perjantai 17. elokuuta 2018

PASSI - KAIKKI HENKILÖTIETOSI ULKOMAALAISILLE ?


Jos ja kun olet hankkinut passin viimeisten vuosien aikana, olet luovuttanut kaikki tietosi ulkomaalaiselle yritykselle. Jos ja kun sinulla on upouusi passi biotunnisteineen ja siruineen, kaikki sinusta on ulkomaalaisen yhtiön tiedossa.

16.8.2018 Iltalehti uutisoi hassun hauskan kommelluksen, jossa Viipuriin matkanneen turistin passi oli koottu väärin, siis se on väärä. Turisti ei ollut ainoa. Mukana oli peräti neljä matkalaista, joiden passit oli koottu väärin. Pahimmillaan tilanne olisi voinut johtaa passiväärennösepäilyyn missä tahansa ulkomaisella raja-asemalla. Kun turisti selvitteli asiaa Lappeenrannan poliisissa, hänelle tokaistiin: Ai sullakin on tollanen passi. Kyseisellä passilla on kuitenkin käyty tänä vuonna Turkissa, Bulgariassa ja Thaimaassa. Mitä se taas kertoo noiden maiden passitarkastuksista.

Ongelma ei ole aivan ainut laatuinen. Vuosina 2014-15 myönnetyissa passeissa on sellaisiakin, joiden vesileimat ovat väärinpäin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808152201139545_u0.shtml
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808152201139612_u0.shtml
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808162201140281_u0.shtml

Sinänsä rasittavat mokailut ovat hieman hupaisiakin, mutta varsinainen ongelma ei liity kuitenkaan nurinpäin oleviin leimoihin tai sivuihin. Suuri kysymys on tämä: minne suomalaisten henkilötiedot päätyvät?

Vuodesta 2016 lähtien suomalaisten passit on tehty taas kotimaassa Gemalto Oy:n toimesta. Gemalto voitti vuonna 2015 tarjouskilpailun ja sai passiurakan hoitaakseen. Sitä ennen suomalaisten passit oli tehty ulkomailla ja suomalaisten henkilötiedot sitä kautta myös päätyneet  ulkomaille minne lie. Varmaan taatusti turvalliseen paikkaan.

Jutuissa kerrottiin passien valmistuksen palaavan takaisin Suomeen, kotimaahan. Gemalto Oy:n uutisoitiin olevan suomalainen Suomessa toimiva firma, mutta ei asia ihan niin olekaan. Gemalto Oy on Suomessa toimiva Gemalto-yhtiön "Suomessa toimiva osa". Gemalto on "kansainvälinen sirutoimittaja", joka oli alkuvuonna 2015 suuren tietovuotoskandaalin keskiössä. Sen kautta oli vuotanut tietoja mm. NSA:lle, Yhdysvaltojen ja maailman suurimmalle tiedusteluorganisaatiolle National Security Agencylle. Eli jokaisen suomalaisen henkilötiedot ja biotunnisteet päätyivät muiden muassa sinne.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001880387.html

Nykyisin Hollantiin rekisteröity firma on ollut aikoinaan suomalaisten passien ohessa myös maailman suurin sirukorttivalmistaja matkapuhelinteollisuudessa, joten ei ole ihme jos NSA on kiinnostunut siitä. Paljon selvemmin Gemalton kuvioissa on mukana Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA, jonka on ollut häärimässä yhtiössä alusta saakka. Yhtiön johdossa on ollut CIA:n työntekijöitä.

Gemaltohan syntyi kun teksasilainen Texas Pacific Group osti vuonna 2000 Luxemburgissa vuonna 1988 perustetun yhtiön, jonka nimi oli vielä tuolloin Gemplus. Vuonna 2006 Gemplus fuusioitui Axalto-yhtiön kanssa ja näin syntyi Gemalto. TPG ajoi läpi Alex Mandlin nimityksen firman johtajaksi. Sekä TPG että Mandl "unohtivat" kertoa yhtiön muille osakkaille ja johtokunnalle, että Mandlilla oli laajat yhteydet In-Q-Teliin sekä CIA:han.

Vielä hauskempaa on se, että Gemalton kuvioissa on ollut mukana saudiarabeja alusta alkaen ja he ovat näytelleet merkittävää roolia yhtiön hallinnoinnissa ja omistuksessa. Mukana on myös hieman hämärlhkö ranskalaisfirma Thales ja YK:n CIV/POL on myös saatu uitettua mukaan yhtiön operaatioihin. Eikä siinäkään kaikki. Vyyhtiin oli sekaantunut suoraan myös Ranskan nykyinen presidentti Macron, joka toimi aikaisemmin Rotschildtien sijoituspankissa ja konsulttina Atos-yhtiössä, jonka omistama Worldline teki yhteistyötä Gemplusin kanssa.
https://steemit.com/macronleaks/@rebelskum/macronleaks-uncensored-the-cia-takeover-of-smart-card-company-gemplus-gemalto

Kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoinen firma, joka siis saa haltuunsa jokaisen passia hakevan suomalaisen henkilötiedot, kasvotunnistustiedot ja kuvan, sekä biotunnisteet. Gemalton tiedustelupalvelusotkut ja tietovuodot, hakkeroinnit ja muut olivat myös yksi Brexit-ase EU-eroa ajavien arsenaalissa. Brittipassit olivat Gemalton tekemiä, mutta Brexitin myötä tämä toiminta loppuu. Gemalton ja tiedustelupalveluiden yhteydet mahdollistivat myös sen, että brittitiedustelu kuunteli viiden vuoden ajan yksityisiä ja lain suojaamia puhelinkeskusteluja.
https://www.express.co.uk/news/uk/937755/UK-passport-Brexit-news-latest-France-Gemalto-blue-passport
https://www.theguardian.com/uk-news/2015/feb/18/uk-admits-unlawfully-monitoring-legally-privileged-communications
https://theintercept.com/2015/02/19/great-sim-heist/
http://mediamonarchy.com/2015/02/nsas-sim-card-scandal-bigger-than-you/
https://www.bbc.co.uk/news/technology-31619907
https://www.theregister.co.uk/2017/12/14/gemalto_turns_down_atos/
https://wikileaks.org/macron-emails/

Mutta meillä ei ole syytä huoleen. Jotain hassun hauskoja sekundapasseja saattaapi tulla käteen silloin tällöin, mutta muuten kaikki on hyvin. Voit olla aivan rauhallisin mielin, kun biotunnistetietosi ja henkilötietosi ja kuvasi ovat kuka tietää kenenkin ja minkäkin organisaation hallussa ja käytettävissä. Enää sinun ei tarvitse murehtia henkilöllisyysvarkauksistakaan. Sinun henkilöllisyytesi vietiin jo - ulkomaille.

Hyvää matkaa,
stig ombord!


2 kommenttia:

 1. Thanks for sharing this and also check this website

  VastaaPoista
 2. Hi there,
  this is a very good blog I appreciate your work. thanks for sharing such a useful information.
  visit my blog
  Rufus

  VastaaPoista