torstai 17. heinäkuuta 2014

MIKSI SUOMEN TALOUS ON LAMASSA

Huvittavaa kyllä, kaikki kauhistelevat kilvan Microsoftin irtisanomisuutisia, vaikka jokaiselle aivot omistavalle on ollut koko ajan selvää, että näin käy. Microsoft ei ostanut Suomesta työntekijöitä, vaan Nokian mobiililaiteteknologian ja patentit. Se ei tarvitse Suomea tai suomalaisia yhtään mihinkään. Lähivuosina kaikki entinen Nokian luuritoiminta loppuu. Se on ollut koko ajan selvää jokaiselle, paitsi päättäjillemme ja suuryrityksia ihaileville orjille.

Samaan syssyyn kauhistellaan maamme taloustilannetta. Sekin on äärimmäisen koomista. Huvittavinta siinä on se, että juuri ne asiantuntijat ja päättäjät, jotka ovat syyllisiä maamme talouden alamäkeen, ovat mukana kauhistelemassa. He eivät siis itse tajua olevansa suurimpia syitä maamme taloustilanteen kurjistumiseen ja kuoleman kierteeseen. Lääkkeeksi he tarjoavat kaikkea sitä, mikä on jo johtanut nykyiseen tilanteeseen, mutta enemmän ja tehostetummin. Tämä johtuu siitä, että muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, suomalaiset päättäjät, talousnerot ja asiantuntijat ovat apukoulutason idiootteja ja impotenttia eunukkiakin kyvyttömämpiä.

Seuraavassa kerron teille ne syyt, miksi olemme tässä jamassa. Nämä ovat syitä, joita ette kuule noiden päättäjien ja asiantuntijoiden ottavan esille. Se johtuu siitä, että he eivät uskalla, koska ovat paskahousuja. He eivät myöskään ymmärrä, koska ovat apukoulutason idiootteja. Tai otetaanpa takaisin: pelkkiä idiootteja. Apukoululaisetkin pärjäisivät paremmin.

Suurin syy maamme kehnoon taloustilanteeseen on itsenäisyytemme menettäminen. Meillä ei ole mitään keinoja oikaista syöksykierrettä. Kaikki se mitä voimme tehdä ja mistä voimme itse päättää, on pelkkää yöperhosen räpistelyä juhannuskokossa. Meillä ei ole omaa talouspolitiikkaa, koska talouspolitiikkamme suurista suuntaviivoista päätetään Brysselissä. Joka muuta väittää, on valehteleva huijari. Sen lisäksi olemme EU:n suurin nettomaksaja pelkissä jäsenmaksuissa. Olemme jatkuvasti menettäneet tukirahoja. Rakennerahasto on tuottanut maallemme 3 miljardin nettotappion.

Meillä ei ole enää myöskään omaa rahaa, joka antaisi edes jonkinlaista liikkumavaraa. Olemme täysin eurojunassa ja se kulkee sinne minne suuret euromaat määräävät. Olemme siinä kyydissä vikiseviä matkustajia, jotka voivat maksaa täyden hinnan, mutta joilla ei ole mitään sanomista junan vauhdin, pysähdysten tai päämäärän suhteen. Presidentti Niinistö, jolla on jostakin ihmeen syystä suuren talousosaajan maine, ilmoitti aikoinaan suuren totuutena, että Ruotsi maksaa todella kovan hinnan euron ulkopuolelle jättäytyesään. Ruotsin taloudella on pyyhkinyt koko ajan paremmin, kuin euro-Suomella. Ruotsilla on oma valuutta.

Nämä kaksi merkittävintä syytä Suomen talousahdinkoon ovat suurpääoman, suuryritysten, poliitikkojen ja asiantuntijoiden aikaansaannoksia. He halusivat Suomen Euroopan Unioniin ja euroon. Tätä laskua maamme talous maksaa nyt kylmänä käteisenä ja talouselämän kurimuksena. Kyllä, jokainen joka kannatti EU-jäsenyyttä ja euro-jäsenyyttä on syypää maamme talouden katastrofitilaan.

