perjantai 4. lokakuuta 2013

AVOIN KIRJE "KANSANEDUSTAJALLE"

Hyvä kansanedustaja,
olen lähestynyt sinua usein kirjeitse ja sähköpostitse. Et ole vastannut kuin kerran, ja silloinkin lyhyesti tekstiviestiini. Tuolloin sanoit, että ehdotukseni on hyvä ja pitää ottaa esille. Et koskaan tehnyt niin. En pettynyt. Tiesin, ettet tee niin. Vastauksesi oli samaa ylimielistä soopaa mitä te kaikki "kansanedustajat" oksennatte kansalaisten päälle vaalien alla. Tuolloin mielistelette äänestäjiä kaikin tavoin. Suomeksi sanottuna: valehtelette.

Valehteleminen on olennainen osa elämäänne. Te valehtelette toisillenne, esimiehillenne, puoluekavereillenne, kannattajillenne ja ennen kaikkea kansalle. Valehtelemisesta on tehty eduskunnassa hyväksyttyä kieltämällä sanan käyttäminen keskustelussa. Tämä siksi, että nyt voitte kaikki valehdella niin paljon kuin kehtaatte, eikä kukaan voi sanoa, että valehtelette. Minä sanon, että te kaikki valehtelette aamusta iltaan, illasta aamuun. Mikä pahinta, se on totta.

Alkaen 5.11. 2011 sinun palkkasi on ollut 6 335 euroa kuukaudessa. Jos olet asunut pääkaupunkiseudulla, olet saanut kulukorvausta 986 euroa 81 senttiä joka kuukausi. Jos asut yli 30 kilometrin päässä eduskuntatalosta, olet saanut 1315 euroa 75 senttiä kuukaudessa palkkasi päälle. Kauempana asuessasi olet saanut 1809 euroa 15 senttiä lisää. Riippuen asuinpaikastasi todellinen palkkasi on siis ollut vähintään 7 321 euroa 81 senttiä kuukaudessa. Enimmillään se on ollut 8 144 euroa 15 senttiä kuukaudessa. 

Jo tuollainen palkka on hämmästyttävän suuri verrattuna siihen, että suomalaisista lähes puolet tienaa kuukaudessa bruttona alle 2000 euroa Tilastokeskuksen mukaan. Myös siihen kuuluisaan mediaanipalkkaan verrattuna tienaat yli kaksinkertaisesti. Eikö hävetä? Ilmeisesti ei yhtään. Voit silti antaa marenki poskeasi koristaen lausuntoja siitä, kuinka suomalaisten tulotaso on liian korkea, kuinka suomalaisten palkat ovat liian korkeita, ja kuinka suomalaisten pitää joustaa alaspäin.

Tilanne on kuitenkin tätäkin karmaisevampi. Suuren valiokunnan, perustuslakivaliokunnan, valtiovarainvaliokunnan ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajille maksetaan lisäpalkkiota. Se on suuruudeltaan 1178 euroa kuukaudessa. Jos siis asuinpaikkasi paperilla on kaukana, palkkasi kuukaudessa on 8 144 euroa 15 senttiä lisineen. Jos tämän lisäksi olet jonkun näiden valtiokuntien puheenjohtaja, palkkasi onkin kuukaudessa 9 322 euroa 15 senttiä.

Valtiovarainvaliokunnan jaostojen puheenjohtajille maksetaan lisäpalkkiota 714 euroa. Kaikkien valiokuntien puheenjohtajille maksetaan vähintään 714 euron lisäpalkkio, mutta ei siinä kaikki. Lisäksi jokaisen puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajalle maksetaan lisäpalkkioita. Jos puolueellasi on eduskunnassa enemmän kuin 16 paikkaa, sinä saat ryhmäpuheenjohtajana 1178 euroa lisää joka kuukausi. Jos puolueellasi ei ole kuin 3-16 paikkaa, saat vain 714 euroa palkkasi päälle. Alle kolmen edustajan ryhmien puheenjohtajat eivät saa mitään. Eduskunnassa toimii siis sama syrjintä kuin muuallakin yhteiskunnassa. Jos olet pieni ja heikko, et saa mitään. Mitä isompi, vahvempi ja rikkaampi olet, sen enemmän saat.

Sinä puolustat kiivaasti näitä hirmuisia tuloja. Sanot, että ne ovat käypä korvaus työstäsi, joka keskivertokansanedustajalla sisältää napin painamista ja kahvilassa istumista. Perustelet ylisuuria mammuttipalkkojasi sillä, että kansanedustajan työ on pätkätyötä. Puhut soopaa niin, että suupielesi kuohuvat. Olet itse sanonut moneen otteeseen eri medioissa, että yli vuoden työsuhde on sinun mielestäsi pitkäaikainen. Olet sanonut moneen kertaan, että pätkätöitä tulee ottaa vastaan alle tuhannen euron palkoillakin. Monet tekevätkin niin, mutta sinä pidät itseäsi samanlaisena vaikka palkkasi on viisinkertainen. Tämä on yksi syy siihen, miksi sinua ja kaltaisiasi parasiitteja inhotaan ja vihataan niin syvästi.

Olet jo yli kahdenvuosikymmenen ajan ottanut vastaan kansalaisten verorahoja ja samaan aikaan vähentänyt kansalaisten niillä maksamia palveluita. Sanot, ettei niihin ole varaa. Jos sinun palkkasi puolitettaisiin ja kaikki lisäpalkkiot  ja muu ökyelämäsi mahdollistavat etuudet poistettaisiin, säästö olisi huomattava. Peruspalkoillannekin laskien eduskunta maksaa palkkaa sinulle ja kaltaisillesi vuodessa 15 miljoonaa 204 000 euroa. Tähän summaan ei sisälly mitään työnantajamaksuja, jotka me kansalaiset maksamme. Palkkojenne puolittaminen säästäisi vuodessa 7 miljoonaa 602 000 euroa vuodessa. Vaalikauden aikana säästö olisi 30 miljoonaa 408 000 euroa.

Tiedän, se on mielestäsi pieni summa kokonaisuudesta. Se on kuitenkin summa, jolla 2000 euron kuukausituloja nauttiva eläisi 1267 vuotta. Tai kääntäen: tuolla summalla maksettaisiin 1267 suomalaisen kuukausipalkka kevyesti. Toimeentulotuen perusosaa nauttiva eläisi tuolla summalla 5 312 vuotta ja muutaman kuukauden päälle.

Todellisuudessa palkkakustannuksesi minulle on paljon suurempi, sillä minä maksan sinun eläkemaksusi ja muut työnantaja maksut. Lisäksi sinä matkustat Suomessa ilmaiseksi. Et maksa penniäkään kotimaan lennoista, junamatkoista tai bussimatkoistasi, ja lisäksi voit ajella pääkaupunkiseudulla taksilla ilmaiseksi. Minä en voi. Sinulla on myös täysin ilmainen terveydenhoito. Minulla ei ole sellaista ollut sitten vuoden 1984, kun pääsin armeijasta. Näin siitä huolimatta, että olet vuosikymmenien ajan puhunut ilmaisesta terveydenhoidosta. Sinulla se on. Minulla ei.

Näiden lisäksi olet vuosikymmenien ajan rohmunnut erilaisia vaalitukia itsellesi. Ne ovat jääneet pimentoon, sillä et vuosikymmeniin tehnyt niistä lain vaatimia ilmoituksia. Olit laatinut lain, jonka rikkomisesta ei seurannut mitään. Tämän avulla saatoit vuosikymmenten ajan koota tuhansia euroja verotonta tuloa itsellesi. Yhä edelleen osa teistä jättää tekemättä ilmoituksensa ja vaikka lain piti muuttua, en ole huomannut yhdenkään kollegasi joutuneen pulaan lain rikkomisesta.

Kun tavallinen kansalainen puhuttelee sinua ja tuo esille huoliaan, tai näkemyksiään, et noteeraa niitä lainkaan. Sinulla on selityksiä enemmän kuin jalkapallojoukkueella on peräreikiä. Sinun mielestäsi en joko ymmärrä asioita, tai sitten en tiedä niistä tarpeeksi. Kun vuosia sitten kerroin sinulle asuinalueeni kaavoitukseen liittyvistä ongelmista ja esitin perustellut näkemykseni, katsahdit minuun hymyillen ja sanoit, että asia on jo päätetty. Asia oli päätetty kuulematta asukkaita ja sille en voisi mitään. Sama koskee valtakunnallisia asioita. Todellisuudessa sanot, ettet edusta minua, kansaa, vaan jotakin muuta tahoa, jonka mieleinen päätös on tehty sinun toimestasi. Tämä on rikoksesi minua kohtaan.

Sanot minua kaljabaarimarsijaksi, vaikka en ole elämäni aikana juonut yhtä lasillista olutta, enkä ole koskaan istunut baareissa. Sanot minua puskista huutelijaksi, vaikka sanon mielipiteeni avoimesti omalla nimelläni. Sanot, ettei minulla ole esittää vaihtoehtoja, vaikka esitänkin sinulle sellaisen. Sanot minun eläneen yli varojeni, vaikka minulla ei ole lainkaan velkaa, eikä omistusasuntoa, ei autoa, eikä edes polkupyörää. Viimeisin hankintani oli halpatuotantomaassa tehty t-paita, koska minulla ei ole varaa muuhun. Uusimmat kenkäni ostin kolme vuotta sitten, kun edelliset hajosivat.

Sinä sanot, etten maksa tarpeeksi veroja, ja että syyllistyn harmaan talouden suosimiseen. Todellisuudessa olen aina maksanut veroni ja laskuni ajoissa ja sentilleen. Sinä et ole. Sinä olet sekaantunut harmaaseen ja mustaan talouteen hyvin usein kymmenien muiden "kansanedustajien" tapaan. Sinä ja puoluetoverisi olette tehneet laajaa yhteistyötä talousrikollisten kanssa, suojelleet heitä ja edistäneet talousrikollisuutta sen massiivisimmassa mitassa. Olet laatimassa lakeja, jotka suojelisivat suurimman luokan talourikollisuutta, veronkiertoa ja mustaa rahaa. Teet tuota kaikkea samaan aikaan, kun syytät minua veronkierrosta ja harmaasta taloudesta.

Hyvä kansanedustaja, sinulla ei ole lainkaan käsitystä siitä, kuinka vihaisia kansalaiset ovat. Sinä kuvittelet, että olet turvassa eduskuntalon sisällä. Kuvittelet, että puolueesi pitää sinusta huolen. Uskot, että poliisi ja armeija turvaavat viimekädessä elostelevan elämäntapasi ja huijaamisesi. Olet väärässä pahemman kerran.

Tony Halme sanoi eduskuntaan päästyään, että jos te ette kuuntele mitä hän sanoo, seuraavassa eduskunnassa on 16 tonihalmetta. Te kikattelitte ja hihittelitte, naureskelitte ja päivittelitte Halmeen kompuroidessa yksityiselämässään kohti ennenaikaista hautaa. Te ette tajunneet silloinkaan mitä Halme tarkoitti. Seuraavien vaalien jälkeen te saitte kaksi kertaa enemmän tonihalmeita saliinne ja hämmästelitte asiaa. Olitte ja olette edelleen sitä mieltä, että jytky oli vahinko, että se tapahtui sattumusten summana. Ette ota vieläkään vakavasti sitä viestiä.

Minäpä selvennän asiaa. Sinä olet minulla töissä. Olet alaiseni. Minä olen sinun työnantajasi. Minä omistan rakennuksen, jota kuvittelet omaksesi. Minä maksan palkkasi. Sinun olemassa olosi riippuu täysin siitä, mitä minä ajattelen sinusta. Sinun toimintasi on ratkaisevaa.

Nyt olemme tässä. Sinä sanot, että tekemäsi päätökset parantavat palveluita, joista maksan. Niin ei kuitenkaan käy. Käy päinvastoin. Palvelut vähenevät ja huononevat. Sanot, ettei niihin ole varaa. Silti annat tuhansia miljoonia minun rahojani ulkomaalaisille pankeille ja veroparatiiseille. Ajat minun haluamaani hyvinvointivaltiota alas ja käytät siihen antamani rahat aivan muuhun. En pidä siitä. Se tekee minut vihaiseksi.

Kuvittelet, että olet suojatyöpaikassa. Et ole. Jonakin päivänä minä saan tarpeekseni ja marssin työnantajan ominaisuudessa työpaikallesi ja erotan sinut. Annan sinulle potkut. Kuvitteletko pysäyttäväsi minut? Miten? Poliisin mellakkaosastolla tai valmiusyksikkö Karhulla?

Meitä on miljoonia. Onko ensimmäinen aikeesi pysäyttää meidät? Mitä se kertoo sinusta ja ajattelustasi "kansanedustaja"?

Voit olla varma siitä, että jonakin päivänä me tulemme sinua tapaamaan. Tulemme vaatimaan sinua tilille siitä, että olet ottanut rahamme ja antanut ne niille, joilla rahaa on jo ennestään. Et ole käyttänyt rahojamme siihen tarkoitukseen, johon ne annoimme. Olet kavaltanut ne meiltä. Olet haukkunut meitä, syyllistänyt meitä ja solvannut meitä avoimesti vuosien ajan. Meidänkin mittamme tulee täyteen. Me emme kuuntele ja katsele tuollaista käytöstä työntekijöiltämme, alaisiltamme, loputtomiin. Mitä sinä sitten teet? Mitä sanot? Minne pakenet?

Hyvä "kansanedustaja", usko nyt. Minä ja sadat tuhannet muut työnantajasi, me olemme todella vihaisia ja pettyneitä toimintaasi. Me emme pidä siitä mitä teet. Me varoitamme sinua. Älä tuhoa enempää uskoamme yhteiseen hankkeeseemme. Sinun toimintasi ansiosta yhä useampi meistä pohtii jo koko hankkeen hautaamista.

Kiitos sinun ja työkavereittesi, meidän uskomme suomalaiseen kansanedustuslaitokseen alkaa olla lopussa. Me emme enää usko siihen.

Se on sinun rikoksistasi suurin, hyvä "kansanedustaja".

10 kommenttia:

 1. Asiaa. Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt että kuinka s**tanan tyhmiä me suomalaiset oikein olemme kun varallisuutemme annamme yhä harvempien käsiin, ihmisille jotka eivät ajattele kuin omia etujaan ja omaa pankkitilin saldoaan. Ja jotka vielä muuta osaamatta keksivät koko ajan lisää rajoituksia ja kieltoja, jotka rajoittavat tekemisiämme ja harrastuksiamme. Nyt alkaa riittämään!!

  VastaaPoista
 2. Pitäisi olla niin, että kansanedustajille ei maksettaisi palkkaa lainkaan tai korkeintaan joku peruspäiväraha. Valitaan sellaisia ihmisiä eduskuntaan joilla on varaa toimia kansanedustajana. Voishan ne valitsijat, ammattiliitot, metsätysseurat, kyläyhdistys ym osaltaan maksaa edustajansa kuluja jos se sattuu olemaan joku köyhä. Mutta ei verovaroja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti toi palkaton kansanedustaja- systeemi johtais vielä nykyistäkin suurempaan lahjontaan eduskunnassa ja hallituksessa

   Poista
  2. Niin... Jos pitäydytään nykyisenmukaisessa edustuksellisessa demokratiassa. Rastkaisu voisi olla laajapohjainen nk. avoin demokratia.

   Kirje on todella painavaa asiaa. Kannatta lukea ajatuksella.

   Poista
 3. Suora kansandemokratia ftw.
  Tai nykyparlamentarismi mutta kahden vuoden kaudet, vaalilupaukset ylös, jollei vuodessa ole toteutunut niin automaattisesti pihalle.

  VastaaPoista
 4. Utopistinen ajatus, mutta kansan edustajille pitäisi asettaa huomattavasti pienempi peruspalkka. Sen rinnalle kansalaisten tyytyväisyydestä riippuva palkkio. Olisi heille edes jonkinlaista porkkanaa tehdä päätöksiä kansalaisten hyväksi ja pitää heidät tyytyväisinä.

  VastaaPoista
 5. Viime perjantaina 28.3. kansanedustaja, veturinkuljettaja James Hirvisaari (Muutos2011) teki eduskunnalle lakialoitteen suoran kansanäänestyksen ottamisesta osaksi Suomen perustuslakia. Kansanäänestyksen, jonka toimeenpanoa jostain asiasta voisi vaatia 50.000 sitä kannattavaa suomalaista.

  Tämä sveitsiläismallinen suora demokratia on viimeinen mahdollisuus yrittää korjata Suomen rämettynyttä, puolueisiin ja julkisvaltion byrokratiaan perustuvaa "demokratiaa" ja "parlamentarismia". Esitystä kannattivat perussuomalaiset kansanedustajat mm. Halla-aho, Hakkarainen, Immonen, Tuppurainen. Esitystä vastustavia puheenvuoroja käyttivät mm. vasemmistoliittolainen kommunisti Kantola ja sos.demonien Junger.

  Asiasta ei "vaivautunut" kirjoittamaan yksikään media. Esitys on "tuomittava", koska kansahan voisi äänestää sveitsiläisten tapaan "väärin" !

  Suora kansanäänestys on kuitenkin viimeinen keino yrittää korjata kaikki hyvin tunnetut Kansallisten Kestovitutusten aiheet. Ne joihin puolueet, poliitikot ja virkamiehet eivät halua tarttua, tai joiden muuttamista aktiivisesti vastustavat.

  Tämä on kansanvallan - oikeammin kansan tahdon - röyhkeää, kylmäveristä halventamista. Kuitenkin on niin että jos edes tätä demokratiamme korjausta ei toteuteta, seuraa jatkossa yhä laajenevaa kansalaistottelmattomuutta, norminvastaista taloutta, rikollisuutta, anarkiaa.

  Suomi tulee muuttumaan Huomattavan Paljon Ikävämmäksi paikaksi asua, tehdä työtä ja yrittää. Alkaneen muutoksen on viimeisen 10-15 vuoden aikana huomannut varmasti jokainen yli 30-40 vuotias aikuinen.

  Kansanedustajat - teidän käsissänne on erittäin tärkeä esitys, työkalu jolla voidaan vielä yrittää pelastaa Suomesta mitä pelastettavissa on ! Jos te edustatte Eduskunnassa kansaa, kansanvaltaa ja kansan tahdon toteuttamista, velvollisuutenne on tukea ja kannattaa Hirvisaaren esitystä ja Suoraa Kansanäänestystä !

  VastaaPoista