lauantai 13. marraskuuta 2021

MIKSI PUOLAN RAJALLE ON LUOTU KRIISI?

Eikö olekin jännää miten Puolan rajalla alkoi kauhea kriisi vain joitakin päiviä sen jälkeen, kun Puolan hallitus pani luun kurkkuun Euroopan Unionille?https://www.politico.eu/article/polish-legal-woes/

 Jos joku on vielä niin lapsellinen että uskoo valtamedian valeuutisiin, niin Valko-Venäjän ilkeämielinen imperialistinen diktaattori LukashenkO käy parhaillaan hybridisotaa Euroopan Unionia vastaan, koska EU haluaa valkovenäläisille ihmisoikeudet. Puolan uhka EU:n lailliselle olemassa ololle ei vaikuta tilanteeseen laisinkaan, ihan tosi hei. Valko-Venäjän 61 öljy- ja kaasulähdettähän ei kiinnosta EU:n toimijoita ollenkaan, kuten eivät Ukrainankaan.http://rayhablogi.blogspot.com/2020/08/mista-valko-venajalla-on-kyse.html

Lukashenko antaa siirtolaisten kaikessa rauhassa suunnata Puolan rajalle, koska Puola ja muut entiset itäblokin kommunistimaat ovat nyt länttäkin länsimaisempia ja sekaantuivat Valko-Venäjän asioihin koska heillä on natolainen oikeus kaataa muiden maiden hallintoja missä huvittaa. Puola ja Liettuahan lähettivät Ukrainaan satoja sotilaitaan kaatamaan siellä edellisen hallinnon. Valko-Venäjälle lähti vain kymmeniä "toimittajia" ja "kansalaisaktivisteja". https://www.bbc.com/news/world-europe-29284548

Mutta isompi kuva on aivan toinen. Miksi Puolan rajalla tapahtuu? Miksi EU:n johto on niin liikuttavan yksimielinen siitä, että Valko-Venäjä hyökkää Puolaan? Kuka tästä hyötyy?

Valko-Venäjä ei hyödy mitään, eikä Lukashenko hyödy mitään. Päinvastoin. Puola on kuitenkin se maa, joka tässä häviää, koska se ei osaa ajatella asiaa nenäänsä pidemmälle.

Kuka tästä kriisistä hyötyy ja miten? Kenen etu tämä on?

Mieti sitä.

Aivan. Ennen tätä kriisiä Puola oli ajatumassa välirikkoon EU:n kanssa. Puola ei suostunut tottelemaan Euroopan Unionia ja haastoi koko sen olemassa olon perusteet. EU alkoi nitistä ja natista saumoistaan. EU kriittiset äänenpainot alkoivat nousta esiin jopa EU:n sydänmailla Saksassa, Hollannissa, Italiassa jne. Ursula von der Leyen tiesi ettei voi Puolalle yhtään mitään. Liittovaltio paljastui alastomaksi nynneröksi, jolla ei ole keinoja pitää itseään koossa. Mitä EU pystyisi tekemään? Miten pitää ylikansallinen parasiittiorganisaatio koossa? Miten tiivistetään hajoilevat rivit?

Mikä on se keino, jota hallitsijat ovat käyttäneet vuosituhansia yhdistämään alamaisiaan, siirtämään huomion pois sisäisistä ongelmista? Aivan. Ulkoinen uhka. Sota.Kuvitteleeko joku aikuisen oikeasti, että Lukashenko on lähettänyt Irakiin agenttejaan kertomaan kurdeille, että lentäkää Minskiin koska sieltä pääsette kävelemällä Puolaan, jonka rajat ovat auki? Euroopan Unionin mailla ja NATO:lla on agenttinsa Irakissa. EU ja NATO toimivat yhteistyössä Irakin kurdien kanssa, ovat olleet yhteyksissä vuodesta 2003 ja ovat siellä edelleen. Kukakohan on kertonut Irakin kurdeille, että Istanbulista pääsee lentämällä Minskiin ja sieltä avoimen rajan kautta Puolaan?

Aivan. 

Älkää uskoko mitä teille syötetään valtamedian toimesta. Käyttäkää omaa järkeänne. Lukekaa ulkolaisia lehtiä, katsokaa kuutta - kymmentä ulkolaista uutiskanavaa, tehkää tiedoista synteesi ja olkaa kriittisiä. Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa. Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen, tarkoituksellisesti. Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä vastaan.


1 kommentti:

  1. BBC myöntää, että nämä siirtolaiset on suurelta osin Valko-Venäjälle kuskannut Natomaa Turkki (kts. kohta 3:18):

    https://www.youtube.com/watch?v=4AhWf_sr0Bc

    Tämä tukee vahvasti Sanden hienoa analyysiä yllä.

    VastaaPoista