sunnuntai 4. tammikuuta 2015

AARNIO SHOW - SEURAUKSET

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio voi olla paskamainen heppu. En tiedä, en ole koskaan tavannut. Voi olla, että mies on syyllistynyt kaikenlaisiin hämärähommiin. En tiedä. Mutta sen tiedän, että joku jossakin on päättänyt, että tuo poika lähtee linnaan ja pitkäksi aikaa.

Syytelista on melkoinen. Kun sitä käy läpi, alkaa epäillä omaa lukutaitoaan ja ymmärrystään. Toki on selvää, että tässä ollaan median tietojen varassa, mutta jos otetaan vain yksi esimerkki: rahakätkö.

Syytteiden mukaan Jari Aarnio, yksi maamme kovimmista poliiseista, on haudannut kotitalonsa nurkalle kymmeniä tuhansia euroja käteistä. Tosin samasta paikasta löytyi joku aivan toinen poliisimies karetta levittelemässä, eikä häntä syytetty mistään, eikä edes paljoa kyselty mitä miekkonen teki juuri siinä paikassa, josta rahakätkö löytyi. Voihan se olla, että tämä poliisi, joka siellä kukkapenkkiä asetteli, oli joku ystävällinen kollega, joka vain hoiteli kasveja, kun isäntä on telkien takana. Ehkä hän laitteli rahoja paikoilleen? En tiedä.

Niin siis syytteen mukaan meillä on maan huippupoliiseihin kuuluva heppu, joka tuntee Interpolin ja Eurpolin, naapurimaiden poliisit, poliiseja ympäri maailmaa, FBI:n ja DEA:n heppuja jne., ja sitten tämä samainen miekkonen menee hautaamaan kotitalonsa nurkalle rahaa. Käteistä. Hiukan ihmetyttää miksi tämän tason ammattilainen tekisi niin. Voisi olettaa, että Aarnio tuntee rahanpesumenetelmät aika hyvin, Andorran ja muiden pankkikäytännöt. Voisi olettaa, että hänellä on jotakin hajua siitä, kuinka temppu tehdään ja missä. Voin toki olla väärässä. Ehkä Aarnio ei tiedä mitä tehdä muutamalle kymppitonnille ja kaivaa kuopan kotipihaansa. Sekin on mahdollista.

Se mitä tiedän on tämä: jos ja kun Aarnio saa tuomionsa, seuraukset voivat olla todella kovat. Omaa kostoaan hautoneitten kollegoittensa vankilaan toimittamalla poliisipomolla ei ole enää mitään menetettävää. Hänen maineensa on mennyttä, hänen uransa on mennyttä ja jos omaisuuttakin viedään, perhettäkin satutetaan. Mitä tuohon asemaan pantu suomalainen mies tekee? Mitä te tekisitte?

Aarniolle olisi voitu junailla potkut. Näin on tehty aikaisemmin. Mies pellolle ja sillä selvä. Mutta joku tai jotkut olivat niin vihaisia, että halusivat miehen linnaan ja pitkäksi aikaa, ja sinnehän hän joutuu. Ja kun tuon tason mies päätyy entisten vastapuolen pelaajien kanssa samaan joukkueeseen, seuraukset koko poliisille ovat melkoiset.

Aarnio tietää kaiken salaisista pakkokeinoista. Hän tietää kaikki kuuntelutekniikat. Hän tietää kymmenien peiteoperaatioissa olleiden poliisien nimet, tietää missä heitä on edelleen, keitä he ovat, mitä nimiä on käytetty jne. Aarnio tietää poliisin vahvuudet, taktiikat, strategiat, toimintatavat, ja hän tietää miten kymmenet entiset kollegat ajattelevat. Hän osaa ulkoa kymmenien ulkomaalaisten poliisien henkilöllisyydet, olinpaikat, kotiosoitteet, tietää minkä näköisiä he ovat ja mihin salaisiin seuranta ja soluttautumisoperaatioihin he ovat osallistuneet.

Aarnio tietää miten poliisin tietojärjestelmiin päästään, mitkä ovat haavoittuvuudet, heikkoudet, hän tietää miten jälkiä jätetään, mistä niitä löydetään, kuinka niitä löydetään jne. Hän tietää miten rikoslaboratoriot toimivat missäkin maassa ja hän tietää kuka ja ketkä ja mikä missäkin maassa tekee mitäkin.

Aarnio tietää lähes kaiken KRP:stä, sen jäsenistä, henkilöistä, toimintatavoista, strategioista ja menetelmistä. Luultavasti Aarnio tietää myös KRP:n vasikoiden henkilöllisyyksiä, peitemiesten nimiä ja naamoja jne.

Kun Aarnio on tuomittu, eikä hänellä ole mitään menetettävää, mitä hän tekee kaikella tällä tiedolla? Hän on vankilassa entisten vastapelureiden ympäröimänä. Jotkut vihaavat häntä yli kaiken. Jotkut haluavat hänet hengiltä. Mitkä ovat vaihtoehdot?

Kun Aarnio istuu vankilassa, eikä hänellä ole menetettävää, mitä miehen mielessä liikkuu? Entisten vastapelureiden joukossa on myös niitä, jotka ymmärtävät tilaisuutensa koittaneen. Aarnio on mies, joka voi kertoa alamaailmalle kaiken poliisista ja poliisin toiminnasta. Entiset vastapelurit ymmärtävät aivan varmasti, että tässä on mies, josta on hyötyä. Aarnio itse voi tulla samaan johtopäätökseen. Hän voi jopa vaihtaa leiriä.

Se tulisi todella kalliiksi poliisille ja koko yhteiskunnalle.

5 kommenttia:

 1. Joskus Helsingissä kiersi huhu, että kuvioita on alkanut pyörittämään henkilö, jonka tyyliin kuuluu ampua ensin ja kysyä sitten. Tiedä vaikka olisi ollut Aarnio.
  Aarnio pitää kyllä kaikki tietonsa itsellään. Hänen tulevaan, tai jo rakenteilla olevaan liigaansa on taatusti tunkua. Kaikkea rahaa mitä hän on huumeilla tienannut ei löydetä ja rikoksistakin vain murto-osa pystytään yhdistämään häneen. Aarniosta saattaa tulla suomen historian kallein vanki. Hänen turvallisuutensa takaaminen vaatii varsin mittavat järjestelyt. Aikamoista hollywood-filmiä. Ei puutu kuin, että hän paljastuukin peiteoperaation päätähdeksi. :D

  VastaaPoista
 2. Tolla pohjustuksella jos tehtäisiin elokuva niin Aarniota näyttelisi Steven Seagal.

  VastaaPoista
 3. Aarnio halutaan kuvioista pihalle ja näyttävästi, ilmeisesti astunut ns.isojen poikien varpaille, halutaan löytää myös syntipukki kaikelle pahalle mikä olemassa on.

  Jokainen tajuaa että median esittämä tilanne ei ole edes mahdollinen, median ensisijainen tehtävähän toki on myydä mediaa eli huomiofiltterit päällä mutta kuitenkin. Huumesirkusta jota Aarnion esitetään pyörittäneen, ei kukaan pysty tässä maassa pyörittämään ilman että on kuukaudessa yleistä tietoa ns.piireissä ja mikäli poliisin ylin johto tuohon leikkiin lähtee, puhelimet huutavat hoosiannaa alta aikayksikön mediassa (helpoin tapa poistaa kuvioista).

  Hauskaa nähdä tulevina vuosikymmeninä (tästä case-Aarniosta ollaan hiljaa kauan) mitä historiankirjat tietävät kertoa, kenen varpaille Aarnio todellisuudessa kepein askelin tansahteli ja itseään jalkaansa ampui.

  Tietysti kannattaisi katsoa mitä on tapahtunut Aarnion entisessä työpaikassa tämän sirkuksen alkamisen jälkeen, kuka pyörittää kuvioita ja kuka on kenen toimesta uudet paikallee laittanut, kuinka monta on poistunut yksiköstä ja ketkä on ylennetty, koska jotkut tahot nuo päätökset aina tekee johtuen omista motiiveista.
  Yleensä tehokkain tapa päästä todellisista tapahtumista perille on seurata rahaa ja ketkä on käyttäneet päätösvaltaa suuressa mittakaavassa, isot kalat ui minne haluaa ja pienten kalojen liikkeet on seurausta siitä.

