maanantai 14. kesäkuuta 2021

MIKSI SUOMALAINEN VASEMMISTO MENETTÄÄ KANNATUSTAAN ?

 Ollaanpa rehellisiä hetken ajan. Kuntavaalit oli vasemmistolle tappio, selittelipä sitä miten ja kuinka tahansa. Toki on selvää, ettei vasemmistopuolueissa myönnetä tätäkään, vaan puhutaan oikein hyvästä tuloksesta. Ja tässä on osa sitä syysoppaa miksi suomalainen vasemmisto on tanssimassa itseään kohti akateemista hautaansa. 

Jos vasemmisto harjottaisi edes sitä perinteistä itsekritiikkiä, se huomaisi, että kuntavaaleissa tuli kuokkaan, koska me ajoimme kuntalaisille ja kunnille erittäin tuhoisaa SOTE-uudistusta ja vaadimme sen rahoittamiseksi uutta veroa entisten päälle. Kaikki muu on selittelyä ja sössötystä, juuri sitä miksi suomalainen vasemmisto sauvakävelee kohti akateemista hautaansa. 

Suomalaisen vasemmiston, siis demarien ja vassarien, ongelma on tässä: ne ovat katkoneet aika hyvin välinsä perinteisen kannattajakuntansa kanssa. Ne eivät ole enää työväenpuolueita, vaan akateemisten naisten harrastuskerhoja ja uraa luovien poikien laukaisualustoja. Jutta Urpilainen julisti puheenjohtajana suureen ääneen, etteivät demarit enää tarvitse suomalaista duunaria. Juuri niin. Näin sanoi sosialidemokraattien puheenjohtaja vuosia sitten ja lisäsi Yes we can - rakkauspuolue. Seurauksena oli persujen eduskuntavaalijytky. 

Niin sanotut asiantuntijat höpöttävät mielellään siitä kuinka demarien ongelma on se, että jäsenkunta vanhenee. No ei se olisi ongema, jos kannattajakunta pysyisi hengissä. Mutta se ei niin kauheasti kiinnosta pysyykö vaiko ei, kunhan saadaan tehdä hallinnollisia toimenpiteitä Brysselin tahdon mukaisesti ja tuhota suomalaisten asuinalueita, kuntia ja kontuja, ja julistaa, että me ollaan voittajia kun tulee tappio, ja me ollaan aina oikeassa ja te muut väärässä. Vasemmistoliitto, tai mikä se nykyisin onkaan, on taas luovuttanut köyhyyden vastaisen kamppailun täysin. Joskus, jos ei nyt ole tärkeämpää sanottavaa, joku voi mainita jossain yhteydessä köyhyyden, mutta se on So last season, tosi tylsä aihe, ja köyhät ei oo yhtään fantsuja eikä kivoi. Köyhät ei ajattele muuta ku rahaa ja jotain tollasta, mikä on siis niin loppuun kaluttu aihe ja silleen Passé. 

Vasemmisto puhuu intersektuaalisesta feminismistä vihreiden kanssa, se puhuu transihmisten tasa-arvosta ja maahanmuuttajien oikeuksista ja siitä kuinka hienoa on olla eurooppalainen, eikä yhtään suomalainen, koska se on niin junttia ja noloa just jossain Pariisis tai Viennas sachertortun ääressä. Et ulkomailla on kivempaa kun on eksoottisempaa ja ulkomaalaiset on kaikki todella rehtejä ja kivoja ja sankareita ja me suojellaan niitä. 

Suomessa on 890 000 köyhää. Köyhyys on EU-jäsenyyden aikana yli nelinkertaistunut laskutapojen muunteluista huolimatta. Se ei kiinnosta suomalaista vasemmistoa lainkaan. Köyhät on likaisia, juo kaljaa ja kiroilee. Yäks. Köyhät ovat vastenmielisiä ja katsovat Temppareita ja tv-visailuita. Ei yhtään ole ympäristötietoista väkeä, eikä solidaarisia maahanmuuttajille. Suomalainen vasemmisto seuraa Britannian Laborin alamäkirataa aika tarkkaan. Vasemmisto ei ole köyhien tai duunarien, vaan akateemisten hyvätuloisten ja keskiluokkaisten itseään paremapana pitävien pseudointellektuellien leikkikenttä. Demareilla ei ole mitään yhteistä suomalaisten duunarien kanssa. Se näkyy kun Suomesta lakkautetaan tehtaita, Demari rasvaavat nännejään ja pahoittelevat, mutta eivät protestoi, vastusta, puhumattakaan siitä että tekisivät jotakin. Ottaisivat valtion haltuun kymmenien miljardien verohelpotuksia saaneiden yritysten tehtaat vastineeksi niiden saamista tuista. 

Mutta sehän olisi. herranen aika, sehän olisi... Sehän olisi ihan kansallistamista. Ihan vasemmistolaista toimintaa! Ei kai se nyt käy pirtaan, että puolustettaisiin suomalaisia työläisiä ylikansallista pääomaa vastaan. Kyllähän demarien ja vassareiden pitää huolehtia siitä, että ylikansallinen pääoma saa rellestää Suomessa kuin siirtomaissa ikään. Se on nykyisen suomalaisen vasemmiston mieleen ja hyvä asia. Suomalainen nykyvasemmisto on aina tiukasti ulkolaisen pääoman puolella suomalaista työvoimaa vastaan. 

Suomalainen vasemmisto on myös hyvin tukevasti ulkolaisen sotilasmahdin asialla. Se ei koskaan missään milloinkaan edes yritä puolustaa isänmaataan ulkolaista sotavoimaa vastaan. Päinvastoin: suomalaisen uusvasemmistolaiset, sekä vassarit että demarit, ovat NATO-kiimainen puudelisakki, joka toivoo Venäjän tuhoamista jostakin syystä jollakin perusteella, mutta joka ei vahingossakaan tuomitse NATOn ja USAn sotatoimien aikaansaamaa miljoonaa siviiliuhria Lähi-idässä. 

Vassareilla ja demareilla ei ole mitään tekemistä suomalaisen duunarin arjen kanssa. Ne tanssivat vihreiden kanssa tekoälyllisten aivojumppakerhojen kaikukammioissa ja pitävät tärkeinä asioita, joilla ei ole oikeastaan mitään kosketuspintaa tavallisten suomalaisten elämän kanssa, puhumattakaan köyhistä. Köyhille ilmastoverot ja ilmastomaksut tietävät kalliimpaa ruokaa, asumista ja matkustamista niillä vitun julkisilla, joiden hinnat ovat jo niin korkeita ettei ole varaa kuin yhteen matkaan viikossa. Demarien ja vassarien mielestä se on ihan oikein. Köyhät haisevat ja aiheuttavat ilmastonmuutosta hengittäessään hiilidioksidia. Heitä pitäisi oikeastaan rankaista jollakin uudella maksulla tai verolla. 

Viiden vuoden, kymmenen vuoden päästä demarit ja vassarit ovat pienpuolueita, joilla ei ole enää edes valtaa. Jonkinlaisia apupuoleita ne saattavat olla, mutta mitään painoarvoa niillä ei ole. Ne kun omilla hallitustaipaleillaan ajoivat työttömiä pienyrittäjiksi kokoomuksen ja persujen syliin. Ne kun liihottelivat akateemisissa kuplissaan korkealla maanpinnan yläpuolella, kuuntelivat kaikukammioittensa kivapuhetta ja halusivat vaijentaa ne, jotka yrittivät tuoda esiin epäkohtia somessa ja muuallakin.

Jos joku vassari tai demari siellä nyt alkaa itkunsa siitä kuinka helkutisti on taisteltu köyhyyttä vastaan ja työttömyyttä vastaan, niin tsekkailkaapa hallitustaipaleenne vuoden 1995 jälkeen. Te olette olleet mukana hallituksissa heikentämässä toimeentulotukea, eläkkeitä, työttmyystukia jne. Että puhetta mahtuu maailmaan, mutta vain todelliset teot merkitsevät yhtään mitään. Ja teidän tekonne ovat olleet köyhille, työttömille, työläisille ja vanhuksille vahingollisia jo vuosikymmenien ajan. 

Nyt ei muuta kun kieltämään ja vihjailemaan, että tuo on joku persu. No en ole, mutta kun yritin kertoa teille Kansan Uutisten keskustelupalstalla 90-luvulla mitä oikeassa elämässä on tapahtumassa, ja sanoin että persut nousevat jos asioille ei tehdä mitään, te suljitte korvanne, syyttelitte vääristelijäksi ja poistitte koko palstalta. Ja kuinkahan sitten kävikään? Juuri niin kuin runsaat 20 vuotta sitten teille kerroin. Mutta kuten eräs naistoimittaja sanoi yksityisessä keskustelussa hieman humaltuneena: "Mielummin fasismi kuin kommunismi". Ja sen kyllä huomaa. 

1 kommentti:

  1. 90-luvulla duunarina äänestin vasemmistoa. Heräsin ja huomasin miten haitallinen vasemmisto on isänmaalliselle duunarille. Pitäkööt tunkkinsa ja menisivät piikille.

    VastaaPoista