perjantai 8. maaliskuuta 2013

AYN RAND OSA 2

Alexander "Torahammas" Stubb, Björn "Bankster" Wahlroos ja moni muu itsekäs ja kolmevuotiaan moraalin omaava miekkonen on möläyttänyt ääneen pitävänsä veteraaninarkomaani Ayn Randia suurena ajattelijana ja nerona, ja että hänen ideansa ovat jonkinlainen johtotähti tai oikeutus heidän itku-potku-raivari-tason itsekkyydelleen. Katsotaanpa mitä tämä mieleltään lapsuudessaan pahasti järkkynyt emigranttinainen on lausunut haastattelussa.

"I object to the idea that people have right to vote on everything."

Ayn Randin mukaan ihmisillä ei ole siis oikeutta äänestää kaikesta. No, maamme hallitushan toimii juuri tämän ohjenuoran mukaan, kun se vie tuhansia veromiljooniamme ulkolaisille pankeille ja huijareille, ilman että edes eduskunnalla, kansasta puhumattakaan, on mitään sanomista asiaan. Eli Ayn Randin mielestä tämä on aivan oikein, vaikka hän aina vaahtoaakin, ettei valtiolla ole oikeutta veronkantoon yhteisen hyvän luomiseksi. Mutta ehkä tämän hän hyväksyisi, tässähän tuhotaan yhteistä hyvää harvojen hyödyksi.

Tämä ajatushan on sanottu ääneen myös EK:n erään johtajan suulla ja myös Björn Wahlroos on sanonut ajatuksen ääneen omanaan, siinä muodossa, että vain tuottavilla yksilöillä tulisi olla äänioikeus. Työttömillä, syrjäytyneillä, sairailla ja eläkeläisillä ei tulisi olla oikeutta äänestää.

"I am for an absolute laissez-faire, free, unregulated economy. Let me put if briefly, I'm for the separation of state and economics."

Ayn Rand oli siis niin lapsellinen, että kuvitteli, että talouden voi erottaa valtiosta. Näinhän asia ei ole, niin pitkään kuin on olemassa valtioita. Ilmeisesti ne pitääkin lopettaa, sitähän eliitissämme häärivät "randilaiset" yrittävät koko ajan tehdä tuhoamalla kansantalouksia meiltä lupia kyselemättä, meidän rahojamme ryöväämällä.

"Study economics, a free economy will not break down. All depressions are caused by government interfierence..."

Tässä lauseessa paljastuu se, ettei Ayn-ressukka tiennyt taloushistioriasta mitään, eikä siitä miten ja miksi säätely 1700-luvulla alkoi hahmottua ja syntyä. Ayn ei tiennyt sitäkään, että Yhdysvaltain Suuri lamakausi johtui nimenomaan säätelemättömistä osake- ja finanssimarkkinoista, vaikka eli koko lamakauden Yhdysvalloissa. Ayn lienee ollut spiidipäissään tai muuten vain sekaisin koko tuon ajan, kun ei tajunnut mitä ympärillä tapahtui. Samoin tapahtui vuonna 2008. Nämä katastrofit olivat vain ja ainoastaan ns. vapaiden markkinoiden aiheuttamia ja aikaansaamia, juuri niiden, jotka eivät Rand-ressukan huumehuuruisten horinoiden mukaan voi epäonnistua tai murtua, rikkoutua, hajota.

Ja se mikä on koomisintä näissä säätelemättömien markkinoiden romahduksissa on se, että jostakin kumman syystä nämä vapaiden ja säätelemättömien markkinoiden ihmemiehet ovat aina kirkumassa valtioita apuun ja maksamaan heidän laskunsa. Eli randilaisten mielestä he voivat tehdä mitä huvittaa, mutta kun hätäkakka tulee housuun, valtioiden pitää tulla pyyhkimään. Ja verorahoilla. Siis sinun ja minun rahoillamme. He saavat ripuloida mielensä mukaan, mutta meidän pitää sitten pyyhkiä ja pestä heidän housunsa.

"Depressions are not a result of a free economy".

Ne ovat aina olleet juuri säätelemättömän, vapaan markkinatalouden aikaansaannoksia, itseasiassa, lamakaudet ovat osa säätelemättömiä markkinoita. Se on niiden sisäänrakennettu mekanismi. Vapaat, säätelemättömät taloudet ovat aina ajautuneet lamaan ja erilaisiin romahduksiin, ennemmin tai myöhemmin, ja säätelyllä on pyritty estämään nämä vapaat romahdukset, joita tulee, jos mitään säätelyä ei ole. Tämä on historiallinen fakta. Vapaa talous on romahtanut kerta toisensa jälkeen ainakin 1700-luvulta saakka.

Valtiot ovat aiheuttaneet lamakausia yleensä sotimalla, joka kuumilla tai kylmillä sodillaan, tai totalitaristisella hallinnolla Rooman valtakunnasta lähtien. Rauhan oloissa demokraattiset valtiot eivät yleensä ole onnistuneet aikaan saamaan lamaa, paitsi kuuntelemalla randilaisia konsultteja, amerikkalaisia luottoluokittajia ja liikepankkeja. Niiden opit ovat aiheuttaneet laman jos toisenkin, myös nykyisen eurokriisin.

Kreikkahan pääsi eurojärjestelmään amerikkalaisten randilaiskonsulttien neuvoja seuraamalla, eli lainaamalla Lehman Brothersilta kaksi miljardia budjettiaukkonsa tukkimiseen, eli lainaamalla lisää rahaa Kreikka sai budjettinsa näyttämään siltä, että sen talous on eurokunnossa. Selkosuomellahan tuo on kusetusta, mutta koska Kreikka toimi rationaalisesti omaa etuaan ajaen, se on randilaisten mielestä Ihan oikein.

"If a man wants love he should correct his weaknesses, or his flaws, and he may deserve it. But he can not expect the unearned, neither in love, nor in money, neither in method, nor spirit".

Ayn Randin maailmassa ihminen ei ole rakkauden arvoinen, ennen kuin korjaa omat heikkoutensa ja vikansa. Heikot ja vialliset eivät siis ole ansainneet mitään rakkautta. Mitään ansaitsematonta rakkautta on turha odottaa. Ei sen enempää kuin ansaitsematonta rahaakaan. Hetkinen, siis sanooko Ayn, ettei ansaitsematonta rahaakaan pitäisi odottaa? Siis toisin sanoen rikkaat perijät eivät olekaan ansainneet omaisuuksiaan ja rahojaan? Mitä ihmettä? Tuohan kuullostaa... Niin, tuohan kuullostaa siltä, että rikkaat, jotka eivät itse ole rikastuneet, eivät ole ansainneet mammonaansa. Siis pois heiltä tuo mammona, niinkö? Mutta miten? Kenen toimesta? Eikös se olisi... kommunismia??

Rakkaudesta sen verran, että narkki Aynin oppi rakkauden ansaitsemisestahan tarkoittaa sitä, että vammaisia ei pidä rakastaa, koska he ovat viallisia. Lapsia ei pidä rakastaa, jolleivät he ole itse ansainneet rakastamista. Jokaiselle lienee ilmiselvää, että Randin omat lapsuustraumat ja orvoksi, ilmeisesti, jääminen ovat tämän rakkaudettomuuden apostolin ajatuksen takana. Rakkaus on Ayn-paralle vain ansaittua, sitä ei ole olemassa ilman jotakin maksua. Tässä mielessä maksullinen rakkaus eli prostituutio on siis puhtainta randilaista rakastamista, koska siinä kummankin osapuolen itsekkäät motiivit ohjaavat rakastamista ja rakkaus ansaitaan ostamalla.

