keskiviikko 8. helmikuuta 2017

VIHAPUHEEN LÄHDE

Teet työsi hyvin, teet ylitöitä ilmaiseksi, mutta sekään ei takaa, että työpaikkasi säilyy. Et pidä sairaslomia, koska olet nähnyt, että ne jotka ovat usein poissa, saavat potkut. Väkeä vähennetään ja työmäärä kasvaa, mutta etujärjestösi ja hallitus sopivat vähentävänsä palkkaasi, koska se kuulema lisää työpaikkoja ja parantaa kansainvälistä kilpailukykyä. Et kuitenkaan työskentele vientiyrityksessä, mutta palkkasi laskee silti.

Kaikki edut ja bonukset on jo aikoja sitten poistettu, työpaikkaruokailua ei ole koskaan ollutkaan, mutta teet työsi huolella ja hyvin, ja mukisematta. Eräänä päivänä esimiehesi kutsuu sinut huoneseensa ja kertoo, että valitettavasti sinua ei enää tarvita. Samana päivänä luet lehdestä, kuinka työnantajajärjestön nokkamies sanoo, että maahan tulleet turvapaikanhakijat pitäisi päästää työmarkkinoille suoraan, ilman niitä yhdeksää pätevyystodistusta, jotka sinä hankit omilla rahoillasi, koska työnantaja ei maksanut niitä. Ne piti kuitenkin hankkia, koska ilman niitä et enää voi tehdä työtäsi, jota olet tehnyt ilman moisia jo parikymmentä vuotta.

Iäkäs äitisi joutuu valitsemaan mitkä lääkkeet hän jättää ostamatta, vai jättääkö hän syömättä, koska hänen eläkkeensä ei enää riitä molempiin. Sairasteleva äitisi joutuu odottelemaan tuntikausia terveyskeskuksessa pääsyä lääkäriin, soittelemaan sinne tänne, kinaamaan Kelan kanssa korvauksista, ja maksamaan jokaisesta käynnistä muutaman kympin. Samaan luet aikaan lehdistä, että hiljattain maahantulleille turvapaikanhakijoille järjestetään lääkärikäyntejä yksityisiltä lääkäriasemilta, koska terveyskeskuksissa on ruuhkaa ja siellä he joutuisivat odottamaan liian kauan.

Sinulla ei ole rahaa vuokraan ja joudut hakemaan asumistukea, täyttämään kaavakkeita ja toimittamaan tositteita ja todistuksia, eikä kaupungilla ole antaa sinulle asuntoa, vaikka olet ollut asuntojonossa jo kolme vuotta. Samaan aikaan näet televisiosta kuinka maahan muutama kuukausi aikaisemmin tullut turvapaikanhakijaperhe saa kaupungilta ison asunnon, sekä peruskalusteet ja astiaston. Sinun paistinpannusi teflonpinnoite on kulunut jo aikoja sitten pois, koska sinulla ei ole varaa ostaa uutta.

Sinulle kerrotaan, että saat palvelusi kätevästi netistä, mutta sinulla ei ole varaa tietokoneeseen, eikä älypuhelimeen. Ja vaikka olisikin, asut syrjäseudulla, jossa ei ole nettiyhteyttä. Kuulet uutisista kuinka maahan juuri tulleille järjestetään apua virastoissa ja netissä asioimiseen, ja kuinka heille järjestetään mahdollisuus netin käyttöön.

Sinun lapsesi pelkää mennä kouluun, koska maahanmuuttajapojat kiusaavat. Opettajat eivät uskalla puuttua tilanteeseen, koska he pelkäävät sekä maahanmuuttajia että rasismileimaa. Aloitat pitkät neuvottelut koulutoimen kanssa siitä, saako lapsesi vaihtaa koulua, mutta se ei ole mahdollista. Lapsesi kyllä siirretään erityisopetuksen piiriin oppimisvaikeuksien vuoksi ja hän kertoo ettei maahanmuuttajalasten tarvitse syödä kaikkea kouluruokaa, eikä osallistua tietyille oppitunneille uskontonsa perusteella. Sinun lapsellasi ei ole mitään vapauksia.

Seisot räntäsateessa leipäjonossa ja toivot, että kun vuorosi tulee, jotakin on vielä jäljellä. Jonotat, koska palkkasi on niin pieni, ettei siitä jää tarpeeksi ruokaan vuokranmaksun jälkeen. Heräsit aamulla ennen neljää, koska työsi alkaa viideltä. Ehdit nipin napin töiden jälkeen leipäjonoon. Saat makaronia, ruisleipää, mehua ja maitoa, sekä muutaman säilykepurkin. Palaat kotiisi jalan, koska sinulla ei ole varaa paikallisliikenteen lippuun. Säästät sitä varten, mutta se on hidasta, sillä palkastasi ei jää juuri mitään.

Naapurissa asuva maahanmuuttajaperhe ajaa rapun eteen omalla autollaan. Lapset nousevat autosta kännyköitään näpytellen, uusissa hohtavissa talvitakeissaan. Sinun lastesi talvitakit ovat hieman haalistuneita, mutta hyviä kirpputorilöytöjä. Maahanmuuttajaperheen naisväki nostaa autosta  marketin mainosmuovikassin toisensa jälkeen ja näet niiden olevan täynnä elintarvikkeita. Sinä suunnittelet lapsillesi makaronia ja tonnikalaa. Onneksi on mehua jälkiruuaksi.

Sinun kaltaisiasi on tässä maassa satoja tuhansia. Et ole poikkeus. Et ole rasisti. Et edes tiedä mitä on rotubiologia tai mitä roituhierarkia tarkoittaa. Et ole natsi. Et ole skinheadi. Sinulla ei ole leijonapaitaa, eikä leijonakorua. Sinulla ei ole tatuointeja, etkä kirjoita nettiin vihapuheita. Sinulla ei edes ole nettiä, koska siihen ei ole varaa. Vanha läppäri teki tenän toissa vuonna, eikä uuteen ole rahaa. Et kuulu viharyhmiin, et osoita mieltäsi maahanmuutoa vastaan. Sinulla ei edes olisi voimia sellaiseen.

Kun pääset kotiin, lapsesi ovat jo siellä, ja sinä tiedät, että heillä on nälkä. Tarjoat hätäisesti mehua ja hätistät lapset katsomaan vanhoja VHS-videoita. DVD-laitteeseen ei koskaan ollut varaa. Keität makaroneja ja tyhjäät tonnikalan paistinpannulle, josta olet hangannut irtoavan teflonin pois. Se kun voi aiheuttaa syöpää. Ketsuppipullossa on vielä hieman jäljellä, joten lasket sinne hanasta vettä, liotat viimeiset ketsupit pois ja kaadat sen tonnikalan päälle, ja kiehautat pois. Lapset syömään!

Jos tunnet katkeruutta, olet väärässä. Jos olet vihainen, olet väärässä. Jos puhut vihaisesti, sinun pitää tukkia suusi. Sinä et saa kadehtia ketään, et varsinkaan sitä ministeriä, joka televisiossa sanoo sinun olevan laiska ja muutosvastarintainen, ministeriä jolla on vuodessa useampi kuukausi lomaa, yli kymppitonnin liksa ja loistavat edut. Poltat viimeisen tupakan parvekkeella pakkasessa ja tiedät, että seuraavat sätkäpaperit voit ostaa kuukauden vaihteen jälkeen. Haistat oman hajusi, mutta et mene suihkuun, koska yrität säästää vesilaskuissa. Vessanpönttö vedetään aamulla ja illalla, ja siksi asunnossa leijuu tuhnuinen tuoksu. Deodorantin ostit viimeksi kesällä. Se loppui jo ennen joulua.

Et saa olla vihainen. Sinun pitää olla tyytyväinen. Olet lottovoittaja. Et saa puhua vihaisesti, etkä vihata ketään. Sinun pitää olla iloinen ja onnellinen, tyytyväinen. Vihapuhe on väärin.

Puolue, jota äänestit, söi kaikki vaalilupauksensa, ja ehdokas, jota äänestit, tekee lupauksiensa vastaisia päätöksiä eduskunnassa, mutta sinä et saa olla vihainen. Et saa olla katkera. Et saa tuntea vihaa. Ole positiivinen. Nami nami.

Sinulla todetaan vatsasyöpä, mutta seuraava leikkausaika on vasta puolen vuoden päästä. Sinnittele siihen saakka. Soita terveydenhoitajalle aamu kahdeksan ja yhdeksän välillä, jos olosi huononee. Katsotaan sitten. Mutta älä ole vihainen.

Niinkö?

25 kommenttia:

 1. Perkele! Näin on! Itse en ole koskaan ollut tekstissä kuvatussa tilanteessa ja toivon ettei yhtään useampi enään siihen joudu. Näik meitä kyykytetään ja näin me siihen alistumme. Muistakaa vain olla äänestämättä samoja puolueita tulevissa vaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole aivan tuossa tilanteessa ollut mutta melkein,joskus joudun käymään leipäjonossa jos on paljon lääkkeitä ostettavana

   Poista
 2. Näinhän tama tarina valitettavasti tänään menee !

  VastaaPoista
 3. tämä kaikki täyttä totta nykysuomessa 2017.mihin asti ihmisen hermot kestää? voi vittu kyllä ois kirveellä töitä ja paljon !!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 4. Valtiovalta kaipaa tervaa ja höyheniä. Tuskin kaukana on kun Hölmöläkin ampuu omia kansalaisia TAAS kerran. Siitähän tämä säätely ja sensurointi kertoo. Hölmölän johtajana en moittisi yhtään muita maita jotka ilmoittavat pitävänsä kansansa puolta, koska täälläkin sen on tulossa. Kunhan kansa löytää oman "Castronsa" joka lupaa palauttaa kansan vallan. Sen verran sokea hallitus meillä näkyy olevan.

  VastaaPoista
 5. Hyvä provosoiva kirjoitus, mutta maahanmuuttajat käyvät myös töissä ja sitä mukaa on varaa ostaa kaikenlaista koska läträävät ehkä vähemmän viinalla.. Eihän se ole maahanmuuttajien vika että saavat kaikenlaisia tukia, vaan vika on tosiaan poliitikot, jotka unohtavat meidät natiivit suomalaiset.. Kelan virkailija tekee vaan mitä käsketään. T. Vassari mieleltään, mutta pitää turpansa kuitenkin kiinni.

  VastaaPoista
 6. Ongelma on se ettei ole vaihtoehtopuoluetta. Maastamuutto on omalla kohdallani se puolue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänestetään Paavon porukkaa, sillä on ainakin järkevä johtaja!

   Poista
 7. Niinpä niin tätä se on ollut jo liian kauan.harmi vaan ku siellä eduskunnassa ei ole mitään puoluetta joka olisi asialla muutakun omalla.

  VastaaPoista
 8. Raaka totuus enimistöstä ketkä elää noissa oloissa.. :'(

  VastaaPoista
 9. Mutta pääasia kuitenkin,että kivapuhe auttaa!

  VastaaPoista
 10. Tuossa paskassa ollut yli 10v. Asumistuki laski,veroprosentti nousi ja kelan eläke laski. Mitta on täysi.

  VastaaPoista
 11. Tällä mennään. On tuttua. Tekisi mieli tarttua kättä pidempään mutta mikään ei auta. Me olemme pohjasakkaa. Mutts on tämä rikkonäinen puhelin jolla voi eres yrityää kertoa päättäjille kansan hädästä. Mutta ei tunnu liikuttavan sioilää ja kumppaneita. Toivon joka aamu että heräisin ja tämä on vsin painajaista. Mutta ei tämä paska jatkuu. Toivon että kansa nousee vastustamaan tätä köyhien kyykyttämistö. Eikö tosiasn liikuta ketään päättäjää.

  VastaaPoista
 12. On hienoa että suomalaiset
  Jotka etsivät parempaa elämää muualta
  Ruotsista, Usasta, Australiasta... saattoivat muuttaa sinne.

  Mutta tännekkö ei saisi kukaan muuttaa elintason perässä?

