lauantai 18. huhtikuuta 2020

VALEUUTINENViime aikoina meitä on opastettu moneen kertaan tunnistamaan valeuutisia ja hyvä niin. Valtamedia ei ilmeisesti vielä osaa itse tunnistaa valeuutisia. Kaikki suomalaiset ja useat eurooppalaiset mediat ovat julkaisseet sokkoina tämän Euroopan Unionin niille syöttämän valeuutisen, jonka viesti on kaikissa maissa sama: Euroopan Unionilla oli massiivinen suojavarusteiden ja muiden välineiden hankintaohjelma, josta jotkut maat kieltäytyivät.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006478920.html?utm_medium=social&utm_content=android.is.fi&utm_source=facebook.com&utm_campaign=fb-share&fbclid=IwAR0Rh_CK--swv0AIryEZuJNJ9mTChIpGpYAiAS-gskwrsdRGCjXYy6B_jOQ

Viesti on kaikissa uutisen levittämismaissa sama: kyseisen maan hallitus on syypää siihen, ettei teillä ole EU-varusteita. Näin on Suomessa ja näin on Briteissä jne.
https://www.theguardian.com/world/2020/apr/13/uk-missed-three-chances-to-join-eu-scheme-to-bulk-buy-ppe?fbclid=IwAR3-x6pwCleAPoWIefhOovodCLD2Z1AmUlEkCcGA6yXIBGnxmqCycYLOWE0


Todellisuudessa EU:lla ei ollut mitään massiivista hankintaohjelmaa olemassakaan. Ei ole vieläkään. Kymmenen päivää sitten tämä massiivinen Euroopan Unionin varustehankintaohjelma oli ehtinyt TILAAMAAN, ei siis ollut edes hankkinut, 150 hengityskonetta. Ne menevät massiivisen hankintaohjelman varastoon Romaniaan, josta ne sitten viedään Italiaan, Espanjaan tai jonnekin. Miksei niitä viedä suoraan apua tarvitseviin maihin, sen tietää vain EU-komissio.
https://www.themayor.eu/en/romania-to-be-the-first-eu-country-to-host-strategic-medical-equipment-stockpile?fbclid=IwAR2Cn6k2NqE6SVP52nJF_e6Qts9BVrR8a3EHNsBu7qU67v2H73kJTj7h3_4

Kyse on siis valetuutisesta, jonka tehtävä on valehdella EU-kansalaisille, että komissio, EU ja Bryssel olisivat kyllä auttaneet ajoissa, jos teidän oma hallituksenne ei olisi möhlinyt asiaa. EU on ollut kasvavan kritiikin kohteena koko kriisin ajan, koska se ei ole tehnyt mitään auttaakseen jäsenmaitaan. Ei se auta nytkään. Se yrittää valehdella, että vika on jäsenmaiden. Ei sen. Miksi? Koska ihmiset ovat nyt pandemiakriisin aikana nähneet omin silmin, ettei EU ole mitään muuta kuin parasiitti, loinen, jonka ainoa tehtävä on elää jäsenmaiden varoilla. Mitään muuta todellista tehtävää sillä ei ole.

Siksi tämäkin valeuutinen laskettiin maailmalle ja uskolliset apurit valtamediassa propagoivat viestiä minkä ehtivät. Eli tämä oli todellinen Fake News ja asialla olivat EU-trollit.

PÄIVITYS:  Euroopan Unionin komissio on ilmoittanut hiljattain, että suojavarusteiden ja muiden corona-tarvikkeiden saapumisessa jäsenmaihin voi viedä jopa vuoden. Näin siis the Guradianin mukaan 22.4. 2020 https://www.theguardian.com/world/2020/apr/22/coronavirus-what-is-eu-medical-equipment-scheme-why-did-uk-opt-out
Ja suora lainaus jutusta; "The timeline for delivery varies. Some of the PPE is expected imminently. There is a longer time-frame for deliveries of ventilators with the EU warning member states that it could take as long as a year for the all the machines to arrive."

Selkokielellä: "Tarviketoimitusten aikataulut vaihtelevat. Joidenkin henkilökohtaisten suojavarusteiden ODOTETAAN olevan saatavilla välittämästi. Henkityslaitteiden osalta aikataulu vaihtelee EU:n varoittaessa jäsenmaita että kaikkien koneitten saapumiseen voi mennä jopa vuosi."

Mutta kuten tuolla edellä näimme, mitään henkilökohtaisia suojavarusteita ei oltu saatu ja hengityskoneitakin oli tilattu huhtikuun alkuun mennessä vain 150 ja nekin toimitettaisiin välivarastoon Romaniaan, josta ne sitten jaetaan jossakin aikataulussa jäsenmaille.

Eli Euroopan Unionin tarvikehankitaohjelma on edelleen pelkkä poliittinen peliliike, jonka hinta jäsenmaille on taas kerran miljardiluokkaa ja joka taas kerran ei auta jäsenmaita akuutissa kriisissä laisinkaan. Näin EU toimii. Hyvä kysymys on sekin keneltä tavaraa tilataan ja millä hinnalla?

2 kommenttia:

 1. Jälleen kerran hyvä huomio. Tällaista bulkkihankintajärjestelmää ollaan EU:n jäsenmaille markkinoitu/kehitetty jo paljon aiemmin, mutta ilmeisesti kyseessä on järjestelmä, jonka puitteissa hankittaisiin vaikka ja ties mitä ns."yhteisellä (kasvottomalla) päätöksellä". Toisin sanoen Suomella ei taaskaan olisi mitään päätösvaltaa hankittaessa esimerkiksi oliivipoimureita etelä- ja viiksitrimmereitä länsi-eurooppaan. Vain yhteisvastuullisen (maksajan) rooli tarjolla. Tätä ennen Suomi onkin fiksusti jättäytynyt tästä "mahdollisuudesta" sivuun, mutta nyt koronan varjolla federalistit hoitavat blogissa kuvatulla tavalla homman ns. kotiin..
  Teki muuten suorastaan pahaa katsoa A-studio (vai Talk?..), jossa Virkkunen sekä Tuppurainen etunenässä hehkuttivat unionin autuutta äärimmäisen hatarin ja ympäripyörein selityksin ja jälleen ilman vasta-argumentointia/tarkentavia kysymyksiä saivat luotua faktan illuusion. Johon kaiketi uskovat vilpittömästi itsekin..
  Saatina, ku otti päähän..

  VastaaPoista
 2. Olihan meillä Suomessakin tehdas joka valmisti ehkä maailman parhaita suojaimia.
  Piti sekin mennä myymään ulkomaalaisille jotka sitten lopettivat Vaasassa koko toiminnan.
  Kaikkea muutakin valmistettiin ennen.
  Ulkomaiselle omistukselle pitäisi olla joku raja, muuten kohta kaikki on ulkomaalaisessa omistuksessa tai siirretty ulkomaille.
  On täysin järjetöntä kuvitella että Suomi siitä hyötyy että joku globaali jätti yritys "investoi" tänne.
  Voitot katoavat veroparatiiseihin eikä verojakaan usein makseta kun osataan kikkailla.
  EU komissio on täysin suurpääoman korruptoima.
  Nämä vaaleilla valitsemattomat komissaarit eivät kykene eivätkä edes halua kansallisvaltioiden etua ajamaan.
  Bilderbergiläinen eliitti ajaa uuskommunistista Orwellilaista liittovaltiota jossa pieni eliitti hallitsee ja omistaa kaiken kansalaisten eläessä pelkkänä työorjana täydellisen määräyksen ja valvonnan alla.

  VastaaPoista