tiistai 12. syyskuuta 2017

ILKKA KANERVA - TAKINKÄÄNNÖN MAAILMANMESTARI


https://www.youtube.com/watch?v=y-CGhrzX7FM

Kokoomuksen natolaissiiven itsensä nimittämä suurkaani Ilkka Kanerva on luultavasti suomalaispoliitikoista kaikkein linjattomin takinkääntäjä sitten vuoden 1918. Nykyisin jyrkän länsimielisenä sotilasliitto NATO:n äänitorvena mielellään esiintyvä Kanervahan oli nuorempana miehenä nimenomaan kuuluisa Neuvostoliiton mielistelystään ja halustaan luoda läheiset suhteet Neuvostoliiton johtoon.


Kanervan neuvostohenkisyys oli niin huimaa, että Ben Zyskowiczkin kauhisteli Kanervan neuvostohenkisyyttä ja hinkua mukaan Neuvostoliiton virallisiin rientoihin maassamme.
https://taloudentulkki.com/2014/09/22/suomettumisen-mestarit/

Zyskowicz kirjoitti päiväkirjaansa vuonna 1973 ”Kanerva pyrkii kilpailemaan kommunistien kanssa siitä, kumpi on enemmän samaa mieltä neuvostoliittolaisten kanssa”. Puoluetoverinsa silmissä Ilkka oli siis aivan samanlainen kuin Kekkoslovakian pahamaineiset kommunistitkin halussaan myötäillä Neuvostoliiton kantoja ja tahtoa. Kanerva on itsekin myöntänyt, että hänellä oli niin sanottu kotiryssä eli henkilökohtainen kontakti Neuvostoliiton suurlähetystössä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020519148347_uu.shtml

Tarkoittiko Kanerva tuolla lausunnollaan omia henkilökohtaisia kontaktejaan Neuvostoliiton tiedustelupalvelu KGB:hen vaiko ei, sitä on vaikea sanoa. Yleisen käsityksen mukaan Kanerva oli hyvin läheisessä kanssakäymisessa KGB:n kanssa juuri Neuvostoliiton pysähtyneisyyden aikana.


"Dosentti Hannu Rautkallio kertoo kirjassaan Moskovan päiväkirja 1989 - 1993, että Suomen nykyinen ulkoministeri Ilkka Kanerva(kok.) analysoi vuonna 1979 Suomen kommunistiselle puolueelle juuri valitun kokoomuksen eduskuntaryhmän jäseniä. SKP:n pääsihteeri Sulo Vainionpää laati muistion aiheesta. Todennäköisesti raportti meni myös Neuvostoliiton kommunistiselle puolueelle. Rautkallionmukaan osallistuessaan muistion laatimiseen Kanerva toimi aivan kirjaimellisesti NKP:n asialla.Ilkka Armas Mikael Kanerva oli Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja vuonna 1972. Kanervan KGB-kontakti oli Anatoli Vasin. Kanerva kertoili 4.10.1972 laveasti Kokoomuksen halukkuudesta yhteistyöhön Neuvostoliiton kanssa ja omasta suuresta kunnioituksestaan Neuvostoliiton kansaa kohtaan. Kanerva ja Vasintapasivat ravintola Elitessä 22.5.1975. Vasin poistui maasta 20.5.1976. Tilalle tuli Valeri Silov. Kanerva järjesti Kokoomuksen nuorten liiton kanssa tilaisuuden 31.3.1977 ravintola Rivolissa, jonne Kanerva oli kutsunut Juri Hramtskovin. Kanerva oli noussut kansanedustajaksi ja palkitsi Hramtskovin hyökkäämällä kansanedustaja Tuure Junnilaa vastaan. Kanervan kontaktipinnan laajuus KGB:hen on selviö."
http://e-aho-muutablog.blogspot.fi/2008/11/rehelliseksi-ja-taitavaksi-tunnettu.html

Tosin Ben oli Ilkan kanssa vankasti neuvostomyönteisen politiikan linjalla itsekin, ainakin julkisesti.
https://books.google.fi/books?id=zjz3DAAAQBAJ&pg=PT484&lpg=PT484&dq=ilkka+kanerva+neuvostoliitto&source=bl&ots=o4v5_i1MtY&sig=beofUdyDSMjOjdVDv6FfDcFZwBA&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjbr7GF6p_WAhWBQJoKHe6TC1YQ6AEIWjAJ#v=onepage&q=ilkka%20kanerva%20neuvostoliitto&f=false

Ilkka Kanerva oli iloitsemassa neuvostomeiningistä myös siinä kaikkein tehokkaimmin kansalaisiaan kytänneessä kommunistivaltiossa DDR;ssä, eikä vaikuttanut lainkaan olevan pahoillaan vallitsevasta tilanteesta, päinvastoin.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/04/02/kun-nuoriso-marssi-imperialismia-vastaan

 

"Ilkka-Christian Björklund johti Suomen valtuuskuntaa maailman nuorisofestivaaleilla 1973 Itä-Berliinissä. Björklund kertoo kuinka Kokoomuksen Ilkka Kanerva käytti kaikkia keinoja ulkopoliittisen kelpoisuuden saavuttamiseksi. Kun oikeistopuolueiden ryhmät, joita kokoomuksen ohella tuli muun muassa Länsi-Saksan kristillisdemokraateista, pitivät festivaaleilla omia kokouksiaan, Kanerva näki päätehtäväkseen tietojen raportoinnin venäläisille. Huvittuneena neuvostoliittolaiset tulivat Björklundin luokse nauramaan Kanervan palvelualttiudelle. Hänen touhuamisensa oli säälittävää. Ihmetyttää kuinka pitkälle hän olisi ollut valmis menemään. Siinä määrin selkärangattomalta hänen toimintansa näytti, kirjoittaa Kylävaara."

Ilkka Kanerva luovutti vielä 23.3. vuonna 1979 muistionsa kokoomuksen sisällä vallitsevista käsityksistä ns. idänsuhteiden suhteen Suomen kommunistiselle puolueelle.

"Ulkopolitiikassa kunnostautui erityisesti turkulainen Ilkka Kanerva. Kanerva toimi Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana 1972 -76 ja valittiin eduskuntaan vuoden 1975 vaaleissa. Jo syksyllä 1972 Kanerva teki matkan suomalaisneuvostoliittolaiselle ystävyysleirille Odessaan, ja pyrki määrätietoisesti solmimaan Kokoomukselle suhteita NKP:n nuorisojärjestöihin. Kanerva osallistui myös aktiivisesti Itä-Berliinissä järjestetyille nuorisofestivaaleille 1973, mikä ärsytti monia kokoomuslaisia.197 Festivaalit olivat periaatteessa Neuvostoliiton propagandanäyttämö kylmän sodan aikana, ja ne järjestettiin myös Helsingissä 1962."


Ilkka Kanervan neuvostoliittolaisille luovuttama nimilista kokoomuslaisista puoluetovereistaan koettiin yhdeksi suomettumisen ajan pahamaineisimmista. Listassaan Kanerva ilmeisesti kävi läpi puoluetovereitaan näiden luotettavuuden ja oikean idän politiikan suhteen.

Ilkka Kanervaa pidettiin myös aikalaisten silmissä miehenä, joka jahtasi eli vainosi sellaisia henkilöitä, jotka eivät noudattaneet neuvostomyönteisen ulkopolitiikan periaatteita.

"Kokoomuksessa kanervalaiset (Ilkka Kanerva ja kollegansa) ryhtyivät jahtaamaan ulkopolitiikassa hairahtuneita, siinä mentiin kummallisuuksiin."
https://sananvapauteen.fi/henkilokuva/33

Ehkä tätä taustaa vasten ei ollut mikään ihme, että kun Vladimir Putin aloitti nousunsa kohti valtaansa, Ilkka Kanerva ilakoi tv-haastatteluissa tuntevansa miehen hyvin, olivat oikein syöneet jäätelöä Turun torilla kesäisin. Ilkka Kanerva ei vielä tuolloin tajunnut, ettei aika mennyt enää palaa ja ettei Putin pidä Ilkka Kanervaa minään ylimpänä ystävänään.

Nyt Ilkka Kanerva arvelee ulkomailta tulevan mahdin olevan lännessä ja on yhtä into pinkeänä mielistelemässä läntisiä valtarakenteita ja vallanpitäjiä, vaikka välillä tuleekin vanhaan malliin pieniä ylilyöntejä sitä melkein totta/muunneltua totuutta päästellessä. Ilkkahan huuti Ukrainan kriisin alettua viikkoja sitä kuinka ETYJ:in edustajia ei päästetty malesialaiskoneen putoamispaikalle Venäjän tukemien kapinallisten toimesta.

Totuushan oli aivan toisenlainen. ETYJ:in Ukrainan maaryhmä oli johtajineen putoamispaikalla jo ennen kuin edes kapinalliset saapuivat sinne, muista puhumattakaan. Itseasiassa muita virallisia ryhmiä, kapinallisten tai hallituksen, ei ollut paikalla päiväkausiin.
https://www.youtube.com/watch?v=fNMj-M-GDl0

Mutta ei Ilkka Knerva ole ainoa kokoomuksen natolainen, joka oli läheisissä tekemisissä KGB;n kanssa. Jukka Seppisen mukaan KGB:n kokoomuslaisiin kuului nyt myös Nato-myönteisyydestään ja länsimielisyydestään tunnettu Pertti Salolainenkin.
http://www.erkkiaho.com/blogarchive/449.htm

Sellaisia ameriikanvelikultia, sano.

9 kommenttia:

 1. Historia opettaa eikä miehen luonto muutu vaikka kotiryssä vaihtuu koti,jenkiksi!

  VastaaPoista
 2. Sannde ei nyt ole oivaltanut menestyvän tai siksipyrkivän politikon menestysreseptiä, aina täytyy nousta ellaiseen surffausaaltoon, jonka kuvittelle vievän pitkälle.
  Kanerva tosin on ollut vain hieman huonoonninen siinä, tai hän on sotkeutunut pikemminkin omien eelimistönsä tuotaamiin aineenvaihdunnallisiin erityispirteisiin.

  Kaikesta huolimaatta pitkäaikainen vaikuttajura on ilellä takana.

  VastaaPoista
 3. Neuvostoliittolaiset sanoivat näitä tuon sortin suomalaisia paskansyöjiksi, Kanerva on kyllä paskansyöjän mallikappale. Millähän nimellä jenkit näitä kutsuu?

  VastaaPoista
 4. Olisikohan ura onnistunut muualla kuin Suomessa: sai kenkää ministerin hommista, tekstiviestit, synttärimahtailu, jne..

  VastaaPoista
 5. Jenkeille Kanervat ja kumppanit on "hyödyllinen idiootti"

  VastaaPoista
 6. Näitä Ilkka-poliitikkoja meillä riittää(2018) Ja ovat vielä pahempia.Sipilä, Berner. Käteinen.Urpilainen. Ei viitsi.Lista on loputon. Näitä on todella paljon jotka eivät ansaitse nimitystä kansanedustaja. Suomi on mennyt kuralle.

  VastaaPoista
 7. On ainakin yksi saamaton nykypoliitikko eli Pekka Haavisto.

  VastaaPoista
 8. Jatkoa edelliseen viestiin. Ilkka Kanerva saattaa vaikuttaa nopeasti tarkasteltuna jonkinlaiselta lännen juoksupojalta. Todellisuudessa asia ei ole näin. Kansainvälisen kommunismin kukistumisen jälkeen Venäjä ei tarvitse YYA asiaa ajavia asiamiehiä. Paljon hyödyllisempää on saada oma mies niihin pöytiin jossa päätöksiä tehdään.

  Ilkka Kanerva on saatu mm. puolustusvaliokuntaan. Käytännössä tämä on tarjonnut 100%:n tilannekuvan Suomen strategisista asioista FSB:lle. Ilkan kaltaiset kultapossut ovat yksi syy sille, että Suomen tiedustelu on edelleenkin FSB:n eikä SVR:n käsissä. Toki tietoa Suomen kriisivalmiudesta voidaan hommata muillakin tavoilla ja tasoilla. Käytännössä Ile kuitenkin vastaa 10 sotilastiedustelun tiedustelu-upseeria ja yhtä sateliittia. Kaikki tämä tieto käytännössä ilmaiseksi vain sen takia, että "äijä Ilen" perse on kaapissa niin syvällä, että se on Narniassa.

  Toinen näennäinen takinkääntäjä on Jukka Rislakki, joka on teoksissaan tuominnut kommunismin hirmutyöt, mutta kuitenkin jatkaa neuvosto/venäjä myönteistä valehtelua teoksissaan, vaikkakin paljon hienovaraisemmin.

  VastaaPoista