sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

EU PUREE JA LYÖ!

Meillä se luotettava valtamedia on jo päättänyt, että Marine Le Pen on ryssien salajuoni EU:n kaatamiseksi. Mutta samainen luotteva valtamedia jättää ansiokkaasti kertomatta sen, että kommunistien presidenttiehdokas suhtautui aivan yhtä kriittisesti Euroopan Unioniin ja euroon, kuin Le Penkin. Miksiköhän?

Valtamedia jättää myös melko järjestelmällisesti kertomatta senkin, mitä omat ministerimme lausuvat EUsta tuolla maailmalla ja millaiselta EU siellä näyttää.

Esimerkistä käy brittiläisen Telegraph-lehden artikkeli Britannian EU-erosta. Jutussa Islannin ulkoministeri varoittaa EU:ta rankaisemasta Britanniaa Brexit-neuvotteluissa, sillä taloudelliset sanktiot iskisivät myös EU-maihin itseensä ja rajoittaisivat vapaata kaupankäyntiä. Euroopan Unionin ulkopuolisen taloudellisesti loistavasti menestyvän pikkuvaltion ministeri on aivan oikeassa.

Mutta mitä sanookaan oma ministerimme vailla kritiikin häivää? Aivan. Ministeri Petteri Orpo toteaa, että Brexitistä tehdään mahdollisimman kivulias ja brittejä satutetaan niin pahasti, ettei mikään muu maa enää koskaan uskalla erota Euroopan Unionista.

Kyllä, luitte aivan oikein. Petteri Orpo sanoi näin 20.4. 2017 kirjatun jutun mukaan. Petteri Orpo ei sano, että kansakunnilla on itsemääräämisoikeus ja oikeus erota EUsta, jos ne niin haluavat. Petteri Orpo ei sano, ettei eroavia maita pidä rangaista. Hän ei vastusta aikeita rankaista brittejä. Hän toteaa, että näin tehdään.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/20/europe-will-pay-punishes-britain-brexit-talks-warns-iceland/

Orpo myös sanoo miksi Britanniaa tullaan satuttamaan mahdollisimman paljon, Se toimii pelotteena muille maille. Se on siis uhkaus ja lupaus rankaista jokaista jäsenmaata, joka uskaltaa erota unionista. Miettikääpä sitä. Oma ministerimme siis toteaa, että tarkoitus on satuttaa eroavaa jäsenvaltiota niin paljon, ettei yksikään toinen uskaltaisi erota. Minulle on lukemattomai kertoja sanottu, että Euroopan Unioni on vapaaehtoinen valinta kansakunnilta. Siltäkö kuullostaa?

Löytyykö sieltä lukijoista vielä joku, jolla on pokkaa väittää, että Euroopan Unioni on vapaaehdoinen yhteistyöjärjestö? Kannattaa muistaa, että europarlamentti antoi jo viime joulukuussa julkilaisuman, jonka mukaan jäsenvaltiot ovat unionissa "TOISSIJAISIA." Ne ovat siis unionissa alisteisessa asemassa kokonaan. Miltä kuullostaa noin vapaaehtoisuuden suhteen?

Löytyykö sieltä vielä joku, joka pystyy valehtelemaan itselleen, että Euroopan Unionissa ei ole kyse ylikansallisesta vallankäytöstä, liittovaltiosta, joka aikoo satuttaa jokaista, joka vastustaa sitä?

Jos uskot, että EU ajaa jäsenvaltioittensa etuja, olet samanlainen kuin ne, jotka uskoivat aikoinaan Neuvostoliittoon. Kuten Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatshov on todennut: Euroopan Unioni on samanlainen kuin Neuvostoliitto ennen kaatumistaan. Toki Euroopan Unioni on oikeistolainen ja suurpääoman hallitsema ylikansallinen valtarakenne, mutta periaatteessa se sisältää kaikki samat valuvirheet kuin Neuvostoliittokin.

Ja juuri siksi se kaatuukin, uhkailuistaan huolimatta, omaan mahdottomuuteensa.


12 kommenttia:

  1. Missä mielessä EU on oikeistolainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Globalistinen ylikansallisen suurpääoman projekti.

      Poista
    2. “This divorce, after 40 years of marriage, is inevitably going to be so painful that no one will want to feel it for themselves,” Mr Orpo said in an interview with Bloomberg.  “I believe it’s going to be a precedent no one will want to follow.” http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/20/europe-will-pay-punishes-britain-brexit-talks-warns-iceland/

      Orpo ei tässä esitä minkäänlaista tahtotilaa, jonka mukaan Brexitistä tulee tehdä kivulias. Hän sanoo, että sellainen siitä väistämättä tulee.

      Toki on mahdollista, että Orpo haluaa sitä tai tätä, mutta blogistin tulee pitää faktat, mielipiteet ja tulkinnat erillä toisistaan.

      Poista
    3. Tietenkin kannattaisi ottaa selvää haastattelusta, johon tuossa jutussa viitattiin ennen kuin tulee anonyyminä puhumaan pötyä Orpon sanomisista. Orpo nimenomaan pitää hyvänä Saksan ja tiiviimmän EUn linjaa, joka siis tarkoittaa Britannian rokottamista ja liittovaltiohankkeen nopeuttamista. Orpo ei missään sano, toisin kuin Islannin ulkoministeri, että moinen rangaistuspolitiikka ja jäsenmaiden pelottelu ja kiristäminen olisi huono asia. Hän toteaa, ettei tuskallisen Brexitin jälkeen kukaan uskalla erota.

      Poista
    4. Ja tässä linkki siihen Blombergin juttuun, johon Orpoa oli haastateltu nimenomaan persu Terhon lausuntojen jälkeen.
      https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-04-20/brexit-will-be-so-painful-no-one-will-follow-finland-says

      Poista
    5. Blogisti puhuu aika lailla läpiä päähänsä, joten virheitä on syytä paikata

      1) Esiinnyin omalla nimelläni, kuten tässäkin.

