keskiviikko 7. toukokuuta 2014

UKRAINAA ERKILLE JA SUOMALAISELLE MEDIALLE

Kun maamme ulkoministeri Erkki Tuomioja ja hallitus ovat olleet koko Ukrainan kriisin ajan yhtä yössä kuin suomalainen mediakin, ajattelin selventää tilannetta heille. Näin Erkki ehkä välttää munaamasta itseään uudelleen ja uudelleen julkituloissaan.

1. Mistä Ukrainassa on kyse?

Suurvaltapolitiikasta. Tarkemmin sanottuna öljystä ja kaasusta. Yhdysvallat laskeskeli, että syrjäyttämällä Janukovitshin, se pääsee kiinni maan öljy- ja kaasuvarantoihin. Se myös laski pääsevänsä kontrolloimaan venäläisen kaasun toimituksia länteen. Nyt Yhdysvallat yrittää saada EU:n luopumaan venäläisestä energiasta amerikkalaisyhtiöiden eduksi. Venäjähän ei tällaista niellyt noin vain.

EU yritti kehitellä jotakin omaa soosiaan, mutta sai amerikkalaisten "ystävien" parrua peppuunsa, luonnollisesti. Venäjäkin tööttäsi EU:n räpiköinnit alkuunsa. 

2. Onko Venäjä sekaantunut Ukrainan tapahtumiin?

On. Se on ollut sekaantunut Ukrainan tapahtumiin vuodesta 1991 lähtien ja sitä ennen noin tuhat vuotta.

Yhdysvallat on sekaantunut Ukrainan tapahtumiin joitakin vuosia, ainakin siitä saakka kun CIA:n kulissijärjestöt organisoivat "spontaanin" oranssivallankumouksen. Samanlainen suoritettiin aikoinaan myös Tsekeissä.

EU yritti sekaantua Ukrainan asioihin, mutta se meni vituiksi tyypilliseen EU-tyyliin jo alkumetreillä.

3. Onko Ukrainassa venäläisiä joukkoja?

On. Krimillä on noin 35 000 venäläistä sotilasta.

4. Onko Ukrainassa muita ulkopuolisia joukkoja?

On. Amerikkalaisia, italialaisia, kanadalaisia ja ainakin yksi tanskalainen on todistetusti paikalla. Lisäksi maassa on ilmeisesti CIA:n tai NATO:n palkkaama Blackwater- palkkasoturifirma.

Yhdysvallat on ilmoittanut tuovansa sotalaivojaan alueelle ja on myöntänyt, että CIA:n, FBI:n ja armeijan miehiä on Ukrainassa "asiantuntija-avustajina". 

5. Valtasiko Venäjä Krimin?

Valtasihan se.

6. Miksi Venäjä ei vedä joukkojaan Ukrainan rajalta?

Koska ne ovat Venäjällä.

7. Onko Ukrainan nykyhallitus laillinen?

Ei ole. Se suoritti vallankaappauksen/vallankumouksen. Siksi sillä on kiire järjestää uudet vaalit.

8. Onko Ukrainan parlamentti laillinen?

Ei ole. Se hajosi 22.2.2014, eikä ole kokoontunut vaaleilla valitussa muodossa sen jälkeen. Se ei myöskään voi kokoontua, koska nykyhallitus on kriminalisoinut osan vaaleilla valituista parlamenttipuolueista.

9. Onko Ukrainan nykyhallituksessa fasisteja?

Pilkunnussijat sanovat, ettei ole. Svoboda on toinen ukrainalaispuolueista/ryhmistä, jonka Euroopan parlamentti julisti 2012 uusnatsiryhmäksi. Hallituksessa on neljä sen miestä. Eli jos ollaan tarkkoja, Ukrainan nykyhallituksessa on uusnatseja, mutta ei fasisteja. Lisäksi Oikea sektori -ryhmän jäseniä on mukana uudessa hallinnossa. Oikea sketori on edelleen avoimesti äärinationalistinen, eli natsiryhmä. Tätä termiä suomalaismediakin käyttää, koska se ei uskalla puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Siksi luette lehdistä ja kuulette uutisissa sanan "äärikansallismielinen". Se on kiertoilmaus sanalle Natsi.

Svoboda on yrittänyt vallankaappauksen/kumouksen jälkeen pestä kilpeään ja ilmoittaa ettei se ole natsipuolue enää. Se lienee Ukrainassa jonkinlainen vitsi.

10. Kuka ampui Maidanin aukiolla 14. - 22.2. 2014?

Kaikki kynnelle kykenevät. Joka muuta väittää, on höpöhöpöpopulisti. Asia on ollut selvä koko ajan. Media ja poliitikot kinaavat vielä keskenään. Jo reaaliaikainen kuvatulva Maidanilta kertoi, että ampujia oli siellä sun täällä ja kaikissa ryhmissä poliiseista mellakoitsijoihin.

11. Mihin Venäjä pyrkii?

Pitämään Ukrainan valtapiirissään.

12. Mihin länsi pyrkii?

Saamaan Ukrainan hallintaansa nukkehallinnon avulla kontrolloidakseen Venäjän kaasutoimituksia.

13. Vahingoittavatko talouspakotteet Venäjää?

Hyvin vähän. Venäjä on jo kääntänyt selkänsä lännelle ja aloittanut tosissaan bisneksen teon Kiinan kanssa. Lisäksi Venäjä on aloittanut bisnestsunamin Keski-Aasiassa Iranin kautta.

Ainoa mahdollinen hyötyjä on amerikkalainen energiateollisuus, joka voi myydä EU:lle öljyä ja kaasua mihin hintaan tahansa, jos EU on niin helvetin tyhmä että sulkee Venäjän ulos kilpailusta. Amerikkalaiset ovat jo sanoneet ääneen, että EU:n pitäisi ostaa kaasunsa ja öljynsä amerikkalaisilta yhtiöiltä.

14. Johtaako Ukrainan kriisi Venäjän romahdukseen?

Ei johda, mutta EU:n talousromahduksen myötä Yhdysvaltojen talous saattaa kärsiä. Tosin Yhdysvallat laskee, että sille kyseessä on ns. win-win tilanne. Jos EU romahtaa, se ei enää kykene kilpailemaan millään tavoin Yhdysvaltojen kanssa ja amerikkalaiset yritykset voivat vallata koko EU:n. Jos Venäjä romahtaisi, amerikkalaiset yhtiöt pääsisivät käsiksi sen luonnonvaroihin. Tämä on Yhdysvaltojen strateginen tavoite jokatapauksessa.

Yhdysvallat ei kuitenkaan osannut laskea Kiinaa mukaan kuvaan. Eikä Intiaa. Kiina ja Intia ovat jo aloittaneet kauppaneuvottelunsa. Venäjä ja Kiina suunnittelevat yhteistä vaihtovaluuttaa, joka syrjäyttäisi dollarin. Yhdessä Kiina, Intia ja Venäjä luovat maailman suurimman talousalueen, joka ei tarvitse lainkaan EU:ta tai Yhdysvaltoja.

Lisäksi Kiinalla ja Valko-Venäjällä on jo voimassa oleva puolustusyhteistyösopimus. 

Tämän torjuakseen Yhdysvallat tarvitsee suursodan, jota se yrittää käynnistää Ukrainan avulla. Toinen mahdollisuus on Pohjois-Korea. Suursota Afrikassa saattaisi olla paras mahdollinen vaihtoehto sille. Afrikan laajuinen suursota välttäisi ydinaseiden käytön Kiinan ja Venäjän taholta. Obaman hallinto on jo iskenyt silmänsä Nigeriaan Boka Haramin avustuksella. Nigeriassa on myös öljyä, joka kiinnostaa amerikkalaisia yhtiöitä. Ranskalaisia joukkoja on jo sotimassa Keski-Afrikan tasavallassa ja Malissa, ja luultavasti muuallakin. Etelä-Sudanissa on jo ulkomaalaisia joukkoja. Jos nämä konfliktit saadaan niputettua koko mantereen kattavaksi suursodaksi, Yhdysvallat saattaa onnistua aikeissaan. Tosin sen pitäisi vetää Kiina, Intia ja Venäjä jotenkin mukaan peliin.

15. Miten Ukrainan kriisi vaikuttaa Suomeen?

Jos Suomi menee mukaan kiristyviin talouspakotteisiin, Suomi romahtaa. Se lienee tarkoituskin. Sen jälkeen maan olisi "pakko" liittyä NATO:on, kuten Yhdysvallat haluaa.

Itävalta solmi juuri Venäjän kanssa sopimuksen kaasutoimituksista, RIIPPUMATTA siitä mitä EU päättää. Itävalta on EU:n jäsenvaltio.

Sveitsi on ilmoittanut useampaankin otteeseen, ettei se tule osallistumaan millään tavalla Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin.

EU-jäsenvaltiot Slovakia ja Tsekki ovat ilmoittaneet, etteivät ne osallistu Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin. 

Suomi toimii kuten entiset Neuvostoliiton alusmaat Baltiassa ja itäisessä Euroopassa.Hallituksen motiivikin on sama: se pelkää, että sitä luullaa ryssäksi, jos se ei tunge päätään Yhdysvaltain peräreikään hartoitaan myöten ja maiskuttele siellä onnesta jäykkänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti