tiistai 31. joulukuuta 2019

UUDENVUODEN LUPAUS 2020


Perinteitä noudattaen minä, allekirjoittanut, lupaan pyhästi ja omantuntoni ja kunniani kautta seuraavaa vuodelle 2020:

1. En aloita dieettiä. En niin minkäänlaista. En siirry kasvisruokavalioon, en paleodieettille, enkä rupea carbbaaamaan, enkä tasapainottamaan ruokavaliotani. En tee asialle yhtään mitään. Syön mitä huvittaa ja ihan milloin huvittaa, koska haluan.

2. En lopeta tupakointia. Koska en edelleenkään käytä mitään muita päihdeaineita ja olen ollut juomatta ja ilman huumeita viimeiset 55 vuotta, en aloita nytkään. Ei ole tarvetta, viina maistuu pahalle, viinit oksennukselle ja olut ravalle. Pitäydyn vedessä, kaakaossa ja limussa.

3. En ryhdy varomaan sanojani, enkä muuta tapaani ilmaista asioita, En edelleenkään korjaile kirjoitusvirheitä bloggauksistani, enkä mieti mistä ja milloin kirjoitan kulloinkin. En suodata sanojani, enkä sovita niitä kohdeyleisöä varten. Kunhan sanon sanottavani ja se on sitten siinä.

4. En liity vasemmistoon, enkä oikeistoon, enkä keskustaan, en kirkkoon enkä herätysliikkeisiin, en ryhdy hengellisemmäksi, enkä etsi elämääni sisältöä. Elämäni on ihan riittävän rikasta tällaisenaankin ilman lisähömppää.

5. En edelleenkään aio vetää pukua ja kravattia ylleni, ja aion jatkossakin pukeutua college-housuihin, lenkkareihin, t-paitoihin ja huppareihin, paitsi talvella käytän lämmintä takkia ja pipoa, sekä piikkilenkkareita, etten vedä sketsoja heti ensilumilla.

6. En lopeta lukemista enkä siirry äänikirjoihin, en hanki digilukemista enkä luovu printistä. Jatkossakin kirjoitan kirjoja, piirtelen ja maalaan mahdollisuuksien mukaan.

7. En edelleenkään "usko" hiilidioksidihömpötykseen, vaan tiedän jatkossakin että ilmastonmuutoksia tulee, kuten on tullut jo muutaman miljardin vuoden ajan. Olen jatkossakin ympäristönsuojelun kannattaja, koska ilman tervettä ympäristöä me ihmiset kuolemme. Ei sen takia, että minulle tulee hyvä mieli ja voin pitää itseäni hyvänä ihmisenä.

8. En edelleenkään usko poliitikkojen, median ja "asiantuntijoiden" puheisiin, lausuntoihin, ja sanomisiin, vaan suhtaudun kaikkeen minulle tuputettuun asiaan skeptisesti ja epäluuloisesti. En usko yhteenkään guruun, paaviin tai mielipidejohtajaan, enkä tunnusta yhtään mestaria, viisasta tai tietäjää itseäni ylemmäksi olennoksi.

9. En myöskään ryhdy leikkimään monisukupuolista, enkä lakkaa tykkäämästä naisista, mutta en jatkossakaan suhtaudu homoihin, lesboihin, transsukupuolisiin tai muihin negatiivisesti, vaan otan jokaisen vastaan yksilönä, kuten jokaisen normiheteronkin. Sinä olet jatkossakin minulle sinä, etkä sukupuoli-identiteettisi. Jos olet hyvä, olet hyvä, riippumatta siitä mitä muuten olet. Olitpa hetero, homo, transu tai lesbo pidän sinusta itsesi takia, en sen takia mitä identiteettileimaa kannat.

10. En jatkossakaan väitä olevani nero, tietoviisas tai mikään muukaan loistava yksilö. Olen vain oma itseni. En yhtään mitään muuta.

"VUORI EI LIIKU", Takeda Shingen (Takeda Haronobu) 1521-73

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti