tiistai 8. toukokuuta 2018

KANSANEDUSTAJAT PAINOSTETTIIN HYVÄKSYMÄÄN UUSI PUOLUSTUSSOPIMUS ?

Elämme todellakin maassa, jonka kansanedustuslaitos ei ole enää vapaa ja itsenäinen kansanvallan käyttäjä tai sen tahdon ilmaisija. Viimeisenä niittinä Suomen itsenäisyydelle ja eduskunnan vapaudelle allekirjoitettiin USA:n, Suomen ja Ruotsin sotilaallinen sopimus.
https://yle.fi/uutiset/3-10194770

Eduskunnasta ei ole juurikaan harvoja poikkeuksia lukuunottamatta kuulunut mitään protesteja tämänkään sopimuksen suhteen. Yksi poikkeuksista on vasemmistojäärän Markku Mustajärven julkinen paheksunta siitä, että tämäkin asia käsitellään eduskunnassa salaisena. Siis kansalta piilossa.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248090-kansanedustaja-markus-mustajarvi-paheksuu-suomen-usan-ja-ruotsin-uutta-soi-sopimusta

Se mistä Mustajärvi ei puhu ääneen, joko ei ole asianosainen tai ei tiedä siitä, tai ei hänkään uskalla puhua ääneen, on se, miten tämä sopimus on ajettu läpi eduskunnassa.

Sitkeiden huhujen mukaan eduskunnan puolustusvaliokunnan jäseniin on kohdistettu painostusta ja heidät on käsketty hyväksymään tämä ulkolaisen sotilasmahdin asemaa Suomessa vahvistava sopimus. Huhujen mukaan puolustusvaliokunnan jäsenet ovat kommentoineet asiaa Off the record sanomalla, että "valitettavasti heidän täytyy hyväksyä sopimus" ja että "ikävä kyllä meidän on pakko hyväksyä tämä." Huhujen mukaan useampikin puolustusvaliokunnan jäsen on siis joutunut hyväksymään sopimuksen vasten tahtoaan.

Kaiken huipuksi: kyseisen sopimuksen käsittelyä koskevia tietoja ei löydy eduskunnan puolustusvaliokunnan sivuilta. Asia on siis todellakin salattu meiltä. Me emme tiedä ketkä ovat sopimuksen hyväksyjiä, emme tiedä milloin sitä on käsitelty ja kuka sen on tuonut käsittelyyn.

Selvääkin selvempää lienee se, ettei tällaista salamyhkäistä ulkomaisen sotilasvallan etujen vahvistamista tehdä tässä maassa ilman presidentti Sauli Niinistön hyväksyntää, ilman ulkopolitiikan johtoa, ilman että pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri olisivat tietoisia asiasta. Ja kuinka ollakaan: puolustusministeri Jussi Niinistö sattuu olemaan samaan aikaan Washingtonissa. Liekö siellä hakemassa uusia ohjeita Suomen turvallisuuspolitiikan suuntaviivoiksi?

Miten tämä on mahdollista? Miten tämän kokoluokan päätöksiä tehdään eduskunnan sitä laajemmin käsittelemättä, täysin kansalta piilossa? Ja miksi? Miksi asianosaiset haluavat salata asian kansalaisilta? Mitä tuossa sopimuksessa on sellaista, etteivät suomalaiset saa tietää kohtaloonsa vaikuttavan päätöksen sisältöä tai perusteita?

Jos presidentti Niinistöllä ja ylimmällä valtiojohdolla, armeijan ylimmällä johdolla olisi kansan luottamus ja tuki, tällaiseen salailuun ei olisi mitään tarvetta. Jos asiassa ei olisi mitään salattavaa, se olisi tuotu avoimesti koko eduskunnan julkiseen käsittelyyn. Mutta niin ei tehty. Niin ei haluttu tehdä. Miksi sopimuksen sisältö on salainen, miksi päätökset siitä ja valmistelu pidettiin salassa ja tehtiin salassa?

Tosiasia on, ettei Suomen kansa hyväksy tällaista toimintaa. Mielipidemittaukset ovat kertoneet sen kautta linjan jo vuosien ajan. Suomalaiset eivät halua alistua ulkolaisten sotilamahtien juoksupojiksi ja käskyläisiksi. Juuri siksi presidentti Sauli Niinistö, armeijan johto, ulko- ja puolustusministeri ja muut asianosaiset toimivat tässäkin tapauksessa salaa kansan selän takana. He toimivat ulkolaisen sotilasmahdin edunvalvojina ja avustajina oman kansansa enemmistön tahdon vastaisesti.


4 kommenttia:

  1. Poliitikkomme ovat kerrankin toimineet suoraselkäisesti ja suomen etu edellä. Parahin Sande, suomen etu ei ole hännystellä ryssää vaan sensijaan suomen etu on toimia yhdessä muiden länsimaiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suoraselkäisesti kansan selän takana ja kansan tahtoa vastaan ? Ymmärrätkö itsekään, mitä selität muiden länkkäreiden kanssa ? Sandelle kiitos.

      Poista
    2. Vai niin, siis mielestäsi on parempi hännystellä rapakon takaa käskyjä jakelevia jenkkejä? Saanen kysyä millä tavalla tämä ajaa Suomen etuja? Samalla tavallako kuin toisen maailman sodan partaalla tehty sopimus Natsi Saksen kanssa? Että he voivat hyökätä Suomen kautta Neuvostoliittoon. Paras tapa olisi toimia puolueettomasti, näin voisimme vältää mahdollisest konfliktit.

      Poista
  2. Millä tavalla on Suomen edun mukaista että solmitaan jenkkien kanssa kauttakulkusopimus?

    VastaaPoista