maanantai 30. joulukuuta 2013

OPPIKIRJA JUTALLE JA JYRKILLE

HEI JUTTA.

HEI JYRKI.

TÄMÄ ON SINUN OPPIKIRJASI. LUETTUASI TÄMÄN OLET VIISAAMPI. VOIT TAVATA KIRJAIMET ÄÄNEEN, TAI ITSEKSESI.

JOS TARVITSE APUA, ÄLÄ PELÄSTY. JOKU AIKUINEN VOI AUTTAA. 

SINÄ OLET TÖISSÄ TAVALLISILLA IHMISILLÄ.

SINÄ ET HALLITSE KETÄÄN, ETKÄ MITÄÄN. SINUN PITÄÄ TEHDÄ TÖITÄ NIIN KUIN TAVALLISET IHMISET HALUAVAT. EI NIIN KUIN SINÄ HALUAT.

TAVALLISET IHMISET HALUAVAT, ETTÄ HEILLÄ OLISI HYVÄ ELÄMÄ. HE HALUAVAT MYÖS TÖITÄ, JOISTA SAA PALKAN, JOLLA TULEE TOIMEEN. HE HALUAVAT LÄÄKÄRIIN, JOS HEILLE TULEE PIPI.

HE HALUAVAT MYÖS SYÖDÄ. SIKSI RUOAN PITÄISI OLLA SEN HINTAISTA, ETTÄ SITÄ VOI OSTAA KAUPASTA JA SYÖDÄ. TAVALLISET IHMISET EIVÄT TYKKÄÄ RUOKAJONOISTA, VAIKKA SINÄ TYKKÄÄTKIN. RÄNTÄSATEESSA EI OLE KIVA SEISOA OIKEASTI KUUTTA TUNTIA, VAIKKA SIINÄ SAAKIN OLLA ULKONA.

TAVALLISET IHMISET TYKKÄÄVÄT PALOKUNNASTA. PIIPAA-AUTOILLA AJAVAT SEDÄT SAMMUTTAVAT TULIPALON. HE MYÖS PELASTAVAT HUKKUMASSA OLEVIA. IHMISET HALUAVAT, ETTÄ JOKU PELASTAA HEIDÄT, JOS HE OVAT HUKKUMASSA. VAIKKA SINÄ HALUAT, ETTÄ PALOKUNTIA ON VÄHÄN JA ETTÄ IHMISET HUKKUVAT JA TALOT PALAVAT, AIKA MONI EI HALUA.

PALOMIESSEDÄT AJAVAT AMBULANSSIA, JOSSA SAA ENSIHOITOA JA JONKA KYYDISSÄ PÄÄSEE SAIRAALAAN. SAIRAALA ON PAIKKA, JOSSA PIPI HOIDETAAN. SE ON HYVÄ PAIKKA. IHMISET HALUAVAT PÄÄSTÄ SAIRAALAAN, JOS HEIDÄN PÄÄNSÄ KATKEAA IRTIPOIKKI. SIKSI SINÄ ET SAA SULKEA SAIRAALAA, VAIKKA HALUATKIN KAUHEASTI TEHDÄ NIIN. SE EI OLE OIKEIN.

IHMISET OVAT ANTANEET SINULLE RAHOJAAN. NIITÄ KUTSUTAAN VEROVAROIKSI. IHMISET HALUAVAT, ETTÄ HEIDÄN RAHOILLAAN MAKSETAAN PALOMIESTEN PALKKOJA. IHMISTEN RAHOILLA MAKSETAAN MYÖS SAIRAALA.

VAIKKA IHMISET OVAT ANTANEET RAHANSA SINULLE, NE EIVÄT OLE SINUN RAHOJASI. ET SIIS VOI ANTAA NIITÄ ISOMMILLE POJILLE, VAIKKA KUINKA OLET RAKASTUNUT HEIHIN.

VAIKKA OLETKIN RAKASTUNUT ULKOMAALAISIIN ISOIHIN POIKIIN, ET VOI MYÖSKÄÄN ANTAA IHMISTEN RAHOJA HEILLE. NE EIVÄT OLE SINUN RAHOJASI. ET VOI MYÖSKÄÄN OSTAA ISOJEN POIKIEN RAKKAUTTA, VAIKKA ANTAISIT KAIKKI IHMISTEN RAHAT HEILLE. NIIN EI VAIN SAA TEHDÄ, VAIKKA KUINKA HALUAISI, KOSKA RAHAT EIVÄT OLE SINUN.

ET SAA MYÖSKÄÄN VALEHDELLA. SE ON VÄÄRIN. ON VAIKEA OLLA VALEHTELEMATTA, MUTTA OPETTELE. VOIT OPPIA SEN KOVALLA TYÖLLÄ. REHELLISTÄ SINUSTA EI SAA KOSKAAN, MUTTA EHKÄ OPIT OLEMAAN VALEHTELEMATTA. VOIT KYSYÄ ISÄLTÄ JA ÄIDILTÄ MITÄ SE TARKOITTAA.

MUISTA, ETTÄ KIUSAAMINEN ON VÄÄRIN. SINUN TÄYTYY LOPETTAA KIUSAAMINEN. DUUDSONITKAAN EIVÄT TYKKÄÄ SIITÄ. 

JOS ET YMMÄRRÄ LUKEMAASI, VOIT PYYTÄÄ JOTAIN AIKUISTA SELITTÄMÄÄN ASIAN. JOKU IHAN TAVALLINEN AIKUINEN IHMINEN VOI KERTOA SINULLE MITÄ SANAT TARKOITTAVAT.

ÄLÄ PYYDÄ ISOJA POIKIA AUTTAMAAN. ISOT POJAT HALUAVAT VAIN TEHDÄ JEKKUA SINULLE. HE HALUAVAT IHMISTEN RAHAT JA KURKISTAA HAAMEESI ALLE.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti