torstai 14. heinäkuuta 2016

MIKSI EU HAJOAA

Brexit on tuonut esiin ehkä paremmin kuin koskaan sen tosiasian, miksi Brexit ylipäätään tapahtui. Euroopan Unioni institutiona ja organisaationa on epädemokraattinen ja ylikansallinen valtakoneisto.

EU-poliitikkojen ja johtajien selkäydin reaktiot vaihtelivat halveksunnasta pelkoon ja paniikkiin, raivosta suuttumukseen ja ylenkatseeseen. Ennen kaikkea reaktioissa nousi esiin kouristuksen omainen tarve vakuuttaa "eurooppalaista yhtenäisyyttä" ja "EU:n yhtenäisyyttä."

Useimmat EU-johtajat ovat hyväksyneet sen, että EU tarvitsee muutosta, mutta heidän analyysinsä on totaalisesti pielessä. Valtaosa heistä uskoo ja haluaa lisää integraatiota, mikä tarkoittaa liittovaltiota. Valtaosa heistä haluaa yhtenäisempää poliittista unionia, mikä on selkosuomeksi Valtio. Yksi, jakamaton, totaalinen kokonaisuus, Euroopan Unioni. Ei Ranskaa, Saksaa, Liettuaa, Italiaa, eikä Suomea valtioina. Ehkä alueina ja maantieteellisinä osina, mutta ei valtioina.

Ja kuitenkin nationalismin ja kansallismielisyyden nousun perussyy on juuri Euroopan Unionin muuttuminen liittovaltioksi. Se on ainoa ja todellinen syy siihen miksi Brexit tapahtui. Se on ainoa syy siihen miksi EU-vastaisuus on nousussa kautta koko EU:n. Jäsenvaltioiden kansalaiset eivät halua, että heidän asioistaan päättävät ulkomaalaiset tuhansien kilometrien päässä. Miksi he haluaisivatkaan, varsinkin kun he eivät voi vaikuttaa päätöksiin millään tavalla?

Useimmat Euroopan maat muistavat edellisen kerran, kun maanosaan yritettiin luoda ylikansallista valtiota. Kyllä, edellinen hanke oli nimeltään Unsere Europa, ja sitä veti natsi-Saksa. Sehän ei päättynyt kovinkaan hyvin. Edellinen ylikansallinen valtiokokonaisuus, nimenomaan valtiounioni Euroopan Unionin tapaan, oli Neuvostoliitto eli Neuvostounioni. Sekään ei kestänyt kauaa, eikä sekään toiminut kovinkaan hyvin.

On uskomatonta, että EU-johtajat ja heidän kihomatoseuraajansa jäsenvaltioissa edelleen hokevat mantraa, jonka mukaan tiiviimpi EU on vastaus Brexitiin. Tiiviimpi EU tuhoaa itsensä. Se on laukaus EUn ohimoon. Ainoa keino pitää tiiviimpi EU koossa vastoin kansakuntien tahtoa ja itsenäisyysvaatimuksia, on asevoima, ja sitähän Euroopassa nyt luodaan ryssäfobian kaavun piilossa. EU valmistautuu käymään sotaa jäsenmaitaan vastaan. Kyse on sen olemassaolosta.

Ja kuitenkin, EU häviää tämän pelin. Se ei voi sille mitään. Kansat haluavat päättää asioistaan itse. Ne eivät halua luopua itsemääräämisoikeudestaan, oikeudestaan maahansa, ylipäätään saavuttamistaan oikeuksista. Jokainen historiaa tunteva tietää tämän. Jokainen kansa on jossakin vaiheessa yrittänyt saavuttaa itsenäisyytensä, jos ei muuten niin väkivalloin. Kaikilta se ei ole onnistunut, jotkut kansat on tuhottu juuri tämän ajatuksen vuoksi. Juuri tämä on ollut eurooppalaisten sotien syynä hyvin usein.

Nyt, jos EU todellakin lähtee "tiivistymään" ja "lisäämään integraatiota", tulee käymään samalla tavalla. Kansallismieliset kasvattavat suosiotaan federalistien muuttuessa yhtä militantimmaksi ja ylikansallisen vallan muuttuessa yhä avoimemmin sortajaksi. Uhkailu ja taloudellinen sota, joita molempia käytetään esimerkiksi Kreikkaa vastaan, ovat jo nyt käytössä. Jatkossa Nato hoitanee väkivaltatoimet niissä maissa, jotka haluavat eroon EU:sta, mikäli USA;n ulkopoliittinen linja jatkuu ennallaan. Se tietää sotia ja sotaa ympäri Eurooppaa.

JOS EU haluaisi pelastaa itsensä, se luopuisi keskitetystä johdosta ja vallasta. Se purkaisi eurobyrokratian ja lakkauttaisi valtaosan koneistostaan. Se olisi taloudellinen yhteenliittymä, talousalue, jossa toimiminen perustuisi vapaaehtoisuuteen. Se voisi pelastaa EU:n.

Mutta EU ei tee niin. Arviolta 30 000 erittäin kovapalkkaista virkamiestä ei halua sitä. Muhkeita palkkoja nauttivat europarlamentaarikot, nykyiset ja entiset jotka edelleen nauttivat EU-eduistaan, eivät halua sitä. Suurpääoma ei halua sitä. Ylikansalliset suuryritykset eivät halua sitä. Ne kaikki haluavat keskusvallan, jonka avulla ne voivat operoida keskuvallan luvalla periferiassa miten haluavat. Ja juuri tästä syystä EU tulee hajoamaan, aivan kuten Rooman valtakunta, Habsburgien keisarikunta, natsi-imperiumi tai Neuvostoliittokin.

3 kommenttia:

 1. Muutoksen tahti on liian nopea. Antaisivat sille aikaa muutaman sukupolven, niin kukaan ei huomaisi miten keitinvesi kuumiaa...

  VastaaPoista
 2. Amerikkaa hallitsee FED ja rahamiesten tavoitteena on päästä hallitsemaan kaikkea varallisuutta. Tässä varojen keruussa on ollut tiettyä jaksollisutta. 8 vuoden välein on kaksi kertaa jo tapahtunut porssiromahdus presidentin vaalien alla ja tänä vuonna tämä sama malli näyttäisi toteutuvan. Kaikki muut tekijät ovat jo toteutuneet, mutta viimeisenä kaikkien aikojen suurimman kuplan puhkeaminen odottaa toteutumistaan. Sen tuloksena Amerikkaa kohtaisi samat vaikeudet taloudessa kuin Kreikassa ja Venezuelassa pankkien sulkiessa ovensa.

  Euroopssa asioita hoitaa EKP, jolla on samat tavoitteet kuin FEDillä. Kun Amerikan kupla puhkeaa, niin EUn toimintamahdollisuudet heikkenevät merkittävästi. Maailmantalous romahtaa.

  Illuminati Preparing The Biggest Economic Collapse in 2016 - 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=jiu1-e0vsSc

  VastaaPoista
 3. Olen ajalta jolloin sai kirjallisesti anoa lupaa
  Suomen pankilta vaihtaakseen valuuttaa euroopanmatkalle.
  Olen ajalta jolloin istuttiin Helsingin tullikamarissa tunteja
  Odottamassa lupaleimaa johonkin mitä oli Euroopasta tilannut.
  Ja kun pidin näyttelyn Saksassa oli jokainen maalaus tullattava
  Ja rajalla auto tarkistettiin mennen-tullen. Jne.jne.

  Haluammeko me takaisin siihen aikaan?
  Ylessä kaksi kanavaa ja radio.
  Tälläiset blogikirjoitukset olisivat olleet mahdottomuus.
  Muutenkin kuin teknisesti.
  Sande istuisi linnassa -ei siinä presidentin - sopimattomista puheistaan...

  Voisiko Eu edut kansalaisille saada
  Ilman Eu haittoja.
  Siinäpä kysymys?
  Mutta pelkkää huonoa ei eurooppalaistuminen ole tuonut.

  VastaaPoista