tiistai 30. elokuuta 2016

AVOIN KIRJE ANTTI RINTEELLE

Hyvä sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Rinne.

Olette antaneet hiljattain haastattelun Lännenmedialle, jossa puhutte painokkaasti sotilasyhteistyösopimuksen puolesta Yhdysvaltojen kanssa. Lainaan tässä sanomalehti Kalevan aiheesta tekemää artikkelia ja käsittelen lausumianne kohta kohdalta.

"Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Lännen Median haastattelussa, että suurin oppositiopuolue kannattaa Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisen puolustusyhteistyösopimuksen solmimista. – Keskeistä on varmistaa USA-sopimuksella, että puolustusvoimien suorituskyky on turvattu kaluston osalta kaikissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa amerikkalaisen kaluston huoltoa ja hankintoja Amerikasta. Kun asiakirjalla varmistetaan tämä, pidän sitä hyödyllisenä Suomelle, Rinne sanoo.
Rinne huomauttaa, että Yhdysvallat on Suomen puolustusvoimien kriisiajan huoltovarmuuden takaamisessa tärkeä kumppani."

Tuon lukiessani en tiennyt itkeäkö vaiko nauraa. Joko olette ulko- ja turvallisuuspoliittisesti täysin lapsen tasolla, tai sitten olette täysin kadottaneet todellisuuden tajunne. Kokonaisen valtameren takana sijaitseva valtio, olkoonkin suurvalta, ei kykene koskaan huoltamaan Suomea tarvittavassa määrin sellaisessa kriisissä, jossa apu olisi todella tarpeen. Jos oikeasti kuvittelette niin, ette ilmeisesti ole seuranneet mitään uutiskanavia vuoden 2001 jälkeen tai sitä ennenkään.

Yhdysvallat ei ole koskaan missään sitten Korean sodan kyennyt huoltamaan liittolaisiaan missään sodassa. Näin ei käynyt Vietnamissa, eikä Irakissa eikä Afganistanissa, eikä Syyriassa, Ukrainasta puhumattakaan. Jo tämän tosiasian pitäisi kertoa teille, että jos ja kun Suomi joutuu tositilanteeseen, mitään apuja ei ole mistään tulossa.

"– Erityisesti, jos ajattelee meidän puolustusvälineitämme ja niiden huoltoa ja ylläpitoa, on suhde Yhdysvaltoihin keskeinen. Sitä ei saa vähätellä eikä ylikorostaa, mutta Yhdysvallat on Suomelle tärkeä yhteistyökumppani, Rinne arvioi."

Yhdysvallat voi olla Suomelle tärkeä yhteistyökumppani, mutta kuvitelmanne siitä, että puolustusvälineistömme huoltaisi ja ylläpitäisi Yhdysvallat on jokseenkin samaa luokkaa kuin tarina yksisarvisista ja keijukaisista. Millaisesta kriisistä tai tilanteesta te kuvittelette olevan kyse, jos Venäjä hyökkää Suomeen? Kyse on silloin maailmansodasta, joka on ydinsota. Mitään  Yhdysvaltoja ei muutama tunti sen sodan alkamisen jälkeen ole enää edes olemassa. Sillä mitä ydinhyökkäyksestä jää jäljelle on hieman muita huolenaiheita kuin Suomen armeijan kaluston huolto ja ylläpitö.

"– Ulkoasiainvaliokunta ei ole vielä käsitellyt asiakirjaa, joten en ole nähnyt, mitä sopimus pitää sisällään. Se täytyy tarkkaan lukea, mutta en näe pahana asiana sitä, että erityisesti puolustusvoimien suorituskyvyn, huoltovarmuuden ja kalustoyhteistyön kannalta USA-yhteistyötä vahvistetaan kahdenvälisellä asiakirjalla, Sdp:n puheenjohtaja sanoo."

Hoette tuota potaskaa papukaijan tavoin, vaikka teidän pitäisi käsittää, ettemme me voi koskaan laskea puolustustamme yhdenkään ulkopuolisen tahon varaan, puhumattakaan siitä, että olettaisimme suurvallan pitävän kiinni sopimuksista pienen syrjäisen maan kanssa. Voitte tiedustella amerikkalaisten sopimusten pitävyyttä etelä-Vietnamin armeijan upseereilta, Afganistanin hallitukselta tai Irakin hallitukselta. 

"Oppositiojohtaja Rinteen mielestä länsiyhteistyö palvelee Suomen omaa uskottavaa puolustusta. – EU-yhteistyö on Ranskan avunantolausekkeen käytön seurauksena saanut konkretiaa, ja on osoittautunut, että EU on Suomelle ulko- ja turvallisuuspolitiikan kannalta tärkeä yhteisö. EU:n tärkeyttä ei vähennä, että Britannia on eroamassa EU:sta. Brexitistä tulee lommo, mutta kolhu ei Suomen näkökulmasta poista EU:n turvallisuuspoliittista ulottuvuutta, Rinne painottaa."

Mitä turvatakuita EU kykenee antamaan? Ei yhtään mitään. Se on täysin kykenemätön ja aseeton Turkin edessä. Se ei ole kyennyt lopettamaan kansainvälisten rikollisjärjestöjen pyörittämään laittoman maahantulon organisointia kertaakaan, ei edes rauhan aikana, ja Ukrainassa EU onnistui vain sytyttämään sisällissodan täydellistä osaamattomuuttaan. Ranskan, Italian, Britannian tai Slovakian turvallisuusintressit ovat täysin ristiriitaisia keskenään, ja sitä ne ovat myös meidän turvallisuuspolitiikkamme suhteen. EU ei koskaan kykene antamaan mitään turvatakuita kenellekään. Jos kuvittelette niin, olette joko hyväuskoinen hölmö, tai äärettömän lapsellinen.

"Rinteen mukaan Sdp suhtautuu Suomen Nato-rauhankumppanuuteen käytännönläheisesti.
– Nato-suhde on erityisen tärkeä puolustusvoimillemme oman puolustuskykymme kehittämisen ja ylläpitämisen näkökulmasta. Toisaalta se mahdollistaa Suomen osallistumisen laajemmin kriisinhallintaan, kuin mitä olisi mahdollista ilman rauhankumppanuutta Naton kanssa. Suomi on Ruotsin tavoin arvostettu rauhankumppani, minkä Naton huippukokous kesällä osoitti, Rinne toteaa."

Nato-"yhteistyö" on niellyt satoja miljoonia euroja puolustusvoimien perustoiminnoista, kuten kertausharjoituksista. Mitä helvettiä Suomi teki 10 vuoden ajan Afganistanissa? Tuo Nato-operaatio nieli 450 000 000 euroa. Miten se muka hyödytti maamme puolustamista? Ei mitenkään. Ainoa tarkoitus oli mielistellä Yhdysvaltoja ja olla sen pelokas pikkunarttu syistä joita en käsitä. Ehkä se on SDP:nkin mielestä ainoa oikea Suomen rooli. Ehkä SDP todella haluaa Suomen konttaavan aina jonkun ulkolaisen sotilasmahdin edessä kahlitun neekeriorjan tavoin. Hyvin mahdollista.

"Sdp haluaa Rinteen mukaan syventää Ruotsin kanssa rauhan oloissa tehtävää puolustusyhteistyötä.
– Ehkä tärkein yhteistyökumppani yksittäisistä valtioista on Ruotsi. Meillä on paljon puolustusvoimiemme valmiutta ylläpitävää yhteistyötä Ruotsin kanssa, mutta myös konkreettisia mahdollisuuksia auttaa toinen toistamme rauhan aikana."

Puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa suomalaisilla onkin historiallisista syistä paljon kokemusta. Vuosien 1600-1720 välisenä aikana noin 120 000 suomalaista miestä kuoli Ruotsia puolustaessaan ja se oli melkoinen määrä kun muistaa, että suomalaisia oli tuohon aikaan noin 350 000. Vastaava määrä viime sodissa olisi ollut yli miljoona kaatunutta. Ehkä SDP haluaa teidän johdollanne palata noihin ihaniin aikoihin, jolloin suomalaiset saivat kuolla Ruotsin puolesta missä ja milloin tahansa.

"– Ja Yhdysvallat on sitten toinen tärkeä yhteistyökumppani kahdenkeskisessä yhteistyössä, Rinne lisää."

Ilmeisesti te elätte samanlaisessa haavemaailmassa kuin kokoomuslaisetkin. Siellähän ollaan täysin sokeita todellisuudelle ja uskotaan ihastuneen pikkutytön tavoin idolin ihanuuteen. Asiaa voi käydä kysymässä Syyriassa ainoana taisteluorganisaationa ääri-islamisteja oikeasti rökittäneiltä kurdeilta, jotka hekin uskoivat olevansa Yhdysvaltojen liittolaisia. Kahdenkeskisessä yhteistyössä kurdien ja USA:n välillä onkin päästy aivan uudelle tasolle: Yhdysvallat tukee Turkkia, joka pommittaa juuri niitä kurdeja, joita Yhdysvallat sanoi suojelevansa ja tukevansa vielä muutama kuukausi sitten. Miten tuo meni noin niin ku omasta mielestä, Antti Rinne?

"Rinne korostaa, että kahdenvälisten yhteistyösopimusten on vahvistettava Suomen puolustusvoimien suorituskykyä.
– Tasavallan presidentti sanoi mielestäni hyvin Suurlähettiläspäivillä, että oma uskottava puolustus ei ole pelkästään kynnys astua Suomen rajan ylitse, vaan siinä on kyse myös siitä, että jos tilanne kriisiytyisi, me olisimme myös haluttu kumppani eri toimijoille oman uskottavan puolustuksemme ansiosta, Rinne toteaa."

Toisin kuin epämääräisissä kuvitelmissanne varmaan uskottelette, uskottava puolustus hankittaisiin halvemmalla ja paremmin jos ja kun hoitaisimme asian ihan itse, kenenkään takapuolta nuoleskelematta ja ketään nöyristelemättä. Esimerkiksi meille jo tyrkytetyn amerikkalaisen ihmehävittäjän upeutta on hoettu jo hyvissä ajoin myös mediassa, mutta siitä riittää yksi tieto: se on jatkuvassa yhteydessä Internettiin. Kuvitteleeko joku, että se tekee tuosta koneesta paremman ja turvallisemman, tai ettei sitä kyetä hakkeroimaan?? Miten se esimerkiksi tekisi puolustuksestamme uskottavamman??

"Suomen demarijohtaja Rinne kehottaa suomalaisia muistamaan, että Ruotsin suhde Yhdysvaltoihin oli kylmän sodan vuosikymmeninä paljon tiiviimpi kuin Neuvostoliiton painostuksen alaisena eläneen Suomen suhde läntiseen supervaltaan.
– Täytyy muistaa Ruotsin historiallinen perinne: maan suhteet Yhdysvaltoihin ovat olleet vuosikymmenien mittaan huomattavasti läheisemmät kuin muilla Pohjoismailla. Ruotsalaisen keskustelun sävyä on katsottava myös historiallista taustaa vasten. Oikopäätä ei voi vetää johtopäätöstä, että Suomen ja Ruotsin pitää olla samalla viivalla tai tasolla, vaan kyllä Suomi ja Ruotsi arvioivat omista lähtökohdistaan sopimuksia, joita kumpikin maa tekee, Rinne toteaa."

Ruotsi toimii kuten se toimii, eikä meidän pidä koskaan apinoida sen tekemisiä. Historiattomuus on tietenkin siunauksellista, jos kuvittelee Ruotsin olevan jokin sotilaallinen ja turvallisuuspoliittinen mittari tai esimerkki. Historiattoman ei tarvitse muistaa sitä, että toisin kuin Suomi, Ruotsi tunnusti Baltian maiden liittämisen Neuvostoliittoon De Jure, Laillisesti, kun Suomi totesi asia De Facto. Ruotsi myös anasti sinne turvaan siirretyt Eestin valtionvarat toisen maailmansodan aikana. Sekö on nyt se luotettava ja esimerkillinen kumppani?

"– Jos on epäilyksiä Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksen vaikutuksista Yhdysvaltain suhteeseen Eurooppaan, EU:hun ja sen yksittäiseen jäsenmaahan Suomeen, niin silloin painavin asia on kalustoyhteistyö ja siihen kokonaisuuteen liittyvän toiminnan varmistaminen, Antti Rinne toteaa Lännen Medialle."

Yhdysvallat ei kykene mitään kalustoyhteistyötä varmistamaan niissä oloissa, joissa se olisi tarpeen. En tiedä ovatko lausuntonne Yhdysvaltain ulkoministeriölle suunnattua takapuolennuolentaa vaiko vain yleistä hölmöyttä, mutta ainakin ne paljastavat täydellisen tietämättömyyden tai harhaajohdetun tietämättömän reppanan fantasian.

Jos Venäjä kävisi aseellisesti Suomen kimppuun, yksikään ulkovalta ei ehtisi tehdä mitään. Olisimme täysin yksin ja oman puolustuskykymme varassa. Tätä perustehtävää määrärahoja nielevät Nato-masturbaatiofantasiat ja operaatiot rapauttavat parasta aikaa. Kaikki suomalaisten maapetturiupseerien Nato-reissut ovat nekin omiaan tärvelemään maanpuolustusta rajulla tavalla. Ne rapauttavat upseerien isänmaallisuutta kuten on jo nähty ja tekevät heistä ulkoisen suurvallan pelleavustajia hyvin nopeasti.

Tiedustelutiedot joita Suomi luovuttaa Natolle tai Yhdysvalloille ovat noin parissa viikossa Moskovassa. Natosta hieman nopeammin. Tämäkö on suomalaisten etu? Hyväksi maanpuolustuksellemme? Ei suinkaan. Se voi olla USAn etu. Ei meidän.

Jos taas kuvittelette, että sodan sytyttyä on olemassa jokin merkillinen USA joka rientää pelastamaan pelokkaan demaripoliitikon ilkeän iivanan kynsistä, olette todellakin typerämpi kuin uskoinkaan. Venäjä on johdonmukaisesti ilmoittanut, että mikäli sota sen ja Naton välille syttyy, se on ydinsota. Piste. Tämä ei ole mielipide, ei näkemys, vaan Venäjän sotilaallinen doktriini. Mitään rambojen seikkailuita ei siis nähdä, eivätkä täällä nyt liehuvat ulkolaiset sotilaat tule tänne jelppimään yhtään ketään.

Venäjän puolustusministeriön entisen kakkosmiehen mukaan Nato-Suomessa olisi 10-12 ydiniskun kohdetta. Osannette varmaankin laskea yli kymmeneen. Mielessänne voitte kuvitella paljonko tästä maasta olisi sen jälkeen jäljellä. Ymmärtänette, ettei tuo ole meidän etumme. Juuri siitä syystä meidän ei pitäisi ehdoin tahdoin asettua jälleen kerran ulkolaisten sotilasmahtien pelikentäksi vain siksi, että teidän kaltaisianne tietämättömiä pelottaa tai jänskättää.

Meidän tulisi koota kaikki varat ja resurssit Suomen puolustuksen vahvistamiseen, reservimme vahvistamiseen, sensijaan että maanpetoksellisia sopimuksia tekevät kenraalit vievät rahaa ulkolaisen sotilasmahdin mielistelykampanjoihin ja takapuolennuolentaan.

En tiedä miksi olette samoilla linjoilla kuin nuo maanpetoshenkiset upseerit. Suosittelen teille kuitenkin historian oppituntia tai oikeastaan kokonaista kurssia. Kun hankitte ihan oikeaa tietoa Ulkopoliittisen instituutin tai muiden vastaavien roskapajojen propagandan sijaan, ymmärtänette ehkä kuinka lapsellisia ja typeriä tällaiset lausuntonne ovat. Toivon ainakin niin, ei teidän, vaan Suomen ja suomalaisten vuoksi.

Kokonaan toinen, mutta yhtä vakava pointti on se, että olette nyt ilmoittaneet kannattavanne Suomen lakien vastaista sopimusta. Se on erittäin mielenkiintoinen linjaus, legitimiteettimielessä. Teidän ja muiden epäisänmaallisten mielestä lakimme eivät tietenkään koskaan ole merkinneet hevonkikkareen vertaa, mutta jos muissa kysymyksissä kyse onkin suomalaisten varojen viemisestä, tässä kyse on meidän hengestämme ja elämästämme.

Mutta eiväthän ne merkitse teille sen enempää kuin muillekaan poliitikoille. Ne ovat arvottomia kun pelaatte omia pelejänne meidän hengellämme.

5 kommenttia:

 1. !!"Ulkoasiainvaliokunta ei ole vielä käsitellyt asiakirjaa, joten en ole nähnyt, mitä sopimus pitää sisällään." Mitä tämä kaikki varma puhe sitten on?

  VastaaPoista
 2. Edellisen kapinan aikoihin radio "Tiltu" toisti päivästä toiseen, "Hitler häviää sodan ja Suomen kannattaa tehdä rauha". Eihän sitä uskottu kun meillä oli parempi "ulkopoliittinen instituutti" ja tiedotus.

  VastaaPoista
 3. Ydinsotaa ei tule - koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ydinvahinko. Ei tarkoituksellinen, mutta koska suunnitelmat on ja keinot, niin vahingossa on voi tapahtua mitä vain.

   Ydinsota on ollut lähellä useasti. Toistaiseksi on poliitikkojen kantti kestänyt.

   Jotenkin vain on tullut mieleen, että onko Yhdysvaltain eliitti päättänyt saada aikaan ydinsodan, jotta voi vajentaa maailman populaa? Niin kovasti sotaa yritetään nostattaa.

   Poista
 4. Voivoi
  En ollut tälläisiä lausuntoja Rinteeltä lukenutkaan.
  Suo siellä vetelä täällä.
  Olisi selvästi tilaa jollekin kokonaan uudelle poliittiselle liikkeelle...
  Mutta mikä olisi riittävä yhteinen tekijä,
  Että sillä olisi vaikutusta.
  Edelliset liikkeet Vihreät ja sitten Persut
  Ovat osoittaneet olevansa samanlaisia kuin muutkin
  Heti kun pääsevät hunajapurkille...

  VastaaPoista