tiesivät olevansa oikeassa. He tiesivät taistelevansa hyvän puolesta pahaa vastaan. He kuolivat Seelowin kukkuloilla, Berliinissä ja muissa raunioissa virallisen totuuden puolesta ja sodan jo päätyttyä yrittivät luoda vastarintaverokostoa vihollisia vastaan käytävään taisteluun oikeassa olijoiden varmuudella. Ihmissusi-verkostosta piti tulla saksalainen partisaanijärjestö ja valtaosa sen jäsenistä piti rekrytoida nuorisosta, joka uskoi olevansa oikeassa.

Ilmastonmuutos virallisessa ja virallisesti kaanonisoidussa muodossaan on valtaa pitävien työkalu. Se on tiettyjen tahojen instrumentti väestön ja kansojen hallinnassa. Koska valtaisinkaan porpaganda ei ole saanut tuota Virallista totuutta Ainoaksi Totuudeksi tuota instrumenttia käyttävät ovat ottaneet opikseen historiasta ja tekevät kuten vallanpitäjät ovat aina tehneet, jos ja kun tieltä pitää raivata "vanha" maailma. Nuoriso on valjastettu asialle valtamedian, poliitikkojen, opettajien, yliopistojen, tuhansien ja tuhansien nuorisoon vaikuttavien tahojen uutteralla toiminnalla. Nuoriso ei ole itse keksinyt tätä asiaa. Se on syötetty sille, se on aivopesty ala-asteikäisestä saakka tälle asialle omistautuneeksi kaaderiksi, aivan kuten Pol Potin punakhmereissäkin tai Hitler Jugedissa.

Ymäristön suojelemisen kanssa tällä liikehdinnällä ei ole mitään tekemistä. Tällä ei pyritä vähentämään muovisaasteen määrää, ympäristömyrkkyjen määrää, luonnon monimuotoisuuden vähenemistä, metsien tuhoamista, väestön liikakasvua, eikä yhtään mitään konkreettista ympäristöuhkaa. Päin vastoin. Kun nuoriso marssii tuhatpäisinä laumoina virallisen totuuden pillipiipareiden perässä kohti uljasta huomistaan, se ei edes tajua että Talvivaaran kaivos on Euroopan suurin ekokatastrofi juuri nyt. Pohjois-Savosta Sotkamo-järveen ulottuva vesistöalue on jo saastunut tuon kaivoksen rikollisen toiminnan johdosta. Mutta siitä ei puhuta yhtään mitään, koska ilmastotalkoot, päästökauppa, haittavero, virallinen totuus.

Miksi ihmisiä sitten pelotellaan tarkoituksellisesti? Miksi lapsia on kasvatettu pelkäämään jo vuosikymmenien ajan? Koska pelokas tottelee. Pelko saa ihmiset juoksemaan minne tahansa missä turva saattaisi olla. Missä ihminen säilyttäisi henkensä edes hieman pidempään. Siten miljoonat ihmiset saatiin kiiruhtamaan natsi-Saksan keskitysleireille, siten miljoonat saatiin marssimaan apaattisina neuvostogulagin työleirelle, Hirmuhallitsijat ovat aina tienneet tämän. Pelko on aseista mahtavin heti nälän jälkeen.

Miksi kukaan haluaisi tätä? Mihin tällä sitten pyritään? Ihmisten hallitsemiseen. Se on tätä virallista pelkokampanjaa käyvien poliitikkojen motiivi. Entä muut tahot? Raha. Ilmastobisnes on juuri nyt yksi maailman suurimmista bisneksistä ja mikä parasta se ei maksa mitään. Se ei tuota mitään. Pelkästään päästökauppa eli ilman myyminen ja ostaminen on satojen miljardien bisnes jo nyt. Kaikkiaan ilmastobisnes onkin maailman laajuisesti jo triljoonien arvoista liiketoimintaa.
https://www.inc.com/maureen-kline/climate-change-a-26-trillion-growth-opportunity.html
https://www.reuters.com/article/us-global-carbontrading-report/value-of-global-co2-markets-hit-record-144-billion-euros-in-2018-report-idUSKCN1PA27H

Ja kun Greta Thunberg, ruotsalainen teinityttö jota vanhemmat, mainostoimistot ja muut manipuloivat kulissien takana, tulee eliitille hyödyttömäksi, miten hänelle käy? Heitetäänkä Greta vihollisille Jean D'Arcin tapaan? Käykö Gretalle kuten entisille punakhmerien lapsisotilaille? Jääkö hän yksin miettimään toimintaansa miljoonien itäblokin entisten pioneerien tapaan? Varmaan on se, että jossakin vaiheessa Gretasta ei ole enää eliitille hyötyä, hänestä voi tulla jopa haittatekijä, ja silloin hänen virallinen sankaritarunsa on ohitse, eikä häntä enää tarvita. Häntä manipuloineet vallankäyttäjät, hänestä hyötyneet tahot, kukaan ei enää halua kuunnella kuinka Greta pystyy näkemään hiilidioksidin ilmasta ja mitä mieltä hän on. Greta saa mennä - pois.

Toivoa sopii, ettei Gretan maailma romahda, kun hän ymmärtää tuleensa hyväksikäytetyksi raskaimman kautta. Samoin tulee käymään tuhansille muillekin virallisen ilmastototuuden perässä nyt marssiville teineille, nuorille joita tulevaisuus kauhistuttaa virallisen totuuden varjon alla. Mitä he ajattelevat kun tajuavat, että heiltä vietiin onnellinen lapsuus ja nuoruus kylmän kyynisesti valtaa pitävien pelottelukampanjan avulla?

Valtaa käyttävät eivät heistä piittaa. He ovat vain nappuloita pelissä. Uhrattavia sellaisia.

6 kommenttia:

 1. Enpä usko että lasten käyttö ideologian suojakilpenä perustuisi suoraan pelotteluun. Pelkoefekti voi olla kuvassa mukana, mutta luulen että se on yhteinen -- kyse on ennemminkin jonkin tunnustuksellisen tunnon jakamisesta kuin valta-asetelmasta. Ja nuo tunnustukselliset tunnothan palautuvat kehityksellisesti hyvin varhaiseen vaiheeseen, ihan tajunnalliseen alkusymbioosiin, jossa jokainen kokee olemassaolonsa vielä enemmänkin objektina kuin subjektina.

  Nämä tunnustukselliset ideologiat ja eskatologiat -- jollainen juuri "ilmastonmuutos" on -- ruokkivat juuri sitä tajunnan alakertaa jossa kaikki kokevat maagisen kaikkivoipaisuuden voimaannuttavaa vaikutusta ja jossa esimerkiksi tuo varsin pirullinen uhrirooli saa vahvistusta. Kun aikamme ihmisilta on aikalailla kateissa kaikki terve "minuus", ja itseidentiteettejäkin etsitään narsististen resurssien varassa, ei kai ole mikään ihme, jos ihan "tieteellistä" uskonvarmuutta huokuvat maailmanlopunennusteet virittävät ihmisiä sankoin joukoin yhteiseen tunnustukselliseen uhrirooliin.

  Näitä erilaisia narsistisia loukkaantumisia, "puolestaloukkaantumisia" ja muita uhriutumisen muotojahan tämä aikamme nyt on tupaten tulvillaan. Kaikki ne ovat sukua keskenään, riemunkirjavista itseidentiteettikriiseistä yliopistollisen sukupuolentutkimuksen kautta ilmastonmuutoseskatologiaan. Ei meillä hyvin mene, mutta moni saa narsistisen orgasmin kun kuviteltu maailmanloppu uhkaa.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, 80-luvun alussa teinejä (minuakin) peloiteltiin ydinaseilla. Marssimme ydinaseettomaman pohjolan puolesta. Vedätyksen nimet muuttuvat, vedättäjät ovat niitä samoja.

  VastaaPoista
 3. Kaukoidässä ja Afrikassa valuu meriin tonnikaupalla muovijätettä joka sekunti ja täällä missä jätehuolto sentään toimii,puuhastellaan kieltoa muovipilleille....

  VastaaPoista
 4. Kiitos!

  Vuoden paras kantaaottava kirjoitus eräästä maailman suurimmasta puhalluksesta.

  Saapa nähdä minkälaisen loanheiton turkulaiset tiedemiehet saavat julkaisustaan:

  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-11/scientists-finland-japan-man-made-climate-change-doesnt-exist-practice

  https://arxiv.org/pdf/1907.00165.pdf

  VastaaPoista
 5. Kaikkien alku syy on väestöräjähdys, Jos maapallolla elettäisiin yhtä harvaan kuin suomessa, ongelmat olisivat minimaalisia.

  VastaaPoista
 6. Tuo Neuvostoliittolaisen Komsomolin, (Kommunizeskaja Sojuz molodotsi) jäsen, numero yksi, Pavlik Morozov, oli tuon mielisairaan ideologian yksi ensimmäisistä uhreista.Toivottavasti saa anteeksi ylimmässä tuomioistuimessa.

  VastaaPoista