sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

MINNE RAHAT KATOSIVAT?

Maamme hallitus sopeutti kansantaloutta ja taittoi velkaantumista 2,7 miljardilla eurolla. Erityisesti lapset maksavat leikkaukset nahoissaan. Lapsilisien leikkaus oli vain osa lapsiin kohdistuvia rankaisutoimia. Kouluilta leikataan myös rahaa. Työttömyyskorvausta leikataan. Sosiaaliturvaa leikataan. Pieni- ja keskituloiset joutuvat varsinaisiksi maksumiehiksi. Kysymys kuuluu: miksi?

Minne suomalaisten maksamat veroeurot ovat menneet, kun hyvinvointiin, kouluihin, terveydenhuoltoon, sosiaaliturvaan, työttömyysturvaan, vanhuspalveluihin eikä muihinkaan ole varaa? Mikä on se syy, että näistä joudutaan leikkaamaan? Miksi suomalaisten veroeuroilla ei enää kyetä maksamaan palveluita?

Asia on hyvin yksinkertainen. Tämä hallitus, kuten edeltäjänsäkin, on antanut ne rahat pois. Ne miljardit, jotka olisi pitänyt käyttää kansakunnan hyväksi, on annettu ulkomaille. Tämä hallitus on päättänyt niin. Se on myös antanut niin paljon rahaa ulkomaille, että se on joutunut lainaamaan rahaa sitä varten. Eli suomalaisten veroeurojen lisäksi hallitus on lainannut rahaa antaakseen sen ulkomaille.

Hallitus antoi veroparatiisi Kyprokselle 2 miljardia. Hallitus antoi neljälle yksityiselle kreikkalaiselle pankille 2 miljardia. Hallitus antoi suurimmille yrityksille ja rikkaimmille suomalaisille 1,8 miljardia pysyvästi tulonsiirtoina, vaikka nämä yritykset ovat ajaneet teollisuustuotantoa alas ja antaneet potkut 160 000 suomalaiselle, ja investoineet ulkomaille. Tämä tekee yhteensä 5,8 miljardia.

Tämän lisäksi tämä hallitus on käyttänyt yksityisiin konsulttipalkkioihin 800 miljoonaa euroa. Konsultit ovat tehneet töitä, joita ministeriöiden virkamiesten olisi pitänyt tehdä. Tämä mukaan luettuna kansalaisten veroeuroja on tuhlattu 6,6 miljardia.

Vuonna 2010 Suomi maksoi EU-jäsenyydestään 300,2 miljoonaa euroa netto. Vuonna 2011 Suomi maksoi nettona jo 652 miljoonaa. Vuonna 2012 summa oli jo 659 miljoonaa. Vuonna 2013 Suomi maksoi EU-jäsenyydestä 718 miljoonaa euroa. Pelkästään kahtena viime vuonna Suomi on menettänyt EU-jäsenmaksuina 1,377 miljardia. Kun tämä lisätään summaan 6,6 miljardia, saadaan tulokseksi 7,9 miljardia persnettoa pelkästään tämän hallituksen toimesta.

Tämän lisäksi Suomi on tilittänyt EU:n kassaan tullimaksuja 140 miljoonaa, josta nettotappio on noin 100 miljoonaa. Kun tämä lisätään 7,9 miljardiin euroon, summaksi saadaan 8 miljardia.

Tämä hallitus on tuottanut pelkästään näillä toimillaan suomalaisille noin 8 miljardin tappiot. Siis 8000 000 000 euron persnetto. Kahdeksan miljardia euroa riihikuivaa rahaa. Se on summa, joka on tullut tämän hallituksen toimilla suomalaisten maksettavaksi. 8 miljardia euroa tappiota, nettomiinusta.

Tämä on totuus siitä minne rahasi ovat kadonneet, miksi maa velkaantuu, miksi joudutaan "välttämättömiin leikkauksiin".

Jyrki, Jutta ja kumppanit ovat heitelleet 8 miljardia taivaan tuuliin. He ovat tulleet maksamaan sinulle ja minulle ja tälle kansakunnalle 8 miljardia euroa.

Mietipä sitä.

8 kommenttia:

 1. Mietinpä niin. Ensin kommennoin ja senjälkeen nimi ym. "Kommentti-kenttä tyhjä.
  Eipä hätiä. Totta kirjoitat "veli hopea." Kirjoitukset ja blogit, viestit, adressit pitäisi vaam saada enemmän esille. Jatka vaan samaan malliin. Minäkin satuin löytämään blogisi. En tiedä kuinka saan lähetettyä vaan yritän Terv. www.seniory.fi Manu

  VastaaPoista
 2. Muutkin kuin pieni- ja keskituloiset maksavat. Mutta joo. Ainoa mielestäni aivan selkeä asia virhe tässä on se, että Suomen antamat rahat Kreikalle ja Kyprokselle ei olleet täysin pelkkää riihikuivaa rahaa, vaan osittain vakuuksia ja takauksia. Ja jos EUn jäsenmaksut ovat menoerä, niin on EU jäsenyydestä myös taloudellista hyötyä. Kauppa on helpompaa, yhteistyö on helpompaa jne. Lainat muille maille, EUhun kuulumisen kustannukset eivät ole ihan noin yksinkertaisesti pelkkiä menoja. Eikä EUn jäsenmaksut kuulu nykyiselle hallitukselle juuri mitenkään.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se Jykän tuleva fiksu eläkevirka on käynyt kalliiksi!

  VastaaPoista
 4. Tästä nyt unohtui kokonaan kehitysapu joka on tänä vuonna oli 1,1 Miljardia. Koko hallituskaudelta se tekee sitten vielä vähän enemmän. Vähän väliähän on ollut uutisia, mihin näitä kehitysapurahoja on käytetty ja ei voi kuin ihmetellä enää tätä touhua. Suomen valtio ylläpitää kehitysmaiden korppuptiota ja oman kansan tila pitäisi olla päällimäisenä mielessä.

  VastaaPoista
 5. Mitenkä saisimme sen kaiken riihikuivan takaisin Suomeen? Pitäisikö tässä käyttä hallituksen kuuluisaa " piiska" tekniikkaa. Kun ei hyvällä ni pahalla. Elikkä sakkomaksut epäonnistuneille hallitukselle ja omasta pussistaan, leikkauksia palkkaan kun ei tule tulosta . Uhkavaatimuksena pakkotyö kerätä kaikki tuhlatut roposet Suomen kansalle. Nyt kun palkkasoturitkin rantautui Suomeen niin vois sellaisen palkata vauhdittamaan ja pitämään huoli, että myös se vastuuta noudatetaan ja töppäilyt korvataan..Mikään anelu kun ei auta.

  VastaaPoista
 6. Tästä puuttuu 1,2 miljardia €/vuosi vahingollinen ja kehittämätön 'kehitysapu', jota on maksettu mm. Venäjälle ja Kiinaan, sekä terroristeiksi luokitelluille mm. Palestiina ja Agnanistan. Sekä puuttuu pakolaisteollisuuden raskaat kulut n. 10 miljardia € /vuosi, johon on laskettava kaikki kulut asunnoista ja hyyssäri-virkamiesarmeijasta.

  VastaaPoista
 7. Porvari on Porvari vaikka voissa paistaisi,

  VastaaPoista
 8. Minne rahat katosivat?
  Mitä tapahtui vuoden 1997 - 2008 taloudellisten noususuhdanteiden aikana saaduille rahoille? Kertynyt ylijäämä olisi pitänyt rahastoida ja investoida. Sen sijaan paisutettiin kansallista tukijärjestelmää.

