torstai 1. lokakuuta 2020

KISSA PÖYDÄLLEKun  taas tänä aamun katseli televisiossa puhuvia neroja, jotka pähkäilivät Metsäteollisuus ry:n ilmoitusta ja keskittyivät höpöttämään työn hinnasta, ymmärsin taas kerran, ettei tässä maassa kukaan uskalla nostaa kissaa pöydälle. Kukaan ei uskalla puhua siitä miksi Suomen valtion talous on syöksykierteessä, miksi suomalaisfirmat ovat lirissä, miksei vienti vedä, miksi emme pysty tekemään juuri muuta kuin katselemaan tätä kauhushow'ta niska jäykkänä. 

Puhuttiin taas Ruotsista, kuinka hyvin se on asiansa hoitanut, ja unohdettiin autuaasti se merkittävin ero Ruotsin ja Suomen talouksien välillä. Ruotsissa työn hinta on jokseenkin sama kuin meillä, MUTTA siellä irtisanominen on vaikeampaa, työttömyysturva parempi, ja pääluottamusmies voi lain mukaan kieltäytyä työnantajan työntekijöitä koskevista ehdotuksista, mikäli katsoo niiden HEIKENTÄVÄN työntekijöiden asemaa. Eli Ruotsissa työn kustannukset ja työvoima ovat kalliimpia kuin meillä, ja irtisanominen huomattavasti hankalampaa. Itseasiassa Suomessa irtisanominen on länsieurooppalaisten maiden keskuudessa kaikkein helpointa ja halvinta. Tämä ei siis voi olla syy Metsäteollisuuden liikkeisiin ja Suomen ongelmiin.

Ei olekaan. Ongelma on tässä: euro ja EU. 

On aivan turha puhua mistään muusta, joustoista tai muusta roskasta, jos emme puhu pääongelmasta. Suomen suurin ongelma on tämä: MEILLÄ EI OLE OMAA TALOUSPOLITIIKKAA. MEILLÄ EI OLE OMAA VALUUTTAA. RUOTSILLA ON. KAIKILLA MUILLA POHJOISMAILLA ON. SIKSI NE PÄRJÄÄVÄT MEITÄ PAREMMIN. 

Olen kirjoittanut lukuisia blogeja EU:n tuhoisista vaikutuksista Suomeen, kuinka euro on vienyt meiltä taloudellisen itsenäisyyden (mikäö euron perusidea onkin), ja silti meillä julkisessa keskustelussa minua huomattavasti fiksummat ja koulutetummat eivät sano tätä ääneen. Eivät, vaikka vt pääministeri Alexander Stubb sanoi asian ihan suoraan, kahteen kertaan painottaen, eduskunnan televisioidussa täysistunnossa kevään 2015 vaalien aikaan: "OLEMME LUOVUTTANEET RAHAPOLITIIKAN PÄÄTÖSVALLAN BRYSSELIIN. ME OLEMME LUOVUTTANEET RAHAPOLITIIKAN PÄÄTÖSVALLAN BRYSSELIIN."

Tämä tarkoittaa selkokielellä: ME OLEMME LUOPUNEET OMASTA TALOUSPOLITIIKASTA. MEILLÄ EI OLE ENÄÄ OMAA TALOUDELLISTA PÄÄTÖSVALTAA. ME EMME PÄÄTÄ ENÄÄ OMASTA TALOUDESTAMME. 

Suomi voi vain sopeutua. Kun valuutta ei jousta, kun kulut kasvavat jatkuvasti tähtitieteellisiin summiin, ihmisten on joustettava. Tämä tarkoittaa suomalaisten tulotason romauttamista, suomalaisen yhteiskunnan tuhoamista jota on tehty jo 25 vuotta hartiavoimin, ja joidenkin mielestä tämä on hyvä asia. Itse en halua tästä maasta eurooppalaista kehitysmaata, jollaiseksi Suomea ollaan muokkaamassa Brysselin tahdon mukaisesti isänmaansa etujen vastaisesti toimivan virkamies- ja poliitikkoeliitin toimesta, aivan kuten siirtomaissa on aina ollut tapana. Niissäkin on ollut alkuasukkaiden muodostama eliitti, joka on hyötynyt sortaessaan omaa kansaansa ja maataan isäntämaiden edun mukaisesti. 

Näitä satraappeja on meilläkin tuhatmäärin virastoissa, valtion hallinnossa, ministeriöissä ja eduskunnassa ja puolueissa. He tekevät aamusta iltaan töitä tämän kansan ja maan etujen vastaisesti EU:n eli isäntämaan etujen mukaisesti. itä he haluavat ja tahtovat, ja se on heidän mielestään oikein. On vain hyvä, että teollisuus katoaa Suomesta. On mainiota, että maataloustuotanto tuhotaan. Omavaraisuus on huono juttu ja siksi se tuhotaan. Kansallisomaisuus on pahaksi ulkolaisille isännille ja siksi siitä hankkiudutaan eroon pilkkahinnalla tai ilmaiseksi. 

