sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

SOTE - RIKOSHISTORIAN SUURIN KAVALLUS?

SOTEsta tihkuu julkisuuteen yhä kummallisempia yksityiskohtia, joista pari erittäin keskeistä viimeaikoina.

Kaikki terveyskeskukset ja aluesairaalat on aikoinaan rakennettu kuntalaisten verovaroilla, eli kuntalaiset ovat siis maksaneet ne itse. Tarkoituksena oli, että näissä rakennuksissa tarjottaisiin kuntalaisille kuntalaisten maksamia terveys- ja muita palveluita. Nyt on paljastunut, että KAIKKI nämä kiinteistöt, kansalaisten maksamat rakennukset, aijotaan anastaa kuntalaisilta uudelle Senaatti 2 -yhtiölle, joka sitten tekisi niillä mitä huvittaa.

Yksikään kuntalainen, jonka rahoilla nämä kiinteistöt on aikoinaan rakennettu, ei tule saamaan senttiäkään. Ilmeisesti kunnatkaan eivät tule saamaan sentin senttiä kiinteistöistään. Lisäksi viedään laitteistot yms. jotka nekin on hankittu kuntalaisten rahoilla. Kyse on siis miljardien omaisuusmassan kavalluksesta, anastamisesta, varastamisesta, tai kuten eräs demari sanoi, ryöstöstä. Tämän ryöstön suorittavat Suomen eduskunta ja hallitus. Mitä ihmettä tälle maalle on tapahtumassa?

https://demokraatti.fi/kansanedustaja-hurjistui-tallaista-toisen-omaisuuden-ryostoa-ei-ole-suomessa-koettu-koskaan/


Toinen erittäin erikoinen SOTE-fakta on sitten tämä: suurin osa kunnista menettää suurimman osan budjeteistaan. Kyllä, luitte aivan oikein. Kun "maakunta", tai mikä se taho sitten ikinä tulee olemaankaan, ottaa hoitaakseen sosiaali- ja terveyspalvelut, kunnat tulevat menettämään kaiken tuon rahan. Useimmissa kunnissa sosiaali- ja terveystoimi on ylivoimaisesti suurin osa kuntien budjeteista. Se tarkoittaa kuntien budjettien puoliutumista, tai sitä, että kunta tulee menettämään valtaosa siitä rahasta, mitä sillä on ollut käytössään. Asia ei ole edes mikään uusi tai ihmeellinen, vaikka ihmeellisen vähän siitä julkisuudessa poliitikot puhuvat. Miksiköhän?

https://seura.fi/asiat/tutkitut/soteen-syteen-pienet-kunnat-muuttuvat-pelkiksi-kuoriksi-valta-rahat-katoavat/

https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/kuntien-sumea-tilanne-1.1619482

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3278104-kuntaliitto-pitaa-perustuslain-vastaisena-sote-vie-puolet-valtuustojen-paatosvallasta

http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/kuntavaki-saisi-panna-nyt-mietintamyssyn-paahan-6.3.55760.ae13655f3a?app=NeoDirect&com=6/45/a0346f2f3c

http://www.uva.fi/fi/blogs/expert/aluekehityksen_arki/aluepoliikan_uusi_aika/

Eduskunnassa ei juurikaan ole, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, keskusteltu siitä miksi kunnilta viedään valtaosa varoista ja miksi kuntien omistamat kiinteistöt varastetaan valtion uuteen kiinteistöyhtiö Senaatti 2:een? Ei tietenkään, koska kuten olen jo aikaisemmin todennut, tarkoituksena on tuhota se Suomi, joka sotien jälkeen rakennettiin ja jossa perusajatus oli tehdä suomalaisten elämästä parempaa ja turvallisempaa. Joskus valtiojohtomme ajatteli niin.

Ei ole enää. Suomi on bisnes, joka myydään ylikansalliselle pääomalle ennemmin tai myöhemmin. Se on tavoite ja siihen pyritään.

Luotettava suomalainen valtamedia laajensi näkökulmaa eilen uutisoimalla kuinka vesi on nyt kuumin tuote maailmalla. Vesiyhtiöt ovat pulassa kun on säätelyä ja rajoituksia, kun vettä ei saa hyödyntää vapaasti. Suomella on vettä. Ja kuten Nestlen, maailman suurimman pulloveden valmistajan toimitusjohtaja sanoi jo vuosia sitten: Vesi ei ole ihmisoikeus.
https://www.youtube.com/watch?v=czfSwjx4yYA

https://www.youtube.com/watch?v=gCl-3WwkJgg

Tosin ihminen kuolee muutamassa päivässä ilman vettä, mutta bisnes on bisnes, eikä ihmisellä ole kauheasti arvoa paitsi kuluttajana, maksumiehenä. Ja juuri siksi Suomenkin vesivarannot pannaan myyntiin - ennemmin tai myöhemmin, aivan kuten kuntien kiinteistötkin, ne jotka kuntalaiset maksoivat.

Ja sitten lopuksi:
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005128752.html

https://demokraatti.fi/ruotsin-sote-uudistuksen-riskit-uhkaavat-toteutua-myos-suomessa/

29 kommenttia:

 1. Joo ja noiden kuntalaisten itsensä maksamien kiinteistöjen anastuksessa on vielä se hupaisa puoli, että jos ko kiinteistöjen hankinnasta on jäänyt vielä kunnalle velkaa, niin se ei siirry Senaatti 2:lle. No, historia toistaa koko lailla itseään. 70-luvulla yliopistojen omistamat kiinteistöt siirrettiin Senaatti 1:n hallintaan, joka alkoi heti periä niistä markkinatasoista vuokraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai olisko maksettu valtion osuuksista?

   Poista
 2. Kiitos tosiasioiden kertomisesta!
  Vielä kun on aikaa estää maakuntahullutus...

  VastaaPoista
 3. Neuvostoliiton ulkoministeri Molotov sanoi viime sotien aikana Kremlissä hallituksen kokouksessa että Suomi on sellainen maa, jota mikään valtio maailmassa ei pysty miehittämään sotilaallisesti. Suomalaiset ovat niin hulluja että tappelevat viimeiseen asti eivätkä ikinä anna periksi. Ainut asia millä Suomi voidaan valloittaa ovat taloudelliset tekijät. Ja sitä N-liitto yrittikin asettaessaan Suomelle huomattavat sotakorvausvaatimukset. Suomi ei mennyt polvilleen. Nyt tätä samaa taktiikkaa yrittävät käyttää globalistit ja EU. Ja vieläpä Sipilän hallituksen suurella myötävaikutuksella. Valtiopetos on meneillään eikä kukaan tunnu siihen puuttuvan. Ennustan Sipilän hallitukselle vielä hikisiä ja karvaita hetkiä! Nimim: Maranello

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Sipilän hallitus ei hikoile.
   Sen takia kansa hikoilee...
   Berner odottaa paluuta Sveitsiin
   Ja Sipilä varmaan jo haikailee verottomasta lämmöstä Portugalissa...
   Mutta ensin pitää saada tuhotuksi Suomen hyvinvointi.

   Poista
  2. EIKÖHÄN SE SIPILÄ JA KUMPPANIT VIELÄ JOUDU VASTUUSEEN TEKEMISTÄÄN TUHOTÖISTÄ. SILLÄ HE OVAT TEHNEET AIKAMOISET RIKOKSET PERUSTUSLAKIA VASTAAN.
   MITÄS JOS KÄYTÄISIIN VÄLILLÄ TYHJENTÄMÄSSÄ NÄITTEN KONNIEN KUKKAROT. YLEISLAKKO PYSTYYN JA SIPILÄ KUMPPANEINEEN KUMOON!

   Poista
 4. Nyt, kun joku keräisi rahaa vuokramieheen, minäkin ihan ilolla osallistuisin.

  VastaaPoista
 5. Venäjän hallintomalli on amerikkalaisten luoma. Nykyinen hallituksemme puuhaa ihan samanlaista oligarkkien johtamaa yritysmaailmaa amerikkalaisten neuvonantajiensa ohjeiden mukaan. N-liiton konkurssin jälkeen Venäjä tarvitsi rahaa siirtyäkseen kapitalismiin. Rahaa tarjosi vain IMF, joka vaati salamannopeaa kaiken valtion omaisuuden yksityistämistä. Kaikki myytiin sen vuoksi polkuhinnoilla ja siten omaisuus kertyi nykyisten oligarkkien käsiin. Venäjän onni oli, että omaisuuden enmmiston piti olla venäläisomistuksessa. Wall Street päätti jälkeenpäin, että yksityistämistapauksissa tällaisia vaatimuksia ei tulisi enää sallia. Niinpä Suomessa ei ole mitään rajoituksia tulevissa yksityistämistapauksissa suojelemaan suomalaisia kapitalistien harjoittamalta vapaalta ryostoltä.

  Jeltsin jopa sanoi kannattajilleen, jotka tukivat hänen demokratiatavoitteitaan, että valitettavasti demokratia taytyy tappaa. Hän pani sotilaat rauhoittamaan kansaa, joka nousi omaisuuden uusjakoa vastaan, ja kansaa kuoli.

  Soten ja liikenteen yksityistäminen harvojen ja valittujen henkiloiden käsiin, on varmin merkki kaiken demokratian hävittämispyrkimyksistä, joihin hallituksemme tähtää. Kaikki yksityistetty omaisuus tullaan myohemmin siirtämään kansainvälisten suuryritysten hallintaan. Nykyinen euron ponzi kehitelmä eli laiton pyramiidipeli tulee varmistamaan maamme jatkuvan velkaantumisen kasvun ja sen seurauksena pankit vaativat kaiken omaisuuden siirtoa heidän hallitsemilleen yrityksille. Raskas velkaorjuus on nykyisen politiikkamme päämäärä.

  VastaaPoista
 6. Laitteisto jää perustatteville maku alueille. Kaavailtu vuokra olisi 20€ M2 koko Suomessa. Tuskin tulee olemaan pitkään tuo hinta. Tämä on iso puhallus josta ollaan oltu hyvin hiljaa.

  VastaaPoista
 7. Kas-vain hallitus, kiitos kun selvensit tämänkin. Jotenkin jää vaaleista fiilis että minullehan on valehdeltu enkä voi mihinkään vaikuttaa. *Koulutuskusetus

  VastaaPoista
 8. Hallitus on myös valehdellut väittäessään että terveydenhuoltomme olisi kallista ja huonoa. Se on tutkitusti Euroopan kustannustehokkainta ja kahdeksanneksi laadukkainta.
  http://blogs.helsinki.fi/med-viikonjuttu/2017/03/13/suomen-sairaanhoito-onkin-euroopan-kustannustehokkain/#.WMjh2fN6RUX.facebook

  VastaaPoista
 9. Puhallus on laiton, jos enemmistö on sitä vastaan. Misteri ei kävele kansansa yli.

  VastaaPoista
 10. Miksi sitten ei aikaisemmin ole toteutettu koko terveysalan uudistusta järkevällä tavalla? Kaikki puolueet ovat yhdessä tai erikseen olleet hallituksessa monen vuosikymmenen ajan ja aina on valitettu että on jonoja ja "arvauskeskuksessa" ei kukaan tiedä mitään. Jotain on nyt tekeillään, ja on myös muistettava että jos joku asia menee poskelleen ihmisten päätösten vuoksi, voidaan asia korjata uusilla lakipykälillä ja tehdä se paremmaksi. Jos ei tee mitään, voi siitäkin valittaa. Nk. "valinnan vapaus" arveluttaa itseäni vielä kovasti, mutta jos se maksaa liikaa niin sitten on mietittävä onko joku halvempi tapa parempi. Uskon että yksityinen, kunnallinen ja nk. kolmas sektori vaativat sisäänajon, ennenkuin toimivat, mutta sen aika näyttää!

  VastaaPoista
 11. Kyllä. Hienoja ja varsin perusteltuja kirjoituksia useat. Oletteko havainneet seikan, joka useista pirjoituksista on jäänyt huomaamatta, tai tottakai vain ilmaisematta.
  Vuosikausia eri hallituskoalitiot ovat pohtineet soteasiaa. Kaikki kallis työ on jäänyt pohtimisen tasolle. Ei mitään valmista ole syntynyt.

  Yks pohojalaanen tyyppi oli aikasa kahtellu tota jahkaalemista, ja notta jotakhi`s saataas aikuuseks, ni`r rupes hommihin.

  Mies ei ollut mustapartainen, mutta muuten viksu,- eikä jahkaillut.

  Kunnat ovat rakennuksiinsa valtionosuudet saaneet. Kansa on siis makjanut, ja huonolla hyötysuhteella. Paljon on johtajia ja esikuntia tarvittu kunnissa, joiden elämän kansa on myös maksanut.

  Viimeistään nyt on aika pistää terveys ja-sosiaaliasiat kuntoon, ensivirheidenkin uhalla. Virheitä varmaan tulee tehtyä, mutta hyvää tarkoittaen ne voidaan jo matkan varrella korjata. Tämä on katsottava loppuun.

  Eräs kirjoittaja vertasi haamme sitkeyttä talvisodan aikaisiin-ja sen jälkeisiin tapahtumiin. Tottahan tuo kaikki on, ja meitä on yritetty hallintaan jo useita kertoja, eri menetelmin. Toivottavasti, ja kaikkien tietoisesti, olemme jälleen menossa osaksi muuta Eurooppaa. Kovin helppoa ei ole ennustaa, kuinka meidän käy, mutta "rohkea rotan syö", ja niin pitkällä ollaan, että peruutuspeiliin katsominen ei enää auta.

  Vähän Euroopan laidalla olemme, ja pitkä on meidän itärajamme. Katsokaamme mitä muuta sieltä tulee, kun näitä nälkäisiä susia.

  Muuttuvassa Euroopassa meillä on paljon haasteita, eikä tuleva Sote ole niistä suurin. Sen soveltaminen kasvavaan vieraspelaajajoukkueeseemme on paljon suurempi haaste, vain yhden mainitakseni.

  VastaaPoista
 12. Tämän luettuani olen entistä varmempi etten äänestä kuntavaaleissa yhtäkään tätä ryöstöä suunnittelemassa ollutta puoluetta. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Clubiin!! EI: SDP, KOK, Kepu .... Mitäs jos yllytettäis tuo Sande Ehdolle ja Sinne kaikki valistneet jonoon!
   Toisaalta, Suomi on pieni osa Euroopan Liittovaltiota ja suunnitelmat ulottuu jo Globaaleiksi...

   Poista
 13. Tottakai julkinen terveydenhoito on saatu näyttämään tehottomalta kun se väen väkisin on haluttu näin tehdä. Jokainen jolla vähänkin on älliä käsittää tämän. Esim. Tampereella on jo vuosia sanottu että ei ole mitään mahdollisuuksia päästä julkiseen erikoilääkäriin ellei ole aivan kiirellinen tapaus. Tämä seikka otettu käytäntöön siis nimenomaan 90-luvun loppuvaiheessa, sitä aikaisemmin kaikki hoitui. Eli et pääse kunnon hoitoon vasta kun olet sairautesi kanssa jo aivan hirveässä tilanteessa. Voit toki mennä yksityiselle mutta siellä on suuri vaara että joudut "juoksutetuksi" vaivasi kanssa, suomeksi sanottuna sinua kusetetaan jotta saadaan mahdollisimman monta käyntiä joista laskutetaan, hämäyshoitoa siis. Julkinen tahallaan ajettu alas ja verorahat gryndereille ja kannattamattomaan yritystoimintaan kokoomuksen suurella avustuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlainen tuomioistuin on syytä perustaa näille hallituksen (porvarien ja äärioikeiston eliittikihoille). Omaisuus takavarikkoon ja em puolueiden kihot vankiselleihin (ja oikeus: katso Nürnbergin oikeudenkäynti 1946). Vain joissakin Afrikan ja Aasian maissa on Suomen tavoin itse valtionpäämies ja -johto kahminut maansa avuntarvitsijoilta sen julkiseen terveydenhoitoon puurtamat rahat.