  Nyt kun tukijärjestelmään ei ole enää varaa, niin jostain ne rahat on revittävä. Silloin kun rahat on loppu, niin ne on kertakaikkisen loppu. Tietyt poliittiset tahot ja propagandakoneet demonisoivat leikkauksia ja pitävät tukijärjestelmää "saavutettuina etuina", joihin ei mssään nimessä saa puuttua. Eihän kukaan hoida omaa talouttaan velkarahalla tai yksikään yritys paikkaa jo otetua velkaa uudella lainalla, se on loputon suo se. Maailman taloustilanne on heikko, koko vuosikymmen on ollut taantumaa, jonka johdosta myös Suomen taloustilanne on kestämätön. Vaalilupauksia lunastetaan velkaa ottamalla ja sitä velkaa oli jo "varastossa" viime laman jälkeen. [https://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_valtiontalous.html]

  "Erityisesti lapset maksavat leikkaukset nahoissaan. Lapsilisien leikkaus oli vain osa lapsiin kohdistuvia rankaisutoimia. Kouluilta leikataan myös rahaa. Työttömyyskorvausta leikataan. Sosiaaliturvaa leikataan. Pieni- ja keskituloiset joutuvat varsinaisiksi maksumiehiksi. Kysymys kuuluu: miksi?"
  Jos velkaantumista ei katkaista ja sopeuttamistoimia tehdä: lapset varmasti maksavat ne päästyään työelämään. Jostain on leikattava ja nyt hallitus on päätöksensä tehnyt (päätökset ovat AINA poliittisia, oli ne mitä hyvänsä)

  Tilanteessa, jossa tulisi karsia MENOJA (lue: leikkaukset) lisätään TULOJA (lue:verot). [http://ek.fi/wp-content/uploads/talouskuvat/valt1.png]
  Valtion tulisi muutenkin irtaantua liike-elämästä ja antaa yksityisten yritysten toimia sillä kentällä. Ai miksi? No yrityksen tärkein tehtävä on tuottaa voittoa. Piste. Kärjistetysti tällöin tehtävään valitaan paras mahdollinen henkilö ilman sitä erityistä puoluekirjaa tai puoluetaustaa. Koulutuskin on tällöin kohdallaan, se nyt ei vielä mitään takaa, mutta koulutuksen PUUTE se vasta huolta herättääkin. Otetaan esimerkkinä oppikoulutaustan omaavat kansanedustajat, jotka kansa viisaudessaan äänestään eduskuntaan.

  Minne ne rahat menee?
  Noin 50 miljardin budjetista karkeasti neljäsosa menee Valtionvarainministeriölle (n. 17 miljardia vuonna 20134). Myös Sosiaali- ja terveysministeriöön (noin 12 miljardia vuonna 2013) menee yksi neljäsosaa budjetista. Sinne se raha menee, onnistuneesti unohdit nämä kirjoituksestasi, kun mainitsit että vuoden 2010 jälkeen on käytetty 8 miljardia EU:n laskuun. Ei Suomen rahoja pois ole annettu, vaan omaan napaan syöty.
  [https://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_valtiontalous.html]

  Kun puutaan valtion taloudesta; tulee aina muistaa mittasuhteet. Vuosittainen budjetti on noin 50 miljardia € ja puhut 8 miljardin menoerästä.

  Maininnan ansaitsee myös, että Suomi saa EU:lta tuloja, joiista suurin osa maataloustukia. Esim vuonna 2009 Suomi MAKSOI tukia 1,8 miljardia ja vastavuoroisesti SAI 1,1 miljardia. Ei tuota asiaa voi nähdä, kuin sijoituksena, sillä saa EU:lta muutakin kuin maataloustukia. Eri asia haluammeko "sijoittaa" Kreikkaan rahaa.

  "Suurimmat nettomaksajat EU:ssa ovat Saksa, Italia, Alankomaat, Ruotsi ja Tanska" Mitä tarkoittaa nettomaksaja? Sitä että maksaa enemmän kuin saa eli "häviää kaupassa". Italia on vuosia maksanut suurta summaa EU:lle ja nyt kun se tarvitsee tukea, toimintaa paheksutaan. Saman voisi miettiä Suomen kohdalle.
  [http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?nodeid=37961&contentlan=1&culture=fi-FI#.UpNGmdKBnBQ]
  VastaaPoista