maanantai 12. syyskuuta 2016

PALKANALENNUS IDIOTISMIA

Hallitus, EK ja jopa SAK ovat liikuttavalla tavalla yksimielisiä siitä, että kun sairaanhoitajien palkkoja lasketaan, se lisää vientiä. Jokainen, jolla on edes munuaiset korvien välissä, käsittää, ettei sairaanhoitajien palkoilla ja vientiteollisuuden kustannuksilla ole mitään tekemistä keskenään. Kyse onkin jostakin aivan muusta.

Palkkojen alennus kautta linjan saa aikaan vain yhden ilmiön: kotimainen kulutuskysyntä romahtaa. Se on siis se todellinen tavoite. No, mitä siitä seuraa? Suurin osa suomalaisyrityksistä, lähtien sähköyhtiöistä aina kampaamoihin saakka, on vain ja ainoastaan kotimaisen kysynnän varassa. Kaikki nuo romahtavat. Koko maan talous romahtaa.

Pankit, asuntokauppa, asuntorakentaminen, rakennusteollisuus, esimeriksi, ovat kaikki kotimaisen kysynnän varassa. Ulkolaisia kiinteistösijoittajia on jo tullut maahan, mutta he ovat edelleen vähemmistö. Valtaosa asunnoista menee alkuasukkaille. Jos alkuasukkailla ei ole rahaa hankkia asuntoja, kuinkahan koko sektorin käynee?

Suomalaisten palkat ovat OECD:n ja EU:n keskitasoa. Ne eivät ole korkeampia kuin tärkeimmissä kilpailijamaissamme. Se on paskapuhetta. Palkkojen yleinen leikkaaminen ei siis perustu tähänkään, vaikka toisin meille väitetään. Kyse on jostakin muusta.

Palkkojen alentaminen kilpailukyvyn nimissä on silkkaa sontaa. Palkka-ale on vain ja ainoastaan globalistinen agenda, randilaisliberalistinen märkä uni, jossa kaikki maat ovat muuttuneet Bangladesheiksi, joissa ylikansalliset suuryhtiöt rellestävät mielensä mukaan ja kansa raataa orjatöissä. Tähän palkkojen alennus tähtää. Jo nyt meillä on orjuutta valtion päätöksillä. Pakolliset kuuden euron, yhdeksän euron tai jopa ilmaistyöt ovat juuri orjuutta kaikkien kansainvälisten sopimusten määritelmien mukaan. Mutta vitut siitä. Suomalaisten kuuluukin olla orjia.

Jos työvoimakustannuksia haluttaisiin oikeasti alentaa, leikattaisiin sivukuluja. Nyt palkan sivukulut ovat luokkaa 70-80%. Miettikääpä miten kotimaisen kulutuskysynnän kävisi, jos sivukulut olisivat nolla tai vaikkapa 25%. Jos sivukuluja ei olisi lainkaan ja palkkoja nostettaisiinkin 20%?? Työnantajalle se tulisi silti 50% halvemmaksi kuin nykytilanne. Ja mitä se tekisi taloudelliselle toimeliaisuudelle Suomessa? Väitän, että raha alkaisi liikkua aivan toiseen malliin.

Toinen tähän samaan paskapakettiin liittyvä hokema on tuloerojen kasvun loistavuus. Sekin on täyttä paskaa. Katsokaapa mitkä maat ovat maailman vauraimpia ja millainen tuloerotilanne niissä on. Aivan, Pohjoismaat. Niissä on tasaisimmat tuloerot. Ne ovat maailman rikkaimpia ja vauraimpia maita. Suomi on jo pudotettu siitä sarjasta pois. Meillä on miljoona köyhää, rikkaimmat maksavat vähemmän veroja kuin keskituloiset tai työttömät ansiosidonnaisesta päivärahastaan, eli me olemme jo nyt mutasarjassa. Meistä tehtiin 15 vuodessa balttimaa.

No, jos tuloerojen kasvu edistää kansan hyvinvointia, niin varmaankin ne maat, joissa suurimmat tuloerot löytyvät, ovat myös hyvinvoivimpia? No eipä. Maailman rikkaimpiin kuuluvia miehiä ja naisia löytyy sellaisista maista kuten Meksiko ja Intia. Kuinkas noissa maissa valtio ja kansalaiset voivat? Aivan.

Kolmas tähän globalistien paskapakettiin kuuluva hokema on työajan lisääminen. Häkämies on meuhkannut suu vaahdossa työajan pidennyksistä, samoin Sipilä, ja molemmat valehtelevat ja puhuvat paskaa. Missä Euroopan maissa tehdään kaikkein pisimpiä työpäiviä, suurimpia työtuntivuosia? Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa. Romania ja Bulgaria ovat myös kärkimaita työtuntien määrässä. Mietipä sitä. Bangladeshiläiset paiskivat myös töitä 12-20 tuntia vuorokaudessa.

Totuus on se, että palkkojen alentaminen syventää suomalaisten talousahdinkoa, lisää kaupan alan konkursseja, romahduttaa kotimaisen kulutuskysynnän ja aikaan saa massiivisen työttömyyden lisääntymisen. Miksi hallitus ja EK sitten ajavat tätä linjaa? Koska ne haluavat tuhota Suomen. Ne haluavat tehdä Suomesta köyhän kurjalan. Se on niiden tavoite ihan oikeasti.

Kokoomuksen nuorisosiiven puheenjohtaja sanoi jo 2012 YLEn tv-haastattelussa, että puolueen tavoitteena on sadan vuoden takainen Suomi, silloin asiat olivat hyvin. Siihen myös tähdätään. Kaikki eduskuntapuolueet tekevät kaikkensa tuhotakseen sen Suomen, joka suurella työllä ja vaivalla sotien jälkeen rakennettiin. Virkamiehet tekevät veronmaksajien piikkiin töitä, että veronmaksajia ei enää olisi, ajattelematta että se tietää myös heidän tuhoaan.

Tähän liittyy myös vimmattu halu saada maahan ulkomaisia sotajoukkoja, Kukaan täyspäinen ei usko hetkeäkään Venäjän hyökkäävän Suomeen. Sensijaan alkuasukkaita pitää tulevaisuudessa hallita asein, kun ryysyläiset rupeavat oirehtimaan. Silloin kansanedustajia ja presidenttiä, ministeritä ja virkamiesjohtoa suojelevat ulkomaalaiset sotilaat, joille suomalaisten tappaminen ei ole mikään kovinkaan suuri juttu.

6 kommenttia:

 1. Näinhän siinä saattaa hyvinkin (pahastikin?) käydä. Ihmetyttää vain poliitikkojen motiivit tehdä Suomesta väkipakolla kehitysmaa.

  On siinä yksi hyväkin puoli; sitten kun Suomi on kehitysmaa ja helppo raha loppuu turvapaikanhakijoilta, suurin osa heistä pakkaa rukousmattonsa ja iPhonensa laturin Louis Vuittonin matkalaukkuun ja muuttaa tuottoisemmille metsästysmaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luuletko, että noin vain lähtevät kun diskoraha loppuu? Nyt valitetaan kun on huonoa ruokaa 5 kertaa päivässä. Kun ylläpito loppuu niin se on kaaos kaikissa kunnissa jotka ei pysty pitämään ryöstelyä kurissa. Siis harva kunta pystyisi siihen. Ne jotka ovat ottaneet vähän pakoloisia, tai joilla on kyvykkäät poliisivoimat.

   Poista
 2. Toinen hyvä asia kehitysmaassa nimeltä Suomi, saamme maamiinat takaisin valikoimaan kuten muut kehitysmaat. Vaihtoehtona naapuri kylvää niitä lentokoneesta riittävästi pitkin ja poikin.

  VastaaPoista
 3. Niin, onko politiikoilla isänmaata riippumatta siitä mitä he väittävät ko. asiasta....? Voisiko sitä monitoroida poliitikkojen tekemisillä vs. Poliitikkojen puheet. Paljastuisiko kätketty agenda...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin mitään sen suurempaa agendaa, paljon luultavammin hyvin lyhytnäköistä temppuilua.

   Poista
 4. Lisää lainaa valtiolle!!! Vaikka tuotantokustannukset ovat Suomessa naapurimaita ja Saksaa selkeästi korkeammat, niin mitään ei kannata muuttaa. Suomen BKT/asukas on romahtanut 20% 2008 jälkeen ja Nokian matkapuhelimet menneet. Mutta viis näistä, palkoista ei saa tinkiä ja nykyjärjestelmää on ylläpidettävä verovaroin vaikka väkisin.

  VastaaPoista