perjantai 30. tammikuuta 2015

SOTE - follow the money

SOTE- uudistusta on markkinoitu välttämättömänä, pakollisena ja ainoana mahdollisuutena pelastaa terveyspalvelut. Tuo kaikki on silkkaa valhetta. Hallitus ja eduskunta ovat tekemässä suuren luokan sumutusta, jolla terveyspalveluiden tehokkaampi yksityistäminen sujuisi helpommin, kansalaisilta kyselemättä ja heidän tietämättään.

Kun SOTE-alue on muodostettu, se tarjoaa alan suuryrityksille mehevän tulonlähteen. Yrityksen ei enää tarvitse neuvotella Rääkkylän, Saarijärven ja ties minkä kunnan kanssa erikseen. Diili tehdään SOTE-johdon kanssa, se voidaan tehdä kaikessa hiljaisuudessa ja BANG koko alueen terveyspalvelut onkin "ulkoistettu".

Vitsi piilee siinä, että tuollaista SOTE-aluetta ei yksikään kotimainen pikkufirma kykene hoitelemaan. Ei ole tarkoituskaan. Se kaupataan ulkolaisille alan suuryrityksille, jotka ovat järjestään myös veroparatiisifirmoja.

Alkuasukkaille jää taas maksumiehen rooli, sillä kun koko SOTE-alue on kaupattu pois, mitään kisaa tai vaihtoehtoa ei koko alueella ole olemassa.

2 kommenttia:

  1. Mikä vitsi tässä ÄlyKäppänä-touhussa on? Eikö heitä ensinkään kauhistuta katsoa kellarissa lojuvaa muotokuvaansa?

    VastaaPoista
  2. Toihan on toki pelko no1 ja täysin mahdollinen vaihtoehto,varsinkin kun on seurannut nykyistä ajanhenkeä.....kaikki on myynnissä, mutta voisiko SOTE-laki ja-alueet suojella juuri tuolta kauhuskenaariolta ? ! Aika kimurantti ja laaja asia koko SOTE systeemi ! Onko kellään oikeasti kokonaiskuvaa asiasta. Toki SOTE systeemi voimaantullessaan tulee keskeneräisenä pakettina ja sitä joudutaan ajansaatossa "päivittämään" moneen kertaan kuin uutta tietokoneohjelmaa konsanaan. ST

    VastaaPoista