perjantai 27. lokakuuta 2017

MIKSI KATALONIA EI SAA ITSENÄISTYÄ


Koska olen vankkumaton pienten kansojen itsemääräämisoikeuden kannattaja jo siitäkin syystä että Suomi on sellainen, olen julkisesti asettunut puolustamaan katalaanien oikeutta itsenäisyyteen. Vaikka YK ratifioi tämän oikeuden jo vuosikymmeniä sitten, moni on kertonut minulle miksi Katalonia ei saa itsenäistyä. Seuraavassa Top 10 minulle esitettyä syytä.


1. Katalonia on rikas.

Ihan totta. Minulle on sanottu, ettei Katalonia saa itsenäistyä, koska se on rikas osa Espanjaa. Mielenkiintoinen peruste. Tällä argumentilla yksikään Pohjoismaa ei saisi olla itsenäinen, koska ne ovat maailman vauraimpia maita. Ja siksi toisekseen: mikä este kansakunnan vauraus on itsenäisyydelle??


2. Katalonia on etuoikeutettu.

Joidenkin mielestä Katalonia on etuoikeutettu, koska sillä on ollut autonomia. Niin on monella muullakin Espanjan alueella. Mutta niin oli myös Suomen suurruhtinaskunnallakin aikoinaan. Olisiko meidän pitänyt pysyä osana Venäjää, koska meilläkin oli ollut oma senaatti jne.? Ja aivan kuten katalaanit nyt, suomalaiset huomasivat että venäläistämistoimet rupesivat puristamaan maata ja siitä alkoi pyrkimys itsenäisyyteen. Mutta ilmeisesti se oli väärin.


3. Katalonia on liian pieni itsenäiseksi valtioksi.

Luxemburg, Vatikaani, San Marino, Monaco, Liechtenstein, Malta, Malediivit, Saint Kitts and Nevis, Marshallin saaret, Tuvalu, Nauru, Andorra, Kypros, Kosovo, Montenegro... Listaa voisi jatkaa jonkin verran. Katalonia olisi pieni valtio, mutta ei lainkaan sieltä pienimmästä päästä maa-alueensa ja taloutensa perusteella. Kenties se vain ei saa itsenäistyä, koska... Jotakin.

Jos Kataloniaa verrataan Suomeen, niin sen asukasluku on yli 7 miljoonaa ja sen pääkaupungin Barcelonan asukasluku on 1.2 miljoonaa. Me olemme siis pienempi kansakunta kuin katalaanit.


4. Katalonian itsenäistyminen horjuttaa Euroopan Unionia.

Tämä on sikäli merkillinen argumentti, että EU-komissio on useaan otteeseen ilmoittanut, että Skotlannin itsenäistyessä se on tervetullut jäseneksi. Ja näin oli siis jo ennen Brexitiä. Ja mielenkiintoiseksi tämän tekee sekin, että Katalonian itsenäisyyttä ajavat tahot ovat useaan otteeseen ilmaisseet tukensa Euroopan Unionille ja haluaisivat Katalonian olevan osa sitä.


5. Katalonian itsenäisyys on Espanjan perustuslain vastainen.

Wilhelm Oranialainen kävi erittäin rajun sodan Espanjaa vastaan vapauttaakseen Hollannin Espanjan vallasta 1600-luvulla. Suomalaisia hakkapeliittojakin oli oranialaisen joukoissa. Tämä itsenäisyyssota oli taatusti Espanjan lakien vastainen. Yhdysvallat perustettiin vastustamaan Englannin lakeja ja nimenomaan kaikkien lakien vastaisella vallankumouksellisella sodalla.

Suomi sai itsenäisyytensä bolshevikkijohtaja Leniniltä, jonka johtamat bolshevikit olivat juuri kaapanneet vallan tsaarin kukistaneelta vallankumouksellisten joukolta, jonka toiminta oli ollut tietenkin täysin Venäjän lakien vastaista. Venäjän lakien mukaan Suomi ei olisi koskaan itsenäistynyt, eivätkä tsaarin vallastasyösseet olisi koskaan sitä hyväksyneet, kuten ei valtaosa bolshevikkijohtajistakaan. Jostakin syystä Lenin veti nimensä Svinhufudin esittämään itsenäisyyspaperiin Duman käytävän ikkunalautaa vasten. Mutta se oli siis täysin Venäjän perustuslain vastainen teko.


6. Katalonian päätös oli epädemokraattinen.

Kataloniassa oli ennen viimeistä kansanäänestystä pidetty vapaat vaalit, joissa itsenäisyysmieliset saivat enemmistön alueparlamenttiin. Ennen kansanäänestystä oli jo järjestetty useita kansanäänestyksiä, joissa kaikissa itsenäisyysajatus oli voittanut. Miten asian olisi voinut hoitaa demokraattisemmin kuin näin? Kaikki toiminta on ollut avointa, kaikesta on äänestetty, kaikki ovat saaneet vapaasti äänestää... Mikä on se epädemokratia näissä proseduureissa?


7.  Katalonialaiset ovat natseja.

Tämäkin kortti on jo käytetty. Itsenäisyyttä haluavat ovat natsionalisteja ja faskisteja. Näinkin on jo sanottu espanjalaisessa mediassa ja muuallakin. Niinkö? Onko todellakin niin, että se joka haluaa aidosti parlamentaarisen demokratian mukaan toimivan itsenäisen maan on natsi ja fasisti?


8. Katalonialaiset ovat tyhmiä.

Tätäkin on esitetty perusteeksi itsenäisyyden esteeksi. On tyhmää itsenäistyä. Voi olla, en tiedä, mutta mitä tekemistä sillä on itsenäistymisoikeuden kanssa? Voi olla, ettei Katalonialle ole viisasta itsenäistyä, mutta mitä sitten? Jos katalaanit sitä haluavat, heillä on siihen jakamaton oikeus, kuten kaikilla kansoilla. Myös YKn päästösten mukaan.


9. Jos Katalonia itsenäistyy, niin Ahvenanmaa ja saamelaiset haluavat samaa.

Tuskinpa, mutta jos niin olisikin, mitä sitten? Jos enemmistö ahvenanmaalaisista tai saamelaisista haluaisi itsenäistyä, se olisi heidänkin oikeutensa. Ei se helppoa olisi ja edessä olisi pitkä tie neuvotteluineen jne., mutta se on heidän ihmisoikeutensa. Se on perusoikeus jokaiselle kansalle ja kansakunnalle.


10. Putin.

Luonnollisesti globalistisen propagandan peruspeikko, ns. länsimielisen narratiivin saatana Vladimir Putin on tietenkin vedetty esiin. On vihjailtu, että hän tukee katalaaneja tai on koko show'n taustapiru, aivan kuten saatana oli vuosisatojen ajan syypää kaikkeen mitä ei haluttu ymmärtää tai kyetty ymmärtämään. Odotan vain, koska Katalonian itsenäisyyspyrkimysten taustavaikuttajaksi kaivetaan Panama-kohun tapaan Keke Rosbergkin.

3 kommenttia:

 1. 1. Katalonia on rikas. Katalonia oli kuitenkin EU-rahojen sifonoinnissa vähintään yhtä innokas kuin muut Espanian osat. Jos Katalonia itsenäistyisi, jäisivät velat -yllätys yllätys -muun Espanian niskaan, mutta Katalonia saisi nauttia EU:n hyödyistä.

  2. Katalonia on etuOikeutettu &sitä tilannetta Katalonia yrittää parantaa entisestään. Jos Katalonia olisi itsenäinen, Esim. Andalucian &Almerian köyhyys rasittaisi EU:ta, mutta Katalonia saisi edelleen halpoja vihanneksia.

  3. Kataloinia ei halua itsenäiseksi pikkuValtioksi. Tämä on olennaista! Katalonia haluaa EU-osavaltioksia erilleen Espaniasta. Mistään kansallisTunteesta ei siis oikeasti ole kyse...

  4. Katalonian itsenäistyminen voisi horjuttaa EU:ta tai vahvistaa, mutta kuluja se lisäisi...

  5. &6. Katalonialaiset eivät edes viitsineet yrittää laillisesti itsenäistymistä toisin kuin mm. sinä &muu vaihtoEhtoMedia haluaa väittää. Äänestys oli tietoinen &populistinen julkisuusTemppu.

  7. Katalonialaiset ovat ylimielisiä muuta Espaniaa kohtaan. Mitäs mieltä sinä olet Pohojanmuan viljelijöistä. Eix olis kivaa, jos voitais lopettaa tukien maksu Kainuuseen..

  8. Katalonialaiset ovat naiveja. He antavat uuden populistiMessiaansa kusta heitä silmään kuin valuma olisi hunajaa &koksua &kuvittelevat lopun Eurooppaa olevan sokeaa &tyhmää massaa, jota voi lypsää kuin kaivoa...

  9. AhvenanMaa voisi irtaantua Suomesta veroParatiisixi, mutta he eivät sitä tee. Saamelaisilla taasen ei ole mahdollisuutta itsenäistyä, koska ovat joka puolella Lappia vähemmistö.

  10. Mitä Putinista

  VastaaPoista
 2. Väärinajattelija29. lokakuuta 2017 klo 1.33

  Kiitos hyvästä blogista.

  Mulla olisi ehdotus kirjoituksen aiheeksi, nimittäin tämä käynnissä oleva työttömien mustamaalauskampanja. Viime aikoinahan on mediassa nostettu esille useampia henkilöitä, jotka kertovat välttelevänsä tieten tahtoen töitä ja elävänsä mieluummin tuilla. Palstatilaa on saanut myös mm. Juhana Vartiainen, joka rinnasti työttömät rikkaruohoihin sekä muutama kykyjenetsijä ja yrittäjä, jotka valittelevat etteivät ihmiset yksinkertaisesti vain halua tulla töihin.

  Tarkoituksena on tietenkin saada ihmiset uskomaan, että Suomen 600.000 työtä vailla olevasta suuri/suurin osa on juuri näiden Ossien ja Mikkojen kaltaisia "ideologisesti työttömiä." Sitten kun on saatu lammaskansa huutamaan kuorossa "liian suuret tuet!" hallitus voikin laittaa työttömyysetuudet leikkuriin ilman, että suomalaiset nousevat barrikadeille.

  VastaaPoista
 3. Erikoista että olet usein teksteissäsi vaatinut perustuslain noudattamista ja syyttänyt valtaapitäviä perustuslain vastaisesta toiminnasta mutta Katalonian tapauksessa perustuslain voikin yhtäkkiä unohtaa ja sitä ei tarvitsekkaan noudattaa.

  VastaaPoista