torstai 8. tammikuuta 2015

SALALIITTO JA FOLIOPIPO

Totta, maailma on täynnä toinen toistaan uskomattomampia salaliitto-teorioita. Okkultismia harrastavista reptiliaaneista muinaisiin avaruusukkeleihin ja salamyhkäisistä juutalaisten salaseuroista uusnatsien maanalaisiin valtakuntiin. Ne ovat koomisia ja järkyttäviä, huvittavia ja vaarallisia. Ne ovat silkkaa sepitettä, selityksiä, keksittyjä vastauksia kysymyksiin.

MUTTA maailmassa on oikeitakin salaliittoja. Niissä vain ei ole mitään ihmeellistä. Juuri siksi niitä ei sellaisina osata pitää, tai niitä ei osata nähdä.

Mikä on salaliitto? Se on ihmisten muodostama yhteisö, joka salaa tarkoituksensa, tekonsa ja aikeensa. Ei mitään sen ihmeellisempää. Kyse ei ole muinaisen Egyptin uskonnon salaamisesta, juonesta jolla ihmisistä tehdään alienien alamaisia. Kyse on hyvin yksinkertaisesti kahdesta asiasta: rahasta ja vallasta.

Kaikkein ilmeisimmät salaliitot ovat rikollisjärjestöjä. Mafia on sekä salaseura että salaliitto. Se salaa toimintansa, suunnitelmansa, jäsenensä ja aikeensa, ja pyrkii samaan rahaa ja valtaa. Kukaan ei enää pidä sitä mielikuvituksen tuotteena, kuten vielä satakunta vuotta sitten, tai viisikymmentä vuotta sitten. Vielä 1980-luvun Italiassa oli yhteiskuntatieteilijöitä, joiden mielestä mafia oli foliopipojen salaliittohöpinää. Ei ole enää.

Terroristijärjestöt ovat nekin salaliittoja, sanan kaikessa merkityksessä. Ne eivät, nettisivuistaan ja julistuksistaan huolimatta, toimi avoimesti, julkaise jäsenlistoja tai ole muutenkaan avoimia organisaatioita. Niiden suunnitelmat ja tavoitteet ovat salaisia, eikä kaikilla mukana olijoillakaan ole selvää käsitystä siitä, mistä on kyse ja mitä tehdään mistäkin syystä. Yleensä tekojen suorittajaportaalla on hyvin heikko käsitys tekonsa todellisesta tavoitteesta tai kohteesta, jos ollenkaan. Terroristijärjestöt ovat salaliittoja itsensä sisälläkin.

Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen, sekä Kanadan välinen vapaakauppasopimus on sekin salaliitto. Neuvotteluja käydään salaa, niihin osallistuvien nimet on salattu, itse sopimus on salattu ja sen tavoitteet ovat salaiset. Kyse on rahasta ja vallasta. Ratkaisun tekee 28 henkilön ryhmä.

Salaliittoja paljastavia ja etsiviä ihmisiä kutsutaan usein foliopipoiksi, koska heidän touhunsa vaikuttavat koomisilta ja vainoharhaisilta. Joissakin tapauksissa näin onkin. Toisaalta, moni foliopipo on ollut oikeassa. Esimerkistä käy foliopipojen väitteet siitä, että NSA vakoilee lähes kaikkia amerikkalaisia. Ajatukselle naureskeltiin avoimesti jopa yhteiskuntakriitikkojen keskuudessa. Nyt, kiitos Eric Snowdenin ja muiden paljastajien ja paljastusten, tiedämme, että NSA todellakin vakoilee käytännössä koko Internettiä ja lähes kaikkea telekommunikaatiota Yhdysvalloissa, rahaliikennettä ja muuta elektronista toimintaa.

Ongelma lienee siinä, että ajatus salaliitosta on niihin uskoville uskon asia ja niihin uskomattomille uskon asia. Kumpikin ajatuskanta perustaa näkemyksensä uskomukseen siitä, että salaliitto on mystinen salaseura, organisaatio, ryhmä jolla on hierarkiansa ja sääntönsä, omituiset vaikuttimensa ja tavoitteensa. Ne, jotka eivät salaseuroihin usko, uskovat ettei sellaista ole olemassa. He ovat tavallaan oikeassa. Missään ei ole James Bond elokuvan arkkikonnaa kokouksineen. Ne, jotka uskovat salaseuroihin, ovat varmoja siitä, että jossakin on olemassa salainen maailman hallitus, joukko ihmisiä jotka ohjailevat suuria tapahtumia itsekkäistä syistään. Hekin ovat osittain oikeassa. Sellainen joukko ihmisiä on olemassa.

Tälle salaliitolle on annettu nimiä uskomuspohjalta: juutalainen salaliitto, sionistien salaliitto, uusnatsien salaliitto, maailman hallitus, Illuminati, The Elders, Bilderberg jne. Kaikki ne ovat nimiä, joilla yritetään kuvata samaa ilmiötä: kaikkialla ja samaan aikaan ei-missään olevaa mahtavaa salaliittoa, joka ohjailee koko maailmaa. Koska tätä salaliittoa, salaseuraa ei ole nähty, todistettu, se leijuu ilmassa ja on uskon kysymys. Joko sen olemassa oloon uskoo ja valitsee omalle mielelle ja ymmärrykselle sopivan nimen ja merkityksen, tai sitten siihen ei usko ja todistaa epäuskonsa valitsemalla minkä tahansa nimen jota ei ole todistettu, ja sillä todistaa ettei sitä ole.

Todellisuudessa se on olemassa. Se ei vain ole sellainen kuin luullaan. Sillä ei ole okkultistisia tavotteita, ylimaallisia pyrkimyksiä, sitä eivät ohjaa uskonnot, mystiikka tai mikään sellainen. Se on paljon arkisempi ja tylsempi. Sen jäsenissä ei ole mitään erikoista tai suurta, ei vaaran tunnetta tai uhkaa. He eivät pukeudu outoihin ylipappien rituaalikaapuihin, eikä heillä ole tatuointeja. Heillä ei ole merkillisiä salasignaaleja, tai vedenalaisia kaupunkeja tukikohtinaan.

Todellisuudessa he ovat keskuudessamme, osa näkyvillä, osa hieman syrjemmässä, ja heillä on työhuoneensa, tietokoneensa ja kännykkänsä. He kulkevat autoilla ja lentokoneilla, laivoilla ja junilla. He ovat yleensä keski-ikäisiä tai hieman vanhempia, heillä ei ole supervoimia tai yliluonnollisia kykyjä. Keitä he ovat? Ketkä ovat todellisuudessa "Illuminati", se "Maailman hallitus"? Mikä on Se salaliitto? Se jokin kaiken takana?

Maailmassa on noin 280 ihmistä, joiden omaisuuden arvo ylittää yli 5 miljardin dollarin arvon. Superrikkaiksi luokiteltuja on noin 340. Nämä ihmiset ovat maailman johtajia. He johtavat taloutta. He omistavat pankit, vakuutuslaitokset, pörssiyhtiöt, pörssit, laivat, lentokoneet, jopa joitakin kokonaisia maita. He rahoittavat puolueita, poliitikkoja, lobbareita, presidenttejä, armeijoita, poliiseja, oikeuslaitoksia, kokonaisia yhteiskuntia. Heillä on todellista valtaa.

Runsaat kolmesataa ihmistä. He tuntevat enimmäkseen toisensa. He soittelevat toisilleen, juttelevat, tapaavat ohimennen tai puutarhajuhlilla. He istuvat cocktail-tilaisuuksissa samassa pöydässä ja ideoivat. He saavat ajatuksia ja päättävät toteuttaa ne. Yksi heistä juttelee kahdelle, he soittavat kolmannelle, joka saa mukaan kuudennen ja seitsemännen, kohta mukana on kymmenen, kaksikymmentä heikäläistä. Parikymmentä tuollaista henkilöä liikuttaa jo maailmaa, ihmiskuntaa, taloudellisella vallallaan. Epävirallisesti, bisnesmielessä, pienen aivoriihen seurauksena. Valuutat kaatuvat, raaka-aineiden hinnat heilahtelevat, ruoan hinta nousee tai laskee, öljyn hinta laskee, kullan hinta nousee tai laskee.

Ei ole mitään Suurta neuvostoa. Ei ole mitään Suurta kokousta. Ei ole mitään agendaa. On vain bisnes. Raha on valtaa ja valta on rahaa. Siinä kaikki. Se on Illuminati, kaikkialla ja ei missään, läsnä koko ajan, eikä milloinkaan. Kuin ilma ja vesi.

Tämän joukkion armeija on töissä pankeissa, parlamenteissa, poliitikkoina, virkamiehinä, pörsseissä, kaupassa, konsultteina, lobbareina, ja vaikuttaa kaikkeen mediayhtiöinä, sanomalehtinä, elokuvina, jopa musiikkina. On arvioitu, että noin 3000-4500 ihmistä hallitsee koko maailman taloutta, kaikkien muiden vain touhutessa tuon joukon jatkeena ja perässä. Siinä kaikki.

Koska tämä "maailman hallitus" ei istu missään, eikä kokoonnu missään koskaan saman aikaisesti, siihen voi olla uskomatta, tai siihen voi liittää mitä tahansa uskomuksia. Sitä on vaikea käsittää, koska kyse on verkostosta. Se ei ole hierarkinen, vaan horisontaali. Verkosto, suhdeverkosto, bisnesverkosto, verkosto jonka liikahdukset heijastuvat koko maailmaan talouden kautta. Sen ideologia on raha ja valta, valta ja raha.

Miksi siihen on vaikea uskoa? Koska siihen kuuluu tylsimyksiä. Miksi superkonnia on kuviteltava? Koska tässä maailman laajuisessa salaliitossa ei ole yhtään sellaista. On vain mälsiä ja tylsiä ihmisiä, joilla on käsittämättömiä omaisuusmassoja. On ihmisiä, joista ei olisi vaaraa kenellekään kasvokkain.

Maailman laajuisen salaliiton, verkoston rikkain mies ei herätä pelkoa kenessäkään. Kukaan hänen kanssaan kasvokkain joutuva ei tunne pelon väreitä sisimmässään. Maailman laajuisen valtaverkoston toiseksi rikkain mies ei kykenisi antamaan selkään edes kymmenvuotiaalle tyttölapselle. Hän saisi kymmenvuotiaalta luultavasti selkäänsä. Mutta hän pystyy kaatamaan euron, hallituksia, maita, jos hän haluaa. Maailman laajuisen salaliiton vaikutusvaltaisin nainen ei herättäisi kauhua edes viisivuotiaassa lapsessa.

Maailman rikkain mies on Bill Gates, runsaat 81 miljardia dollaria. Maailman toisiksi rikkain mies on Warren Buffet, 73,8 miljardia. Englannin kuningatar Elisabet II hallitsee suurinta osaa maailman veroparatiiseista.

Kun he liikahtavat maa järkkyy jalkojemme alla.

14 kommenttia:

 1. Olet todella skeptinen sen suhteen että mitä kaikkea mahtavat salaseurat voivat harjoittaa.
  Luuletko että tämä illuminatiinkin kuuluva porukka haluaa että heillä on tylsää?
  Tuohon porukkaan kuulunee niitä vähemmän tylsiä tyyppejä joilla on sellaista tietoa mitä valtaosalla maailman ihmisistä ei ole.
  Tuollainen tieto voi muiden mielestä olla vaikkapa okkultismia, mustaa magiaa rituaaleineen.
  Jossain vaiheessa on varmasti ollut hallitsijoita joille on tullut tylsää, he ovat hakeneet uusia elämyksiä tekemällä jotain sairasta kuten rituaalimurhia. Ovat sitten vielä muodostaneet kultin tuollaisten harrastuksen ympärille.

  Ajattele hyvä blogin pitäjä vaikka filosofisemmin, älä leimaa ihmisiä tylsimyksiksi.

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä öljy alella panaan Venäjää polvileen,samalla tosin kontaa amerikan särötysöljykin.Vahvistuva dollari huojutaa nousevia talouksia. Omistuksen keskittymisellä ei olisi mitään merkitystä kunhan huolehditaan demokratiasta,eli enemmistön tyranniasta.Nykyinen suuntaus esim. rahapolitiikan vieminen epädemokraattisen keskuspankkijärjestelmän alaisuuteen palvelee juuri tuon mainitsemasi pikkusakin etuja.

  VastaaPoista
 3. Luulisi niiden ihmisten, jotka ovat kansainvälisen pankkitoiminnan takana, omaisuuksien olevan mittaamattomia. Ei ymmärtääkseni kokonaiset valtiot ole triljoonien velkaa korkoja ja koronkorkoja esim. jollekkin Bill Gatesille...

  VastaaPoista
 4. Orjan asemalta ei päästä junaan ennenkuin osaa vastata kysymykseen "mihin se nokka oiken osoittaa".

  VastaaPoista
 5. Olisin vaan kysellyt, että mikä mahtaa olla näiden Rotchaildien ja Rokkefellerien omaisuus?

  En jaksa uskoa edelleenkään, että Bill GMO man Gates olis maailman rikkain, koska se palloilee lehtien palstoilla se tieto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatähdet ovat pellä myytti nykyisin,ovat suojaneet omaisuuttan sisäsiittoisuudellaja taantuneet.

   Poista
 6. Eivätkö kokoonnu missään, vaikka Kolmensadan miehen komitea (Committee of 300) on Illuminatin ajatushautomo. Trilateraalinen komissio on myös samojen roistojen salakerho... Samoin kuin Bilderberg-ryhmä.

  Ottaisit selvää asioista ennen kuin lähdet näitä juttuja tänne julistamaan totuutena, että eivät kokoonnu missään. Vai oletko kenties itse vapaaruuvari, joka yrittää täällä blogissaan vesittää korttipakkaa.

  VastaaPoista
 7. Kaikella kunnioituksella artikkeliin, mutta jos antaa ymmärtää, ettei rahan ja vallan keskiössä olevilla henkilöillä olisi muuta kuin nallekarhun olemus niin hoh hoijaa. Valtaan, varsinkin absoluuttiseen valtaan liittyy hyvin usein ellei aina, sellaiset luonteenpiirteet kuin ahneus, psykopatia jne. Vai ei pitäisi heitä varoa... tavalliset ihmisetkö aiheuttivat maailmasodat, kansanmurhat yms. Höpö höpö. Valta turmelee ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omana näkemyksenäni totean, että aika tavalliset ihmiset kyllä. Meissä kaikissa asuu potentiaalinen Hitler – tai Jeesus. Psykopaatteja kyllä on vallan kamarit ihan täynnä, sehän on todistettu, mutta psykopaatitkaan eivät tosiasiassa ole sellaisia kuin kauhuleffoissa vaan ihan vain sellaisia kuin – Suomen pääministerin istuimella.

   Poista
  2. Eikait epätavallisuudella tuossa Marvel-lehden tyyppisiä sarvipäitä tarkoitettu vaan juuri heidän poikkeuksellista asemaa valtiossa tai maailmassa. Ja toki voi näyttää kiiltokuvapojalta ulospäin, mutta eihän se ole jutun pointti. Heidän luonteenpiirteensä ratkaisee miten he käyttäytyvät tai tekevät päätöksiä. Ja eiväthän he heilu nyrkki ojossa nakkikioskilla - he tekevät paljon pahempaa niin sopiessaan talouden ja sotien kautta.

   Poista
 8. Luulen Sanden kirjoittaneen juttunsa niille jotka vasta availevat toista silmäänsä mutta olen monen kommentaattorin kanssa samaa mieltä siitä että todellisuus on paljon kuvailtua karumpi. Eliitillä on oma lakinsa, omat uskonnot, omat kultit. Ne kokoontuvat keskenään ja tekevät erittäin pitkän linjan suunnitelmia. Ne aloittavat ja lopettavat sodat. Heillä on omat kaupunkivaltionsa joilla omat lait. Ne kontrolloivat maailman populaatiota monin eri keinoin ruuan, lääketieteen ja eugeniikan keinoin. Eliitti myös ohjelmoi massojen tietotasoa kirjoittamalla koulukirjat ja sepittämällä ns uutiset ja ns viihteen. Ei myöskään pidä unohtaa traumoilla aiheutettavaa mielenjärkytystä joka johtaa pelkoon ja alistumiseen. Toimii sykleissä joka maassa ja mantereella. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  VastaaPoista
 9. Haluatteko olla Illuminatin jäsen, etkä tiedä miten? Minä olen Kaapeli Suomesta täältä, miten tulin Illuminatin jäseneksi, ennen kuin pääsin yhteyteen suurmestarin Edmundon kanssa olin köyhä mutta nyt olen hyvin rikas Illuminaatit tekevät sinusta hyvin rikas ja voimakas joten jos haluat olla kuuluisa, voimakas ja rikas täällä on mahdollisuus tehdä unelmasi tulevan läpi Illuminati saa sinut saamaan kaikki halu ja toivomus elämässä, jos olet mikä tahansa elin, joka haluaa jotain elämässä ota yhteyttä suurmestariin, joka aloitti minut illuminaattiin sähköpostilla (grandmasteredmundoilluminati@gmail.com) tai mitä hänellä on +2348159768201 lisätietoja siitä, miten voi olla Illuminati-jäsen.

  Herra Charles

  VastaaPoista