torstai 19. syyskuuta 2013

HALLITUS RYHTYY IHMISKAUPPIAAKSI

Eilisessä A-studiossa ministeri Risikko oli taas kertomassa, kuinka hallitus ryhtyy Suomen suurimmaksi, ja ilmeisesti Euroopan Unionin suurimmaksi ihmiskauppiaaksi. Ihmiskauppahan on kielletty YK:n ja monen muun kansainvälisen järjestön toimesta, Suomen valtiokin on sitoutunut sopimuksin sen torjuntaan, mutta rikollishallituksemmehan ei ole ennenkään niistä laeista piitannut, jotka eivät sitä miellytä.

Koska lain mukaan vastikkeellinen raha katsotaan aina palkaksi, Risikko otti onkeensa edellisestä kohusta ja markkinoi tätä hallituksen ihmiskauppaa uusilla nimillä. Ne ovat pelkkää semantiikkaa. Todellisuudessa kyse on edelleen vastikkeellisesta rahasta, eli palkasta. Ydinajatus on edelleen se sama: työtön saa pientä rahaansa vain osallistumalla hänelle määrättyihin töihin. Mikäli työtön ei suostu työskentelemään muutamalla satasella kuussa, häntä rankaistaan vähentämällä hänelle tulevan rahan määrää.

Tämä on täysin sama kuvio, kuin kovimmassa prostituutiossa. Sutenööri pakottaa orjansa tekemään töitä tämän tahdon vastaisesti ja jos tämä ei suostu, seuraa rangaistus. Se on Suomenkin lakien mukaan rikos. Hallitus siis tekee saman. Se siis pakottaa ihmiset tekemään töitä palkalla, joka ei riitä toimeentuloon ja elämiseen, ja jos ihminen ei siihen suostu, seuraa rangaistus. Sanktio voisi olla noin 30% tulojen leikkaus.

Järjestelmä toimii, koska samaan aikaan hallitus tekee kaikkensa, että työpaikkoja vähennetään. Ne vähenevät hallituksen aktiivisilla toimilla kymmenillä tuhansilla. Eli hallitus pakottaa ihmisiä tämän ihmiskauppansa piiriin ja sen alaiseksi. Jos joku ei usko, että kyse on ihmiskaupasta, voi mennä Rovaniemelle tutustumaan tilanteeseen. Siellä ruotsalaisen yrityksen paukkaustoiminto pyörii suomalaisten työttömien ilmaisella työllä. Firma ei siis maksa yhtään mitään suomalaisille työntekijöilleen, vaan Suomen valtio tarjoaa ilmaisen työvoiman, jonka on pakko työskennellä ilmaiseksi ulkomaalaiselle yritykselle valtion maksamalla muutaman satasen kuukausipalkalla.

Kyllä. Tuo on ihmiskauppaa ja kyllä, hallitus haluaa laajentaa sitä kaikin keinoin.

Tämän valtion harjoittaman laajamittaisen ja järjestelmällisen ihmiskaupan suurin haitta kohdistuu suomalaisiin pienyrityksiin ja kauppaan, sekä palvelusektoriin. Koska valtion ihmiskaupan uhreilla ei ole varaa edes vähimmäistarpeisiinsa, heillä ei ole varaa ostaa palveluita tai mitään muutakaan. Tämä johtaa kulutuskysynnän romahdukseen, josta seuraa konkurssien aalto, joka itseasiassa on jo alkanut. Elokuuhun mennessä noin 3000 kauppaa oli lopettanut tämän vuoden aikana. Tämä taas lisää työttömyyttä, joka johtaa edelleen lisääntyvään valtiolliseen ihmiskauppaan.

Merkittävintä on se, että ministeri Risikon johdolla toteutettavan ihmiskaupan lasku tulisi olemaan esitysten mukaan noin 420 000 000 euroa. Siis ne, joilla vielä olisi töitä, maksaisivat tästä ihmiskaupasta 420 000 000 euroa veroina. Se on lasku, joka lankeaa jokaiselle, joka ei jo ole valtiollisen ihmiskaupan piirissä.

Heitänkin tähän loppuun todella innovatiivisen ja uudenlaisen ajatuksen: olisikohan järkevämpää pistää 420 miljoonaa euroa valtionyrityksen perustamiseen? Valtionyhtiö toisi valtiolle tuloja jo itsessään, mutta ennen kaikkea sen työntekijät maksaisivat veroja ja kuluttaisivat, ja näin tukisivat suoraan pienyrittäjiä ja kauppaa. Tämä olisi taloudellisesti kannattavaa toimintaa, toisin kuin se, että ulkomaalaisille yrityksille järjestetään ilmaista työvoimaa pakottamalla, työvoimaa jolla ei ole varaa mihinkään ja joka ei myöskään maksa veroja.

Valtio ja tämä hallitus käyttävät ns. tempputyöllistämiseen miljardeja. Tempputyöllistämisellä ei saavuteta yhtään mitään. Ne rahat heitetään tuuleen. Niillä rahoilla luodaan valtiollisen ihmiskaupan perusta ja niillä rahoilla sitä myös ylläpidetään. Onko se edes taloudellisesti järkevää? Ei ole.

Uusorjuus on valinta. Ihmiskauppaan ryhtyminen on hallituksen poliittinen valinta. Se on täysin tietoinen valinta. Se haluaa ryhtyä siihen. Kokoomus, demarit, vihreät, vasurit, kristilliset ja RKP haluavat ryhtyä Euroopan Unionin suurimmiksi ihmiskauppiaiksi. Heidän mielestään Moldovan rikollisvaltion toiminta on amatöörimäistä piiperrystä. Suomessa ihmiskauppa otetaan hallituksen ohjelmaan ja Suomessa hallitus ja valtio pyörittävät sitä virallisesti. Se on tavoite ja siihen pyritään kaikin tavoin.

Mitään taloudellista tai yhteiskunnallisesti järkevää tässä rikollisvaltion laajamittaisessa ihmiskaupassa ei ole. Se on vain ja ainoastaan ideologinen valinta. Satoja miljoonia verorahaa halutaan käyttää uusorjuuden ylläpitoon, ei tuottavaan taloudelliseen toimintaan. Muistakaa tämä seuraavissa vaaleissa. Tämä hallitus ja sen puolueet ovat kaikki ihmiskaupan asialla ja haluavat sitä ja maksattavat sen laskun teillä, jotka vielä maksatte veroja.

2 kommenttia:

  1. Mitähän ruotsalaiset tuumaavat, jos Rovaniemeltä lähtee paketteja, joissa on mukana lappu "Hjälp! Den hän pakett kommer från en fabrik, som utnyttjar slavarbetskraft!"

    VastaaPoista
  2. Tarkoitat ilmeisesti tätä "palkkaa", jonka saa kun menee sopimaan te-toimiston kanssa aloitettavasta toiminnasta joka kulkee nimellä "työkokeilu". Työttömänä te-toimisto maksaisi esim minulle. 500-600e takautuvasti 20 päivältä, "oikeastihan" summa on suurempi mutta siitä menee muistaakseni 20% veroja. Aloitin siis työkokeilun mistä menee samat verot ja kuukaudessa käteen jää 740e. Ihmetystä herättää se, näiden arkena tehtyjen tuntien lisäksi ei saisi käydä töissä muualla esim. viikonloppuisin, jotta saisi edes muutaman satasen enemmän rahaa. Itse teen silti näin vaikka tiedän, että minulta tullaan perimään tukia takaisin juuri sen verran mitä olen omalla _vapaa-ajallani_ tienannut oikeasti. Vaihtoehtona minulla olisi ollut myös ns. SANSSI -kortti, mikä oikeuttaa työnantajaa saamaan valtion maksamaa palkkatukea jopa 700e/kk, jos he palkkaavat minut oikeasti. Noh kävi kuitenkin niin, että työnantajan mielestä on molemmin puolinen hyöty, kun menen työkokeiluun...jätin mainitsematta että se ei ole kenenkään muun hyöty kuin hänen. Kaiken lisänä kuvitellaan että maksan autosta aijeutuvat kulut (jep, tarvitsen sen koska työkokeilu paikkani vaatii että auto on käytettävissä), maksan tietokoneen ja kamerani (useita tuhansia euroja) koska työpaikallani ei ole ollut tarjota niitä.
    Kaikkihan alkoi kun menin ammattikoulun toisella luokalla työharjoitteluun samaiseen paikkaa jossa nyt olen työkokeilussa. Olin vuoden työharjoittelussa ja sainkin hyvät paperit, mikä olikin tavoitteeni. Elin silloin 450e/kk eli opintotuella maksaen itse työskentelyvälineeni - auton, koneen, kameran, puhelimen - niinkuin nytkin. Oli pakko ottaa opintolaina avuksi...Sitten tuli uusi tavoite! Tarvitsin työkokemuksen helpoittaakseni pääsyä ammattikorkeakouluun, minkä takia jäin työkokeiluun. Välillä olen ollut palkattomasti töissä, kun työkkärin kanssa sopimuksen teko viivästyi. (Työkokeilua ei saisi aloittaa muut kuin pitkäaikais työttömät)
    Ainut mitä jää käteen on laskut...ja sitten se työkokemus. Kyllä hurraan tälle valtiolle - hyvin olette järjestäneet pitkäaikaistyöttömien mahdollisuuden työllistymiseen sanssien ja työkokeilujen kautta! Sillä faktahan on se, että tottakai työnantaja valitsee aina sen halvemman tai tässä tapauksessa: ilmaisen vaihtoehdon. En ihmettele yhtään että työpaikat vähenee...Ja silti - töissä itsenäisesti (mitä ei saisi työkokeilussa tehdä) toimiessani voin kertoa että vituttaa tietää kuinka korvaamaton apu olen ollut ja kuinka minua ei tulla palkaamaan kokeilun loputtua.

    On minua sentään kiitetty.

    -valtiolle kiitos

    VastaaPoista