lauantai 16. syyskuuta 2017

AVOIN KIRJE SISÄMINISTERI PAULA RISIKOLLE


Hyvä rouva ministeri,
olitte tänään 16.9. 2017 YLE 1:n Ykkösaamu-lähetyksessä puhumassa maamme turvallisuudesta.
https://areena.yle.fi/1-3831840

Kaksi asiaa nousi esiin puheenvuoroistanne, joihin olisin hyvin halukas saamaan hieman lisäselvennöstä, koska maamme tilaa aktiivisesti seuraavana kansalaisena koen, että Te vastuullisena ministerinä voinette vastata näihin kahdeen kysymykseeni.

Ensiksikin: kerroitte, että Suomeen on palannut ISIS-taistelijoita Syyriasta. Käyttämänne termi "taistelija" on mielenkiintoinen sikäli, että kysehän on siis terroristeista. ISIS on terroristijärjestö ja se kaikkein kuuluisin niistä, ja kenties kaikkein julmin ja rikollisin sellainen. Kerroitte edelleen, että mikäli kyseiset henkilöt ovat syyllistyneet rikollisiin tekoihin, he päätyvät poliisiviranomaisten tutkinnan kohteeksi.
ISIS-"taistelijat" heittävät tuomitsemansa homoseksuaalin kuolemaan Syyriassa.

Haluaisinkin Teidän nyt kertovan minulle, kuka on tehnyt tällaisen linjauksen heidän suhteensa? Oletteko Te henkilökohtaisesti linjanneet ISIS-terroristien, taistelijoiden kuten Te heitä kutsuitte, olevan vapaita henkilöitä, mikäli ei voida osoittaa heidän tehneen rikoksia Syyriassa? Onko tämä Teidän oma linjauksenne vai maamme hallituksen linjaus? Vai onko Euroopan Unioni antanut tällaisen määräyksen, tai kenties jokin kolmas ulkoinen taho?
ISIS-"taistelijoiden" vakoilijana surmaama poika ristille nostettuna Syyriassa.

Kysyn tätä asiaa siksi, että Suomen lakien, EU:n terrorismin vastaisten päätösten ja lakien, kansainvälisten terrorismin vastaisten sopimusten mukaan jo pelkkä jäsenyys terroristijärjestössä on rikos. Itse terroristijärjestökin on kaikkien sopimusten ja lakien mukaan rikos. Se, että on osallistunut aktiivisesti terroristijärjestön toimintaan, on siis rikos jo itsessään. Miksi Te olette päättäneet, ettei niin ole? Milloin ja kenen toimesta tällainen päätös on tehty ja miksi?
ISIS-"taistelijoiden" joukkomurhaamia kristittyjä siviilejä Syyriassa.

Kertauksen ja selvennyksen vuoksi: Terroristijärjestön jäsenyys on siis rikos. Terroristijärjestön jäsen on terroristi. Se on rikos jo itsessään. Pelkkä terroristijärjestön tukeminenkin on rikos. Kuka hallituksessa on päättänyt, ettei näin ole ja että vain sellaisia terroristeja tutkitaan, joiden tiedetään syyllistyneen "rikolliseen tekoon"?
ISIS-"taistelijat" suorittavat massamurhaa, kuva on peräisin heidän omasta propagandavideostaan.

On aivan yleisessä tiedossa ja ISIS:in omienkin julkaisemien videoiden todistamana täysin selvää, että jokainen Syyriassa "taistellut" on ollut osallisena jossakin muodossa kansanmurhaan, joukkomurhiin, mestauksiin, homojen joukkosurmiin, lasten päiden katkomisiin, orjakauppaan ja huumekauppaan jne. Kysynkin Teiltä, rouva ministeri, miten ihmeessä voitte edes sanoa, ettei ISIS:in jäsen ole lähtökohtaisesti syyllistynyt mihinkään? Oletteko Te tehneet tällaisen päätöksen vai koko hallitus?
ISIS-"taistelijoiden" murhaama kahdeksan henkinen kristitty perhe Syyriassa.

Toinen kysymykseni koskee kiirehtimäänne tiedustelulakia. Sen tarpeellisuudesta on herännyt kysymyksiä siitäkin syystä, että kaikki aikaisemmin esitetyt perusteet ovat paikkansa pitämättömiä.

1.1. 2014 voimaan tulleet uudet salaisia pakkokeinoja koskevat lait tarjoavat jo nyt viranomaisille rajattomat oikeudet kansalaisten ja jokaisen maassa olevan aukottomaan valvontaan 24/7. Poliisi voi salakatsella, salakuunnella, seurata ketä tahansa missä tahansa ilman mitään erikseen haettavia lupia, ja poliisilla on myös oikeus tunketua kenen tahansa tiedostoihin, tietokoneisiin, mobiililaitteisiin nimenomaan tiedustelu- ja tutkintatarkoituksessa. Poliisi voi myös niin halutessaan istuttaa kaikkiin laitteisiin seuranta- ja häirintäohjelmia ilman erillistä lupaa.

Olikin hienoa, että toitte esille sen todellisen syyn uuden tiedustelulain kiirehtimiseen. Kerroitte, että uusi laki mahdollistaisi vastaanvanlaiset tiedustelutoimenpiteet myös silloin, kun kohdehenkilöä ei epäillä mistään, eikä hän valmistele mitään rikosta. Uusi tiedustelulaki siis antaisi viranomaisille laillisen oikeuden vakoilla ketä tahansa kansalaista, olipa tämä kuka tahansa. Mitään epäilyä ei edes tarvittaisi. Viranomaisilla olisi oikeus vakoilla Teitäkin milloin tahansa ja missä tahansa.

Kysyisinkin nyt Teiltä vastuuministerinä, mitä mieltä olette siitä, kuinka tuollainen täysin rajaton ja rajoittamaton koko kansan käsittävä poliisin vakoiluoikeus istuu länsimaiseen kansalaisyhteiskunnan periaatteeseen? OIetteko todellakin sitä mieltä, että Suomen viranomaisilla pitää olla laajemmat toimivapaudet kuin esimerkiksi Venäjän FSB:llä? Näinhän uuden lain myötä kävisi.

Uusi tiedustelulaki antaisi suomalaisille viranomaisille valtuudet, jollaiset ovat voimassa vain Pohjois-Korean ja Kiinan viranomaisilla. Iranin salaisella poliisillakaan ei ole tällaisia oikeuksia, mistään länsimaasta puhumattakaan. Onko kokoomus todellakin sitä mieltä, että maamme tarvitsee samanlaista lakia kuin mitä Kiinassa ja Pohjois-Koreassa on voimassa? Onko tämä siihen, miksi haluatte kiirehtiä lakia ja hoputtaa sen voimaan, koska se on oikeusvaltioperiaatteen ja kansalaisyhteiskunnan perusperiaatteiden vastainen?

Lopuksi halauisin kysyä Teiltä. arvoisa ministeri, miltä Teistä henkilökohtaisesti tuntuu ajaa maahamme poliisivaltiota, jollaisia Euroopassa nähtiin viimeksi natsi-Saksassa, Neuvostoliitossa, Francon Espanjassa ja Mussolinin Italiassa? Tunnetteko fasistisen yhteiskuntajärjestyksen pystyttämisen henkilökohtaiseksi kutsumukseksenne, vai onko kyseessä kokoomuspuolueen linjaus?

Kiitos ja jään innolla odottamaan vastauksianne,

Sami Parkkonen, kansalainen, presidenttiehdokas.

9 kommenttia:

 1. Onko tuo lähetetty henkilökohtaisesti hänelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen saamme tietää heti kun aviomiehensä ilmoittaa Iltahuudon kautta, että nyt riittää!

   Poista
 2. luulettekos että Risikko vastaa yhteenkään kysymykseen. Ei varmasti. Nehän tulkitaan rasismiksi

  VastaaPoista
 3. hyviä kysymyksiä kylläkin mutta noinkohan tulee vastausta...epäillä soppii

  VastaaPoista
 4. Aivan saatanan loistava kirjoitus! Hyvä Sande! Risikko pitäisi istuttaa tuoliin nippusiteissä ja panna vastaamaan suorassa lähetyksessä.

  VastaaPoista
 5. alakaapi mennä vihapuhheen poolelle. Höhhöti höö. Risikko presidentiksi.

  VastaaPoista
 6. Luurangot kolisevat kokoomuksen kaapissa ja lakia pitäisi valtuuksien suhteen lisätä ja saadaan kolinat kaapissa loppumaan.

  VastaaPoista
 7. Hyvä kirjoitus jälleen.
  Unohdit kuitenkin, että CIA ja useimmat länsimaiset vakoiluyksiköt ovat jo kymmeniä vuosia omanneet nämä samat oikeudet.
  Jos ei lakiin kirjattuna, niin käytännössä kuitenkin.

  VastaaPoista