tiistai 5. marraskuuta 2019

MINISTERI JA MAALITTAMINEN

Sisäministeri Ohisalo otti kantaa niin sanottuun "maalittamiseen" ja oli ilmeisesti sitä mieltä, että moinen toiminta tulee kieltää. Ministerin lausunto on sikäli mielenkiintoinen, että ilmeisesti hänen mukaansa poliisi, tuomarit, viranomaiset, ja tietenkin Oikeassa olevat Hyvät ihmiset ovat joutuneet tämän kriminalisoitavan maalituksen kohteeksi.
https://twitter.com/mariaohisalo/status/1180422018900135937

He ovat saaneet törkypostia ja heitä on uhkailtu. Hui. Törkypostia ja uhkauksia tässä maassa on liikkunut niin kauan kuin minä muistan ja niiden kohteena ovat aina olleet poliitikot ja julkisuuden henkilöt. On tullut tappouhkauksia ja jopa ulostepaketteja suoraan kotiin. Viranomaiset ovat saaneet rosvoilta uhkauksia aina ja myös poliitikot ovat uhkailleet poliiseja, jos ja kun nämä ovat päässeet liian lähelle sylttytehdasta. Joitakin poliiseja on ajettu viralta, heidän elämänsä tehty mahdottomaksi, ja vain siksi, että joku valtapuolueen poliitikko on jäänyt kiinni rysän päältä.

Poliisi itse on maalittanut epäilemiään ihmisiä vuosikausia. Esimerkiksi moottoripyöräkerhoihin kuuluvia henkilöitä on otettu erityiskohtelun kohteeksi, jos ja kun viranomaiset eivät ole kyenneet todistamaan heidän syyllistyneen rikoksiin. Maalitettujen yksityishenkilöiden laillisia yrityksiä on kaadettu, vakuutusten hankkiminen on estetty, lainojen saaminen estetty, työnantajille soiteltu varoituspuheluita jne. Nämä "hallinnolliset toimenpiteet" ovat siis kohdistuneet myös sellaisiin henkilöihin, joilla ei ole rikostaustaa tai rikosta kontollaan, mutta jotka poliisin mielestä ovat sellaisia elämäntapansa vuoksi.

Maalitettujen henkilöiden puhelimia on kuunneltu, sähköposteja lueskeltu, heitä on seurailtu ja toisinaan kohdeltu hyvinkin kovalla kädellä. Tämän maalituksen kohteeksi ovat joutuneet myös toisinajattelijat, joiden some-tilejä on sabotoitu, nettitilejä hakkeroitu, puhelin- ja nettiyhteyksiä häiritty jne. Yksi bloggari toimitettiin ilman mitään perusteluja tai oikeuden päätöksiä tahdon vastaiseen "hoitoon" mielisairaalaan muutamaksi kuukaudeksi. Ainakin yksi pidätettiin väärien mielipiteittensä ja liian krouvin kielenkäytön vuoksi. Luonnollisesti näiden maalitettujen toisinajattelijoiden tietokoneet, kännykät, paperit, muistiinpanot jne. takavarikoitiin, ilman oikeuden päästöstä.

Itsekin huomasin päätyneeni maalituksen kohteeksi, kun Suomen Yleisradio jahtasi Venäjä-trolleja. Sain soiton YLE:n toimittajalta, joka alkuun ei halunnut esitellä itseään. Kysymykset liikkuivat linjalla "Kun olet Venäjän blablablaa". Toimittajalle oli suuri yllätys, että olenkin itse toimittajataustainen, sekä se, ettei minulla ollutkaan Venäjä-yhteyksiä lainkaan. Joku oli siis jossakin antanut ymmärtää, että minä kuulun Suomessa toimiviin Venäjä-trolleihin yms. Huvittavaa. Minulla on vähemmän yhteyksiä Venäjälle kuin Jessikka Arolla. Hänhän tuntee omien sanojensa mukaan paljonkin Venäjällä asuvia venäläisiä. Itse en tunne yhtään. Itseasiassa, en ole koskaan edes käynyt siellä. Rahoitustakin on tullut aika hintelästi - nolla ruplaa.

YLE:n trollijahdin maalituksia oli trollilistan laatiminen, kansalaisten ilmiantokehoitukset ja muut, ja nämä toimet kohdistuivat nimenomaan yksittäisiin kansalaisiin, jotka eivät olleet julkisuuden henkilöitä, vaan ajattelivat asioista eritavalla kuin valtiomedia YLE:n toimittajat. Onnetonta oli se, että tämän maalittamisen seurauksena ainakin kaksi ihmistä menetti työpaikkansa, vain sen vuoksi mitä he olivat someen kirjoitelleet, ja usempikin joutui selittelemään sanomisiaan. Maalittamisella voi olla vakavia seurauksia.

Maalittaminen jatkuu tietenkin edelleen. Jokainen, joka suhtautuu ilmastonmuutoskysymykseen eri tavoin ja jolla on vastakkainen näkemys, on samantien maalituksen kohteena. Jokainen, joka suhtautuu NATO:on kriittisesti, on maalituksen kohteena. Jokainen, joka on kriittinen EU:ta kohtaan, päätyy maalituksen kohteeksi. Jokainen, joka ei marssi samassa tahdissa virallisen totuuden ja valtamedian kanssa, on jo valmiiksi maalitettu. Vihjailukampanja on automaattinen: rasiti. natsi, venäjämielinen jne. Leimasimet toimivat lähes automaattisesti.

Ns. "hyvällä asialla" olevien tahojen tekemä maalittaminen on saanut jo melkoiset mittasuhteet. Räsänen joutuu rikostutkintaan 15 vuotta vanhan sanomisen perusteella. Oma Facebook-tilini on ollut bannattuna vuosien takaisten sanomisten vuoksi, jopa yhden ainoan sanan perusteella, vaikka olisinkin käyttänyt tuota sanaa sarkastisesti, humoristisesti. Ilmiantamisesta on tullut normaalia toimintaa DDR:n tapaan ja kansalaisia kehotetaan ilmiantamaan toisiaan. Tämä on hyvin mielenkiintoinen ilmiö ja liittyy nimenomaan toisinajattelijoiden maalittamiseen.

Nyt "vihapuheen vastaista" kampanjaansa käyvien sanan- ja ajatuksenvapauden vastustajien tulisi kuitenkin pitää mielessä yksi asia: mitä tapahtuu vihapuheen määritelmälle ja viralliselle maailitukselle, jos ja kun valtaan nouseekin se vastapuoli? Mitä tapahtuu nykyisille Oikeassa olijoille, jos ja kun heidän nykyiset vastustajansa nousevat valtaan? Vihapuhettahan ei ole laissa määritelty, joten sen tulkinta on täysin subjektiivista, täysin poliittisen katsantokannan mukaista. Miten käy ilmastoaktivistien, jos heidän vihollisensa nousevat valtaan? Kuinka käy homoaktivisteille, jos Päivi Räsäsen katsantokannasta tuleekin valtamedian ja poliitikkojen ajama näkemys? Sitä kannattaisi miettiä ja huolella.

Ja kuitenkin tätä maalittamista pidetään täysin hyväksyttävänä ja normaalina toimintana ja sen kohteeksi joutuvat kaikki toisinajattelijat, katsantokantaan katsomatta. Päivi Räsäsen homovastaisuus vie hänet rikostutkintaan, eli Päivikin maalitettiin vihapuhujaksi. Perussuomalaisten Tynkkynen ja Halla-aho ovat joutuneet saman maalituksen kohteeksi ja vain siksi. etteivät heidän sanomisensa miellytä tiettyjä tahoja. Ilmastonmuutoskeskustelussa jokainen, joka esittää hiilidioksiditeorian vastaisia todisteita ja puheenvuoroja, maalitetaan välittömästi öljy-yhtiön kätyriksi ja ympäristorikollisten suojelijaksi, rasistiksi ja natsiksi. Näinhän ei pitäisi olla normaalissa länsimaisessa yhteiskunnassa.
Olisikin hauska kuulla ministeri Ohisalolta, koskisiko maalittamisen kriminalisointi myös edellä kerrottuja maalituksia. Voisiko poliisi edelleen maalittaa kenet tahansa haluaa elämäntavan vuoksi ja kohdistaa maalitettuun henkilöön hallinnollisia toimenpiteitä? Voisiko valtamedia jatkossakin maalittaa ihmisiä halunsa mukaan ja syyttää näitä ties mistä, ihan fiilispohjalta vain siksi etteivät nämä ajattele kuten valtamedia haluaa? Kriminalisoitaisiinko toisinajattelijoiden maalittaminen myös?

Odotan vastausta, mutta en pitkästy. Yleensähän poliitikot eivät vaivaudu vastaamaan kiusallisiin kysymyksiin. Varsinkaan, jos kysyjä on maalitettu virallisten tahojen toimesta.


1 kommentti:

  1. Jos lukijalla on hivenkään ajattelukykyä, tämä älykkäästi laadittu teksti pakottaa muuttamaan mielipiteitä.
    Kun henkilö syyttelee toista maalittamisesta, se on myös maalittamista. Sana maalittaminen on määritelty vain sotilaskielessä ja tarkoittaa tuhoavan iskun kohdetta. Sehän ei ole jonkun tavoitteiden kritisoimisen päämäärä.

    VastaaPoista