perjantai 8. elokuuta 2014

SUOMELLA ON VAIHTOEHTO

Olisiko Suomi voinut välttää eurokriisin aiheuttamat kymmenien miljardien tappiot ja velkaantumisen? Olisi voinut.

Olisiko Suomi voinut jättäytyä monen muun tavoin Yhdysvaltain suurvaltapolitiikan sanelemien Venäjän vastaisten talouspakotteiden ulkopuolelle? Olisi.

Olisiko Suomi voinut säilyttää koko maan kattavan terveydenhuoltojärjestelmän? Olisi toki.

Olisiko Suomi voinut jättää osallistumatta Afganistanin sotaan sotilaallisesti ja säästää 450 miljoonaa euroa? Olisi tietenkin.

Olisiko Suomi voinut säästää EU:n rakennerahastosta nettotappioksemme koituneet 3 miljardia? Tietenkin olisi.

Olisiko Suomi voinut selviytyä vuoden 2008 finanssikriisistä? Olisihan se.

Olisiko Suomi voinut säilyttää satoja tuhansia työpaikkoja? Olisi tietenkin.

Olisiko Suomi selvinnyt "rakennemuutoksesta" nykyistä edullisemmin ja helpommin? Aivan varmasti.

Kysymys kuuluu, miten se olisi ollut mahdollista? Vastaus kuuluu: olemalla itsenäinen valtio.

Totuus on tämä: me emme ole itsenäinen valtio.

Meillä ei ole omaa lainsäädäntöä. 70% laeistamme tulee Euroopan Unionin ylikansalliselta päätöksentekojärjestelmältä.

Meillä ei ole omaa talouspolitiikkaa. Me olemme euron vankeja ja tottelemme suuria euromaita omaksi vahingoksemme. Euro on ollut edullinen vain suuryrityksille, joille Suomi ja suomalaiset eivät merkitse yhtään mitään. Euron vakaus on paskapuhetta. Euron vaihteluväli suhteessa dollariin on ollut euron historian ajan erittäin epävarma amerikkalaisanalyytikoiden mukaan.

Meillä ei ole omaa ulkopolitiikkaa, eikä turvallisuuspolitiikkaa. Yhdysvallat sanelee Naton kautta EU:n ulkopolitiikkaa mielensä ja halunsa mukaan. Me emme päätä yhtään mistään.

Suomen eduskunnalla ei ole mitään todellista vaikutusvaltaa Euroopan Unionissa. Se toimii Euroopan Unionin paikallisparlamenttina, osavaltioparlamenttina. Se ei voi tehdä EU:n vastaisia päätöksiä.

Tämä on todellinen tilanne. Joka muuta väittää on höpöhöpöpopulisti.

Mutta vaihtoehtokin on olemassa. Se on se, että päätämme itse omista asioistamme. Se on se, että palautamme valtiollisen itsenäisyytemme.

Suomi voi itsenäistyä uudelleen, jos haluaa. Eliittimme ei sitä halua. Sillä on hauskaa ja se rikastuu teidän kustannuksellanne, koska sen valta ei ole teistä kansalaisista lähtöisin, vaan ulkomailta, ylikansallisilta toimijoilta. Kansan pitää vaatia itsenäisyyttä takaisin. Poliitikot ja puolueet ovat sen myyneet. Ja hymyilleet teille koko ajan.

Itsenäinen Suomi ei ole impivaara, sisäänkääntynyt, muutosvastarintainen, menneisyydessä elävä. Se voi olla mitä se haluaa. Itsenäisyyden vastustajat väittävät ettei itsenäisyys ole enää mahdollista, että elämme maailmassa jossa emme voi enää tehdä mitä haluamme. Sanokaa se islantilaisille.

Me voimme tehdä ihan mitä haluamme, jos olemme itsenäisiä. Me voimme olla dynaaminen, huippuosaajien ja spesialistien kansakunta, joka pienenä ja ketteränä luovii globaalin talouden verkostossa kuin salama. Voimme olla avoin ja kansainvälinen maa, jos haluamme. Itsenäisyyden vastustajat väittävät, ettei se olisi mahdollista. Olisi se, me päättäisimme siitä itse. Voisimme olla ihan mitä haluamme.

Tai me voimme olla sitä mitä nyt olemme: suuryritysten tyhjiin kuppaama siirtomaa, jossa ulkolaiset kaivosyhtiöt nauravat päin alkuasukkaiden naamaa ja tekevät mitä huvittaa, jossa suurimmat yritykset eivät maksa veroja juuri lainkaan. Taantuva, pimeä ja kylmä rajaseutu Siperian liepeillä, josta EU saa puuta ja paperia ja jonka maaperän rikkaudet rikastuttavat Monacossa asustelevia suuromistajia. Valinta on mahdollista tehdä.

Voimme olla rutiköyhä Naton alusmaa, jonka ainoa olemassa olon oikeutus on seistä etummaisissa poteroissa imaginääristä vihollista vastassa ja kuolla ensimmäisenä Yhdysvaltain ja EU:n suurmaiden puolesta.

Tai voimme olla maa, joka ei uhkaa ketään, mutta jolla on puolustus, joka pystyy aiheuttamaan kenelle tahansa niin suurta vahinkoa ettei maahan tulo kannata. Valinta on mahdollinen. Voimme olla orjia, kuten nyt, tai vapaita ja itsenäisiä.

 Jos haluat olla ja elää orjana, alamaisena alusmaassa, osavaltiossa, periferiassa, haluat nykyisen menon jatkuvan. Jos haluat talouden kurjistumista, teollisuuden alasajoa, yhteiskunnan alasajoa, olet EU-jäsenyyden kannalla. Et haluakaan olla itsenäinen. Olet alamainen, joka kuuntelee ulkolaisten isäntiensä vakuutteluja siitä, että asiat voisivat olla huonomminkin. Olet alamainen, jolla ei ole päätösvaltaa omiin asioihinsa.

Sinä et vaikuta siihen millainen tästä maasta tulee tai mitä täällä tapahtuu. Se päätetään Brysselissä. Toisin kuin poliittiset johtajamme antavat ymmärtää, meillä, eikä heillä, ole siellä mitään painoarvoa. Yksi ääni. Siinä kaikki. Suomalaiset europarlamentaarikot eivät edusta sinua tai tätä maata. He edustavat europarlamentin puolueryhmiä. Heillä on siellä yksi ääni käytössään. Se annetaan ryhmän päätöksen mukaisesti. Ei Suomen edun mukaisesti. Ei sinun puolestasi. Tämä on fakta.

Voisimme toki olla itsenäisiäkin. Voisimme oikeasti äänestää siitä kuka maata johtaa ja hallitsee. Voisit oikeasti vaikuttaa poliittisella toiminnalla. Voisit oikeasti saada äänesi kuuluviin. Itsenäisessä valtiossa se olisi kenties mahdollista. EU-Suomessa se ei ole.

Valinta on sinun: haluatko elää kurjistuvassa Euroopan Unionin rajamaakunnassa, vai itsenäisessä Suomessa?

Sinä päätät.

10 kommenttia:

  1. Terve, saanko kopioida ja julkaista tämän tekstin lähdetietoineen omassa Usarin blogissani?

    Isänmaallisen poliitikon tehtävä on luovia näiden asioiden kanssa ulkoisista paineista riippumatta, muiden intressit kohtuullisesti huomioiden.

    Moni joutuu varmaan ´pohtimaan uudelleen suhtautumistaan näinä päivinä, kunä EU-projektin poliittinen hinta alkaa selvitä.

    Ystävällisin terveisin

    Timo Isosaari

    VastaaPoista
  2. Saa toki, kaikki blogin tekstit ovat vapaasti lainattavissa KUNHAN KERTOO LÄHTEEN.

    VastaaPoista
  3. EU:sta tulevan lainsäädännön oikea prosenttiluku on 78.

    VastaaPoista
  4. Hyvä kirjoitus.

    Suomen Laillisuuspuolue ( www.suomen-laillisuuspuolue.fi ) ajaa samoja asioita.

    VastaaPoista
  5. Hienoa toiveajattelua. Harmi, ettemme elä tyhjiössä. Vaikka heti huomenna päättäisimme erota EU:sta ja Eurosta, emme pääsisi mitenkään pakoon niiden vaikutusta. EU:sta tulisi rajanaapuri ja kauppakumppani ja KILPAILIJA. Meihin vaikuttavia isoja päätöksiä tehtäisiin edelleen Brysselissä mutta nyt emme olisi mukana edes jättämässä eriävää mielipidettä.

    Toisaalta se, ettemme uhkaa ketään, ei meitä pelasta kuin saduissa, jos iso paha susi tulee. Uhkasiko Ukraina ketään? Ja eikö Ukrainalla ole paljon isompi armeija kuin Suomella? Silti Krimi vietiin heiltä ja nyt Venäjä uhkailee väliintulolla sisäiseen kriisiin, joka on eittämättä Venäjän masinoima ja ylläpitämä (separatisteja aseistamalla). Kaikki tämä vaikkei Ukraina uhannut Venäjää tai ketään muutakaan.

    Nyt pää pois sieltä Impivaaran pensaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milloin olemme jättäneet eriävän mielipiteemme EU:ssa? Edes yksi esimerkki?

      Krimiä ei viety Ukrainalta. Se annettiin sinne Neuvostoliiton toimesta ukrainalaisen Nikita Hrustsevin päätöksellä Ukrainan sosialistiseen neuvostotasavaltaan, jonne se sitten unohtui.
      Kun ukrainalaiset vallankumoukselliset ja oikeistovoimat ajoivat USA:n ja EU:n tuella Ukrainan vaaleilla valitun presidentin maanpakoon ja rupesivat säätämään venäläisväestöä sortavia lakeja, nousi huoli Krimiläisten keskuudessa turvallisuudesta. Ensin Krimi itsenäistyi ja sitten pikavauhtia päätti liittyä Venäjään ennen kuin Kiovan Ukrainan rankaisujoukot ehtivät paikalle.
      Joten pää pois sieltä Brysselin pöheiköstä, jossa myös Naton päämaja sijaitsee – ihan sattumoisin ;-)

      Poista
    2. Höpö höpö. Kansa siellä nousi ex-pressaa vastaan, kun se PÖLLI RAHOJA ja oli KORRUPTOITUNUT KUSIPÄÄ. Minne se Janukovyts pakenikaan: no Venäjälle. Ukrainan kansa halusi olla eurooppalainen, venäjämieliset separatistit ja pieni itä-Ukrainen vähemmistä liputtu 100% Venäjän puolesta. He eivät alunalkaenkaan ole olleet ukrainalaisia, vaan ensisijaisesti venäläisiä, jotka meuhkaavat itsenäisessä maassa: Ukrainassa. Venäjä taas on katkwra, kun se menetti vääryydellä ja väkivallalla hankkimasna vallan.

      Poista
  6. Kotimaa - kotimainen, ulkomaa - ulkomainen. Muuten: keep up the good work.

    VastaaPoista
  7. Ukraina ei uhannut ketään ?
    valtaan päässyt puolue huusi toreilla kuolemaa venäläisille ja venäjämielisille !
    "puhdas Ukraina !" vähän sama jos pääsisin valtaan ja alkaisin kovaan ääneen mesoamaan kaikkien suomen ruotsalaisten kuolemaa.
    ja ottaisin suursuomen haaveilut omakseni ja olisin valmis lähettämään joukkoja ruotsinmaalle lisämaata valloittamaan ! saattaisi ruotsillakin olla asiaan jotain sanottavaa.
    luetaan muutakin kuin sitä reuterisin sontaa Alman kopioimana !

    VastaaPoista
  8. Kannattaisi ottaa pää pois perseestä jos kuvittelee että tämä valtio muka ei olisi kokenut mitään blogitekstissä tulleita koettelemuksia jos se ei olisi EU:ssa. Samalla voisi kuulla perusteluita että miksi tämä valtio muka pärjäisi paremmin jos emme olisi EU:n tuomalla vapaan kaupan ja liikkuvuuden alueella? (toki ETA tarjoaa lähes samanlaista vastiketta) ei se homma vaan niin toimi että yhtäkkiä vientimme palautuu nokian menestysvuosien tasolle kun vähän devalvoidaan markkaa.

    Myöskin veli venäläinen voisi osoitella samanlaista kiinnostusta kuin Krimin kohdalla jos meillä ei olisi "eu-mörköä" tukenamme ja takanamme.

    VastaaPoista