perjantai 4. lokakuuta 2019

KUINKA VASEMMISTO HUKKASI MASSAT

Vasemmisto kautta läntisen maailman on pulassa. Ne ovat pulassa, koska ne ovat hukanneet äänestäjänsä. Loistava brittidokumentti avaa tilannetta kahden esimerkin avulla: Brexit ja Trump.
https://www.youtube.com/watch?v=afMofYie4Lc

Kuten tuossakin dokkarissa todetaan, poliittinen eliitti, vasemmisto yhtenä osasena, on kadottanut kosketuksensa kansalaisiin. Siinä on kaiken ydin. Kansalaisista ei ole tullut yhdessä suhauksessa rasisteja, ei idiootteja, ei äärioikeistolaisia, eikä mitään muutakaan, mitä heidän vaalikäytöksestään kiukustunut eliitti on puuskahdellut. Iso osa kansasta ei koe enää mitään yhteyttä puolueisiin ylipäätään, eikä vasemmisto ole mikään poikkeus, Päinvastoin.

Yhdysvalloissa demokraattinen puolue, sikäläinen "vasemmisto", on keskittynyt viimeiset vuodet puhtaaseen valtapeliin ja sotimiseen vallassa ollessaan. Parhaillaan se pyrkii kaikin keinoin kaatamaan vaaleissa valitun presidentin millä tahansa syyllä, vaikka omankin puolueen riveistä on todettu, ettei se ole viisainta. Olennaisempaa olisi keskittyä seuraaviin vaaleihin, kuin yrittää saada aikaan tilanne, jossa Trumpia äänestäneet kokevat jälleen kerran ettei heidän äänillään ole mitään merkitystä. Mutta demokraatit toimivat täysin toisin. Kuten Hilary Clinton sanoi, Trumpia äänestävät olivat roskasakkia, rasisteja jne. Eihän se niin yksinkertaista ollut, mutta tämä on analyysi, ja juuri siksi demarit tekevät mitä tekevät - piittaamatta seurauksista.

Englannissa Labor on hukannut juurensa ja siitä on tullut akateemisesti koulutetun keskiluokan puolue, joka eroaa konservatiiveista lähinnä retoriikan tasolla. Tony Blairin Labor, "uusi Labor", oli markkinahenkinen ja sotiin innolla osallistuva valtapuolue. Nykyinen Labor on eurohenkinen kansainvälisyyspuolue, joka pyrkii estämään Brexitin. Yli 17 miljoonaa brittiä äänesti Brexitin puolesta, mutta eurohenkinen poliittinen eliitti leimasi heidät tietämättömiksi junteiksi ja on pyrkinyt siitä saakka kaatamaan erohankkeen. Jos elstablishmentti onnistuu kaatamaan Brexitin, seurauksia voi vain arvailla miljoonien kansalaisten pettyessä politiikkaan.

Kun vielä vuonna 1964 vasemmistoikoni Ernesto "Che" Guevara ilmoitti YK:n yleiskokouksessa julistuksekseen tunnuslauseen Isänmaa tai Kuolema, nykyiselle vasemmistolle moinen on rasismia, natsismia, vähintäänkin arveluttavaa sovinismia. Kuvastaa hyvin vasemmiston tilan muutosta viime vuosikymmeninä. https://www.youtube.com/watch?v=BIefiQ6pagc

Suomessa ns. vasemmisto hylkäsi valtaosan äänestäjistään jo 1990-luvulla. Demarit ja vasemmistoliitto hyväksyivät mukisematta työehtolainsäädännön heikennykset, eläkkeiden reaaliarvon leikkaukset, toimeentulituen reaalisen leikkaamisen, tukien, koulutuksen, terveydenhuollon romuttamisen vaalipuheistaan huolimatta. Ne vasemmistolaiset kansanedustajat, jotka eivät suostuneet syömään vaalilupauksiaan tai periaatteitaan, leimattiin änkyröiksi ja erotettiin eduskuntaryhmistä ja eristettiin. Näin siksi, että heidän olemassa olonsa paljasti kuinka vasemmisto oli heittänyt poliittisen identiteettinsä menemään ja siirtynyt ns. valtapuolueeksi.

Äänestäjien täysin legitiimit huolenaiheet leimattiin vanhakantaisuudeksi, paskapuheiksi, valheiksi, rasismiksi, tietämättömyydeksi, ja tilalle tuli globalismia ajavien ylikansallisten ajatushautomoiden agendaa, eurostoliittoa, ties mitä ekopolitiikkaa. Syykin oli täysin selvä. Vasemmistoliitto muuttui köyhän kansan puolustajasta keskiluokkaisten akateemisesti koulutettujen humanistien puolueeksi, jota työväenluokka tai köyhät eivät enää kiinnostaneet pätkän vertaa. Demarit olivat muuttuneet keskiluokan ja ylemmän keskiluokan puolueeksi jo 80-luvulla. Kumpikaan puolue ei ollut, eikä ole nytkään, kiinnostunut yhteiskunnan alemmista luokista. Ne ovat So Last Season.

Vaaleista toiseen demarit pyrkivät vain valtaan. Ei heillä ole mitään vaihtoehtoa. He edustavat samaa elitististä politiikkaa kuin kokoomuskin, hieman pehmennetyssä muodossa. He ajavat "Suomen kilpailukykyä", he ovat eurohenkisiä kotimaansa kustannuksella, heitä kiinnostavat vain palkansaajat ja heistäkin vain ne parempituloiset, ja tämän politiikan hedelmät ovat kaikkien nähtävillä. Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, joka on demareille kaikki kaikessa, maassa oli alle 200 000 köyhää. Nyt heitä on 900 000. Eikä se kiinnosta demareita lainkaan.

Vasemmistoliitto, tai mikä nimi sillä nyt onkaan, keskittyy kansainvälisiin Minä Olen Hyvä Ihminen -asioihin. Se haluaa olla Hyvien Ihmisten Puolue. Se riittää. Ei tarvitse tehdä mitään todellista politiikkaa, kun puhuu hyviä asioita ja kannattaa hyviä asioita. Hyviä asioita ovat avaruudesta tippuneen rasismin vastustaminen, hiilijalanjäljen jahtaaminen, keekoilu kansainvälisyysseminaareissa ja monikulttuurisuustapahtumissa. Toivotaan vain, ettei paikalle eksy ketään tyhmää, kouluja käymätöntä idioottisuomalaista örisemään ongelmistaan. Ne ovat niin So Last Season. Get over it, schmuck.

Vasemmisto, joka tässä siis tarkoittaa demareita ja vasemmistoliittoa, ovat hylänneet sen kansanosan, josta heidän perinteinen kannatuksensa kumpusi. He jättivät tämän porukan oman onnensa nojaan jo neljännesvuosisata sitten. Eläkkeiden ja perustoimeentulotuen ostovoima on romahtanut yli 40% ja sitä paikkaillaan muutamilla euroilla. Puheistä huolimatta töitä ei edes pyritä järjestämään, koska demarit tietävät, että täystyöllisyys merkitsee palkkojen nousua. Siksi demaritkin haluavat maahan luku- ja kielitadotonta halpatyövoimaa yllä pitämään palkkakilpailutusta. Se on hyväksi "Suomen kansainväliselle kilpailukyvylle".

Vasemmistoliitto haluaa täysin samaa, joskin puhuu kauniisti pakolaisista ja humanistisista arvoista, vaikka idea on täysin sama. Tuodaan maahan mahdollisimman paljon ihmisiä, joilla ei ole mitään tietoa lainsäädännöstä, joille ay-toiminta on rikollista, jotka eivät ymmärrä tai osaa kieltä jne. Tämä naamioidaan maailman pelastamiseksi, vaikka jokainen aivot omaava vasurikin tietää että sellaiset perustelut ovat vain marenkia. Todellisuudessa näin luodaan sitä rääsyläisluokkaa, jolla pidetään palkkataso alhaalla. Kuten kokoomus, keskusta ja demaritkin, vasurit ovat valmiita rahoittamaan tämän suoria tukia lisäämällä, eli kompensoimalla yritysten alipalkkoja verovaroista, ts. tukemaan tätä uuskurjalistoa työllistäviä yrityksiä palkkaa paikkaamalla.

Suomalainen vasemmisto ei tietenkään ole ainoa taho, joka heitti perinteisen kannattajakuntansa höyryjyrän alle. Keskusta on tehnyt täysin saman tempun. Se halusi city-puolueeksi, koska sen johto uskoi ja uskoo puheita maaseudun tyhjentämisestä. Siinä keskusta on ollut demarien, vasurien, kokkareiden ja muiden kanssa aivan samoilla linjoilla. Entinen maalaisliitto on osallistunut viimeiset vuosikymmenet maaseudun pakkotyhjennykseen aivan yhtä innokkaasti kuin muutkin ja toimii kuten nekin. Kokoomus, demarit ja keskusta ovat aivan samanlaisia. Itseasiassa ne ovat yksi ja sama puolue, sen eri laitoja vain. Ja vasurit ovat tämän valtapuolueen apurisakki, aivan kuten vihreätkin. Vasureiden moraali on aivan samanlainen kuin vihreilläkin. Sitä ei ole.

Kautta läntisen maailman perinteiset valtapuolueet ihmettelevät laskevia äänestyskäyriä ja hämmästelevät uusien puolueiden nousua. Se johtuu siitä, että poliittinen eliitti, puolueet ja heidän joukkionsa, unohtivat kansalaiset touhuissaan. Ja kautta läntisen maailman asiaan suhtaudutaan täysin samalla tavalla: kansa on tyhmää, kansa on rasistista, kansa on siis paskasakkia. Ikään kuin tämä korjaisi tilanteen. Ikään kuin koululaitoksen romutus sivistäisi kansaa.

Sensijaan että valtapuolueet, demarit ja vasemmistoliitto, olisivat iloisia siitä että kansa on äänestänyt, ne suuttuvat ja sanovat kansan äänestävän väärin. Selitys on tietenkin se, että kansalaiset ovat idiootteja ja rasisteja. Perussuomalaisia äänestävät vain juntit ja natsit. Siinä koko analyysi tilanteesta. Ratkaisukin on sama: kielletään rasismi, vihapuhe ja kaikki mistä me ei tykätä. Me paremmin koulutetut tietenkin määrittelemme mitä on rasismi ja vihapuhe, ja ne ovat kaikkea sitä mistä me ei tykätä. Kaikkea sitä.

EU-kriittisyys, Nato-kriittisyys, omasta toimeentulosta ja asemasta huolestuminen, köyhyyden tuomat ongelmat, syrjäytettyjen kokema katkeruus ja viha, kaikki ne ovat vihapuhetta ja rasismia ja siksi ne tulee kieltää. Jos ymmärtää millainen huijaus hiilidioksidihysteria on, kielletään. Jos haluaa saman kohtelun toimeentulotukiasioissa kuin maahanmuuttajat, kielletään. Jos haluaa itsenäisen kotimaan, kielletään. Kaikki sellainen mistä tämä poliittinen establishment on eri mieltä kuin tavalliset kansalaiset, pitää poistaa kieltämällä. Näin asioita ratkaistaan. Eikä siinä nähdä mitään merkillistä tai outoa.

Fasismia ei enää edes tunnisteta, koska ollaan muututtu sellaiksi. Fasismi 2.0 on sitä parempien ihmisten Oikeassa olemista, Hyvän asialla olemista. Ja vihollinen on se kansalainen, joka ei tottele, tee kuten käsketään, joka on eri mieltä, joka ei suostu taipumaan tahtoon. Vihollinen on äänestäjä, joka äänestää väärin. Vihollinen on se köyhä, joka ei aja ympäristöagendaa. Vihollinen on se hanttihommilla joten kuten elämän syrjässä rimpuileva kantaväestöön kuuluva mies, joka ihmettelee miten samoissa hommissa olevilla maahanmuuttajilla on varaa uusimpiin älypuhelimiin. Vihollinen on se kahden lapsen kantasuomalainen yh-äiti, joka ihmettelee miten maahanmuuttaja äidillä on uusin iPhone, kolmen tonnin Emmaljunga-vaunut ja parin sadan tuliterät ulkoilukengät.

Huomasitteko? Jos edellä oleva sai verenne kiehumaan, jos tyrmistyitte, suutahditte, jos mieleenne purskahti ajatus siitä, että tämä on rasimia, ulkomaalaisvastaisuutta, maahanmuuttovastaisuutta, kuulutte siihen porukkaan, jolla on iso ongelma. Te elätte sellaista elämää, joka eroaa näiden ihmisten todellisuudesta. Jos tulotasonne on alhainen, olette luultavasti opiskelijoita, akateemisia, järjestöihmisiä jne. Te ette ole eläkeläisiä, joiden on tänäänkin valittava mennäkö ostamaan tarjousjauhelihaa Lidlistä, vai säästääkö rahat seuraaviin lääkkeisiin, jos ja kun niitä taas saa apteekista, joka on kaukana jossakin. Ei teitä kiinnosta sellainen.

Teitä kiinnostaa Greta Thunberg, YK:n ilmastopaneeli, kansainvälisyys, monikulttuurisuus, innovaatiot, matkustaminen, ulkolaiset ystävät ja tutut, Euroopan Unioni ja vastaavat hyvän mielen hyvät asiat, joiden seurassa puuhastellessa ei tarvitse edes ajatella parin kilometrin päässä olevaa perhettä, jonka lapset saavat vuorokauden ainoan aterian koulussa, jossa ei ole varaa ostaa uusia talvikenkiä, talvitakkeja, pipoja ja hanskoja. Sellaiset ihmiset ovat... Niin, tietämättömiä rasisteja. Roskasakkia. Ihmisroskaa. Heidän pitää kadota, jotta sinulla on kiva elämä. Siksi vasemmiston värikin on haalistunut. Se on nykyisin, ihanaa, pinkki!


Ja juuri siksi vasemmisto hukkasikin massat.

4 kommenttia:

 1. Vasemmalla on parin jytkyn kokoinen äänisaalis, jos vain joku älyää sen ottaa!

  VastaaPoista
 2. Hyvä analyysi, etenkin vasemmistoliitosta. Joskus itsekin äänestin vasemmistoliitto. Joskus 90-luvulla vasureiden puheet alkoi kuulosta oudoilta. Varsinkin suhtautuminen ulkomaisiin loisijoihin. Pani ajattelemaan, että onko tämä mun puolue? Sitten perussuomalaisuus alkoi vetää ja äänestyssuunta muuttui.

  VastaaPoista
 3. Erinomaisesti kasaan puristettu kooste.

  Hävettää olla suomalainen, hävettää olla korkeasti koulutettu ammattilainen, jos nykyinen meno Suomessa on suomalaisuutta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sande!

  Hahmottelin jo tähän jotain kattavaa kommenttia, mutta tajusin ettei tähän kirjoitukseen voi lisätä enää mitään olennaista.

  Tässä kirjoituksessa on Mooses ja profeetat.

  VastaaPoista