   Poista
 14. Käteisen hallitus meni antamaan meidän sähköverkon ylikansallinen yhtiölle. Tämä on Sipilän hallituksen päämäärä. Tuhota koko sosiaali-ja terveydenhuollon infra, ilmaiseksi!! Senaatti 2 myydään takuulla joillekkin ylikansalliselle yhtiölle ja voitot tulevat valumaan paratiisiyhtiöihin. Suomen realisointi on alkanut ja seuraavaksi Soten jälkeen on kohteena meidän vesivarannot. Laittakaa joku kansalaisaloite, että kuntia ei ryöstetä valtion pakottamana!!

  VastaaPoista
 15. Ennen vihapuheiden konseptia olisi sanottu että olis' kirveelle töitä. Nyt voi vain miettiä kauanko riisto jatkuu ennen kuin jotain radikaalia tapahtuu - vrt. Saksan lama maailmansotien jälkeen...

  T: Nimim. sitä saa mitä tilaa

  VastaaPoista
 16. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kleptokratia
  Kleptokratia (”varkaiden valta”) viittaa hallintoon, joka on niin korruptoitunut, että varastaminen on institutionalisoitu. Kleptokratiassa lähes kaikki hallituksen mekanismit on tarkoitettu verottamaan kansaa, jotta kleptokraatit saisivat lisää varoja ja että ”hallitus” pysyisi vallassa. Kleptokraatit käyttävät usein rahanpesua ja salaisia pankkitilejä peittääkseen laittomat tulonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta,onhan noita tilejä tullu ilmi..

   Poista
 17. Tästä tuli taas mieleen jo aikaa sitten tapahtunut pienen mittakaavan "anastus", josta ei koskaan isommin näkynyt puhetta.
  Metsähallitus rakensi/järjesti aikanaan yhteisillä varoilla mökkejä ym. vapaa-ajan varustusta valtion maille, tarkoituksena taata tavalliselle kansalaiselle edullinen mahdollisuus lomailla täkäläisessä luonnossa. Ja näinhän systeemi toimi johonkin 90-luvulle asti, duunarikin pystyi vuokraamaan mökin "lapista" viikoksi.
  Sitten yllättäen kauniiden selitysten ja kuulema yksityisten lomapalveluyrittäjien valitusten vuoksi ilmestyi liikelaitostettu vuokrausyhtiö Villi pohjola kilpailemaan yksityisen sektorin kanssa. Jotenkin kummasti se yhteisesti maksettu kiinteistökanta siirtyi markkinaehtoisesti toimivalle "firmalle". Ja kummasti ihan muutamassa vuodessa tavan duunarin mahdollisuus lapinlomaan katosi. Villi pohjola kun tarjoaa vaan luksushintaista majoitusta kansan omistamalla tavaralla...

  VastaaPoista
 18. Miten palvelusetelit jakoon? Jos kunnallinen puoli ei kerkeä hoitaa potilasta ja hän saa palvelusetelin. Onko seteli käytettävissä vain sellaisiin yksityisiin lääkäriasemiin /sairaaloihin jotka Maksavat Verot SUOMEEN? Eli palvelusetelit hyödyntävät koko yhteiskuntaa, saatujen verotulojen kautta. Jos kunnilta otetaan ja annetaan yksityiselle sektorille ja verotulot menee ulkomaille, onko se reilu peli hallituksen mielestä?

  VastaaPoista
 19. Jos kuolen hoidon puutteeseen, luultavasti vien mukanani syylliset.

  VastaaPoista
 20. tuosta vedestä minä olen sanonut jo kymmeniä vuosia.

  VastaaPoista
 21. Lahdessa pullotetaan jo pohjavettä miljoonia litroja saudeille, en muista, mutta oliko se nestle. Lahden kaupunki kuitenkin teki sen reiän ja pullotussysteemin. On se vaan kumma kun ei suomalaiset itse osaa omaa vettänsä myydä, vaan tarvitaan ulkomainen välikäsi!

  VastaaPoista