  Ja pakolaiset.
  He tulevat useinmiten maista
  Joiden ongelmat ovat juuriltaan Eurooppalaisten, Usan
  Ja Syyriassa myös Venäjän synnyttämiä...
  Ja antamasi kuvaus heidän elämästään täällä antaa ruusuisen kuvan,
  Joka tosielämässä harvoin toteutuu.
  Ainakin minä tiedän jotain aivan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erona suomalaisten ja näistä kehitysmaista tulleille on se, että suomalaiset ovat matkustaneet laillisesti ja yleensä ensin etsineet työpaikan näistä maista ennen kuin ovat lähteneet, eivätkä jää roikkumaan sosiaaliturvan varaan, kuten suurin osa näistä tulokkaista.

   Mitä tulee turvapaikanhakijoihin, syyt eivät ole kansalaisten vaan läpimätien hallitusten, eikä Eurooppa juurikaan ole sotkenut asioita Afrikassa tai lähi-idässä, vaan USA etunenässä ja varsinkin NATO, joka pommitti ennen rikkaan Libyan, joka toimi muurina, nyt tulvana tulevana elintasopakolaisten aallolta.

   Lisäksi nämä "turvapaikanhakijat" ovat liian usein taipuvaisia omien kulttuuriensa tapoihin, joihin mm. kuulu se, ettei naista kunnioiteta laisinkaan vai voitko muka väittää, että Euroopassa jylläävä valtaisa seksuaalirikosten määrä johtuu jostakin muusta? Ei eurooppalainen mies mene toiseen maahan ilman minkäänlaisia henkilötietoja ja sitten vaatia ummet ja lammet sekä raiskata paikallisväestön naisia.

   Järki käteen nyt ja jätetään se tunteilu sikseen. Jos tämä peli vielä jatkuu, kohta meille eurooppalaisille joudutaan lähettämään hätäapua, kun kouluttamattomat, lukutaidottomat, vain omia tapojaan kunnioittavat kehitysmaalaiset syövät kaiken sosiaaliturvamme, kun hallituksemme sitä heille niin auliisti jakaa, vaikka heillä ei siihen olisi mitään todellista oikeutta vaikka kuinka yrittäisit vedota joihinkin turhiin ihmisarvosopimuksiin.

   Poista
  2. Niin, mutta onko oikein että pienimmillä tuloilla eläviltä oman maan kansalaisilta leikataan - jotta nämä " pakolaiset" rahoitetaan?
   Ei taida muissa maissa saada "avaimet käteen" periaatteella kaiken valmiina. Vai?

   Poista
 13. Totuus tästä ei voi ottaa mitään pois, eikä siihen tarvitse lisätä mitään. Palanen todellisuutta ja elävää elämää.

  VastaaPoista
 14. Ja taas äänestätte - suomalaiset! Teille ylimielisesti esiintyvät politiikot. Esim. tänään (9.2.-17) eduskunnan kyselytunti! Hauskaa oli? Kun ei loppua näy - palkan- etujen nostolle. Kansa unohtaa ja äänestää uudestaan - vuodesta toiseen. Se on nähty - valitettavasti, enkä usko muutokseen. Ei ole munaa - suomalaisilla!

  Kansalainen

  VastaaPoista
 15. Poliitikko ei halua muuta kuin ongelmia, joita on kiva kalliisti korjata.
  Ei hän koskaan veronmaksajan puolta pidä, muuten kuin jos se voidaan pukea menojen nousun nimiin.
  Yksikään poliitikko ei aja budjetin ja velan pienentämistä. Poliitikkomme ovat liian puuhakkaita. Se on ongelma.

  VastaaPoista
 16. Ilahduttavaa, että tässäkin blogissa hiljaa hyssyttelyn sijasta viimein tartutaan härkää sarvista - tätä maanpetturi-vallanpitäjiemme yhdessä Soroksen ym. ulkomaisten suurrikollisten kanssa luomaa muukalaisongelmaa. Jos vallanpitäjillämme olisi minkäänlaista selkärankaa niin he olisvat tehneet 'orbanit' (viittaan Unkarin suoraselkäiseen Viktor Orbaniin, joka on kansan puolella eikä sitä vastaan - ainakin muukalaisasiassa). Mutta meidän vallanpitäjillemme on tärkeämpää olla 'EU:n ytimessä' - nöyrästi ruskeakielisenä nuoleskella ja kuunnella pöydän alla, kun 'isot pojat' pöydän ympärillä päättävät asioista kansalaisten turmioksi!

  VastaaPoista
 17. Suurin synteilijä taitaa olla NWO -porukka, joka on pannut kansainvaelluksen liikkeelle.

  NWO:n Euroopan vihollisrenkeinä toimivat liittovaltiofanaatikot, jotka tulevat panemaan Euroopan täysin sekaisin pyrkiessään pakkonaittamaan toisilleen yhteensopimattomat kansat. Ne avioero-oikeudenkäynnit tulisivat erittäin raskaiksi ja ne käytäisiin tykein ja ohjuksin.

  VastaaPoista
 18. Ei vittu sentäs. Sotket surutta asioita mutulla koska se on niin helppoa.
  Sotket turvapaikanhakijat, pakolaiset ja maahanmuuttajat - kaksi viimeksimainittua ryhmää tarvitsee tukea hetken ja saattaa fiksuina työllistää itsensä eikä jää vinkumaan sossun ilkeyttä.
  Turvikset tarvitsevat tukea niin kauan että hakemus saadaan käsiteltyä. Ja siinä se. Etuudet ovat helvetin pieniä.
  Helppo se on heitellä puolitotuuksia kun on asenteellinen, katkera ja henkisesti laiska tai ymmärtämätön.

  Vähän skarppausta - tämä oli melkoista kuraa usein hyvien blogikirjoitisten seassa.

  VastaaPoista
 19. Porukka monilla blogeilla räyhää, että suomalaiset on leipäjonoissa ja maahanmuuttajilla on sitä ja tätä. Ei tämä hallitus anna suomalaiselle yhtään sen enempää vaikka meillä ei olisi yhtään maahanmuuttajaa elätettävänä. Tämä nykyinen hallitus ajaa sitä politiikkaa, millä saadaan kaikkia etuja alas ajettua, jolloin työttömän on otettava mikä tahansa tarjottu työpaikka, harjoittelupaikka, opiskelupaikka vastaan, muuten leipä loppuu. Ja kun tämä jatkuu tarpeeksi pitkään ja kun vielä työehtosopimusten yleissitovuus saadaan murskattua voidaan palkkoja alentaa ja ottaa työntekijä töihin millä liksalla hyvänsä eli sillä mitä työntekijä ja työnantaja sopii keskenään ilman luottamusmiehen ja liittojen apua. Joten palkat tulevat jatkossa olemaan saman verran kuin alimmat työttömyyskorvaukset. Näin kävi Saksassa, jossa sitten ongelmien vyöryn tullessa valtavaksi piti sopia minimipalkka laki, jota Suomessa siis ei ole. Työehtosopimusten yleissitovuus turvaa työntekijälle minimiehdot (enemmän saa maksaa vaikka joku kokkari toisin väitti), eli mikään firma ei voi lähtee polkemaan ehtoja ja heikentään yksipuolisesti palkkoja. Työnantajille yleissitovuus on kuulemma työllistämisen este. Joopa joo, palkat lähtevät liikkeelle 7 - 8 € tuntipalkoista, joten ei sitä pienemmällä tule toimeen Suomessa, mutta tämänkin alle palkat halutaan polkea. Sitähän nyt rakennuspuolella yritetään, että työvoiman tarveharkinta poistettaisiin joten työvoimaa saataisiin ilman kotomaisista työttömistä rakennusmiehistä huolimatta ottaa Kiinasta, Bangladeshista tai jostain muista halvoista kolmansista maista. Onhan toi nyt ihan hanurista. Yleensä noi "kolmannet maat" suojaavat ovat markkinansa, ettei sinne voi tulla työvoimaa muualta jos oman maalainen voi kyseistä työtä tehdä.

  VastaaPoista