tiistai 25. syyskuuta 2018

AIRISTO-OPERAATIO JA LASTEN SEKÄ MUMMOJEN PELOTTELUA

Poliisin puolustusvoimien ja rajavartioston tukema suuroperaatio Airiston Helmi -yhtiön kiinteistöihin lounaissaaristossa on ollut melkoinen mediashöy. Valtamedia on rummuttanut päivästä toiseen yhtiön venäläistä taustaa ja rikollisuutta, mutta ennen kaikkea sen strategista uhkaa koko Suomelle. Ennen kuin silppuamme tämän sotilaallisen uhkan valheen faktoilla, tarkastellaanpa sitä talousrikoskulmaa lyhyesti. Se on paljon järkeenkäyvämpi ajatus.

Uutisoinnissa on kuitenkin unohdettu se kaikkein merkittävin kytkös: Italian kolmanneksi suurin pankki on junaillut rahaliikennettä. Se on asia, joka voisi olla olennainen, kun tiedämme Italian pankkimaailman ja maan mafiajärjestöjen väliset yhteydet ja historian. Mutta se ei ole poliittisesti sopivaa maamme Nato-kaaderille. Siksi esiin on nostettu toinen toistaan mielikuvituksellisempia Venäjän sotilasoperaatioita, joista kepulaisen Kärnän sukellusvenetukikohta lienee absurdiudessaan aivan omaa luokkaansa. Kärnä ei ilmeisesti muista itänaapurin sukellusveneille tuppaa karikkoisilla vesillä käymään. Aivan. Malliesimerkki saatiin Landskronassa 80-luvulla. Sukellusvene ei mahdu karien sekaan, vaan ajaa karille.

Kärnä ei ilmeisesti muista sitäkään, että viimesodissa itänaapuri teki yhden epäonnistuneen maihinnousu Laatokalla Tuulokseen ja yritti tulla Viipurilahden yli pariinkin otteeseen, siinä onnistumatta. Edes Hankoon ei tehty maihinnousua. Suursaaren ja muutaman muun saaren valloitus maksoi puna-armeijalle maltaita ja opetti sen, ettei sotaa Suomen kanssa ratkaista saaristossa tai rannikolla alkuunkaan. Suomea vastaan sodittaessa ratkaisut tehdään maalla. Ja juuri sitä maanpuiolustusta presidentti Niinistö, Ilkka Kanerva ja muut poliitikot ovatkin parisen kymmentä vuotta laiminlyöneet kaikin tavoin. Malliesimerkistä käy ilmapuolustus, joka on unohdettu, koska se ei sovi Naton suunnitelmiin, vaikka sen merkistys Suomen puolustamisessa on nimenomaan strategisessa mielessä aivan keskeinen. Vahva ilmapuolustus voisi olla este Natollekin, joten siksi se laiminlyödään ja ajetaan alas. Suomen puolustamisen kannalta täysin arvottomiin, mutta Naton haluamiin hävittäjiin uhrataan kyllä kymmeniä miljardeja. Samoin suuriin laivaston pinta-aluksiin, joiden elinaika sotatilanteessa on laivastossa 25 vuotta palvelleen "lähteeni" mukaan "noin kaksi tuntia, jos hyvin menee."

Aloitetaan tämän Uhka-huijauksen purkaminen Ilkka Kanervan ja presidentti Niinistö höpötyksistä. Varsinaissuomalaisina he haluavat kovasti korostaa Turun ja sen laivaväylien strategista merkitystä. Puheet huoltovarmuudesta ovat irvokkainta roskaa kokoomuslaisten suista, sillä nimenomaan kokoomus on ollut kaikin voimin tuhoamassa Suomen huoltovarmuutta ja riippuvuuden lisäämistä kaikissa hallituksissa. Entäpä Turun strateginen merkitys? Katsotaanpa hieman karttakuvaa, joka näyttää Turun todellisen painoarvon maamme tavaraliikenteessä.
Kuten kartasta havaitsemme, Turun sataman osuus maamme satamien miljoonista rahtitonneista oli säälittävät 2,2. Paraisten sataman osuus oli häviävän pieni 0,6. Naantalin osuus oli 5 miljoonaa tonnia. Kokonaisuudessaan tämän varsinaissuomalaisten kokoomuslaisten elintärkeä Turun seutu vastasi siis 7,8 miljoonan rahtitonnin kapasiteetista. Muiden satamien kautta kulki vaivaiset 91 miljoonaa tonnia tavaraa. Kysymys kuuluu: mitä strategista merkitystä Turun seudulla oikeasti on? Vastaus: eipä juuri mitään.

Entä ne yhteydet länteen, joista on myös oltu huolissaan? No, karttaa katsomalla selviää, että koko Pohjanlahden rannikko on täynnä satamia, joista päästään länteen eli Ruotsiin. Länsirannikko on siis strategisesti paljon merkittävämpi kuin Turun seutu. Oulun, Kemin ja Tornion seudut ovat vielä merkittävämpiä, samoin läntisen Lapin alue. Ja kuinkahan kokoomus ja poliitikot ovat huolehtineet näistä alueista maanpuolustuksellisesti? Aivan. Lakkauttamalla varuskuntia, laivastoasemia ja muuta sotilaallista infraa koko tältä alueelta.
https://yle.fi/uutiset/3-7714229
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaasan_rannikkopatteristo

Jos Venäjä haluaisi katkaista Suomen yhteydet länteen, se suorittaisi massiivisia maahanlaskuoperaatioita Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja Länsi-Lappiin. Yksi sukellusvene kolmisenkymmentä kilometriä Kökarista etelään katkaisisi sotatilanteessa kaiken liikenteen varsinais-Suomen satamiin. Sokkeloiseen ja karikkoiseen saaristoon änkeäminen olisi täysin typerää. Kuvitteleeko joku, ettei Venäjän sotilasakatemiassa opiskella Suomussalmen, Kuhmon, Laatokan Karjalan ja Ilomantsin taisteluita? Miksi Venäjä tuhlaisi aikaa, vaivaa ja rahaa pyrkimällä saaristomottiin, josta ei ole mitään hyötyä? Aivan.

Eli puhuessaan Turun ja sen saaristo valtaisasta strategisesta merkityksestä, maamme huoltovarmuudesta ja sotilaallisten uhkien torjumisesta, presidentti, Ilkka Kanerva ja ne nimettömät "sotilaslähteet" puhuvat täyttä potaskaa. Ilmajoen kentän alasajopyrkimykset ja Kauhajoen ilmasotakoulun lakkauttaminen osoitti sekin, etteivät nämä herrat ajattele mitään maanpuolustusta. Syykin on selvä: armeijaamme ja sotilaspolitiikkaamme ohjaa Nato, ei Suomen puolustus.
https://yle.fi/uutiset/3-8276120
https://yle.fi/uutiset/3-7664202

Miksi Venäjä ei sitten ole uhka Aristolla? Koska se ei tarvitse tuota saarisokkeloa yhtään mihinkään. Se kykenee tuhoamaan koko seutukunnan yhdella Satan 2 -ohjuksella ja tuhoamaan sen tavallisillakin ohjuksilla. Venäjän armeijan näkökulmasta änkeäminen saaristoon olisi Suomussalmen tai Tolvajärjen toisinto veden päällä. Yksi suomalainen rannikkojääkärikomppania ja taistelusukeltajakomppania kykenisi sumputtamaan sukellusvenetukikohdan ja tuhoamaan jokaisen sinne ja sieltä pyrkivän aluksen. Vaikkei venäläisiä kauheasti arvostaisikaan, voidaan kuvitella että hekin kykenevät tajuamaan tämän.

Tänään Airisto-huijauksen uusin Iltalehden "uutinen" on selotus siitä, kuinka Venäjä kävisi mielikuvituksellista sotaansa saariston sumpussa. Käydäänpä läpi tämä "turvallisuusasiantuntijan" sepustus kohta kohdalta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/fa81c0ab-211c-444e-a7b7-8638f9b56627_u0.shtml

"Turun saaristossa viikonloppuna tapahtunut satojen viranomaisten operaatio herättää keskustelua ja kysymyksiä. Keskusrikospoliisi kertoo tekevänsä alueella talousrikoksiin liittyvää tutkintaa, muttei ole kertonut julkisuuteen juurikaan asian taustoista."
Tämä pitää paikkansa.

"Iltalehden selvitystyön mukaan kyse on vahvasti venäläistaustaisesta yhtiöstä.Tappiollinen yritys on hankkinut käyttöönsä runsaasti saaristokiinteistöjä ja rakentanut sinne kuvamateriaalin perusteella raskaaseen venekäyttöön soveltuvia laitureita. Yritys tekee vuosi toisensa jälkeen jopa miljoonaluokan tappioita."

Tässä puhutaan jo potaskaa. Yhtiön jäljet johtavat nimenomaan Italiaan ja mukana häärii julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaan yksi venäläinen "liikemies". Mukana on myös paikallispoliitikon vietnamilaissyntyinen vaimo, mutta jostakin syystä Iltalehti ei ole siitä huolimatta havainnut vahvoja Vietnam-yhteyksiä.

"Keskusrikospoliisi on noudattanut tavanomaista niukempaa tiedotuslinjaa tapauksessa. Tapauksessa voidaan epäillä, että KRP käyttää poliisin laissa turvattua oikeutta salata tutkinnan laatu. Poliisi voi äärimmäisissä poikkeustapauksissa myös jakaa suoraan harhaanjohtavaa tietoa, jos se on asian luonteen vuoksi välttämätöntä. Tiedot on oikaistava heti, kun mahdollista."

Jos operaatio liittyy kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen, on täysin ymmärrettävää, ettei poliisi huutele kaikkea nykypolven yksinkertaisille toimittajille. Jos kyse on tästä, mukana ovat Italian ja Venäjän järjestäytyneet rikollisryhmät. Ne ovat oikeasti vaarallisia.

"Iltalehden haastattelema Itämeren turvallisuustilanteeseen perehtynyt asiantuntija arvioi, että Saaristomerellä on käynnissä valtiotason operaatio, joka pyrkii kitkemään Venäjän turvallisuuspalvelun GRU:n sotilastoimintaa. Hänen mukaansa Venäjä voi varautua Suomen alueella Itämerellä käytävään avoimeen sotaan, jonka oletettuja vastapuolia ovat Nato-maat."

Kuka lieneekään tämä asiantuntija, haiskahtaa hieman Ulkopoliittisen instituutin lapselliselta höpöttäjältä, niin hän aloittaa satuilun välittömästi. Venäjän sotilastiedustelu GRU on soluttanut Naton jo vuosikymmeniä sitten. Se saa kaiken haluamansa operatiivisia suunnitelmia myöten suoraan Naton päämajasta. Tämä on merkittävin syy siihen, miksi itse vastustan ehdottomasti Nato-jäsenyyttä. Kuvitelma siitä, että GRU:n agentti kykkisi saaristomökissä valot sammuksissa kiikaroimassa Ruotsin-laivoja on hyvin hyvin lapsellinen.

"Valtava tiedustelu

Tilanteen laadun vuoksi asiantuntija haluaa pysytellä nimettömänä. Hän näkee, että Suomen poliittinen johto voisi petrata toimiaan: Venäjän toiminta kiinteistökaupoissa ei ole viime vuosina ollut Suomen kontrollissa, ja kansalaisten turvallisuudentunne on koetuksella."

Tässä kyseinen "asiantuntija" puhuu taas täyttä roskaa. Kansalaisten turvallisuuden tunteen horjuminen johtuu yhteiskuntamme poliittisesta alasajosta, itsenäisyyden menetyksestä ja siitä, että maassamme liikkuu ulkomaalaisia sotilasjoukkoja mennen tullen, jopa presidentin tietämättä. Nämä sotilasjoukot eivät tule idästä, vaan lännestä.

"– Puolustusvoimien tiedusteluosasto ja Suojelupoliisi ovat virkansa puolesta seuranneet juttua, ja nyt Keskusrikospoliisi tuli sateenvarjo-operaation kanssa mukaan, asiantuntija luonnehtii."

Meillä ei ole tästä mitään näyttöä, vaan tämän jo potaskaa puhuneen "asiantuntijan" väittämä.

"Asiantuntijan mukaan Suomen valtio siirsi operaation poliisille, jolloin asiasta tuli siviilirikosoikeudellinen. Näin valtio pääsisi kitkemään hämäriä rakennusprojekteja Suomen lainsäädännön puitteissa ilman, että tapauksesta syntyy kansainvälinen poliittinen kriisi."

Edelleen, kukaan ei tiedä onko näin, vai onko tämä vain "asiantuntijan" satuilua. Vaikuttaa siltä jo edellä olevan perusteella.

"Asiantuntija arvioi, että helikopterikenttien ja syväsatamien lisäksi saaristoon on rakennettu bunkkereita, jonne Venäjä voisi kriisitilanteen varalta varastoida sotilaskalustoa ja räjähteitä. Taustalla on Saaristomeren sotastrateginen merkitys tilanteessa, jossa Venäjä ajautuisi aseellisiin taisteluihin Natoa vastaan."

Tämä lausunto onkin koomisuudessaan suorastaan surkuhupaisa. "Asiantuntija" väittää, että saarilla on bunkkereita. No, yksi maan sisässä oleva sauna on nähty. Syväsatamaksi kolmen metrin syväys ei ihan riitä. Sotilaskalustoa voisi periaatteessa huviloihinkin jemmailla, mutta miten helvetissä ne sinne saisi, jos tarkoitus olisi sotia Natoa vastaan Airistolla. Kiväärit ja singot kun eivät ehkä ihan Natoakaan halvaannuta, uskoisin niin. Isompaa kalustoa saaristoon raahattaessa tulee jo hieman ongelmia paikallisten kanssa. He kun näkisivät ohjuslavetit ja raketit.

"– Kun tilanne kehittyy niin, että Venäjän on pakko varmistaa oma laiva- ja lentoliikenteensä Kaliningradiin, Venäjälle tulee välttämättömäksi ottaa haltuun Suomen rannikkoa, Ahvenanmaa tai molemmat, lähde arvioi."

Jos Venäjä haluaa varmistaa Kaliningradin yhteydet, se jyrää Liettuan tieltään niin että heilahtaa. Ei se yritä suojella yhteyksiään Kaliningradiin Pihlajasaaren nudistirannalta käsin, tai Hangon kasinolta kiikaroiden. Ei maksa ns. vaivaa.

"Isku siviilialukseen"

Nyt "asiantuntija" siirtyykin sitten mummojen, naisten ja lasten pelotteluun. Venäjä tuhoaa Ruotsin-laivan, tai Tallinkin! Niinkö? Suomesta tuskin löytyy niin tyhmää armeijan käynyttä miestä, joka uskoo, että jos ja kun tilanne alkaisi todella kiristyä, Tallink ja Viking Line jatkaisivat reiteillään kuten ennenkin.

"Asiantuntijan mukaan sota Itämerellä edellyttäisi Venäjältä laiva- ja lentoliikenteen eristämistä. Venäjä pyrkisi kriisissä estämään Suomen huoltoliikenteen saaristosta Ahvenanmaalle ja Itämerelle. Suomi puolestaan pyrkisi sodassa valjastamaan esimerkiksi Tallink Siljan tai Viking Linen autolautat joukkojen kuljetukseen."

Kuten jo edellä totesin, Suomen meriliikenteen pysäyttämiseen tarvitaan yksi sukellusvene Kökarista etelään. Ja jos tarkastellaan Venäjän Itämeren laivaston kalustoa, aika nopeasti käy selville, ettei huvilan perunakellari Airistolla ole kenties se kaikkein välttämättömin elementti Venäjän sotilaspiireissä. Voin toki olla väärässä.

Mitä taas tulee suomalaisten joukkojen liikutteluun helvetin jättikokoisella matkustajalautalla, koko ajatus on suorastaan mielipuolisen koominen. Yksikään suomalainen upseeri ei noin isoon maalitauluun tunkisi yhtään suomalaista sotilasta räjähtämistään ja hukkumistaan odottelemaan. Kenties tämä "asiantuntija" elää vielä 1900-luvun alkupuolta, mutta ei ainakaan tätä päivää. Jokainen suomalainen ammattisotilas tietää kuinka monta tuhatta puna-armeijan miestä kuoli suurissa joukkojen kuljetuksissa Suomen lahdella sotien aikana. Kukaan tuskin haluaa samaa suomalaisille missään olosuhteissa. Paitsi tämä "asiantuntija".

"Venäläisomistukseen päätyneet kiinteistöt voivat olla Suomen laivaliikenteen rampauttamiseen suunniteltuja pientukikohtia, lähde arvioi."

Kuten jo edellä totesin, kannattaa vilkaista Itämeren laivaston kalustoa ja miettiä onko huvilasaari sittenkään se ihan olennainen elementti Venäjän suunnitelmissa. Veikkaan, ettei ainakaan ihan päällimmäisenä kuitenkaan, Voi toki olla, Venäjän armeijassa on kääpiö-spetsnaz-prikaati, joka voi piileksiä huvilan vintillä ja alusilla, ja hyökätä sieltä sitten rapujuhliin suomalaishuvilalle naapurisaaressa.

"– Sinne on ollut tarkoitus viedä aseita, ohjuksia ja todennäköisesti jonkinlaisia herätemiinoja. Eihän siinä tarvitse kuin osittain upottaa yksi iso matkustaja-alus niin, että kansi jää pinnalle. Sen jälkeen yksikään laiva ei lähde reittiä pitkin minnekään, asiantuntija arvioi."

Kuten jo edellä totesin, mihin Venäjä tarvisisi noita laivaväyliä, kun se pystyy upottamaan aluksia pitkin poikin merta? Ei mihinkään. Ohjusten raijaaminen Airistolle tuskin jäisi huomaamatta paikallisilta kalastajilta. Ja jälleen kerran: "asiantuntijan" sotaleikissä Viking Line purjehtii edelleen kohti Turkua ja Maarianhaminaa keskellä sotatilannetta. Sehän täyttä huttua.

"Asiantuntija väittää, että Venäjä pystyisi valtaamaan Ahvenanmaan halutessaan arviolta kahdessa tunnissa. Venäjän armeijan Spetsnaz-erikoisjoukot nousisivat maihin Suomesta tai Ruotsista käsin saatuaan aseet konsulaatista. Sen jälkeen noin linja-autokuormallinen erikoisjoukkoja pystyisi ottamaan Ahvenanmaan lentokentän haltuunsa 15 minuutissa."

Tämä sepustus kertookin sen, ettei tämä asiantuntija ainakaan tällä vuosituhannella elä ajatustensa kanssa. Venäjän sotilastiedustelun erikoisjoukot eivät toimisi Suomessa kuten Kabulissa 1978 tai Prahassa 1968. Venäjän konsulaatista ei varmasti löydy aseistusta spetsnaz-joukkueelle tai komppanialle. Ei Ruotsista, eikä Suomesta, Eikä spetsnatz-yksikkö suinkaan ajelisi bussilla pitkin Ahvenanmaata kohti lentokenttää. Se tulisi sinne suoraan ilmasta käsin, mutta edelleen: mihin Venäjä tarvisisi koko Ahvenanmaata? Ei yhtään mihinkään. Se sitoisi joukkoja ja olisi täysin mahdoton pitää hallinnassa. Venäjä kykenee hallitsemaan Ahvenanmaata ohjuksin aivan helposti. Venäjän Kaspian meren laivasto ampui yhden ohjuksen yhteen taloon Syyriassa. Siis yksi ohjus yhteen maaliin kahden tuhannen kilometrin päästä. Tämä on totuus nykyaikaisesta sodasta.

"– Sen jälkeen kuljetuskoneet lähtevät Pietarista, ja ne ovat alta kahden tunnin tuoneet maahanlaskujoukot Ahvenanmaalle, lähde sanoo."

Lähde voi sanoa ihan mitä huvittaa, mutta edelleen: miksi Venäjä uhraisi miehiään Ahvenanmaalle? Ahvenanmaan hallinta oli tärkeää vielä viimevuosisadan alkupuolella, mutta nykyisin sillä ei ole varsinkaan eteläisen Itämeren kannalta mitään merkitystä. Mutta onhan siellä sipsitehdas ja siideripanimo.

"Puoliksi upotettu autolautta olisi lähteen mukaan yksi teoreettinen vaihtoehto laivaväylän tukkimiseen."

Yritän nyt suhtautua tämän naurettavan lapsellisen "asiantuntijan" lausuntoihin edes jotenkin vakavamielisesti ja myönnän: tämä olisi todellakin teoreettinen vaihtoehto.

"Pakko puuttua”

Vai niin.

"Asiantuntijan mukaan Saaristomeren viikonloppuisen poliisioperaation kohteet liittyvät pitkälti juuri Spetsnaz-joukkojen toimintaan. Lisäksi lähde pitää selvänä, että Venäjä on rakentanut kohteita myös muualle Suomen rannikkovesille."

Niin kuin minne? Jos esittää väitteen, kannattaisi esittää todisteet näin vakavassa asiassa. Voinhan minäkin väittää, että Salpausselän pohjoispuolella on dothraki-armeija valmiustilassa ja Sauron piileksii Vilppulassa, mutta ilman todisteita se ei ehkä pidä paikkaansa. Voin toki olla väärässä. Sauron on ovelus.

"Saaristomerellä on runsaasti myös valtioiden välistä tiedustelutoimintaa. Lähde pitää todennäköisenä, että Suomen ja muun Euroopan välinen viestiliikennekaapeli on joutunut venäläisen vakoilun kohteeksi. Julkisuudessa esitettyihin spekulaatioihin pienoissukellusveneistä hän ei usko, sillä Suomella on saaristossa runsaasti omia kuuntelulaitteita."

Venäjän kybertiedustelu ei tarvitse kaapelia. Se on jo sisällä suomalaisissa järjestelmissä. Mutta on tietysti lohdullista kuvitella, että pinnan alla riehuu James Bondista tuttu kamppailu hyvän ja pahan välillä. 
https://www.youtube.com/watch?v=aNL3POV6OoI

"Asiantuntijalähteen mukaan Venäjä valmistautuu sen varalle, että Nato-suhteet kärjistyvät kriisin partaalle. Suomi on hänen mukaansa suhtautunut ylitoiveikkaasti Venäjän rauhanomaisuuteen. Rakentelu on saanut jatkua tähän asti, vaikka valtioneuvosto on tiennyt siitä vuosia, lähde väittää."

Lähteeltä olisi voinut kysyä myös, mitä mieltä hän on siitä, että Yhdysvaltain ulkoministeriön entinen virkamies hankkii kiinteistön keskeltä koko maan strategisinta infraa, eli Pasilasta. Mutta se lienee sitä parempaa rakentelua ja kiinteistökauppaa.

"– Tämä on vauhdittunut Vladimir Putinin neljännen kauden aikana. Nyt siihen oli pakko puuttua. Ja jatkoa tulee."

Jatkoa tulee, jos aihetta on. Se on selvä. Mutta mitä tekemistä Putinilla on Airiston Helmen kanssa, se on toistaiseksi hieman epäselvää. Vanhojen juttujen mukaan hänellä oli kyllä huvila saaristossa vuosikymmenien ajan. Jostakin syystä se ei silloin huolestuttanut, vaikka hän oli nimenomaan KGBn mies niihin aikoihin, kun Ilkka Kanervan mukaan he söivät yhdessä jätskiä kesäisin Turun torilla.

"– Ministereille on pidetty huolestuttavia puheenvuoroja, mutta heillä ei ole ollut kykyä kuunnella, lähde sanoo."

Jos puheet ovat olleet yhtä lapsellisia kuin tämän "asiantuntijan" lausunnot tässä jutussa, on ihan ymmärrettävää, ettei kukaan kauaa jaksa tällaisia höpinoitä.

"KRP on useaan otteeseen kiistänyt, että viikonlopun operaatiossa olisi kyse jostain muusta kuin talousrikostutkinnasta."

Niin on.

"– Olemme puhtaasti talousrikosasialla liikenteessä. Ei ole tarkoitus antaa minkäänlaista väärää tietoa eikä edes sellaista harhaanjohtavaa tietoa, joka olisi taktisista syistä tarpeen, rikostarkastaja Markku Ranta-aho sanoi aiemmin Iltalehdelle."

Kuten edellä totesin, jos jutun Italia-kytkökset pitävät paikkansa ja rahaliikenne on kulkenut italialaisen pankin kautta, ei poliisin todellakaan kannata liikoja huudella tälle toimittajapolvelle.

"Kova paikka"

Jahas, vai niin.

"Miksi viranomaiset puhuvat vain talousrikosasiasta, eivätkä mainitse sanallakaan mahdollista turvallisuusoperaatiota?"

Vaikkapa siitä syystä, ettei kyse ole turvallisuusoperaatiosta?

"Asiantuntija arvioi, että syy piilee diplomaattisissa riskeissä. Hän uskoo, että Venäjä reagoisi lähteen mukaan välittömästi, jos Suomi tekisi tutkinnasta puolustuspoliittisen. Pahin ongelma olisi valtion sähköyhtiö Fortum, jota Venäjä voisi painostaa. Suomi on energiantuonnissa vahvasti Venäjästä riippuvainen."

BUAHHAHHAH! Jos Suomi sanoisi, että tässä on kyse turvallisuudesta, Venäjä todennäköisesti sanoisi; Mitä sitten? 
https://www.youtube.com/watch?v=Vg47QZsGch4

"Asiantuntijan mukaan Suomi pyrkii hoitamaan tutkinnan ja rikosprosessin niin, että Venäjän sotilastoiminta loppuu saaristossa ja maiden suhteet säilyvät siedettävinä. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vierailee keskiviikkona Suomessa ja tapaa pääministeri Juha Sipilän pakeilla. Asia voi nousta pöydälle, mutta kansalaisille keskusteluista ei kerrota."

Tämä on täyttä spekulaatiota vailla mitään perusteita tai näyttöä.

"– Kun valtiojohtajat tapaavat, loppuselvitys tehdään suljettujen ovien takana.Sovitaan, että tämän pitää loppua tähän, ja valmistelut puretaan, lähde ennustaa."

Kuten edellä totesin.

"Hän arvioi, ettei Suomen ja Venäjän suhteisiin ei ainakaan vielä kohdistu suoraa uhkaa Saaristomeren operaation vuoksi, mutta poliittiseen johtoon kohdistuu suuri vastuu tutkinnan jälkihoidon selvittämisessä. Lisäksi siitä pitäisi pystyä viestimään kansalaisille oikealla tavalla pimittämisen sijaan, asiantuntija painottaa."