      2) Kommenttini perustuu nimenomaiseen juttuun, jonka blogisti on juttuunsa linkittänyt.

      Jutusta saa aivan erilaisen kuvan Orpon sanomisista, kuin mitä blogisti insinuoi. Voi olla, että eroprosessista tulee hankala riippumatta kenenkään tahtotilasta. Asia saattaa olla näin. Orpon lausunto on yhtä hyvin tulkittavissa ennusteeksi tulevista tapahtumista, kuin kostonomaiseksi tahtotilaksi.

      Toki voi olla, että Orpo on monissa toisissa yhteyksissä sanonut asioita, jotka lisävalaisevat hänen kantojaan koskien Brexitiä. Näitä kantoja ei kuitenkaan tule ympätä tähän haastatteluun. Tämä on lukijan harhaanjohtamista.

      On totta, ettei Orpo sanonut, että Britannian kiristäminen on huono asia. On kuitenkin varsin selvää, ettei tästä päinvastaisesti seuraa, että eron vaikeus olisi hyvä asia. Jokainen ymmärtää tai jokaisen tulisi ymmärtää, ettei siitä, että jättää jotain sanomatta, voi päätellä varmasti yhtään mitään koskien henkilön faktuaalisia uskomuksia.

      Onko Orpon syyllisyys nyt siis sitä, että hän ei tuominnut tietyn toiminnan synnillisyyttä blogistin haluamalla tavalla? Orpo on syyllistynyt monenlaisiin hölmöyksiin ja koiruuksiin, mutta totisesti tämä (tietyn asian sanomatta jättäminen) ei liene yksi niistä.

      Poista
    6. Edelllisessä kommentissa blogistille ei näkynyt nimeä. Nyt näkyy ja siitä kiitos.

      Kysehän ei tässä ole syyllisyydestä, vaan siitä, että ministerimme Orpo ja myös hallituksemme ja suurin osa eduskunnasta on EU-mielinen ja nimenomaan Saksan EU-mielinen, jota Orpokin lausunnoissaan tuo vahvasti esille. Hän myös tuo esille, että on tiivistyvän EU_n eli liittovaltion kannalla.

      Kyse ei siis ole mistään syyllisyyskysymyksestä, vaan siitä linjasta jota Orpo edustaa. Hänen mielestään tiukempi EU on vahvempi EU, josta kukaan ei tämän jälkeen uskalla erota.

      Jos Orpo EI ole jotakin mieltä, kannata esimerkiksi Britannian rankaisemista Brexitistä, hän varmaankin toisi sen esille lausunnoissaan, eikö? Jos Orpon mielestä Britanniaa tai mitään muutakaan eroavaa jäsenvaltiota ei tulisi rankaista, hän varmaankin osaisi artikuloida sen ääneen, eikö?

      Hän ei kuitenkaan tuo esiin mitään sellaista, vaan ilmoittaa Suomen seuraaavan Saksaa ja sen taloutta, eli nimenomaan että Suomi on Saksan linjalla ja se tarkoittaa kovaa Brexitiä.

      Mitä taas tulee tuohon harhaanjohtamiseen: on varsin merkillistä, että kun linkitetyssä artikkelissa mainitaan lähdeartikkeli, niin sitä ei muka kyetä etsimään tai löytämään. Se kuitenkin kuuluu Nettiä tietolähteenään pitävän ihmisen perusosaamiseen, tai ainakin pitäisi kuulua.

      Kokonaan toinen kysymys on se, miksi ylipäätään Orpon lausuntoja pitäisi selitellä parhain päin? Mies sanoi mitä sanoi ja on ilmaissut selkeästi olevansa tiukan EU:n kannalla. Se tarkoittaa myös kovaa Brexitiä.
      Ymmärrettävää on toki se, että Orpon lausunnot aiheuttavat pahaa mieltä ja että niitä on pakko selitellä parhain päin, koska tämä tiukan EU:n asenne tarkoittaa myös suomalaisen EU-osavaltion itsemääräämisoikeuden kaventumista entisestään De Jure sekä De Facto.

      Poista
  2. Totta joka sana, !!! Onneksi Suomessa on vielä ihmisiä joita ei ole onnistuttu aivopesemään!!! Toivon että jatkossa enempi ja enempi!!!

    VastaaPoista
  3. Kaikki kaatuu aikanaan.
    Mutta ei hätäillä....
    Sitäpaitsi valuvirheitäkin pystyy korjaamaan.
    Ainakin pitäisi yrittää.
    Eli täällä on yksi lukijasi joka TOIVOO menestystä EUlle.

    VastaaPoista
  4. Samaa ihmetellyt Ranskan pressanvaalien uutisoinnissa.

    Noh, suomalaiset poliitikot kyllä joutaa viemään navetan taakse lopetettaviksi.

    VastaaPoista
  5. Heh, Orpo vertaa Britannian eroa EU:sta avioeroon. Ilmeisesti Britannialta tullaan vaatimaan yläkanttiin määriteltyjä elatusmaksuja, koska EU ei tule toimeen ilman niitä.

    VastaaPoista
  6. Kiinnostaisi lukea Sanden perusteellinen artikkeli
    Aiheesta: miten Suomi hyötyisi EU erosta.
    Olettaen että meillä olisi samat johtajat.
    Ja he tekevät ja haluavat tehdä monia asioita
    Joihin EU ei mitenkään pakota.
    Minä en osaa haikailla Kekkosen aikaiseen Suomeen.
    Eikä sellaiseen olisi paluuta vaikka haluaisi.

    VastaaPoista