maanantai 25. elokuuta 2014

MITÄ SUOMALAISTOIMITTAJAT EIVÄT USKALLA KYSYÄ

Ministeri Räty sanoi suorassa lähetyksessä tienanneensa verokikkailuillaan "muutamia satasia". Toimittaja ei uskaltanut kysyä, olivatko julkisuudessa esitetyt 20 000 euroa sitten virheellinen luku.

Ulkoministeri Tuomioja on sanonut moneen kertaan, ettei Ukrainassa ole uusfasisteja muualla kuin separatistien riveissä. Toimittajat eivät ole uskaltaneet kysyä Tuomiojalta, miksi rankaisupataljoonaksi itseään kutsuva Azov-pataljoona taistelee toisen maailmansodan aikaisen SS-divisioona Das Reichin tunnuksen alla, jos se ei ole fasistinen.

Kun puolustusministeri Haglundin tekemä Naton isäntävaltio sopimus tuli julkisuuteen, toimittajat eivät uskaltaneet kysyä miksi ministeri Haglund toimi lain vastaisesti (asia olisi pitänyt käsitellä hallituksessa ja eduskunnassa) ja virkavalansa vastaisesti tehdessään sopimuksen, joka vahingoittaa suoraan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista asemaa, ja edistää vieraan vallan etuja. 

Kun pääministeri Stubb päätti, että Suomi liittyy EU:n Venäjälle asettamiin pakotteisiin, yksikään toimittaja ei uskaltanut kysyä pääministeriltä miksi tämä toimi asiassa lainvastaisesti. Pakotepäätös olisi pitänyt käsitellä hallituksessa ja eduskunnassa. Pääministeri ei informoinut kumpaakaan.

Toimittajat eivät ole myöskään uskaltaneet kysyä keneltäkään, missä viipyvät todisteet Venäjän osallisuudesta malesialaiskoneen alasampumiseen. Toimittajat eivät ole uskaltaneet kysyä keneltäkään miksi koneen tuhossa kansalaisiaan menettäneet maat ovat sopineet Ukrainan kanssa, ettei mitään tutkimustuloksia julkisteta. Toimittajat eivät ole uskaltaneet kysyä keneltäkään miksi mustien laatikoiden tiedot on myös salattu. Samoin suomalaistoimittajat eivät ole uskaltaneet kysyä keneltäkään, miksi Ukrainan hallitus on salannut lennonjohdon tiedot malesialaiskoneen alasampumisen ajalta.

Tämä ei ole mikään ihme. Suomalaistoimittajat eivät ole uskaltaneet kysyä sitäkään, kuinka monta työpaikkaa syntyi kun hallitus antoi suuryrityksille ja rikkammille suomalaisille tulonsiirtona 1800 000 000 euroa.

Toimittajat eivät ole uskaltaneet kysyä keneltäkään sitäkään, mikä on kokonaiskustannusarvio eurokriisistä ja miksi valtiovarainministeriön luvut ovat eläneet koko eurosotkun ajan. Eivät he uskaltaneet kysyä sitäkään, miksi suomalaisten verovaroja annettiin 2000 000 000 euroa nimenomaan mafiajärjestöjen rahanpesulana toimivalle Kyprokselle. Tai miksi sama summa annettiin neljälle kreikkalaispankille samalla kun suomalaisten annettiin ymmärtää, että rahat menevät Kreikan valtiolle.

Tämä johtuu siitä, että suomalaistoimittajista valtaosa on kyvyttömiä ja osaamattomia. Suurin osa heistä tekee sen mitä käsketään. Suurinta osaa kiinnostavat Matti Nykäsen banaanit paljon enemmän kuin BRICS-maiden hanke luoda läntisen talousjärjestelmän rinnalle siitä riippumaton globbaalitalousjärjestelmä, vaikka juuri se on syynä Ukrainan kriisiin.

Gazan kriisissä on kyse alueen kaasuesiintymistä. Juuri ennen tätä sotaa Palestiinan aluehallinto ilmoitti sopineensa kaasun hyödyntämisestä venäläisten kanssa. Hamas aloitti ohjusiskut Israeliin samantien. On sekä Israelin, Hamasin, sekä lännen etu, etteivät venäläiset pääse käsiksi kaasukenttään ja ettei Palestiinan aluehallinto rikastu. Suomalaistoimittajat eivät kykene tällaisista asioista kyselemään.

Suomalaistoimittajat ovat, poikkeuksia lukuunottamatta, pelkureita. He ovat omistajien tsuppareita, fanittavat poliitikkoja, ja ovat yhtä rähmällään USA:n suuntaan kuin kollegansa 70-luvulla Neuvostoliittoon päin. Valtaosa suomalaistoimittajista suoltaa propagandaa aivan kuten 70-luvullakin. Poikkeuksia lukuunottamatta he eivät ole edes kiinnostuneita asioista. Niistäkin, jotka ovat kiinnostuneita, valtaosa on kuin 70-lukulaiset edeltäjänsä suurvallan sokeita ihailijoita.

Ne poikkeukset, jotka kykenevät tekemään kovia juttuja ja selvittämään asioita, siirretään aina muihin tehtäviin. Jokainen todella kovan tason toimittaja YLE:ssä on kadonnut organisaation syövereihin. YLE:n tehtävä on nykyisin toimia hallituksen propaganda-radiona. Tämä ei ole sattumaa. Matti Vanhasen hallituksen hallitusohjelmaan oli kirjattu tavoitteeksi "parempi mediakontrolli". Sen aika on nyt.

Jotta NATO-myönteisyys olisi taattua, YLE:n uutistoiminnan päälliköksi tuli Hesarin entinen päätoimittaja. Hesarihan on avoimesti amerikkalaisten nuolennan Suomen mestari ja NATO-propagandan kotipaikka. YLE tosin toistaa jo nyt kuuliaisesti jokaisen Ukrainan hallituksen, eli amerikkalaisten, ilmoitukset venäläishyökkäyksistä sellaisinaan, vaikka mitään todisteita tai vahvistuksia ei ole esitettykään.

YLE ei enää olekaan tiedonvälittäjä. Sen päätehtävä on lietsoa jokaisessa uutislähetyksessä ryssäfobiaa ja valmistella kansaa NATO-jäsenyyteen. MTV3:n uutisethan ovat toimineet aivan avoimesti saman tavoitteen eteen jo vuosien ajan. Sielläkään ei ole journalismista jäljellä mitään.


16 kommenttia:

 1. Loistava kirjoitus! Asiat ovat täsmälleen noin.

  VastaaPoista
 2. Mielelläni lukisin noita tapausesimerkkejä 1000 sivua. Ei vaadi paljon muistelua löytää 1000 hyvää esimerkiä viimeisen viiden vuoden ajalta.

  VastaaPoista
 3. Erinomainen artikkeli. Sekin juttu mystisesti hautautui jonnekin heti kun alkoi käydä mielenkiintoiseksi. Puhun nyt siitä muslimityttöjen ympärileikkaus-skandaalista, joka paljastui, oliko se Göteborgilaisessa koulussa. Yhden vuosiluokan ruotsissasyntyneitä muslimityttöjä paljastui ympärileikatuiksi 60 tyttöä. Mihin jäivät jatkouutiset tilanteesta koko koulun, kaupungin, kunnan, läänin, ruotsin, skandinavian, euroopan osalta? Paljon puhuvaa haudanhiljaisuutta medialta: Siellä piilotellaan nyt jotain hyvin makaaberia...luultavasti sitä, minkä jo kaikki tietävätkin, eli muslimitytöt pääsääntöisesti ympärileikataan...arvatkaas millä rahoilla sinne somaliaan lennetään ympärileikkausturisteiksi?

  VastaaPoista
 4. loistava artikkeli. Ilman sarvia ja hampaita. Asiaa alusta loppuun helppolukuisessa muodossa. Luulisi uppoavan pikkuhiljaa tähän pässikansaankin. Toivottavasti jatkat samalla linjalla. On vain sosiaalisen median ansiota, (Facebookin) että löysin blogisi.
  Vaviskoon valtaeliitti. Pikkuhiljaa alkaa kirjoitusten kautta suomalainen kaihi parantua.

  VastaaPoista
 5. Propaganda – massavakoilu – ”pelledemokratia”
  Liika valehtelu vie propagandalta uskottavuuden. Näin on väittänyt Hitlerin Saksan kansanvalistus- ja propagandaministeri Joseph Göbbels. Tätä taitoa on edelleen kehitetty ja siinä länsimaissa yhdistettynä massavakoiluun on ykkösluokan taidot. Kun Edward Snowden paljasti tuon massavakoilun mittavuuden, ei jäänyt epäselväksi ainakaan minulle, kuka ja mikä tätä maailmaa ohjaa omaan haluamaansa suuntaan uhkaamalla, pakottamalla ja jopa sodalla. Muut kulkevat perässä lähinnä ”härnäävinä pikkutekijöinä”. Sodalla aikaan saadut kulissidemokratiat (pelledemokratiat) eivät ole yleensä tuottaneet todellista demokratiaa, kansanvaltaa joka tyydyttää myös kaikkien väestöryhmien perustarpeet ja perusvapaudet ja siten kaikki ihmisoikeudet YK:n peruskirjan ja ihmisoikeuksien julistusten mukaisesti.

  Robert McNamara, USA:n puolustusministeri 1961-68 ja Maailmanpankin johtaja vuoteen1981(kuollut 2009), esitti konferenssissa Intian New Delhissä marraskuussa 1999, että USA haluaa hallita koko maailmaa ja että USA toimii mieluiten liittolaistensa kanssa. Näiden kahden teesin lisäksi hän esitti ratkaisuksi kolmannen teesinsä: ”Tämän maani hulluuden voivat estää vain sen liittolaiset kieltämällä Yhdysvalloilta tukensa. - - - jne.” Tarkemmin tästä on Johan Galtungin kirjassa Rauhan asialla, s. 372-3 (ISBN 951-31-2379-0). Robertin oli tullut selväksi politiikan sisältö.
  Fb:ssa aikajanallaan kirjoitti Pentti Peltonen

  VastaaPoista
 6. Mistä tämä hyökkäys toimittajia vastaan? Hehän tekevät kaikki omaa tärkeää työtään. Kaikki eivät voi olla politiikan toimittajia, joku haluaa, ja jonkun täytyy, olla viihdetoimittaja. Kapitalismiin se perustuu julkaisualakin.

  Voisitko konkretisoida vaikka viisi Yleisradion "kovaa" toimittajaa, jotka on siirretty piiloon? Ja mielellään sellaisia, jotka eivät ole siirtyneet omasta tahdostaan. Tai no, kunhan edes vii

  VastaaPoista
 7. Lista on sen verran hyvä, että muodostuu yksi ajatus: Saman tyyppisiä tapauksia tulisi aktiivisesti listata, linkata ja katsoa onko niihin tullut muutosta. Myönnän olevani itse laiska aloittamaan em. urakkaa, mutta olkoon avoimen lähdekoodin idea.
  Kiitos hyvästä kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 8. "YLE ei enää olekaan tiedonvälittäjä. Sen päätehtävä on lietsoa jokaisessa uutislähetyksessä ryssäfobiaa ja valmistella kansaa NATO-jäsenyyteen. MTV3:n uutisethan ovat toimineet aivan avoimesti saman tavoitteen eteen jo vuosien ajan. Sielläkään ei ole journalismista jäljellä mitään. "
  Kyllä ja tämähän on sitten huippujournalismia, kirjoitus jossa ei näy kirjoittajan mielipiteet ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Sanden blogi jossa hän esittää kriittisiä mielipiteitä.

   Poista
 9. Jos alkaa itse mesoamaan niin kannattaisi minusta tarkistaa ensin asiat kunnolla. Esimerkiksi julkisuudessa ei ole kyllä kertaakaan väitetty että Räty olisi hyötynyt verojärjestelystään 20 000 euroa vaan että Räty on nostanut osinkoja 20 000 euroa firmastaan. Nämähän ovat kaksi eri asiaa.

  VastaaPoista
 10. Missä on Karpo? Ei missää, hän kun kertoisi kansalle liikaa ja sen miten oikeasti asiat on!

  VastaaPoista
 11. Uskomatonta paskaa taas Persujen persesuista.

  VastaaPoista