maanantai 17. elokuuta 2020

MISTÄ VALKO-VENÄJÄLLÄ ON KYSE

Kuten olemme viimeaikojen propagandalähetyksistä saaneet kuulla, Valko-Venäjällä "kansa" on noussut vaatimaan "vapautta ja demokratiaa". Kyllä. Olette kuulleet tämän saman aikaisemminkin. Kuulitte sen Libyasta, Syyriasta ja Ukrainasta. Sanasta sanaan sama narratiivi. Epäsuosittu diktaattori, kansan nousee ja kaataa diktaattorin, ja - 

Niin, mitä sitten tapahtuukaan? Aivan. Maat ovat sekasorrossa, sisällissodassa ja kaaoksessa, ja kaiken hulinan takana kyseisten maiden luonnonvarat siirtyvät ulkomaalaisten haltuun tai ulkomaisille firmoille. Näin kävi Libyassa, näin piti käydä Syyriassa ja Ukrainassa, ja samaa yritetään nyt Valko-Venäjällä. Kaikissa näissä maissa kyse oli ja on öljystä ja kaasusta. 

Syyriassa lännen perustama, aseistama ja kouluttama ISIS valtasi nimenomaan Syyrian kaasu- ja öljykentät, ei pääkaupunkia. Syyriassa kauhean diktaattorin kannatus olikin suurempaa kuin länsi oli laskenut, eikä sota sujunut muutenkaan suunnitelmien mukaan. Venäjällä oli puolustusyhteistyösopimus Syyrian kanssa ja Venäjä pani ISISin matalaksi kolmessa viikossa, kun länsi oli omien sanojensa mukaan sotinut sitä vastaan jo vuosikausia pommittamalla lähinnä Syyrian hallituksen alueita. Mutta kurdien onnistui napata itä-Syyrian öljystä valtaosa hallintaansa ja lännen joukkoja onkin juuri siellä. Sattumaako?


Ukrainassa soditaan itä-Ukrainan kaasu- ja öljykenttien hallinnasta, jotka Kiovan hallitus lupasi jo Obaman hallinnon aikana lännelle. Juuri siksi Joe Bidenin poika nimitettiin Ukrainan suurimman energiayhtiön kakkospomoksi. Venäjän tukemat itä-Ukrainan etniset venäläiset panivatkin hanttiin ja Venäjä otti Krimin hallintaansa, koska ei halunnut lännen saavan sen kaasua ja öljyä. Kun Venäjä otti Krimin, Exxonin johto lähetti Yhdysvaltain ulkoministeriölle salaisen kirjeen (joka vuoti julkisuuteen kuten lännessä usein käy), jossa se kyseli keneltä sen pitää nyt hakea porauslupia.


Gazassa palestiinalaisten ja Israelin välillä ei sodita mistään periaatteellisista asioista, vaan Välimeren kaakkoiskulman kaasu- ja öljykenttien hallinnasta. Kun palestiinalaiset ilmoittivat tekevänsä venäläisen firman kanssa sopimuksen Gazan merialueen kaasukentän hyödyntämisestä, sota syttyi välittömästi. Israelin laivasto asetti Gazan saartoon, ettei sinne vaan viedä leipää ja leluja. No ei, ei oikeasti. Israelin laivasto asettui tukevasti kaasukentän päälle vahtimaan, etteivät palestiinalaiset ja venäläiset vie aarretta heiltä.


Valko-Venäjän kaasu- ja öljykentät sijaitsevat samalla manneralustalla kuin Ukrainan, ne ovat jatkoa sille samalle alueelle, jonka hallinnasta Ukrainassa käydään sotaa. Valko-Venäjällä on toiminnassa 61 kenttää, joten nyt puhutaan kunnon potista. Ja tämä on se syy miksi länsi aikoo kaapata maan hallintaansa. Vai kuvitteletteko, että on täysin sattumaa, että "oppositiojohtaja" pakeni NATO-maa Liettuaan ja antaa sieltä lausuntojaan siitä, kuinka hän voi olla "siirtymäajan" johtaja maassa. "Siirtymäaika" on se termi, jota on käytetty myös Libyassa, Syyriassa ja Ukrainassa. https://www.belorusneft.by/sitebeloil/en/center/oilGas/


Mikä on tämän eurooppalaisen kaaoksen taustalla? No, ennen vuotta 1997 Yhdysvallat ilmoitti kategorisesti kaikille entisille Varsovan liiton maille, ettei niillä ole mitään asiaa NATO:n jäseniksi. Kaikki muuttui 1997 kuin laakista. Mitä tapahtui?

Yhdysvallat oli laukaissut maaperän rikkauksia kartoittavan satelliitin avaruuteen 1995 ja 1997 se sai työnsä valmiiksi. Tämän jälkeen ovet aukesivat ja syykin oli täysin selvä: entisten Varsovan liiton maiden maaperässä oli lännen havittelemia rikkauksia. Itämerellä olikin kaasu- ja öljykenttiä, Puolan merialueella olikin öljyä ja kaasua. Latviassa olikin öljyä ja kaasua. Liettuassa olikin öljyä ja kirottua - Venäjän hallitsemalla Kaliningradin alueella olikin öljyä. Juuri siksi sekin pitäisi saada lännen hallintaan ja juuri siksi sitä vaaditaan lännessä niin usein ja tarmokkaasti ja juuri siksi Venäjällä on siellä melkoiset asevoimat. Ettei vaan kävisi kuten Ukrainassa tai Libyassa, tai Syyriassa, tai... http://cgseurope.net/UserFiles/file/Espoo%20workshop%202013/presentations/08_Research%20on%20CCS%20in%20Russia_Otmas.pdf

Unohtakaa YLEn ja valtamedian propaganda vapautta janoavasta kansasta ja ilkeästä diktaattorista. Diktaattorit ovat aina kelvanneet länsimaille, kunhan öljy ja kaasu ovat virranneet ja rahaa on tehty miljarditolkulla. Kaikki puheet kansalaisaktivisteista, demokratialiikkeistä, oppositiojohtajista sun muusta ovat pelkkää roskaa. Kyse on aina vain ja ainoastaan rahasta. Kyse on aina raaka-aineista. Jos länsi oikeasti olisi huolissaan ihmisoikeuksista ja sen sellaisesta lätinästä, se tuhoaisi Saudi-Arabian hallinnon heti. Saudien hallinto on maailman raaimipia ja julmimpia, ja siellä mestataan satoja ihmisiä joka vuosi. Naisia kivitetään hengiltä, käsiä ja jalkoja katkotaan sapeleilla julkisissa tilaisuuksissa, ja ihmisiä ruoskitaan - myös hengiltä. Mutta se on ihan okei, koska lännellä ja saudeilla on yhteiset öljybisnekset.

Afganistanista on viety vuoden 2003 jälkeen noin yhdeksän miljardin dollarin edestä mineraaleja Yhdysvaltoihin. Irakista katosi 21 miljardia dollaria käteistä rahaa ja öljyä katoaa edelleen. Tämä on pelin henki. Tämä on se syy miksi länsi on sotajalalla Venezuelassa ja miksi tuon maan sisäiset asiat ovat Yhdysvalloille "kansallinen turvallisuuskysymys". Tuokin maa on suuri öljyntuottaja. Ja kuinka ollakaan: sielläkin kansa haluaa vapautta ja demokratiaa ja julma diktaattori ja---

Valko-Venäjä ei ole poikkeus, vaan seuraava lännen suupala. Siitä on kyse. 

Öljystä ja kaasusta. 

Vai kuvitteliko joku, että länsi ja NATO haluaa ihan oikeasti sotia eestiläisten puolesta? No ei. Se haluaa Eestin liuskeöljyvarat hallintaansa. Eestiläisistä osa tajuaa tämän oikein hyvin, osa kuvittelee jotakin muuta, mutta teille ei tulla koskaan kertomaan mistä on kyse. 

Kyse on siis öljystä ja kaasusta. Valko-Venäjälläkin.

7 kommenttia:

 1. Eestiä tarvitaan kuitenkin enemmän ilmavalvonnan vuoksi. Eesti on etuvartioasema ja siellä suoritettu ilmavalvonta antaa juuri sen verran enemmän aikaa Länsi-Euroopalle, kuin tarvitaan torjunnan käynnistämiseksi.

  Bonuksena tietenkin energia, mutta ei sen enemmän.

  VastaaPoista
 2. Ei kai länsi sentään ole Venezuelassa vielä avoimessa sodassa. Mutta tuon maan osaltahan kyseessä onkin jenkkien 'kansallinen turvallisuuskysymys', varsinkin, jos määre korvataan sanoilla 'huoltovarmuuskysymys'. Viron liuskeöljyvarat taitavat toisaalta olla hiukan pieniä perunoita lännen ja Naton sotilaallisten operaatioiden motiiveiksi. Mutta kaiken kaikkiaan ikävän realistinen näkemys. Sen mukaan myös Putinin/Venäjän etu on joko pitää Lukashenka puikoissa mahdollisimman pitkään, tai tehdä Valko-Venäjälläkin Krimit.

  VastaaPoista
 3. Sande on oikeassa öljyn ja kaasun suhteen mutta, lännen demokratialle on tyypillistä että on vapautta ja demokratiaa myöskin, nyt vain Venäjälle ja Kiinalle ei ole jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin Diktatuuri jolla suojellaan öljy ja kaasuvaroja.
  Tämä on niin vallitseva totuus, että lännelle riittää kun diktaattori tekee heidän kanssa sopimukset niin diktatuuri saa jäädä siis todellisuudessa on öljy ja luonnon varat ensin ja sitten vasta tulevat jonkinlaiset ihmisoikeudet jos tulevat. Suomessa on menetetty Demokratia tämän EU innostuksen myötä lailla ei ole mitään merkitystä nyky hallinnolle. Eikä myöskään EU:lle sillä he rikkovat joka direktiiviä jatkuvasti jos tarve.

  VastaaPoista
 4. Kaaosta pukkaa Valko-Venäjällekin

  Naulan kantaan kirjoitit: aivan olennaiset pointit tulivat kirjatuiksi.
  Mutta ans kattoo, rauhoittuuko tilanne vai jatkuvatko
  "mielenosoitukset" ja kaikki menee hyrskyn myrskyn.

  Kuten summasit, vastaavanlaiset vapautustoimet Lähi-Idässä ja
  Latinalaisessa Amerikassa ovat lähes säännönmukaisesti menneet
  pahasti pieleen, johtaneet vuosikausia kestävään kaaokseen.

  Mutta valtapolitiikassa ei ilmeisesti osata ottaa oppia edes
  lähihistoriasta, vaan samaa kaavaa toistetaan härkäpäisesti yhä uudelleen ja uudelleen.

  Valko-Venäjä saattaa olla nyt jo kaaoksen partaalla, jos ei vielä taydessä kaaoksessa. Mutta niin kuin tiedetään, kompleksinen ja kaaottinen järjestelmä on aina itseohjautuvassa tilassa: sitä ei siis voi tehokkaasti ohjata eikä sen muutoksen lopputulemaa ennustaa.

  VastaaPoista
 5. Saatananmoiset sävelet, ikävää, että ovat myös totuus, eikä ruotsalainen vakta!

  VastaaPoista
 6. Pientä puhetta on vuosien varrella ollut suomen öljyvaroista. Onko Sandella tietoa asiasta?

  Jaana

  VastaaPoista
 7. Jos näin on, Venäjä pitää huolen ettei Lukasenka kaadu, tai vaihtoehtoisesti hallitua vaihtuu, mutta sille suosiollisesti.

  Rauniot EUn ulkorajoilla ovat akaneet kustantaa sen verran, että EUlla on tuskin intoa lähteä ylläpitämään jälleen yhtä sekasorron pesäkettä rajojensa tuntumassa.

  Asiaan liittyen Libyan sotkut ovat levittäytyneet Ranskan isännöimiin Maliin ja Keski Afrikan Tasavaltaan asti, joista edellisessä tapahtui juuri vallankaappaus.
  Sivumennen; Tämä komentaja oli palannut juuri koulutuksesta Venäjältä, ennen kuin alkoi tapahtua. :) Istuvalla presidentillä on vaalivilpin suhteen palkonkin yhteistä Valko Venäjän kanssa.

  VastaaPoista