torstai 22. lokakuuta 2020

SALALIITTO - TEORIA JA KÄYTÄNTÖ

 Nyt, kun Qanon on leimattu kautta linjan salaliittoteoreetikoiden propagandaksi, on varmaankin hyvä hetki tarkastella hieman käsitettä Salaliitto ja mitä se mahtaa olla todellisuudessa.Salaliitoksi käsitetään yleensä joukko ihmisiä, jotka pyrkivät salaamaan aikeensa ja toimintansa saavuttaakseen haluamansa. Tästä varmaankin valtaosa ihmisistä on samaa mieltä. Mutta sitten tulevatkin tulkintaerimielisyydet. Onko se salaliitto, jos yritysjohto ei kerro suunnitelmistaan esimerkiksi työntekijöilleen? Onhan se, mutta se on hyväksytty salaliitto. Se on laillinen salaliitto, joukko ihmisiä, joka salaa aikeensa ja tarkoituksensa laillisesti liikesalaisuuden suojissa.

Mafia, triadit, Meksikon huumekartellit ja muut vastaavat ovat rikollisia salaliittoja, mutta todellisia sellaisia. Ne pyrkivät salaamaan ainakin osan toiminnastaan, henkilöllisyytensä jne. Kukaan tuskin kiistää, että niissä on kyse juuri salaliitoista. Ne ovat sellaisia luonnostaan. 

Entäpä jos jonkun maan poliittinen johto salaa kansalta tietoa aikeistaan ja teoistaan ja niiden seurauksista? Onko se salaliitto? No, onhan sekin. Kansalaisia johdetaan tarkoituksellisesti harhaan valheellisella informaatiolla ja puheilla, tarkoitushakuisesti. Tällainenkaan tuskin on suuri yllätys kenellekään, varsinkaan Suomessa, jossa koko EU.projekti oli maan poliittisen ja virkamieseliitin salaliitto. 

Maan poliittinen johto tiedusteli jo vuonna 1991 EU-jäsenyyttä ja tiesi jo 1992 mitä EU-jäsenyys tarkoittaa markasta luopumista myöten, mutta valehteli kansalle ja medialle jotta sai haluamansa, eli vietyä Suomen Euroopan Unioniin. Maan poliittinen johto ja virkamieseliitti eivät myöskään kertoneet, että olimme vuodesta 1995 vuoteen 2011 perustuslain vastaisesti EU:n jäsen. Oliko tämä salaliitto? No, olihan se. Useampi kuin kaksi henkilöä salasi aikeensa, tavoitteensa ja tarkoituksensa ja seuraukset, saavuttaakseen haluamansa valehtelemalla ja harhaanjohtavalla informaatiolla. Salaliitto ei ole tämän kummoisempi juttu.

No entäpä se Qanon, pedofiilrinki ja muut? Meille on nyt kerrottu taajaan valtamediassa, kuinka Qanon on roskaa ja salaliittoteorioita, esimerkiksi pedofiiliringin osalta. No, Jeffrey Esptein johti sitä pedofiilirinkiä, jossa oli mukana maailman rikkaimpia ja vaikutusvaltaisimpia ihmisiä Englannin kuningashuoneesta Hollywoodin A-luokan tähtiin ja titaaneihin, tuomareista liikemiehiin jne. Se pedofiilirinki oli oikeasti olemassa. Se toimi globaalisti ja hyväkseen käytti alaikäisiä tyttöjä ympäri maailmaa 12-vuotiaista ylospäin. Uhreja oli ainakin kymmeniä, jos ei jopa enemmänkin. 

Ainoa ero tämän todellisen pedofiiliringin ja "salaliittoteoreetikoiden" pedofiiliringin välillä oli se, että todellinen pedofiilien kansainvälinen salaliitto oli paljon banaalimpi ja brutaalin arkisempi kuin se saatanan palvonta kuvio, josta moni oli innostunut. Todellisuudessa huippurikkaat miehet ja naiset vain väkisinmakasivat alaikäisiä tyttöjä ja käyttivät näitä muuten vain hyväkseen. Kenelläkään ei ollut jakin päätä päässään, kukaan ei polttanut mustia kynttilöitä eikä lukenut ääneen Mustaa raamattua, mutta he raiskasivat lapsia ja pakottivat näitä tekemään asioita joita lasten ei pitäisi joutua tekemään. He kuskasivat tyttöjä ympäri maailmaa, jakoivat näitä kuin pelikortteja ja jahtasivat sopivia uhreja aktiivisesti.

Se oli salaliitto sekin. Ihan todellinen ja oikea. Ei Stanely Kubrickin Eyes Wide Shut, mutta melko samanlainen ja henkinen salaliitto, jossa ihan oikeat lapset olivat ihan oikeita uhreja, joista salaliiton toimintaan osallisrtuneet vaikenivat, koska tiesivät rikkovansa lakeja. Salaliitot eivät siis ole kuvitelmaa. 

Operaatio Auringonpaiste paljastui paikkansa pitäväksi, kun selvisi, että Yhdysvaltain hallitus oli kuin olikin ostanut kuolleita lapsia ydinkokeittensa kudosvauriokokeita varten ympäri maailmaa. Kokeisiin tarvittiin nimenomaan nuorta kudosta, nuoria soluja, joita saatiin vastakuolleista lapsista. Tämä todella tapahtui 1940-50-luvuilla.

CIA:n salainen projekti MK-ULTRA oli sekin totta. Niin hullulta kuin se vaikuttaakin nyt, CIA todella yritti kehitellä totuusseerumia LSD:stä ja muista kemikaaleista, ja useat kokeisiin osallistuneet menehtyivät. Monet salaiseen operaatioon osallistuneet kuolivat hekin selittämättömissä olosuhteissa. Salaliitto siis, joka oli totta. 

Mainilan laukaukset ja Tonkinin lahden välikohtaus olivat nekin salaliittoja, joiden avulla saatiin sota aikaiseksi. Ensimmäinen johti Talvisotaan ja toinen Vietnamin sotaan. Kumpikin on dokumentoitu sittemin hyvinkin ja kumpikin on kiistatta salaliitto. 

Tupakkayhtiöt tiesivät jo 1950-luvun alussa, että tupakointi altistaa syöpäriskille. Ne kuitenkin salasivat omien tutkimustensa tulokset aina 1990-luvulle saakka, jolloin asia tuli julkisuuteen sisäpiiriläisen paljastettua tiedon. Tämäkin oli ihan oikea salaliitto, johon osallistui vähintään satoja tupakkayhtiöiden työntekijöitä.

Homovastainen Kanadan hallitus palkkasi 1960-luvulla tutkimusryhmän selvittämään olisiko mahdollista tunnistaa homot, jotka salasivat olevansa homoja. Mahdollista laitetta kutsuttiin Gaydariksi, eli Homotutkaksi. Termi elää nykyisinkin. Tämäkin oli ihan oikea salaliitto, salainen projekti, josta ulkopuoliset eivät tienneet mitään.

Entä se Maailman hallitus? Illuminati? Cabal? Rakkaalla lapsella, kaikkien salaliittoteorioiden äidillä on monta nimeä. Onko olemassa salaseura, joka vetelee naruista kaikkialla, jonka isä käsi ohjailee kaikkea? No, ehkä ei ihan niin, mutta kun World Watch -instituutti kertoo, että koko maailman varallisuudesta yli puolet on 350 ihmisen hallussa, voidaan puhua globaalista ultrarikkaiden joukosta, joka todellakin pystyy kaatamaan kansakuntia ja maita, talouksia ja yrityksiä, valuuttoja ja poliittisia liikkeitä. Miettikääpä kouluanne? Paljonko siellä oli oppilaita? Aivan. 350 ihmistä on aika pieni porukka ja on melko todennäköistä, että he tietävät toisensa ja tuntevatkin. Pari, kolme heistä pystyy kaatamaan valuuttoja yksissä tuumin vain oman omaisuusmassansa avulla. 

Onko tämä Illuminati? En tiedä, mutta on aivan varmaa, että nämä 350 henkilöä soittelevat toisilleen, juttelevat keskenään jne. ja jos he tuumivat, että Suomen mineraait vois ottaa haltuun, suomalaiset eivät tule koskaan tietämään sitä. Meille tulee viisi, kuusi  tai useampikin kaivosfirma, jotka ovat kaikki erillisiä omia yrityksiään, mutta jotka kaikki ovat yhden tai parin maailman rikkaimman omistamia. Me emme saa koskaan tietää sitä, vaikka se on täysin mahdollista. Salaliitto? Jos näin käy, se on salaliitto.

Bilderberg. Vapaamuurarit. Salaliittoja on oikeasti olemassa, mutta niiden arkisuus ja banaalisuus estää näkemästä ne sellaisina. Kun asialla on pertti mökkänen kavereineen, salaliitto ei ole ollenkaan niin seksikäs, kuin jos asialla olisi Tom Cruise. Cruisesta tuli mieleen skientologia, joka sekin on salaliitto. Uskonlahkon jäsenet eivät tiedä mitä johto tavoittelee ja miksi. Samoin toimii katolinen kirkko. Erilaiset uskontokunnat ja lahkot. Nekin ovat monessakin mielessä salaliittoja. 

Salaliittoja siis on olemassa paljonkin, mutta ne eivät vain ole niin hohdokkaita ja mageita kuin moni haluaa tai elokuvat kertovat. Pääpahis ei istu avaruusasemalla silittelemässä valkoista kissaansa demonista naurua nauraessaan. Pääpahis istuu meksikolaisessa huvilassa ja miettii miten saisi pestyä satoja miljoonia dollareita huumerahaa puolueensa vaalikassaan, samalla kun syö tortillaa ja juo Schweppesiä. Suomalainen poliitikko ottaa närästyslääkkeen ennen kuin tapaa kollegansa, jonka kanssa suunnittelevat miljardien tukien antamista EU:lle, asia joka pitää hoitaa salassa ennen kuin kansalaiset saavat tietää asiasta. Kollegalla on hilsettä ja se näkyy eduskunnan kahvilan valossa hyvin. Tämäkin on salaliitto sinua ja minua vastaan, meidän vahingoksemme. Mutta se ei ole tuon kummoisempi juttu. 

Ja siitä Qanonista ja salaliitoista...

Eikö olekin merkillistä, että länsimaisessa valtamediassa julkaistiin ja tuotiin esille juttuja Qanonin vaarallisuudesta ja vahingollisuudesta samaan aikaan samoilla sanoilla ja argumenteilla Helsingistä Houstoniin, New Yorkista Nuorgamiin? Sama lähestymiskulma, samat argumentit, samaan aikaan eri puolilla länsimaita kaikissa länsimaisissa valtamedioissa. Miten se on mahdollista? Sattumaa vai salaliitto? Hmm...1 kommentti: