torstai 16. toukokuuta 2013

HALLITUKSEN MATEMATIIKKAA, osa: Kreikka-huijaus

Pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen valehtelivat taas suorassa YLE:n tv-lähetyksessä tänään. Kumpikin väitti, että Suomi on tienannut Kreikka-lainoillaan jo 870 miljoonaa. Tämä on siis valhe. Se ei pidä paikkaansa. Suomi ei ole saanut Kreikalta vielä senttiäkään. Kreikkalaiset pankit ovat tallettaneet tuon summan tilille, joka on vakuutena Suomen Kreikalle myöntämille lainoille. Tämän vakuuden arvon piti olla 40% koko summasta.

Tämän päiväisessä eduskuntakeskustelussa tulikin ilmi, että summan oli tarkoitus tuottaa tuo 40%. Se ei siis olekaan 40% koko summasta, jonka hallitus on suomalaisten verorahoja antanut Kreikalle. Keskustapuolueen puheenjohtaja Sipilän mukaan summa on vain 20% hallituksen Kreikkaan syytämistä rahoista.

Sinun ja minun, meidän kaikkien nimissä ja meidän laskuumme, Kreikkaan onkin annettu jo 4 miljardia 350 miljoonaa euroa, josta siis saamme takaisin vain 40%, jos hyvin käy. Siis suomalaisten rahaa on annettu Kreikkaan 4 350 000 000 euroa. Tämä summa ei ole tuottanut yhtään mitään. Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen valehtelivat sanoessaan, että yli 4 miljardin laina olisi jo tuottanut 870 miljoonaa euroa. Tuo summa on siis takuutilillä ja vastaa vain 20% koko summasta.

Suomi ei ole saanut Kreikalta senttiäkään, tuo 870 miljoonaa on omaa rahaamme, jonka Kreikka on sijoittanut vakuudeksi koko lainallemme. Vaikka Kreikka olisikin maksanut Suomelle suoraan riihikuivaa rahaa, käteistä, moneya, nappulaa, täppää, paalua, massia 870 miljoonaa euroa,mitä se ei siis ole tehnyt, siitäkin huolimatta olisimme yhä 3 500 000 000 euroa persnetolla, eli miinuksella. Eli vielä kerran: VAIKKA KREIKKA OLISI MAKSANUT SUOMELLE TUON 870 MILJOONAA EUROA VELKOJAAN, MITÄ SE EI SIIS OLE TEHNYT, VELKAA OLISI SILTI JÄLJELLÄ 3 MILJARDIA 500 MILJOONAA EUROA.

Ja tämä on vain Kreikka. Portugali tulee tähän päälle. Samoin Espanja. Irlanti. Kypros.

Valtiovarainministeriö ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että suomalaisten rahoja on kiinni eurosotkussa 1,8 miljardia. Valtiovarainministeriö valehteli teille. Pelkästään Kreikkaan on mennyt yli neljä miljardia.

Tämä kaikki samaan aikaan, kun hyvinvointivaltiota ajetaan alas rahan puutteen vuoksi. Rahan puutteen vuoksi koulumme rapistuvat, vanhuksista ei huolehdita, terveyskeskuksia suljetaan, samoin sairaaloita. Sama hallitus, joka tuhoaa kansamme hyvinvointia, antaa miljardeja muille ja valehtelee, että me tienaamme. Miksi kukaan sietää moista valehtelua? En käsitä miksei yksikään toimittaja kykene kysymään ministereiltä miksi valehtelette.

En ymmärrä miksi kukaan enää äänestäisi näitä "kansanedustajia", jotka valehtelevat rutiiniluontoisesti meille kaikille, ei vain silloin tällöin, vaan jokaisena päivänä viikossa, joka kerta kun he avaavat suunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti