torstai 5. syyskuuta 2013

TYÖTTÖMYYSSTRATEGIA

Hallitus aikoo lisätä työttömyyttä pakkovähentämällä julkisia työpaikkoja. Tänä vuonna kuntasektorilta tulee 50 000 uutta työtöntä jonoon. Valtiolta pistetään muutamia kymmeniä tuhansia pottiin. Nuoria ei päästetä töihin. Se estetään hallinnollisin menetelmin, säädöksin ja lakiteitse. Olennaista ei olekaan työttömyyden vähentäminen, vaan työttömyyden ylläpito.

Hallitus on tukenut suuryrityksiä miljardeilla, jotta nämä ovat voineet antaa noin 160 000 ihmiselle monoa ja siirtää tuotantonsa ulkomaille. Hallitus on tukenut avokätisesti suuryritysten investointeja ulkomaille. Samalla se on luovuttanut ilmaiseksi kansallisvarantoa ulkomaisille yrityksille.

PK-sektori, joka on luonut 100 000 uutta työpaikkaa, on saanut ansioistaan raippaa ja lisämaksuja. Yrittämistä on pyritty hankaloittamaan mahdollisimman paljon säädöksin ja lakiteitse. Tämä siksi, että jos PK-sektori jatkaisi moista vauhtia, työttömyys uhkaisi vähetä oikeasti, ja se olisi huono juttu EK:n ja hallituksen, erityisesti kokoomuksen, silmissä.

Suomessa ylläpidetään työttömyyttä. Toimet tähtäävät työttömyyden ylläpitoon ja hallintaan. Konsluttikielellä Suomessa työttömyyttä manageroidaan. Miksi näin? Koska vain tarpeeksi suuri työttömyysreservi pitää palkat kurissa. Työttömyydellä uhkailemalla pidetään työntekijät kurissa ja ennen kaikkea ne työttömät kurissa.

Demografian muutokset pakottavat hallituksen kehittämään lisää työttömyyttä. Suurten ikäluokkien eläköityminen tyhjentää työllisiä uhkaavasti ja uhkaa laskea työttömyyttä. Siksi hallitus pyrkii kaikin tavoin lisäämään työttömyyttä julkista sektoria käyttäen. Hallitus on pyrkinyt kaikin tavoin auttamaan yksityisiä suuryrityksiä irtisanomaan ja vähentämään työvoimaansa, mutta se ei riitä. Tarvitaan päättäväisiä rakenteellisia uudistuksia, jotta julkiselta puolelta voidaan saada kymmeniä, parhaassa tapauksessa satoja tuhansia lisätyöttömiä.

Osoituksena hallituksen päättäväisestä ja tarmokkaasta työttämyyden lisäämisestä voidaan ottaa esimerkiksi työnvälitys. Mikä olisikaan symbolisesti merkittävämpää, kuin antaa monoa niille ihmisille, joiden työnä on etsiä töitä työttömille? Juuri siksi hallitus pyrkiikin irtisanomaan ja lakkauttamaan työvoimahallinnon virkoja ja työpaikkoja, ja nimenomaan sieltä suorittavalta tasolta. Johtoporrastahan nämä irtisanomiset eivät koske.

Osoituksena politiikasta voidaan myös ottaa esille Rovaniemen työttömien kohtelu, joka paljastaa todellisuuden Kataisenkin paskapuheiden takana. Rovaniemellä työttömiä pakotetaan tekemään ilmaista työtä ulkomaalaisille firmoille. Samaa tapahtuu toki muuallakin. Työttömiä pakotetaan töihin ilman palkkaa erilaisten "työelämään sopeuttamis/kuntoutus/ ynnä muuta kakkapuhetta" -projektien nimissä. Työttömät eivät siis saa töitä, mutta pitävät palkkoja alhaalla, koska tekevät työt ilmaiseksi. Näin ehkäistään se, että yritys palkkaisi jonkun oikeasti töihin. Firman ei tarvitse, koska hallitus tarjoaa ilmaistyövoimaa tilalle.

Kyse on siis siitä, että palkkataso halutaan pitää alhaalla. Siihen tarvitaan suurtyöttömyys. Juuri siksi tämäkin hallitus tekee kaikkensa työttömyyden ylläpitämiseksi juhlapuheista huolimatta. Juuri siksi kuulemme vaatimuksia ulkomaisen halpatyövoiman lisätarpeesta. Milloin julkaistaan tutkimus, milloin ministeri tai joku EK:n edustaja ilmestyy julkisuuteen vaatimaan maahanmuuton lisäämistä. Milloin tarvitaan 100 000, milloin 180 000. Maassa, jossa on jo 300 000 työtöntä, ei oikeasti tarvita lisätyövoimaa. Sitä tarvitaan varmistamaan tulevaisuuden palkkakilpailu. Ilman köyhiä kielitaidottomia siirtolaisia, kantaväestö voisi vaatia parempia palkkoja.

Usein kuulee sanottavan, etteivät ns. paskahommat kelpaa suomalaisille. Kelpaisivat ne, jos niistä saisi palkan jolla tulisi toimeen. Kielitaidottomalle maahanmuuttajalle, joka ei tunne työlainsäädäntöä tai oikeuksiaan, voidaan maksaa palkkaa jolla ei tule toimeen. Häntä voidaan huijata ja uhkailla. Juuri siksi heitä tarvitaan nopeasti lisää. Ja juuri näin pidetään yllä sekä "maltillista palkkakehitystä", että suurtyöttömyyttä.

Suomalaisia kilpailutetaan maahanmuuttajien kanssa ja halvimmalla töihin suostuva saa paikan. Juuri siksi vähäisen maahanmuuton alueilla työttömiä määrätään ilmaistöihin. Tämä kuvio toimii vain, jos maassa on massatyöttömyys. Juuri siksi sitä ylläpidetään ja juuri siksi hallitus tekee kaikkensa, ettei työttömyys pääsisi vahingossakaan laskemaan.

Tämä on totuus hallituksen konsulttikielisten sontapuheiden takana.


2 kommenttia:

  1. Hei, mitä tarkoitat Rovaniemen työttömien kohtelulla, siis mitä Rollossa on meneillään? Tarkoitatko vain yleisesti noita haistapaskatyökokeiluharjoittelupaikkoja vai onko siellä ihan oikeasti orjatyövoima käytössä ihan laillisin keinoin?
    Tekstisi on asiaa. Toivon kovasti, että ihmiset, minä mukaan lukien, heräisimme joskus vastustamaan konkreettisesti tätä koneistoa joka pitää köyhät köyhinä ja rikkaat rikkaina.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämä alkaa hiljalleen oikein päätä jäätämään tämä meno... Vielä kymmenen vuotta sitten olisin naureskellut tällaisille "salaliitto" kirjoituksille, mutta nyt alkaa oikeasti näyttää siltä että juuri tuosta tässä on kyse ja meitä viedään kun pässiä narussa. Nyt kun vielä saadaan tuo uusi hieno autoverotusuudistus kehiin niin tällainen pienituloinen joka joutuu ajamaan autolla noin 40tkm vuodessa saa kaivaa kuvetta ylimääräisen 3000€.
    Pitää ruveta miettimään että syökö vai käykö töissä... Saatana!

    VastaaPoista