maanantai 23. tammikuuta 2017

USKOMATON ULKOPOLIITTINEN SAAVUTUSViimevuosien aikana Suomen poliittinen johto ja media ovat saavuttaneet ulkopolitiikassa tilanteen ja ennen kaikkea asenteen, jollaista oli aika vaikea kuvitella vielä kymmenisen vuotta sitten: maamme poliitikkojen ja median mielestä sekä Yhdysvaltojen että Venäjän valtiojohto ovat täysin paskoja ja vihamiehiämme, epäluotettavia hulluja.

Keskeisenä vaikuttajana tälle uudelle ulkopolitiikan linjalle on tietenkin ollut Ulkopoliittinen instituutti, jonka harhaiset ja pieleen menneet analyysit ja lausunnot ovat varmaankin vakuuttaneet suomalaisen ulkopolitiikan johdon siitä, että on maamme etu haukkua molempien suurvaltojen johtajat läpimädiksi ja hulluiksi. Ulkopoliittisen instituutin tehtävähän on tämä:
"Instituutin tehtävänä on tuottaa korkeatasoista tutkimusta, joka palvelee myös poliittista päätöksentekoa."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkopoliittinen_instituutti

Ulkopoliittisen instituutin merkittävimpiä munauksia oli julistaa Ruotsin ja Venäjän sota alkaneeksi jo vusia sitten sukellusvenejahdin aikana, vaikka Ulkopoliittisen instituutin johtajien venäläiseksi erikoissotilaaksi julistama mustapukuinen mies ruotsalaissaaren rannalla olikin jo paljastunut muutamaa päivää aikaisemmin paikalliseksi eläkemieheksi Oveksi, joka Bara fisker här.

Siinä luotettavassa suomalaisessa valtamediassa, jonka uutisointi perustuu vain ja ainoastaan faktoihin, Venäjän presidentti Putinhan on julistettu jo aikoja sitten mielenvikaiseksi hulluksi, joka on aivan samanlainen kuin Adolf Hitlerkin. Nyt suomalaisen valtamedian mielestä Yhdysvaltojenkin johtoon on noussut yhtä mielenvikainen hullu, joka hänkin on kuin Hitler.

No, ei siinä mitään. Mielipiteen vapaushan on olemassa. Ongelma on vain siinä, että kun suomalainen valtamedia ja ulkopoliittinen johto onnistuvat suututtamaan kummankin maan valtiojohdon, se ei ole Suomen etu. Tähän kuitenkin pyritään määrätietoisesti ja ilmeisesti vain Angela Merkel on suuri valtiojohtaja ja maailman valo tässä kontekstissä. Britithän pilasivat maineensa aivan täysin erotessaan Eurostoliitosta, jonka jälkeen heistäkin tuli hitlereitä ja rasisteja ja natseja ja kommunisteja tässä valtamedian ja ulkopolitiikan ammattilaisten Suuressa tarinassa.

Trump on paska, Putin on paska, britit ovat paskoja, ja vain Merkel on ihana ja rakastaa meitä. Näinhän tässä pyritään uskottelemaan. Jos ranskalaiset valitsevat LePenin presidentikseen, hekin ovat natsipaskarasistikommunistirasisteja tässä syvällisessä analyysissä, joka tällä hetkellä hallitsee suomalaista ulkopolitiikkaa ja ulkopoliittista keskustelua. 

Mutta tämä kaartimme on osoittanut ennenkin äärettömän notkeutensa ja selkärangattomuutensa.

Veikkaan, että sävy muuttuu sillä sekunnilla, kun Trumpin nimittämä suurlähettiläs saapuu Kaivopuistoon. Sen jälkeen alkaa perisuomalainen paskansyöjien (neuvostoliittolaisten vekkuli nimitys suomalaispoliitikoille) konttausparaati kohti punatiilitaloa, alkaa selittely, kyykistely ja ryömiminen uusien vallanpitäjien edessä. Voi olla, että sama koetaan myös siinä harmaassa Tehtaankadun kiinteistössäkin. 

Odotankin mielenkiinnolla Ulkopoliittisen instituutin johtajien lausuntoja. Vieläkö Trump on mielipuoli paskiainen, josta ei koskaan pitäisi tulla presidenttiä? Onko Putin edelleen hitler ja Venäjä uhka vailla vertaa? Yhäkö Angela Merkel on maailman ihanin nainen kautta aikain nerokkain valtion päämies?


Hauskaa tulee kuitenkin olemaan tämän ulkopoliittisen haaksirikon paikkaamista seuratessa. Mieleen hiipii kiistämättä ajatus myös siitä, ovatko nämä valon lapset unohtaneet jotakin olennaista tämän maan johtamisesta.

2 kommenttia:

  1. Ilmaiset ämpärit näille aikanaan USA:n lähetystöön jonottaville, mielellään myös kannet ;-) toki verovaroista.

    VastaaPoista
  2. Heh..tuo Kekkosen kommenttihan on samaa aatetta, kuin Trumpilla!��

    VastaaPoista