Kansainvälinen valuuttarahasto, Maailman pankki, Yhdysvallat, Iso-Britannia, Euroopan Unioni ja kaikki asiantuntijat sanoivat Islannille, ettei se voi jättää maksamatta ulkolaisten suurpankkien tekemiä tappioita, eli konkurssiin menneiden islantilaispankkien velkoja. Islannille koituu täyskatastrofi, jollei se maksa ulkolaisten suurpankkien tappioita. Islanti ei maksanut. Päinvastoin, se etsintäkuulutti tukun pankinjohtajia, jotka olivat ajaneet maan talouden ja pankkinsa karille, eikä maksanut senttiäkään ulkolaisille pankeille missään muodossa. Ja mitä kauheaa siitä seurasikaan? Aivan, Islannin talous kasvaa, eikä maalla ole kymmenien miljardien lisävelkaa niskassaan. Kuinkahan meille kävi eurokriisissä, jossa kyse oli aivan samasta? Aivan, Kataisen hallitus otti LISÄlainaa 47 miljardia samaan aikaan kun leikkasi menoja 8 miljardilla. Siis ainakin 55 miljardia tuli velkapottiin lisää. Ja mitä saimme? Talouslaman, työttömyyden jne.

Tätä lisää? Tätä enemmän?

Terveydenhuollon ulkoistamisen ja yksityistämisen piti luoda maahamme tuhansia yrityksiä. Kuinka kävi? Aivan. Markkinat jäivät kahden veroparatiisifirman haltuun. Toinen on jo myyty ulkolaisille omistajille. Toisen he taisivat omistaa koko ajan. Valtio ei saa senttiäkään verotuloja, kansa maksaa palveluistaan enemmän, niitä on vähemmän saatavissa, hoitoon pääsy on vaikeutunut ja kallistunut kunnille ja valtiolle. Tätä lisää?

Samalla verovaroin toisen maailmansodan jälkeen rakennettu kansallisomaisuus on myyty pikkuhintaan pääasiassa ulkolaisille sijoittajille ja kansallisvarantomme luovutettu ilmaiseksi myös ylikansallisille toimijoille. Ulkolaisten kaivosyhtiöiden johtajat nauravat suomalaisille päin naamaa pohjoisessa. Kuntapäättäjille nauretaan ja heitä kohdellaan kuin mitä tahansa alkuasukas joukkiota. Veroja tai muitakaan maksuja ei makseta. Näin on mm. Sodankylässä. Suuryritysten johtoon on noussut ulkomaalaisia johtajia.

Millään näillä toimijoille ei ole mitään intressejä ajatella suomalaisten ja tämän maan etua. Päinvastoin. Suuryritysten etu on yleensä ristiriidassa kansan edun kanssa. Tämä on todettu kansainvälisissä tutkimuksissa uudelleen ja uudelleen viimeisten 20 vuoden aikana, mutta jostakin syystä poliitikkomme ja päättäjämme ja ne idioottiasiantuntijat vakuuttelevat meille, että toisin on. He kaikki valehtelevat teille.

Suuryrityksille on syydetty kymmeniä miljardeja erilaisin tukimuodoin. Verohelpotukset suurimmille yrityksille ja rikkaimmille suomalaisille mitataan nekin kymmenissä miljardeissa. Samaan aikaan pienyrittäjien toimintaa on vaikeutettu johdonmukaisesti lisäämällä säädöksiä ja pakollisia menoja tuhatmäärin. Yrityksen perustamisesta ja lopettamisesta on tehty entistä vaikeampaa ja joskus jopa lähes mahdotonta. Suomalaisia pienyrityksiä ajetaan johdonmukaisesti umpikujaan samaan aikaan kun maamme toimialoja avataan yhä kiihtyvään tahtiin halpatyövoimalle ja veronsa maksamatta jättäville ulkolaisille yrityksille. Itella ajaa suomalaiset liikennöitsijät ulos ja ottaa tilalle eestiläisiä rikkurifirmoja.

Tämä on todellisuutta. Tämä on totuus talouspolitiikasta, joka on johtanut siihen tilanteeseen, missä olemme. Te ette kuule yhdenkään asiantuntijan, yritysjohtajan tai poliitikon myöntävän tätä. Suomessa on toteutettu viimeisen 20 vuoden ajan kokoomuksen johtamaa talouspolitiikkaa keskustan ja demarien tuella. Se on suurin syy Suomen talouslamaan.

Ratkaisuksi ja pelastukseksi teille tarjotaan samaa enenevässä määrin. Teille valehdellaan, että jossakin nurkan takana aukeavat kultaniityt, kunhan vain jatkamme tällä tiellä. Todellisuudessa tämä tie vie kehitysmaatasolle. Me olemme jo nyt Pohjolan Uganda ja kun jatkamme tällä tiellä, meistä tulee Pohjolan Malawi. Meistä tulee maa, jossa olemme orjia ja alamaisia. Me pysymme ehkä hengissä. Siinä kaikki.

Se on tosin tämän talouspolitiikan tavoite. Siihen pyritään juuri näillä päätöksillä, tällä linjalla.

7 kommenttia:

 1. Hirveetä tekstiä! Harmi homma että Aasiassa suurimman osan vuodesta elävä suomalainen yrittäjä on täysin samaa mieltä tästä PK sektorin yritysten nuijimisesta. Kuten myös minä, ja tusina muuta yrittäjää, joita taksityössä pääsee jututtamaan.
  Miten voi olla mahdollista että OP-Pohjolan toimitusjohtaja uhkailee maastamuutolla jos verolasku tärähtää postiluukusta.
  Samaan aikaan kuunnellen kun konsulttifirmat suunnittelevat verotuksen kiertoa täysin laillisesti.

  Tarvittaisiin vain tarpeeksi poliittisesti aktiiveja ihmisiä tekemään muutos (vallankumous), sikäli sekin on harmi homma.... kansamme koostuu velliperseistä ja pissaliisoista.

  Optimi ratkaisu on maastamuutto kuten nokkelasti OP-Pohjolasta tarjottiin, mielummin jonnekkin afrikkaan missä ei ois ihan niin vitun hirvee talvi mitä tää suomen talvi on.

  VastaaPoista
 2. Hitto kun voisikin olla eri mieltä. Mutta kun ei.

  Omassa duunissa EU:sta ja Eurosta on ollut paljon hyötyä, helpottanut projektien rahoittamista, matkustamista ja tuotteiden myymistä muihin Euroopan maihin. Näistä hyödyistä sitä pitäisi mielellään kiinni ja kehuisi, kuinka hyvin homma toimii. On helvetin kätevää kun ei tarvitse vaihtaa valuuttaa kun lentää päiväksi Roomaan jne.

  Mutta kun se varsinen rahapolitiikka taustalla on katastrofi. Lähdettiin Thatcherin tielle ja ideologian pohjalta ksattiin säännöt, jotka väistämättä johtavat lamaan ja massatyöttömyyteen. Eikä asialle voida tehdä mitään, koska sama saatanan ideologia on edelleen voimissaan ja "talousosaajat" toistelevat kuolleina syntyneitä totuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahanvaihdon helpottavasta vaikutuksesta puhuminen on lähinnä laiskuuden myöntämistä.

   Poista
 3. miten Nokian kännykkämyynnin hiipuminen ja sitä kautta MS:n käsiin joutuminen,
  ja EU tai rahayksikkö liittyvät toisiinsa?

  Ennen oli ennen, nyt on nyt. Maailma ympärillä on muuttunut
  Turha haikailla jotain miten maailma oli yli 10 vuotta sitten, olemme osa EU:ta ja meidän rahayksikkö on Euro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on joskus pokeria. Tällä kierroksella EU.lla sattui vaan vähän huonot kortit. Nokitetaan ens kierroksella!

   Poista
 4. Siis tarkoituksellista alasajoahan tämä on ollut Mauno Koiviston ajaoista lähtien. Kansa polvilleen jotta suurfirmat, suurtyönantajat, eliitti, ältsi rikkaat ja hyväveli kerho voi tehdä mitä lystää ja päättää mitä lystää. Ja kansa laitetaan tappelemaan keskenään pienistä roposista. Leipää ja sirkus huveja jotta kukaan ei tajuisi mitään

  VastaaPoista
 5. Turha haikailla....Minkä takia meidän isoisämme menivät lihamyllyn läpi,ITSENÄISYYDEN takia....
  . Euro,Hansa-liitto,YYA-sopimus jne...
  Mikä liitto on historian saatossa kestänyt?
  . Seuraava askel on kohti liittovaltiota...
  Siinä vaiheessa,euromaat keskinäisesti riitelevät tämän liiton rikki.
  Supervallat lyövät tahtia,eivätkä varmasti suostu Eu alueen 'sotilasliittoon'.
  . Jollei Nato kelpaa niin sitten ei muutakaan....
  Ennen oli ennen....katsokaa nyt sinne historiaan...se toistaa aina itseään..ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista