keskiviikko 27. elokuuta 2014

AVOIN KIRJE MINISTERI HAGLUNDILLE

"Törkeä maanpetos on maanpetoksen törkeä tekomuoto, josta tuomitaan vankeutta vähintään neljä vuotta ja enintään elinkautinen vankeusrangaistus. Maanpetoksen tekee törkeäksi se, että siinä
 1. aiheutetaan vaara valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi taikka
 2. muutoin aiheutetaan Suomelle erityisen suurta vahinkoa"
Tuo oli suora lainaus Wikipedian artikkelista Maanpetos.

Olette aikeissa allekirjoittaa sopimuksen Naton kanssa, joka antaisi Natolle luvan käyttää maamme ilmatilaa ja maa- sekä vesistöalueita sotatoimissa. Olen toki vain maallikko, mutta toimintanne näyttää täyttävän rikoslain törkeän maanpetoksen tunnusmerkistön.

Täysin tietoisesti luovutatte maamme, sen aluevedet ja ilmatilan vieraan vallan alaiseksi, eli Yhdysvaltain hallintaan mahdollisten sotatoimien ajaksi. Tämä on juuri se mitä kohdassa yksi tarkoitetaan.

Täysin tietoisesti asetatte maamme ja koko kansakunnan suoran aseellisen uhkan kohteeksi Venäjän taholta ja lisäksi toiminnallanne aiheutatte Suomelle erityisen suurta vahinkoa aiheuttamalla poliittisen kriisin Venäjän ja Suomen välille.

Toimintanne täyttää siis maallikon silmissä törkeän maanpetoksen tunnusmerkit.

Lisäksi aiotte allekirjoittaa sopimuksen ilman eduskunnan enemmistön suostumusta, ilman eduskuntakäsittelyä, ilman perustuslakivaliokunnan lausuntoa, ja ennen kaikkea: ilman kansanäänestystä. Näin siitä huolimatta, että viimeisten 10 vuoden aikana tehdyissä mielipidemittauksissa kansalaisista kaksi kolmannesta vastustaa Nato-jäsenyyttä. Tämä sopimushan tekisi Suomesta De Facto Naton jäsenmaan.

1970-luvulla Neuvostoliitto esitti vastaavanlaisia sopimuksia Suomelle useitakin kertoja, mutta niistä kaikista kieltäydyttiin, syystäkin. Maamme laki kielsi sellaisten tekemisen ja yleisen käsityksen mukaan sellaiset olisivat olleet maanpetoksellista toimintaa. Neuvostoliitto ehdotti näitä sopimuksia siksi, että YYA-sopimuksen sotilaallisessa artiklassa oli takaportti, joka takasi sen ettemme olisi koskaan olleet mukana Neuvostoliiton sotilastoimissa. YYA-sopimuksen mukaan kun yhteisiin sotilaallisiin toimiin vaadittiin KUMMANKIN osapuolen suostumus.

Nyt allekirjoitatte sopimuksen, joka yksipuolisesti luovuttaa maamme alueita vieraan vallan sotatoimiin sen niin halutessa, ja annatte vieraalle vallalle luvan rikkoa Suomen suvereniteettia, jos ja kun se niin tarpeelliseksi katsoo. Tämä on maanpetos. Toki vain maallikon silmin.

Odotan mielenkiinnolla kuinka perustelette maanpetoksellista toimintaanne ja kuinka meidän poliittinen ja yhteiskunnallinen järjestelmämme voi mahdollistaa näin avoimen ja törkeän maanpetoksellisen toiminnan, ja kuinka Teitä tullaan suojelemaan mahdollisilta rikosilmoituksilta ja syytteiltä.

yst. terv.

Sami Parkkonen, kansalainen, jota Te ette edusta ja jonka nimissä Te ette tee yhtään mitään

PS. Vuorokautta myöhemmin: Perinteiseen suomalaiseen tapaan yön yli nukuttuani ja lakiopillisia kommentteja saatuani huomaan, että yhteiskunnallinen järjestelmämme onkin jo suojannut Teidät. Maanpetokseen ei kuulemani mukaan voikaan syyllistyä kuin poikkeusoloissa tai sotatilan aikana. Hyvin mielenkiintoista. 

17 kommenttia:

 1. Opetellaanpa lukemaan niitä uutisia vähän tarkemmin

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan, ei nämä ministerit voi vaan hyppiä kirjoittelemassa kansainvälisiä sopimuksia (varsinkin kun kyse on asevoimista) ilman kansalaisten suostumusta. Tämä nokkosallergia Haglundilla ei ole edes minkäänlaista kokemusta ylipäätäänsä asevoimista joten hänen ei pitäisi olla näistä asioista edes päättämässä omavaltaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa lienee yhä edustuksellinen demokratia.

   Poista
  2. Nyt mennään jo yli kaikentyyppisten demokratioden periaatteista.
   Olen jyrkästi närkästynyt nykyisen hallituksen toimiin.
   En ymmärrä sellaisen demokratian perään missä osa kansasta on aina estetty saamasta mielipidettään täytäntöön.
   Puoluekarttakin on nykyisin sellainen että kaikki toimivat enemmän ja vähemmän aiemmin maanpetokselliseksi luokitellun politiikan talkoomiehinä.

   Poista
 3. Loistava kirjoitus. YYA-sopimus takaisin.

  VastaaPoista
 4. "Ilman kansalaisten suostumusta"?? Oletko nyt ihan tosissaan? Melkoista touhua, varmasti Sande on lukenut nuo uutiset, niin kuin minäkin.

  VastaaPoista
 5. Eikö sen nokkosalergian taistelutilanteessa voi hoitaa siten, että syöksyy vihollista kohti perse edellä niin ei ne nokkosen piikit ärsytä. Ainkin jos pitää housut ylhäällä.

  VastaaPoista
 6. Tää diili joka 'ei yhtään lähennä meitä Jenkkien kanssa' näyttää varmaan ihan samalta tuon hullun pikkumiehen silmissä tossa itärajan takana?!?! Ei saatana... Nyt on ihan turhaa provoilua meidän paskahousupoliitikoilta. Oltais vaan ihan hiljaa tässä vieressä, ja rakennettais samalla omavaraisuutta pikimmiten takaisin ainakin ruokahuollon osalta. Ei venäjällä ole tänne mitään intressiä tulla niin kauan kuin meidän maiden kautta ei tulla sinne! Niillä on ihan tarpeeksi puolustuslinjoja muuallakin, ja suomen kansaa ei saa venäläisiksi käännytettyä kuin likvidoimalla jokainen suomen kieltä puhuva. Oma kieli ja kulttuuri on meidän paras itsenäisyyden tae. Dollarin puolesta ei tämä, komppaniansa toiseksi parhaiten taistelijatutkinnossa sijoittunut kaupunkisotilas, sodi. Se on varma juttu! Voin kyllä osan tulevan maatilani perunoista ja lantuista lähettää Haglundille ja Kataiselle sinne etulinjan poteroon...

  VastaaPoista
 7. Valtioneuvostolta: "Pöytäkirja ei velvoita kumpaakaan osapuolta antamaan tai vastaanottamaan apua ja joukkoja. Suomi päättää siten kaikissa oloissa itse, ryhtyykö se toimintaan, jossa isäntämaatuesta tarvitsee sopia. Suomi ei sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen vieraita joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua."

  VastaaPoista
 8. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288730259133.html
  Ei toki ministeri kansainvälisiä sopimuksia kirjoita - pressa ja ministerivaliokunta "poliittista asiakirjaa" vaan..

  VastaaPoista
 9. En tiedä asiasta mitään. mutta sen tiedän että ryssä on aina ryssä vaikka voissa paistais. ja ainoa uhkä tulee idästä. Nato? Mitä siihen liittyminen merkitsisi suomelle. Siitä voisi kirjoittaa vaikka tuhat sivua. Maallikot eivät tiedä tosiasioista mitään. Asiantuntijatkit antavat tunteiden vaikuttaa. Asia on äärimmäisen monitahoinen. Uhkapeliä. Syteen tai saveen. Etukäteen ei tiedä. Itse menisin natoon. fihty sixty nykäsen sanoin. Vähän sama kuin ollako vai eikö olla. who knows.

  VastaaPoista
 10. Just joo venäjä auttaa meitä, suora yhteys vankileirille ja pakkotyöhön ilman evästä.

  VastaaPoista
 11. Just joo venäjä auttaa meitä., vankileireillä ja pakkotyöllä.

  VastaaPoista
 12. Jos Suomi olisi Natossa, se IHAN OIKEESTI joutuis lähettämään miehiä tapettaviksi, ja muutenkin kalustomme menisi kokonaan uusiksi! Kyllä irvileukasekoomuslaisten hymy hyytyisi siinä vaiheessa kun ensimmäiset soltunkappaleet tulis lyijyarkuissa takaisin.

  VastaaPoista
 13. Tämä mikki-hiiri Haglund näköjään oikeasti haluaa Suomen sotaan Venäjää vastaan ja kymmeniätuhansia ihmishenkiä uhrattavaksi.

  VastaaPoista
 14. Kuuleppas nyt herra Parkkonen. Jos nyt ihan ensiksi hakisit ne lakitietosi vaikka Finlex tietopankista, missä on jokaiselle suomalaiselle avoinna kaikki maamme lait. Ettei tarvitse vaan Wikipediaa siteerata. Onhan se todella noloa.

  Sen jälkeen voit vierailla vaikka jonkun päivälehden verkkosivuilla lukemassa että mistä on ihan oikeasti kyse, ennen kun avaat suusi ja lietsot paskaa ympäriinsä.

  Sopimuksen myötä kun ei suostuta mihinkään - muuhun kuin että huolto järjestetään paikallisella tasolla. Se kun on kaikkien osapuolien hyödyksi, myös Suomelle kun omat joukkomme ovat jossain muualla harjoittelemassa - tässä säästetään siis myös sinun maksamia verorahoja.

  Eikä Suomi myöskään tämän sopimuksen myötä pääse NATO:n jäsenmaaksi. Kuten ehkä voinet arvata olen itse tietysti sitä mieltä että se kyllä olisi hieno asia, mutta kun näin nyt ei vaan ole.

  Tiedän että venäläinen karhu voi olla pelottava, ja sen maan toimet ovat todellakin hirvittäviä - seuratkaa vaikka osoitteesta www.liveuamap.com (Koottu live-feed twitter havainnoista Ukrainassa). Aikaisemmin olin itsekkin sitä mieltä että Suomen ei pitäisi liittyä NATO:oon, argumenttini oli keskitetysti se että se mahdollistaisi sodankäynnin Suomen alueilla. Mutta olosuhteet ovat muuttuneet. Jos tämä meno jatkuu, sota käydään kuitenkin täällä (venäjän toimesta) eikä meillä silloin ole muiden NATO-maiden tukea. Pienempi paha on siis suotava.

  Ja kaikille muillekin tiedoksi - Suomi on jo vuosia osallistunut m.m. Northern Coast harjoituksiin, lähettänyt rauhanturvaajia ympäri maailman ja me ollaan siinä todella hyviä. Homma on niin sanotusti hanskassa ja on aina ollut.

  Suomella on jo vuosia ollut monta turvallisuuspoliittista sopimusta usean eri maiden kanssa. Tämä ei ole mikään uusi asia. Eikä ole vissiin kenenkään puurot vielä tullut syliin kun ryssä olisi hyökkännyt? Perehtykää ensin asiohin ennen kun todistatte asuvanne kiven alla.

  VastaaPoista
 15. Naton Kansanmurhhajat1. syyskuuta 2014 klo 0.45

  Anonyymi31. elokuuta 2014 0.43

  KATOS....JOUKKOIHIN ILMESTYI YKS VALEHTELEVAN ARMEIJAN $A-hINTTI

  KUINKA PALJON NOISTA VALHEISTA MAKSETAAN.?

  NATON TAPPAMIEN NAISTEN JA LASTEN VERIRAHOILLA !

  VastaaPoista