"I feel that it is terrible, that you see destriction all around you, that you are moving toward disaster, untill, and unless, all those welfare state conseptions have been reversed and rejected. It is precisely these trends which are bringing the world to disaster, because we are moving toward complete collectivism and communism."

Ayn Rand, joka itse siis kuolemansairaana turvautui julkiseen terveydenhoitoon ja sosiaaliturvaan, uskoi, että hyvinvointivaltio on tie kommunismiin. Näinhän asia ei ole. Päinvastoin, Eurooppalainen hyvinvointivaltio oli idea, joka takasi mahdollisimman monelle mahdollisimman hyvän elämän ja nimenomaan esti kommunismin nousun. Hyvinvointivaltio tyhjäsi pajatson, se teki tyhjäksi kommunistien vaatimukset ja väitteet. Se myös esti fasismin uuden nousun, joka puolestaan perustui 20- ja 30-luvuilla siihen Suureen lamakauteen, jonka vapaat säätelemättömät markkinat olivat saaneet aikaan.

Kokoomuksen kravattinatsit, Björn Wahlroos, Alexander Stubb ja monet muut toimivat tämän ajatuksen pohjalta. He pelkäävät kommunismia ja näkevät hyvinvointivaltiossa sen idut. Se osoittaa kuinka suuria idiootteja he ovat. Toisen maailmansodan jälkeen luotu yhteiskunta malli luotiin juuri estämään kommunismin leviäminen. Se takasi myös fasismin ja natsismin hiipumisen. Tätä nämä historiattomat räkänokat eivät käsitä, ymmärrä tai halua ymmärtää.

Ja mitä Euroopassa tapahtuukaan parasta aikaa, kun eurooppalaista hyvinvointivaltiolta ajetaan alas? Aivan. Äärioikeisto on noussut haudastaan. Uusnatsit ovat heränneet eloon. Nationalismi on nousussa kaikkialla. Unkarissa fasistit ovat jo hallituksessa juuri siksi, että he ovat paasanneet ylikansallisia markkinavoimia ja heidän säätelemätöntä mellastustaan vastaan. Kreikassa uusnatsit ovat jo yksi suurimmista puolueista. Jopa kommunistit alkavat heräillä parinkymmenen vuoden unestaan. Kreikassa Ateenan Akropolis-kukkulalla liehuivat punaliput sadoin määrin. Kaikki tämä on seurausta sen randilaisten kommunismina pitämän hyvinvointivaltion tuhoamisesta.

Eurooppa ei ole Yhdysvallat. Euroopassa liikkuvat aivan toisenlaiset voimat ja aivan toisenlaiset ideat. Randilaista remellystä voi jatkua jonkin aikaa, mutta jo nyt alkaa kuplia. Ihmiset eivät halua susien valtakuntaa, säätelemätöntä ja rajoittamatonta markkinoiden diktatuuria. Sitä Wahlroosit ja muut eivät käsitä. He kuvittelevat, että he voivat tehdä mitä vain. He luulevat olevansa tavallisten kuolevaisten yläpuolella. He kuvittelevat, ettei heidän tekemisillään ole seurauksia. Kyllä niillä on, ikävä kyllä, ja juuri siksi fasismi ja natsismi tekevät paluuta parrasvaloihin. Juuri siksi kumoukselliset ajatukset alkavat liikkua, punaiset liput kaivetaan naftaliinista ja kansat marssivat kaduilla.

Vankka demokratia, yleiset ihmisoikeudet ja hyvinvointivaltio ovat olleet 65 vuotta jonkinlainen rauhan tae Euroopassa. Mutta Jugoslavian hajoamissota osoitti, että paljoa ei tarvita, kun Euroopassa on taas keskistysleirejä ja sadat tuhannet kuolevat kaduillemme. Niin tulee käymään, jos randilainen uhmaikäisiltä kopioitu ideologia leviää eliitin keskuuteen ja alkaa ohjailla päätöksen tekoa. Niin kuin se jo nyt osittain tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti