Eilisessä Iltalehdessä (9.5.2021) toimittaja Kreeta Karvola purskautti ilmoille jokaisen eurostoliittolaisen hätäisen parkaisun EU-tukipaketin saaman kritiikin johdosta ja tulee siinä samalla, tyypilliseen eurostoliittolaiseen tyyliin, hieman puhuneeksi "niin totta kuin osaa".
Käydäänpäs Kreeta itkupurkaus läpi kohta kohdalta ja sitten lopuksi rauhoitellaan Kreetaa, joka ilmeisesti on aika paineessa EU-harhojensa kanssa.
"Elvytyspakettikeskustelussa Suomi on kuin Asterixin kylä
Asterix-sarjakuvissa pienen gallialaisen kylän väki taisteli roomalaisia vastaan ajanlaskun alkuhämärissä. Nämä fiktiiviset sarjakuvasankarit ovat tulleet viime viikkoina mieleen suomalaisesta elpymispakettikeskustelusta."
Ehkäpä niin, mutta Asterix ja Obelix ja pienen kylän asukkaat ovat sarjakuvan sankareita ja roomalaiset valloitushaluisia kelmejä, jotka saavat aina kuonoonsa. Olisipa Suomi todellakin kuin sarjakuvan pieni gallialaiskylä.
"Suomi on Euroopassa ainoa maa, jossa elpymispakettiin suhtaudutaan niin nihkeästi, että EU-maiden päättäjien yhdessä viime kesänä sopima paketti on vaarassa jopa kaatua, kun eduskunta äänestää siitä ensi viikolla."
Kyseistä pakettia on kritisoitu muuallakin, ihan vaan näin tiedoksi, mutta Kreeta ei kehtaa sanoa sitä miksi tukipakettia ei kritisoida juuri muualla. Koska useimmat EU-maat saavat rahaa. Jotkut maat saavat ihan helkutisti rahaa. Suomi ei saa senttiäkään. Ei edes yhtä senttiä.
"Monet Euroopan päättäjät ovat seuranneet ihmeissään Suomen linjaa."
Ilmankos EU on uhkaillut Suomen valtiojohtoa, suomalaisia puolueita ja koko maata. Siellä pelätään oikeasti, että Suomi voisi kaataa koko homman, vaikka niinhän ei tule käymään. Suurin osa suomalaisista poliitikoista on selkärangattomia maanpetturimatosia, jotka ryömivät ulkolaisten isäntiensä edessä jos ja kun nämä edes mainitsevat heidät.
"Vaikka EU:ta ei voi verrata Rooman valtakuntaan, saati elvytyspakettia Gallian sotaan(58–51 eaa.), silti niiden seurauksissa on jotain samaa: Kun Rooma yhdisti Välimeren alueen muuhun Eurooppaan, manööveriä voi pitää yhdistyneen Euroopan syntynä. Samalla elämä provinssissa alkoi modernisoitua, kun teitä, kaupunkeja ja vesijohtoverkostoja alettiin kehittää."
En tiedä missä ja milloin Kreeta koulunsa kävi, mutta pieni historian kertaus on paikallaan. Rooma oli kyllä EU:n edeltäjä, aivan kuten Kolmannen valtakunnankin piti olla. Siinä missä natsi-Saksa epäonnistui EU ja Rooma onnistuivat valtaamaan laajoja alueita. EU tosin ei tule hallitsemaan niitä vuosisatoja kuten Rooma ja hyvä niin.
Roomalainen vaikutus alkoi valloitussodalla, jossa pyrittiin tappamaan vastaanpanevat viimeiseen sieluun. Mikäli maa alistui roomalaiselle ylivallalla ja nousi sen jälkeen kapinaan, se ja sen kansa tuhottiin jos mahdollista kokonaan. Dacia oli rikas sivistysvaltio omine kulttuureineen, mutta Rooma halusi sen kultavarat. Daciasta ei jäänyt mitään jäljelle, ei edes ihmisiä. Karthago hävisi satojen vuosien sodan Roomalle ja Rooma hävitti kaupungin niin perusteellisesti, että sen tasaiseksi lanatulle rauniokentälle kylvettiin suolaa siinä toivossa, ettei paikalla kasvaisi enää koskaan mitään. EU tekee hieman samaa politiikallaan.
Galliassa Rooman suuri vallotusretki maksoi noin miljoonan gallialaisen hengen ja tuhosi heidän yhteiskuntansa ja sivilisaationsa. Samoin oli käydä Britanniassa, jossa Rooma järjesti kansanmurhia tasaisin väliajoin. Tällaista oli Kreeta Karvolan ihaileman Rooman sivistys. Pelkästään keisari Trajanuksen "kisoissa" eli Colosseumin esityksissä tapettiin kymmeniä tuhansia ihmisiä roomalaisten huviksi.
Mitä taas tulee kaupunkeihin ja teihin ja vesijohtoihin, niitä oli olemassa kaikkialla Galliassa, Hispaniassa, Pohjois-Afrikassa ja Egyptissä, Palestiinassa ja Parthiassa, Kreikassa ja Daciassa jo ennen roomalaisvalloitusta. Mutta ehkä Kreeta ei tiedä sitä. Tai sitten hän puhuu sitä muunneltua totuutta.
"Nykyinenkin Euroopan unioni kehittyy kriisien ja isojen hankkeiden avulla, joista koronakriisi on yksi esimerkki."
Koronakriisi ei kehittänyt mitään EU:ssa. Se on paljastanut, ettei EU kykene auttamaan yhtään jäsenmaataan. Se on paljastanut sen, ettei EU kykene hankkimaan rokotteita, hätäapua tai yhtään mitään yhdellekään jäsenvaltiolle luvatusti. Koronakriisi on myös malliesimerkki siitä, että kun todellinen kriisitilanne tulee, jokainen jäsenmaa on omillaan. Kukaan ei auta kaveria EU:ssa. Päinvastoin. Pienimmät pannaan maksamaan isoimpien laskuja. Suomi maksaa Saksalle, Ranskalle, Italialle ja Espanjalle, jotka ovat maailman suurimpia talousmahteja. Meitä on vähemmän kuin asukkaita noiden maiden miljoonakaupungeissa, mutta me maksamme niille. Sellaista kehitystä EU edustaa.
"Pandemian tuhoja paikkaava ja EU:n uudistumista edistävä 750 miljardin euron elpymisrahasto on tällä hetkellä unionin tärkein yhteinen hanke. Sen avulla on tarkoitus auttaa koko Euroopan ja jokaisen EU-maan talouden nousua historiallisen syvästä kuopasta sekä lyhentää taantuman kestoa. Samalla on tarkoitus uudistaa Eurooppaa sijoittamalla elvytysrahat investointeihin, jotka edistävät ilmastopäästöjen vähentämistä, digitaalisuuteen siirtymistä ja työllisyyttä."
Suomihan ei saa senttiäkään. Suomea ei auta kukaan, eikä mikään. Muut maat saavat. Espanja on jo ilmoittanut polkaisevansa Suomen haaveileman akkuteollisuuden pystyyn juuri näillä suomalaistenkin maksamilla tukirahoilla. Ja voitte kuvitella kumman akkuteollisuutta EU tukee. Espanjan vaiko Suomen? Aivan.
Mitä tulee EU:n ilmastohankkeisiin, niin suomalaiset metsäthän ovat jo EU-väen kiikarissa. Niiden kohtalo ei ole enää meidän käsissämme, vaan niistä tehdään EU:n ilmastopoliittisia pelinappuloita, joiden olemassa olo perustuu fiktionaaliseen päästöpelleilyyn. Karmea totuus on se, että hiilidioksidihömpötys tuhoaa EU:ssa suomalaisen metsäteollisuuden hyvinkin lyhyellä aikavälillä. Se on tarkoituskin. EU ei ole kiinnostunut suomalaisten töistä tai täällä olevista tehtaista Se haluaa suomalaisen puun omiin tarkoituksiinsa ja siksi metsät pyritään ottamaan sikäläiseen hallintaan ohi alkuasukkaiden. Normi siirtomaa touhua siis tämäkin.
"Elpymispaketti ei ole täydellinen – harva asia EU:ssa tai elämässä ylipäätään on, ja kritiikki kuuluu demokratiaan. Se kuitenkin kannattaa muistaa, ettei vastaavaa pakettia voida käyttää uudestaan, elleivät kaikki 27 jäsenmaata yhdessä niin päätä."
Komissaari von der Leyen on jo ilmoittanut seuraavasta "tukipaketista" ja EU:ssa puhutaan avoimesti pysyvästä "tukipaketista" tai "instrumentista". Tietenkin. Se on tarkoituskin, kun liittovaltiota kehitetään ja syvennetään. Ranska ja Saksa ovat jo ilmoittaneet valmiutensa tähän, samoin Hollanti, Espanja ja Italia, jolle ilmainen raha kelpaa aina.
"Suomalaisia tuntuu mietityttävän etenkin se, mitä hyötyä meille on 750 miljardin euron elpymispaketista, kun saisimme rahoista vain noin 2,9 miljardia euroa, ja maksaisimme siitä vuoteen 2058 mennessä 6,6 miljardia euroa."
Emme saa senttiäkään. Kreetan ilmoittama 2,9 miljardia on omia rahojamme, osa niistä. Häviämme 3.1 miljardia käteistä ja takaamme muiden lainoja 7 miljardia. Kukaan ei anna meille mitään rahaa, eikä takaa lainojamme lainkaan. Ehkä Kreeta ei tiedä sitä tai sitten hän puhuu "niin totta kuin pystyy".
"Rahallinen hyöty Suomelle syntyy siitä, kun koko EU elpyy: Suomen etu on taloudellisesti vakaa Eurooppa, koska viennistämme yli 60 prosenttia suuntautuu unionin alueelle."
Tämä ei perustu mihinkään tietoon. Olimme lamassa vuoden 2008 finanssikriisin jälkeenkin kun muualla EU:ssa koettiin hienoinen nousukausi. Lyhyt toki, mutta Suomi ei ollut mukana siinäkään. Taloutemme on ollut pysähdystilassa koko ajan, juuri siksi koska olemme EU:ssa.
Suomen viennistä 60% EI suuntaudu EU:n alueelle. EU:n sisämarkkinoilla ei ole vientiä. Yritykselle on aivan sama myykö se muttereita Rovaniemelle tai Rondaan. Sitä sisämarkkinat tarkoittavat. Jokainen joka puhuu viennistä EU-maihin valehtelee. EU:n sisällä käydään kauppaa, mutta se ei ole mitään vientiä. Vain EU:n ulkopuolelle suuntautuva kauppa on vientiä.
"Ekonomisti Sixten Korkmanin mukaan Suomi hyötyy vuosittain EU:n sisämarkkinoista 13 miljardin euron edestä, summa on yli viisi prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta, kun EU:n maksut ovat noin prosentin luokkaa."
Ekonomisti Korkman on myös sanonut, että euroon liittyminen oli kohtalokas virhe, josta Suomi on joutunut maksamaan kohtuuttoman hinnan. Ehkä Kreeta ei muista sitä, tai sitten hän puhuu muunneltua totuutta jättäen asian sivuun ettei kukaan vaan tajua vedätystä.
Suomen vuosittainen hyöty EU:sta on täysin illusorinen käsite. Kukaan ei pysty laskemaan sitä. Siksi Korkmankin esittää "arvion". Arvio on käsite, joka tarkoittaa Suunnilleen, Ehkä, Öbaut, Mun miälest. Eri lukuihin ja laskelmiin perustuen arviot heittelevät miljardien tappioista näihin lukuihin. Tiedämme vain tämän: joka vuosi Suomi on nettomaksaja eli häviää rahaa. Joka vuosi. Pelkissä jäsenmaksuissa olemme hävinneet jo yli kuusimiljardia. Pelkissä jäsenmaksuissa. Siihen päälle esimerkiksi Kreikka-laina, joka olikin 4,4 miljardia eikä 2. 6 miljardia tukipakettiin. 23 miljaardia euron tukemiseen vuoteen 2011 mennessä. Ja niin edelleen. Suomi hyötyy EU-jäsenyydestä? Miksi valtion velka on moninkertaistunut EU-jäsenyyden aikana, jos kerran hyödymme siitä?
Kannattaa muistaa myös viimevuonna julkaistu Pohjoismaiden neuvoston tutkimus. Sen mukaan Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa kansalaisten varallisuus ja tulos ovat laskeneet viimeiset kymmenen vuotta. Ainoa merkittävä ero meidän ja muiden välillä on se euro. Tosin, Norja ja Islantihan ovat onnistuneesti pysytelleet koko EU:n ulkopuolella.
"Kaikkia etuja ei myöskään voi mitata rahassa, sillä Suomen etu on poliittisesti vakaa Eurooppa, vaikka joidenkin mielestä nyt olisi tuhannen euron paikka siirtää koko EU hajoamisuralle."
Vakaa Eurooppa? Välimeren siirtolaistulva? Jugoslavian hajoamissota? Kosovon sota? Ukrainan sota, jonka aloittamisessa EU oli täysin keskeisessä roolissa. Satoja tuhansia kuolleita joka tapauksessa ihan Euroopassa. Tämä on EU:n Eurooppaa. Unohtikohan Kreeta tämän kaiken, vai mikä tuli?
"Kuten historiasta tiedämme, taloudellinen epävakaus johtaa usein poliittiseen epävakauteen. Se tarkoittaisi myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tuulisempia aikoja. Varmaa on, että etenkin Venäjä ja Kiina haluaisivat ulottaa vaikutusvaltaansa ristiriitojen repimän ja heikon Euroopan maihin."
Ja tässä Kreeta heittää ässänsä pöytään, koska tietää ettei edellä olevaa kukaan ajatteleva ja asioista perillä oleva ihminen ota kauhean vakavasti. Kreeta yrittää pelotella. Venäjä ja Kiina hyökkäävät, jos suomalaiset eivät anna rahaa komission pohjattomaan kassaan. Ja mikä taloudellinen epävakaus? Eikös EU:n pitänyt olla se vakaus? Miksi se onkin nyt heiluva heinä kevät tuulosessa? Ja miksi vain suomalaisten rahat voivat pelastaa sen? Ai niin. Koska jos ette maksa, venäläinen hyökkää aamiaispöytäänne HU HUU!
"Jos Suomen eduskunta päättäisi ensi viikolla kaataa elvytyspaketin, se iskisi syvälle eurooppalaiseen yhteistyöhön. Sen jälkeen Suomen olisi turha käydä tiukan paikan tullen pyytämässä apua muilta, jos ei ole sitä itse valmis antamaan."
Suomi on ollut EU:n hikipinko-oppilas, se jonka eväät kaikki muut syövät. Isot EU-maat sanovat puolustavansa pientä Suomea, kunhan Suomi muistaa maksaa suojelurahaa. Emmekä me ole kertaakaan missään milloinkaan saaneet yhtään mitään apua Euroopan Unionilta. Joten tukipaketin kaatamisen seuraukset eivät olisi kummoisetkaan. Meitä on potkittu päähän koko ajan muutenkin, eikä yksikään EU-maa välitä meistä hevon heinää, komissiosta puhumattakaan.
Nyt olisi ollut tuhannen taalan paikka tehdä se FIXIT. Valitettavasti eduskunnassa ja virkamiehistössä on vain niin paljon maanpettureita ja pelkureita, ettei niin käynyt. Tälläkään kertaa. Suomi tulee siis velkaantumaan ja köyhtymään jatkossakin.