torstai 11. elokuuta 2016

TALOUDEN TUHOAJAT MAATAMME TUHOAMASSA

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2016/08/10/hetemaki-hslle-suomalaisten-pitaa-hyvaksya-palkkaerojen-kasvu/20168354/12

Näin hölisee mies, joka on päävastuullisia maamme talouden tuhoutumisessa ja hirvittävässä velkaantumisessa. Valtiovarainministeriön herra Hetemäki on yksi nykyisen valtiontalouden ahdingon pääarkkitehdeista. Kyllä, hän on yksi niistä harvoista, joka todella on vastuussa tästä kaikesta. Ja mitä mies ehdottelee ratkaisuksi? Kyllä, lisää ja enemmän samaa paskaa, jolla tähän suohon on asteltu ja vajottu. Repikää siitä, kansalaiset!


http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2016/08/10/sammon-stadigh-on-hetemaen-linjoilla-aiempaa-useampien-pitaisi-tehda-toita-pienella-palkalla/20168386/12?rss=4

Stadighista voidaan todeta tämäkin:

http://www.talouselama.fi/uutiset/sammon-kari-stadigh-kiilasi-porssiyhtioiden-palkkakuninkaaksi-tienasi-4-3-miljoonaa-euroa-6531506

Mies, joka on tienannut muutamassa vuodessa noin 50 miljoonaa muiden ihmisten rahoilla pelailemalla, vaatii muita vähentämään tienestejään. Näin typerä idiootti voi olla vain suomalainen ammattijohtaja, tiedättehän. Sellainen, joka saa valtion monopoliyrityksen Postin tai VR:n täystuhon tielle muutamassa vuodessa, tai jolta onnistuu Euroopan vakavaraisimman ja Pohjoismaiden suurimman mediatalon Sanomien ajaminen konkurssin partaalle. Kyllä, nämä ovat juuri niitä miehiä, jotka repivät miljoonapalkkoja ja kusevat kaiken muka-osaamisellaan.

Yksikään näistä pelleistä ei käsitä, halua käsittää, tai uskalla tunnustaa, että maamme talouden totaalisen alamäen syitä on tasan kaksi: EU ja euro.

EU:n säännöt pakottivat Suomen valtion lainaamaan kaiken tarvitsemansa yksityisiltä ylikansallisilta pankeilta, niiltä samoilta jotka tuhosivat Kreikan, Espanjan ja Portugalin taloudet, ja jotka yrittivät tuhota Islanninkin. Toisin kuin EU-maat, Islanti sanoi noille pankeille Haistakaapa vittu ja kärsikään tappionne ihan itse, mikä oli ihan oikein. Normaalissa kapitalismissa kansalaiset eivät maksele yksityisyritysten tappioita, mutta kokoomusrandilaisfriedmanilaisessa ideologiassa kansa maksaa suuryritysten tappiot ja velat. 

EU- säännöt siis pakottivat maamme noiden pankkien armoille ja EU-jäsenenä emme muka voi tehdä kuten Islanti. Noille pankeille on maksettu 20 vuoden aikana noin 70 miljardia pelkkiä korkoja ja meno sen kun kiihtyy, Hetemäen kaltaisten ammattijohtajien osaamisella.

Euro on sekin vienyt miljardeja suorina tukina suomalaisten kukkaroista, mutta ennen kaikkea se on vienyt talouspolitiikan. Kuten silloinen pääministeri Alexander Stubb ilmoitti eduskunnan televisioidussa täysistunnossa juuri ennen eduskuntavaaleja 2015: Olemme luovutaneet rahapolitiikan (talouspolitiikan) päätösvallan Bryssseliin. Me emme siis enää päätä taloudestamme itse, ollenkaan. Juuri siksi voimme vain "sopeuttaa" ja "soveltaa" EU:n määräysten mukaisesti EU-määräyksiä, jotka ohjaavat talouttamme ja sitä kautta koko yhteiskuntapolitiikkaa.

Etkö usko? Vilkaise Ruotsia. Heillä on oma raha, ja oma talouspolitiikkansa. Tällä viikolla kerrottiin, että Ruotsi korottaa eläkkeitä yli 4%. Mitä suomalaiset EU-perseennuolijat tekevät? Aivan, eläkkeitä leikataan, eli supistetaan eli lasketaan.

Suomalaisten ammattiosaajien huippua edustaakin presidentti Sauli Niinistö, joka ilmoitti kärttyisästi Suomen siirtyessa perustuslain vastaisesti eli rikollisesti euroon, että "Ruotsi tulee lähivuosina maksamaan raskaan hinnan euron ulkopuolelle jäämisestä." Miten meni, Sauli, noin niinku omasta mielestä?

Suomen valtio velkaantui, kansallisvarannot myytiin ja myydään polkuhintaan ulkomaalaisille, suomalaisten palkat ja eläkeet ovat alle OECD;n keskitason, ja euro ja EU ovat tuoneet maalle suoria menetyksiä toista sataa miljardia. -70 miljardia velkoihin, -23 miljardia euroon, -6.1 miljardia EU-jäsenmaksuihin, -20 miljardia menetettyjä tullimaksuja. Yhteensä noin 120 miljardia miinusta kahdessa vuosikymmenessä.

Mutta kuka näiden ammattijohtajien ja supernerojen silmissä on syypää talousahdinkoon? Aivan. Sinä, suomalainen palkansaaja, pienyrittäjä, eläkeläinen ja erityisesti työtön. Noiden hetemäkien, stadighien ja niinistöjen silmissä juuri te olette syyllisiä tähän soppaan. Eivät he. Hehän ovat, niin, ammattijohtajia ja osaajia.

Ammattijohtajuus lienee ainoa ammatti koko maassa, johon ei vaadita mitään pätevyystodistusta ja jossa miljardienkin hukkaamiset ovat vain meriitti.

10 kommenttia:

 1. Välittömästi kun tämän uutisen jostain lehdestä bongasin niin tuli todella iljettävä olo. Onko ihmiset todella niin tyhmiä, että eivät näe mihin tämä johtaa? Kuinka joku kehtaa edes julkisesti näin sanoa? Ei suomi mikään hyvinvointi valtio ole enää ollut vuosiin, mutta viedäänpä siitä statuksesta sitten rippeetkin. Pian saadaan asentaa turvakaltereita ikkunoihin ja yksityiset turvafirmat kukoistaa, kuten aasiassa ja etelä-amerikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ - suomalaiset ovat todellakin näin tyhmiä!


   1%

   Poista
  2. Menee jossittelun puolelle,vaarini taisteli maamme puolesta mutta luulen vahvasti,ettei meillä ole enään taistelijoita,jotka haluavat pitää suomen itsenäisenä,omana maanaan.Muutos pelottaa mutta jos käsketään niin kuljemme vaikka pyykkipojat nenässä töihin joka aamu.

   Poista
 2. Ajatella, Saksassa firmoilla on (vielä) ollut varaa maksaa työntekijöilleen parempaa palkkaa kuin Suomessa maksetaan. Saas nähdä minkälaiseen pystysyöksyyn Saksan talous lähiaikoina keikahtaa! Ai ei ole näkyvissä? No mutta viisas Hetemäkihän sanoi että syy on työntekijöiden palkoissa!

  Vai olisiko niin, että valtiontalouden kehnoon jamaan olisi jokin muu syy kuin työväen palkkataso? Jokin syy, mitä ei missään tapauksessa haluta korjata, joten otetaan korjauskeinoksi niiden kiusaaminen jotka huonoimmin pystyvät etujaan suojelemaan.

  VastaaPoista
 3. Oikein puhuttu!Hetemäki valtakunnanoikeuteen.

  VastaaPoista
 4. Todella painavaa asiaa Sandelta. Totta joka sana 100%.

  VastaaPoista
 5. Hienoa faktaa.
  Traagisinta asiassa on, että ei yksikään kansanedustaja ole Hetemäen ja Stadigin lausuntoja kommentoineet.
  Pitää tehdä butjettia. Mitä vittua?

  VastaaPoista
 6. Hetemäki on ammattimies, mutta joutuu noudattamaan hallituksen linjauksia eli eurossa pysytään.

  Hetemäki kirjoitti runsas vuosi sitten hiukan ennen eduskuntavaaleja, että ilman euroa ei olisi eurokriisiä.

  Virkamies ei voi poiketa poliittisen johdon aikomuksista ainakaan julkisesti. Se on sitten eri asia mitä kulisseissa puhutaan. Maan hallitus määrää suunnan eduskunnan siunauksella ja virkamiehet tottelevat. Näin se menee, vaikka huippuvirkamiehiä kuinkakin vituttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sellainen ole ammattimies, jonka selkäranka valuu vetelänä housuun tosipaikan tullen.

   Poista
  2. Taidat Toipila olla ihan oikeassa. Mutta mitäs tehdään, että saadaan asiat kohdalleen? Demaritko päättämään? Rinne?

   Mun henkilökohtainen ratkaisu oli muutto maasta. Viimeisten 15 vuoden aikana ei ole lainkaan harmittanut Suomenmaan taloustilanne. Kunhan tässä huvituksella seurailen.

   Poista