Niin, jos kyse todella on rikostutkinnasta, niin se on jo kerrottu. Kukaan muu ei ole väittänyt mitään muuta, paitsi omituisen nimettömät "sotilaslähteet" ja "asiantuntijat", joiden pauhaaminen Ariston hirvittävästä uhkasta on kyllä niin naurettavaa, ettei ole ihme etteivät he halua tulla julkisuuteen. Tällaisten lapsellisten sepustusten esittäminen todellisina uhkina saattaa kenet tahansa naurun alaiseksi ja häpeään.

"– Suomen kansalaisten tiedonsaantitarve on nyt korkeimmillaan. Tämä tilanne herättää turvattomuuden tunnetta. Valtiojohdon pitäisi esiintyä niin, että homma on hallussa. Nyt niin ei ole."

Kuten edellä jo totesin kansalaisten keskuudessa turvattomuuden tunnetta lisäävät vanhushoidon alasajo, terveydenhuollon alasajo sekä sosiaaliturvan tuhoaminen. Eivät Aristolla huvilassa piileksivät kääpiöspetsnazit miinoineen ja Viking Line operaatioineen.


Mutta tällaisia satuja ja tarinoita meille kerrotaan, koska jollakin pitää perustella se, että vaikkei kansa halua Natoon, täällä pyörivät jo ulkomaalaiset sotajoukot kuin kotonaan, jopa presidentiltä lupia kyselemättä. Mummojen ja lasten pelottelemiseksi.15 kommenttia:

 1. Suomella NATOn joukoille annettu kauttakulkuoikeus. Turun alueella ja lähialueela on infra ottaa vastaan 1000 panssarivaunua.

  Muita satamia ei voida saarilta käsin sumputtaa. Siellä pitää olla sukellusvenekalustoa.

  Venäjällä on jokaista valtiota koskien valmiit nopeantoiminnan suunnitelmat, kuten oli suunnitelma otta Krimi haltuun kriisitilanteessa. Siellä homma tapahtui 24 tunnissa. Turussa on tarvittaessa miinat vesillä alle tuon ajan.

  VastaaPoista
 2. Joka julkisuuden hallitsee, tietää myös sen, että hyvää kohua ei pidä jättää hyödyntämättä.

  Miksi Airisto-operaatio tehtiin JUURI NYT?

  Vastaan itse:
  Natolta on tulossa suuri sotatarviketoimitus, joten kamerat piti sulkea ainakin väliaikaisesti.

  VastaaPoista
 3. blogin kirjoittaja yrittää analysoida kovasti, mutta kun lähtötiedot eivät ole kunnossa, niin menee sellaiseksi spekuloinniksi, että muuttuu valeuutiseksi sykähdyttävimmiltä osin.. Että useamman sadan henkilön operaatio olisi ollut vain puuta heinää... Kerrassaan loistavaa osaamista aiheesta kirjoittamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi voi varmaankin kertoa miltä osin kirjoitus täyttää valeuutisen kriteerit. Airistolla ei ollut "useamman sadan henkilön" operaatiota, vaan noin sadan poliisin ja muutaman kymmenen tukihenkilön operaatio.

   Poista
 4. Naantalissa on Nesteen öljynjalostamo. Porvoossa toinen.
  Nämä ovat merkittäviä laitoksia Suomen huoltovarmuudelle.
  Mitä Sande olet miettinyt näistä koko Suomen ns. liikkeellä ja lämpimänä pitävistä voimista. Muitakin em. ns. lähteitä on, mutta öljyteknologia tuottaa Suomelle merkittävän elossapysymisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten olemme nähneet mm. Libyassa ja Syyriassa tällaiset kohteet tuhotaan sotatilanteessa ensimmäisten joukossa. Juuri siksi kokoomuksen ja porvarihallitusten huoltovarmuuden alasajo on maanpuolustuksen kannalta ollut todella vaarallista ja tuhoisaa.

   Poista
 5. Nuo camoihin puetut mallinuket Ybbernäsin saaren pihalla kyllä herättävät voimakkaita mielleyhtymiä tunnuksettomien vihreiden miesten maihinnoususta. Jos alueella on tehokas kameravalvonta, mihin muuhun nukkeja tarvitaan kuin mielikuvilla vaikuttamiseen?
  Nuket iltapäivälehtien kuvissa ovat myös epäilyttävän hyväkuntoiset esim. vaatetus vaikuttaa olevan kuin vasta paketista otettu. Nuket eivät ole voineet olla kovin montaa päivää saariston säiden armoilla ulkoilmassa. Tuskin edes viikkoa. Miksi joku on halunnut asumattomaan saareen vaihtaa muutaman viikon välein uudet mallinuket ja niille tuliterät camot? Vai olivatko nuket saaressa ensinkään ennen loppukesää 2018?

  Airiston Helmen tapauksessa on muutamia muitakin piirteitä, jotka viittaavat Venäjän tukikohdan sijasta false flagiin ja PsyOpsiin.
  Saarten megaratsia ajoitettiin viikonloppuun, jolloin oli näyttävä Hornetien ylilento Helsingissä, FBI vierailulla Helsingissä, Tehtaankatu 1 valmistelemassa Medvedevin keskiviikon Suomen vierailua ja Mäntyniemessä kärähti päivän päätteeksi sähkökaappi. Vastaavanlaisia optics for masses -veivauksia on käytetty CIAn rogue-siiven operaatioissa maailmalla.