Suuri yleisö elää vielä valheessa, nukkuu Ruususen unta, eikä ymmärrä, että maamme alamäellä on yksi ainoa syy: Euroopan Unioni. Me olemme velkaantuneet toistasataa miljardia EU:n vuoksi, me menetämme joka vuosi miljardeja EU:n takia, eikä meillä ole päätösvaltaa omassa maassamme, EU:n vuoksi. EU pakkosyötti meille euron, joka lakkautti suomalaisen talouspolitiikan itsenäisyyden. Nykyinen presidentti Sauli Niinistö oli hankkeen pääarkkitehteja ja yksi suurimmista satraapeista, jonka kaikki toiminta on tähdännyt johdonmukaisesti itsenäisyyden ja omavaraisuuden tuhoamiseen vuosikymmenestä toiseen. Muitakin on ollut ja on koko ajan. 

Jos ette usko mikä on se todellisuus oman euromatrixinne ulkopuolella, ottakaa selvää. Ei se vaikeaa ole. Hieman kärsivällisyyttä ja huomaatte, että teille on valehdeltu kohta 30 vuotta, ja että viimeiset 25 vuotta olettekin eläneet mielikuvitusmaassa, jota ei enää todellisuudessa ole olemassa. Suomen tasavalta lakkautettiin 1996, kun siitä tehtiin yritys. Miksi? Koska EU halusi niin. Miksi? Sopii kysyä kenelle Suomi on velkaa, koska velkojat omistavat yrityksen. 

http://rayhablogi.blogspot.com/2014/12/isanmaasi-suomi-onkin-yritys.html

http://rayhablogi.blogspot.com/2017/10/suomi-eun-heittopussi.html

http://rayhablogi.blogspot.com/2016/06/fixit.html

http://rayhablogi.blogspot.com/2020/06/miksi-fixit-on-ainoa-mahdollisuus.html4 kommenttia:

 1. Luuletko Sande että joku uskaltaa Suomessa kommentoida ? Kiitän sinua rohkeista jutuistasi ja luen niitä mielenkiinnolla. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Moi Sande, hienoa että jaksat pähkäillä nykyhistoriaamme, itse olen nyt keskittynyt 1800-luvun lopun historiaan ja niihin syihin jotka johtivat nälänhätään ja suureen joukkokuolemaan vuonna 1886.On asioita jotka ovat yhtenäisiä näihin vuosiin, hienoa että kirjoitat näkemyksiäsi, toivon sinulle jaksamista.Meitä on paljon jotka eivät uskalla keskustella asioista koska leimaannumme milloin miksikin, ja sitä emme halua, ainoastaan historian faktat kiinnostavat ja asioiden kulku jota historia meille kertoo ja nykytilanne on siitä seurausta.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitat jälleen kerran asiaa.

  Muistan kuinka aikoinaan vastustin EY jäsenyyttä ja euroa silläkin perusteella, että "tulevaisuudessa meillä ei ole omaa talouspolitiikka ja markan sijasta joustaa palkat". Tuohon argumenttin useimmat ihmiset lähinnä reagoivat silmiään pyörittelemällä ja vetoamalla siihen, että "eikö se ole kiva, ettei tarvitse rahaa vaihtaa kun menee kreikkaan". Naureskelin typerälle argumentille ja totesin, että luottokortit on keksitty vuosikymmeniä sitten.

  Suomen kansa on lyönyt kätensä paskaan ja lisää maksettavaa tulee siinä vaiheessa, kun tulee eurooppalainen verotus.

  Ihmisten kuva menneisyydestä on alkanut muutenkin vääristyä. Harva nykynuori edes tietää, että vielä 1980-luvulla duunari perheet pystyivät ostamaan 45 minuutin ajomatkan päästä Helsingin keskustasta omakotitalon, kaksi autoa, veneen, kesämökin tai asuntovaunun. Oli aivan normaalia, että 30 vuotiailla oli tuollainen omaisuus. Töissäkäyvillä ihmisillä ei ollut juurikaan rahavaikeuksia. Uupuneet vanhemmat saattoivat saada myös kunnalta/kaupungilta kodinhoitajan avukseen.

  Töitäkin sai kun viitsi ottaa puhelinluettelon käteen ja soitella eri firmoihin.

  Koska nykytilanne ei kestä vertailua menneisyyteen on uusiksi hyvinvoinnin mittareiksi luotu erilaisten vähemmistön asema. Ennen näitä vähemmistöjä kuulemma vainottiin puukot ja puntarit käsissä ja jahdattiin kuin eläimiä. No asuessani uudenmaan maaseudulla 80-luvulla esimerkiksi kouluhammaslääkäri oli julkihomo ja kuuluipa myös perheystäviin yksi lesbo.

  VastaaPoista
 4. Todellakin suomalaiset olivat sivistyskansaa vielä 80-luvulla, kaikki ainakin meidän lähipiirissä olivat arvostettuja ihmisiä, niin mustalaiset kuin köyhät työläiset, aina autettiin jos pystyi.Huumoria oli ja hauskaa pidettiin, ei katsottu onko varallisuus kymppi tai nolla, persoona oli tärkeintä. Oli ihmisrakkautta, rakkautta persoonallisuuksiin ei rahaan.Taso ihmisyydessä on mennyt alaspaäin ja aiheuttanut mielenterveysongelmia joista firmat tienaavat omaisuuksia.

  VastaaPoista