tiistai 28. marraskuuta 2017

PRESIDENTTI NIINISTÖ VALEHTELI?

Kun puolustusministeri Jussi Niinistö intoili omia aikojaan järjestävänsä Suomessa todellisen suursotaharjoituksen, jossa olisi mukana kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia ja kutsui amerikkalaisetkin voimalla mukaan, syntyi poliittinen älämölö. Ministerin mopo keuli ja Nato-vastainen kansa suuttui. Eikö tuon miehen touhuihin saada mitään tolkkua? Miten puolustusministeri pystyy tekemään ikiomaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa?
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235059-jussi-niinistolle-tyrmays-presidenttiehdokkailta-nils-torvalds-eroaminen-aiheellista

Presidentti Niinistö ilmestyi julkisuuteen torumaan ministeri Niinistöä ja toppuutteli puheita suursotaharjoituksista. Niinistö esiintyi maltillisena valtiomiehenä ja tolkun miehenä, joka suitsi omapäisen sotahullun vouhotusta. Hän myös antoi ymmärtää, että ministeri puheli omiaan muun valtiojohdon tietämättä, omin luvin ja hieman muiden selän takana.

Niinistö ei kuitenkaan tuominnut itse ajatusta, mutta yritti parhaansa normalisoida sellaisen ikään tuollaiset massiiviset ulkomaalaisten sotavoimien harjoitukset Suomessa olisivat pikku juttu ja rutiinia. Olennaista oli, että presidentti antoi ymmärtää puolustusministerin olleen liikkeellä yksin, hänenkin tietämättään.
"Toiselle kaudelle pyrkivä istuva presidentti Sauli Niinistö kävi selkkauksen läpi omasta näkökulmastaan.
– Sen [harjoituksen] valmistelusta en todellakaan tiennyt, eikä siitä tiennyt kukaan muukaan, koska minkäänlaista valmistelua ei ole tehty, Niinistö sanoi."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235059-jussi-niinistolle-tyrmays-presidenttiehdokkailta-nils-torvalds-eroaminen-aiheellista

Tänään julkaistusta Helsingin Sanomien jutusta käykin ilmi, että presidentti oli koko ajan täysin tietoinen puolustusministerin puuhista ja aikeista. He olivatkin keskustelleet asioista etukäteen, siis jo ennen USAn puolustusministeri Mad Dogin vierailua.
https://www.hs.fi/paivanlehti/28112017/art-2000005467014.html

"ISTUVA presidentti hallitsee asiat. Selvitti pedanneensa keskustelua sota­harjoituksesta Jussi Niinistön (sin) kanssa ennen Yhdysvaltain puolustusministerin tapaamista Suomessa."

Presidentti oli siis sanonut pedanneensa, eli valmistelleensa keskustelua suursotaharjoituksesta puolustusministerin kanssa ENNEN Yhdysvaltain puolustusministerin maahan tuloa.

Ja kuitenkin, sotaharjoituskohun ollessa ylimmillään, presidentti Niinistö antoi ymmärtää aivan muuta. Hän antoi ymmärtää, että puolustusministeri hääräsi omiaan ja puhui omiaan. Tämä oli se vaikutelma, jonka tuolloisesta uutisoinnista ja presidentin lausunnoista suurelle yleisölle tuli. Näin kansa asian ymmärsi ja koska Sauli Niinistö ei ole mies joka puhuu mitä sattuu, näin kansan haluttiin myös uskovan.

Nyt käy kuitenkin ilmi, että presidentti oli VALMISTELLUT suursotaharjoituskeskustelun ministerin kanssa jo ennen amerikkalaisvieraan saapumista. Ei ihme, että Jussi Niinistö oli kouhun keskellä hieman pölmistyneen oloinen. Presidentti Niinistö oli vetäissyt maton alta oikein kuninkaallisesti.