  VastaaPoista
 6. Alla muutama muu psy ops teoriaa tukeva havainto viime päivien mediavirrasta:
  1) Huolimatta siitä, että Airiston Helmi näyttäisi vuodesta 2016 alkaen olleen suhteellisen tukevasti _italialaisessa_ omistuksessa ja toiminta saarilla on omistajavaihdoksen jälkeen
  hiipunut, valtamediat ovat parin päivän sisällä koordinoineet paljon nimettömiä sotilaslähteitä kommentoimaan Venäjän ja GRU:n sotilastiedustelusta ja sukellusvenehuoltoon tarkoitetuista syväsatamista ja bunkkereista saarilla.

  2) Mikäli Bellingcat -sivuston viimeaikaisia Skripal-tutkimuksia on uskominen, GRU:n sotilastiedustelun ja SVR:n ulkomaantiedustelun koko henkilöstö, sekä oikeat että peiteidentiteetit, on vuodettu Venäjän passihakemustietokannan mukana ympäri nettiä. Kaikki Venäjän ulkomailla toimivat agentit ja illegaalit viimeisen 10 vuoden ajalta ovat toisin sanoen paljastuneet lännessä. Niinpä Airiston Helmenkin venäläisomistajien sotilastiedustelukytkyn osoittamisen dokumentein voisi kuvitella tutkivalta toimittajalta tai varakansanedustajalta onnistuvan parilla klikkauksella ja mesekeskustelulla Bellingcatin kanssa.
  Jäädään odottamaan Venäjän kotimaanpassihakemusten merkintöjen kuvakaappauksiin tukeutuvaa agenttien tunnistusta Mikko Kärnäältä ja Hesarilta.

  3) Skinnarvik Turun saaristossa sijaitsee Merivoimien esikuntaa huomattavasti lähempänä kuin Airiston Helmi. Iltalehden toimittaja Tuula Malinin tekemien tutkimusten mukaan Skinnarvik
  siirtyi kuitenin _ukrainalaisomistukseen_ v. 2008. Ei siis venäläisomistukseen.
  Nykyinen omistussuhde tällä Merivoimien ammusvaraston viereisellä tontilla on "epäselvä". Uusi omistajanvaihdos tapahtui muutama vuosi sitten _Virossa_.
  Taustaa: Metsähallitus myi ukrainalaisen liikemiehen omistamalle yritykselle kaksi 1,5 hehtaarin suuruista rantatonttia Kemiönsaarella sijaitsevan Merivoimien Skinnarvikin varikkoalueen sisäpuolelta vuonna 2008. Alueella sijaitsee merivoimien materiaalilaitoksen varastoja, muun muassa ammus- ja räjähdeainevarasto. Varikon suoja-aluetta sisennettiin ja raja-aitoja siirrettiin, jotta ukrainalaistontit saatiin sijoitettua liikkumiskiellolla varmistetun sotilasalueen ulkopuolelle.
  Varikon vieressä nököttävät tontit ovat yhä rakentamattomia. Kaupat tehnyt ukrainalainen liikemies asuu Vantaan kaupungin vuokra-asunnossa. Hän ei tiedä, kuka tontit omistaa tällä hetkellä. Venäjää puhuva liikemies kertoo myyneensä yhtiön osakkeet eteenpäin jo joitakin vuosia sitten Virossa. Samassa paketissa menivät myös Skinnarvikin maa-alueet.
  https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338528_uu.shtml

  VastaaPoista
 7. 4) Tiistaina 25.9. AH:n jutussa vangitulla virolaismiehellä ei ole Suomessa virallista vastuuasemaa missään yhtiössä.
  Virossa hän on hallituksen jäsen pienessä yhdistyksessä, joka kertoo tavoitteekseen _Ukrainan_ kansallisen kulttuurin suojelemisen ja kulttuurivaihdon:
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840247.html

  5) Airiston Helmen nykyinen toimitusjohtaja on _italialainen_ Mauro Barbi. Veljensä Luca Barbi pyörittää NATO-tyyppihyväksyttyjä ja NATO nimikenumeroituja
  radioliikenteen seurantalaitteita valmistavaa ja niihin käyttäjäkoulutusta tarjoavaa kansainvälistä yritystä: lucabarbi.it. Toisin sanoen AH:n nykyisen toimarin veli on NATO turvaselvitetty laitetoimittaja ja konsultti.

  Kansallisuudet jotka yo. havainnoissa toistuvat ovat Viro, Italia ja Ukraina. Virossa vaikuttavilla ukrainalaisilla/Ukraina-mielisillä näyttäisi olevan tässä kuviossa jonkinlainen juoksupojan rooli. Toimeenpanovaltaa saarilla käyttää NATOn hovitoimittajiin kytkyssä oleva italialainen. Ollaan muuten ihan helvetin kaukana Venjän sotilastiedustelun positiosta nyt.

  Tulee väistämättä mieleen mahdollisuus, että viime viikonlopun psyopsin tavoitteena on legitimoida CIA/NATO-vetoinen toiminta saaristossa paljastamalla rikollista toimintaa, rahanpesua ja setelitukkoja, joka liitetään arkkivastustajan Venäjän tiedusteluun. KRP:n talousrikosyksikkö ja siviilioikeusasteet sitten "siivoavat" alueet vapaiksi "Venäjän vaikuttaja-agenteista" (kahdesta huoltomiehestä ja camoihin puetusta nukesta?). Näyttävän hybridisiivousoperaation jälkeen kukaan viranomainen, median edustaja, poliitikko tai naapuruston edustaja ei enää kyseenalaista saarilla entistä intensiivisemmäksi muuttuvaa ulkomaista toimintaa, vaan oletetaan toiminnan olevan viranomaisten auditoimaa ja siten Suomen kansallisten etujen mukaista?

  Tuo Skinnarvikin tontin nykyinen omistaja kannattaa kaivella. Samoin muut lähisaarten ulkomaalaisomistukset, onko omistajavaihdoksia tapahtunut Viro-Ukraina-Italia akselilla muuallakin saaristossa viime vuosina? Onko uusissa omistajissa ja lähipiirissä NATOlle myyviä asekauppiaita?

  -constantia & zelo-

  VastaaPoista
 8. Luuleeko kirjoittaja että suomenlahden satamat ovat käyttökelpoisia kriisitilanteessa? KAIKKI hangosta itään olevat satamat ovat silloin kiinni ja niiden liikenne siirtyy länsi- ja lounais- satamiin.

  Muuttuvissa tilanteissa tilanteet MUUTTUVAT. huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja ei kuvittele, juuri siinä hän eroaa näistä mielikuvitusleikkejään esittelevistä "asiantuntijoista". Kirjoittaja tietää, että Suomenlahden satamat olisivat kiinni sotatilanteessa ja niin olisivat Turun seudunkin satamat. Se vähäinen liikenne mitä meritse siinä tilanteessa edes voitaisiin harjoittaa kulkisi länsirannikon satamien kautta. Ylipäätään on kovin koomista kuvitella, että sotatilanteessa olisi kovinkaan kummoista rahtiliikennettä edes olemassa. Eli rahtiliikenne Itämerellä romahtaisi lähes olemattomiin, eikä Turkuun, Naantaliin tai Paraisille tulisi montaakaan soutuvenhettä kriisin aikana. On siis erittäin lapsellista edes haaveilla, että rahtiliikenne tai mikään muukaan liikenne "siirtyisi" Suomenlahdelta Turkuun simsalabim, koska sotatilanteessa Itämerellä liikkuisi hyvin vähän aluksia ja nekin olisivat pääasiassa sotakalustoa.

   Poista
 9. Pieni virhe, Kauhavan ilmasotakoulun kenttä, ei Kauhajoen kenttä joka on Tokerotien varressa oleva pienilmailuun tarkoitettu lentokenttä. Nykyisin Kauhavan yli 3000 metrin pituisen kiitoradan ja lentokentän omistaa neljä vapaamuuraria. Alueella oli myös pakolaiskeskus 2016 - 17.

  VastaaPoista
 10. Mitähän oikeasti tärkeää on tällä hetkellä menossa, kun tuolla irtisanomislailla nyt niin kovasti koitetaan saada huomiota?..

  VastaaPoista
 11. Ano,klo 7.02, kovasti on sotilaallista harjoittelua meneillään Suomessa, sehän ei maksa kai "paljoakaan", vain tuo pienipalkkainen ja köyhä kansalainen se maksaa ja tuhoaa suomalaisen talouden. Siis sotaharjoitukset juuri nyt Lapissa, 12 hornettia ym. Harjoitukset torstaihin asti, Alaskassa suomalaisia sotilaita harjoittelee n. 70 ja kuusi "ilmatankattua" hornettia, harjoittelevat siellä marraskuuhun asti. Tuntuu niin pahalta tuo rahan käyttö jatkuvasti kasvaviin sotilasmenoihin kun samalla kansalaisten kaikki asiat menevät huonompaan jamaan. Kiitos Sandelle ja kommentoijille mielenkiintoisesta artikkelista. Ps. nyt kun aivan kaikkialla kauhistellaan ilmastonmuutosta ja päästöjen vähentämistä, en ole koskaan kuullut yhdenkään kertovan sotaharjoitusten ja sotien saastuttamisesta, tutkimusten mukaan aivan kärjessä ovat nämä asiat , no todellisuus ei kiinnosta.

  VastaaPoista
 12. Vielä 2020 vuonna Airiston Helmen omistaja ei ole saatu kuultavaksi, vaikka mies asuu NATOn mallimaa Latviassa. Omistajan asianajaja Suomessa on perussuomalaisten neuvonantaja Kari Uoti, eli saman puolueen, jonka riveistä puolustusministeriksi noussut turkulainen Jussi Niinistö käynnisti AH tutkinnan pestinsä alussa - niin ikään turkulaisen pulustusvaliokunnan pj Ilkka Kanervan ja presidentti Sauli Niinistön siunauksella.
  AH:n taustalla näyttää vaikuttaneen umpiturkulainen sulle-mulle diili, jossa turkulaisiin liikemiehiin ja poliitikkoihin sekä NATOn luottomiehiin konnektoitunut venäläistaustainen omistaja saatiin pelaamaan Kremlin karhun rooli vastineeksi tappiollisesta saaristokompleksista eroon pääsemiseksi (+ muuta voitelua kulisseissa). Suomalainen (turkulainen) hyötyjäosapuoli löytyy sitten kun selviää kuka tappiollisen saarikompleksin uudeksi omistajaksi nousee ja mihin (pilkka)hintaan.

  VastaaPoista