  VastaaPoista
 4. Itse epäilen ennemmin, vasta jälkikäteen löytyneen rahakätkön olleen "lahja" "tuttavilta", jotka ehkä aivan oikeastikin toivovat Jaria vankilaan luokseen.
  Kyseessä on kuitenkin poliisin virkamerkillä, pelolla, vihalla, surulla ja tuskalla hallinnut loinen, jota jokainen ammattimainen rikollinen todennäköisemminkin vihaa, kuin rakastaa, sillä kyseessä on verenimijä, eikä veli, tai ystävä.
  Jokin sellainen, joka on laittanut monta ihmistä vankilaan, ehkä jopa peitelläkseen omia tekojaan, suojellakseen bisneksiään, tai ehkä hankkiakseen arvomitalin rinnuksiinsa, kuka tietää.
  Tällaisten ihmisten vaikutukseen yhteiskunnassa jopa rikolliset piirit ovat pakosta joutuneet sopeutumaan, mutta todennäköisemmin pitkin hampain, kuin silkasta ilosta.
  Ei rikoksia tehdä rikoksen tekemisen riemusta, vaan sellaisesta välttämättömästä pakosta, kuin tarve syödä oikeaa ruokaa ihan todelliseen nälkäänsä.
  Poikkeuksen tähän tekevät muutama kleptomaani, mutta ne ovat vähemmistö jota ajaa pakko-oireinen sairaus, eikä niiden oireiden yleistäminen kaikkeen rikolliseen toimintaan luontaisestikaan käy päinsä missään muussa, kuin loanheittotarkoituksessa.
  Oli ehkä turha huomio, mutta sanoinpa piruuttani.

  Miettikää sitäkin, miksi Helsingin huumepoliisin nykyinenkin päällikkö on keskittynyt yhtäläisellä tarmolla katutason asioiden "selvittelyyn", elikkä lähinnä käyttäjien jahtaamiseen, aivan kuten Aarniokin teki?
  Ei sillä saada ainoatakaan hasistynnyriä rajalla kiinni, koska kiinniotetut todennäköisemmin haiskahtavat lähinnä kotituotetulle kannabikselle.
  Mikä on tämän omasta mielestäni suomen suurimman rikollisjärjetön johtajan vaihdon perimmäisin motiivi?

  Miksi tutkijat ottivat välittömästi suojakseen mediajulkisuuden?
  Oliko se todellista henkensä varjelua tilanteessa, jossa hengenlähtö voi olla hyvinkin todennäköinen, vai oliko se sittenkin vain taitava esitys jolla hämättiin yleisöä?

  Mitä oikeasti tapahtui?

  Mitä nyt tapahtuu?

  VastaaPoista
 5. Pointtina vaan, että kyllä ammattirikollisia varsinkin kiinnostaa saada yhteistyöhön poliisipäällikkö joka saa ongelmat lain kanssa katoamaan. Aarnion ois voinu helpomminki lavastaa pitkäksi aikaa vankilaan tuomalla muutamia kiloja heroiinia ja narauttamalla siitä. Se, että kyse on kannabiksesta, kertoo, että poliisin moraali on pettänyt katsellessa hyvin yleistä kannabistuotteiden kauppaa. Luisumista lain väärälle puolelle helpottaa kannabiksen suhteellinen haitattomuus huumeena. Poliisinki onb helppo ajatella, ettei se nyt mikään paha juttu ole. Kun suurimmalle osalle "kannabisrikollisista" juridiset seuraukset kiinni jäädessä on se pahin ja ainoa haitta. Toista se on selitellä itselleen, että jos nyt muutaman kilon herskaa tuon markkinoille, niin ei se ketään tapa tai satuta. Herska ois kuitenki helpompaa pienemmän tarvittavan määrän tuonnin takia, ja isomman voiton takia. Jäljet kun voi kyttänä peittää.

  Kyllä Aarniolla on ihan itsellään sormet pelissä niiden rikosten kanssa joista syytetään. Itse 22 vuotta huumemaailmaa käyttäjän näkökulmasta nähneenä, voin heittää sellaisen valistuneen väitteen.

  VastaaPoista