Joko presidentti Niinistö valehteli kohun aikana, tai sitten hän valehteli vaalitentissä. Ei voi olla niin, että hän oli etukäteen valmistellut asiaa ministerin kanssa ja sitten ei käsittänytkään mistä tämä puhui suursotaharjoitushölinässään. JOS presidentti oli valmistellut asian, hän tiesi tasan tarkkaan mitä tulossa oli ja mistä puolustusministeri puhui. JOS oli näin, kuten tämän päiväisen Hesarin mukaan oli, silloin presidentti Sauli Niinistön täytyi valehdella suursotaharjoituskohun aikaisissa lausunnoissaan ja esiintymisissään. 

Oudolta tilanne jokatapauksessa vaikuttaa nyt, tämän päiväisen Hesarin jutun valossa.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi Uuden Suomen 13.11. 2017 julkaistun jutun mukaan näin:

”Harjoituksen valmistelusta en todellakaan tiennyt, eikä siitä tiennyt kukaan muukaan, koska minkäänlaista valmistelua ei ole tehty”.

Ja kuitenkin Hesarin 28.11. 2017 julkaiseman jutun mukaan presidentti Niinistö totesi näin:

"Selvitti pedanneensa keskustelua sota­harjoituksesta Jussi Niinistön (sin) kanssa ennen Yhdysvaltain puolustusministerin tapaamista Suomessa."

Unohtiko presidentti parissa viikossa mitä oli sanonut, vai valehteliko hän medialle ja kansalle? Miettikääpä sitä, äänestäjät, kun presidentti Niinistön kannatuslukemat hipovat tuollaisia Pohjois-Korealaisia suosiolukemia.

14 kommenttia:

 1. Niinistö on pitkästä aikaa edustava presidentti ja olen vielä ylpeä Suomalainen tästä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida suomalaisia tippaakaan häiritä poliitikkojen valehtelu :(

   Poista
  2. Eikä sinua siis häiritse yhtään valehtelu näinkään tärkeässä asiassa?

   Poista
  3. http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147807-sauli-niinisto-65-v-tassa-muistutus-kansan-harhauttamisesta

   Poista
  4. Kun on oikein taitava huijari asialla niin tämä osaa pitää itsensä mielyttävänä ja puhtoisena. Kaikki Niinistön sähläilyt ovat taustajoukot kyllä lakaisseet maton alle. Onnettominta on ettei vaaleissa ole yhtäöän haastajaa vaan lähinnä oman puolueen asiaa esille tuovia sähläreitä jotka ovat jo valmistautuneet tippumaan ekalta kierrokselta. Joko pönttö tai täyspönttö jatkaa toiselle kierrokselle "vastaehdokkaana".Mutta hei, täähän on demokratiaa!

   Poista
 2. "Edustava"? Siis toisinsanoen imago on rakennettu hyvin. Sekö ratkaisee, onko valtionmies vai tavallinen poliittinen peluri

  VastaaPoista
 3. Hallitseva Presidentti ei voi valehdella,ÄÄNESTÄN IHMISTÄ JOKA PYSYY SANOMISENSA TAKANA.

  VastaaPoista
 4. Sauli Niinistö on menneen talven lumia. Ei ikinä tule enään presidenttiä hänestä.

  VastaaPoista
 5. Olispa nainen, niin kansa antaisi kenkää.

  VastaaPoista
 6. Kas kun ei valtamedia tarttunut Sauli Niinistön valehteluun?

  Taitavat edustaa sitä valemediaa nykyisin.

  VastaaPoista
 7. Hieno mies, edustavan naisen kanssa antaa maallemme vielä mahdollisuuksia. Ei mikään vihreä pelle...hyvä Sauli 😊😊😊

  VastaaPoista
 8. mitäs jos vaihdettais kansa, moni asia muuttuisi näissä ääliömäisissä kannatusluvuissa niin pressan kuin poliisin jne. suomalaista on helppo kusta silmään suomalaiselta puuttuu griittinen ajattelu vallanpitäjiä kohtaan.

  VastaaPoista
 9. Nyt 80% kannatus....hah....taidatte olla aika yksin..hahah Hyvä Sauli!!

  VastaaPoista