torstai 13. helmikuuta 2014

Avoin kirje Jutta Urpilaiselle

Ministeri Urpilainen,

seurasin tänään eduskunnan kyselytuntia televisiosta suorana lähetyksenä. Sanoitte mm. että tämä hallitus on tehnyt enemmän isänmaallisia päätöksiä kuin aikaisemmat. Valehtelitte taas useaan otteeseen tuon lisäksi. Hallituksenne on ehkä epäisänmaallisin hallitus, joka tässä maassa on Lipposen ja Niinistön hallituksen jälkeen ollut vallassa.

Olen huomannut, että valehtelette eduskunnalle ja medialle ja kansalle hyvin usein. Se on normaali tapanne kommunikoida kuulijoittennen kanssa.

Kysynkin Teiltä, eikö Teitä häiritse se, että valehtelette lähes aina puhuessanne? Onko valehteleminen niin luonnollista, ettette havaitse sitä itse, vai oletteko opetellut valehtelemaan lähes aina kun puhutte julkisuudessa?

Tiedän, että ministerikolleganne valehtelevat myös yleensä puhuessaan, joten onko hallitus sopinut valehtelemisesta yhdessä, vai onko kyse siitä, että ministereiksi valikoidaan vain ne, jotka kehtaavat valehdella kansalle päin naamaa? Onko kyse harkitusta käytöksestä, kenties opetellusta valehtelemisesta, vai tiedostamattomasta valehtelusta?

Asia askarruttaa minua suuresti näin vaalien lähestyessä.

Sande Parkkonen, kirjoittaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti